Накладки, мнения :)
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- shkata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d
- Детайли за колата: все още е с оригиналната нафта от завода
Re: Накладки, мнения :)
Colder написа:И 40к да изкарат,добре съгласен съм,но 80к...Аз не се уточних.Не говоря за оригиналните.Плюс това не винаги накладките трябва да свирят за да са за смяна.Някой път се "изпичат" както казват някой.Но няма значение.Има накладки и накладки.Текстар и Ате примерно не са това което бяха преди.
Ако кажеш че даден модел накладки издържа Х спирания от 200 до 0 бих те разбрал.Но колко км издържат е толкова абстрактно и толкова зависи от стила на каране и кой къде върти най-много км че ...
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Гледам тука едни клипчета в тубата , как да оправим свирещите накладки и се чудя някой пробвал ли е тези методи и има ли ефект , защото изобщо не знам как се сваля спирачния диск и не виждам дали ще мога това да го направя сам , а ако го дам на майстор ще ми вземи пак една цифра пари за труд , то по-добре да си сложа нови , проблема е , че видях вече тия афтер маркети текстар дето са скърцат ... а да си купя оригинални на бмв струват една торба пари, проблема , е че вече скърцането е постоянно дори и леко да се натисни педала на спирачката ... Майстора който ми ги е слагал не е затегнал единия спирачен диск и според другия ми майстор от там е играела накладката и се е износило не както трябва и от там целия проблем , интересно , че след затягането им и минаване на още 4000-5000 км взеха да скърцат още повече , та според тези клипове , дори и да ги сменя пак ако тези неща , които ги държат не се направят като хората пак ще скърцат ... , което май ме оставя с една единствена опция да отида в БМВ и да ми сменят предни дискове+накладки и да ми дадат гаранция , ама това даже и не искам да си го помислям колко пари ще е .. Та някакви идеи, ако няма какво толкова да объркам при свалянето освен да ги сваля и да си поиграя малко ?
https://www.youtube.com/watch?v=MdyrFIS1Mz8
https://www.youtube.com/watch?v=nEW0JmMIFks
ПОздрави
https://www.youtube.com/watch?v=MdyrFIS1Mz8
https://www.youtube.com/watch?v=nEW0JmMIFks
ПОздрави
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Колега, много вяра на тия два клипа нямай - единия намали значително повърхността на накладката, а ако проблема идва от това, че се опира в ръбчето на диска, по-добре да се отстрани то. Другия с това дето надра диска, също не бих го направил. Има греси за накладки, с тях се смазват гърба и водачите на накладките, след хубаво почистване на тях и апаратите, но не и самото феродо. Ако свиренето си е от самото феродо, от твърди накладки, мисля няма как да го отстраниш. Аз наскоро смених задни дискове и накладки с Текстар и засега не са се разсвирили.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Аз съм се отказал да го мисля това свирене. Купих чисто нови дискове с накладки Zimermann Sport от Германия и си свирят. Задните са ми АТЕ ако не се лъжа и не свирят.
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
v3n0m написа:Аз съм се отказал да го мисля това свирене. Купих чисто нови дискове с накладки Zimermann Sport от Германия и си свирят. Задните са ми АТЕ ако не се лъжа и не свирят.
Е аз преди като купих Цимерман дискове и накладки Паджит, що не свиреха не знам

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:v3n0m написа:Аз съм се отказал да го мисля това свирене. Купих чисто нови дискове с накладки Zimermann Sport от Германия и си свирят. Задните са ми АТЕ ако не се лъжа и не свирят.
Преди да сложа Цимермана бях с Паджит и те свиреха

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
v3n0m написа:netmurder написа:v3n0m написа:Аз съм се отказал да го мисля това свирене. Купих чисто нови дискове с накладки Zimermann Sport от Германия и си свирят. Задните са ми АТЕ ако не се лъжа и не свирят.
Преди да сложа Цимермана бях с Паджит и те свирехазатова смених и дисковете и накладките и държах да ги взема от Германия но уви пак свирят...
Ама как преди да сложиш цимермана си бил с паджит, едното са дискове, другото накладки... аз имам в предвид, че ги сложих в комбинация и нямаше никакво свирене дори и при екстремно спиране...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- CrazyElement
- ентусиаст
-
FaceOff написа:Колега, много вяра на тия два клипа нямай - единия намали значително повърхността на накладката, а ако проблема идва от това, че се опира в ръбчето на диска, по-добре да се отстрани то. Другия с това дето надра диска, също не бих го направил. Има греси за накладки, с тях се смазват гърба и водачите на накладките, след хубаво почистване на тях и апаратите, но не и самото феродо. Ако свиренето си е от самото феродо, от твърди накладки, мисля няма как да го отстраниш. Аз наскоро смених задни дискове и накладки с Текстар и засега не са се разсвирили.
То и аз отзад съм с текстар , ама колко реално бачкат задните спирачки нали беше 70 на 30 предни задни , то реално сигурно затова не свирят то няма такова силно триене там предполагам знам ли ... , не знам какво да ги правя тия предни накладки имат още доста живот , а да не ги метна в коша ... най-вероятно ще пробвам с някаква грес и ще почистя апаратите барабар с това и ще ги пръсна в някакъв цвят , че не знам в Германия къде е карана колата ама са си чисто почнали да хващат корозия..
- FaceOff
- ентусиаст
-
Вярно че усилието на задните е доста по-малко, но моите си посвирваха преди да ги сменя, заложих на Текстар, защото бях разочарован от Ате. Виж за отпред, само оригинални от тук нататък, че не си струват главоболията(вибрациите) 
Иначе, ако имаш малко инструменти + една скоба(може и дърводелска), не би трябвало да те затрудни свалянето и ревизията на апаратите и накладките.

Иначе, ако имаш малко инструменти + една скоба(може и дърводелска), не би трябвало да те затрудни свалянето и ревизията на апаратите и накладките.
Хубаво оригинални ама цена от 250+лв за предни накладки е малко тъжна картинка за нашите колиби.. Все пак аз сложих такива и отново свиреха по едно време,а съм с доста нови дискове... после май от само себе си спряха... те оригиналните са си ATE, така че другият път със сигурност няма да дам толкова пари за накладки.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
netmurder написа:v3n0m написа:netmurder написа:v3n0m написа:Аз съм се отказал да го мисля това свирене. Купих чисто нови дискове с накладки Zimermann Sport от Германия и си свирят. Задните са ми АТЕ ако не се лъжа и не свирят.
Преди да сложа Цимермана бях с Паджит и те свирехазатова смених и дисковете и накладките и държах да ги взема от Германия но уви пак свирят...
Ама как преди да сложиш цимермана си бил с паджит, едното са дискове, другото накладки... аз имам в предвид, че ги сложих в комбинация и нямаше никакво свирене дори и при екстремно спиране...
Извинявам се ако съм се изразил неправилно колега. Бях с оригиналните дискове и накладките ми бяха за смяна. Сложих Паджит(накладки) и след има няма 2 дни започнаха да свирят. Помислих си че проблема е в дисковете и си поръчах от Германия комплект дискове+накладки Цимерман Спорт(подчертавам че и накладките са Цимерман) и свиренето продължи

- FaceOff
- ентусиаст
-
SDLS написа:Хубаво оригинални ама цена от 250+лв за предни накладки е малко тъжна картинка за нашите колиби.. Все пак аз сложих такива и отново свиреха по едно време,а съм с доста нови дискове... после май от само себе си спряха... те оригиналните са си ATE, така че другият път със сигурност няма да дам толкова пари за накладки.
Имах предвид оригинални за дисковете колега, за накладки бих сложил Ате, те са си добре.
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Аз забелязвам , че ако и набия много рязко спирачките и после свиренето леко намалява, смисъл пак свири ама не е толкова много ..
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
CrazyElement написа:Аз забелязвам , че ако и набия много рязко спирачките и после свиренето леко намалява, смисъл пак свири ама не е толкова много ..
Има нещо вярно колега, а дали това свирене не идва от апаратите

- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Неусетно някак си минаха 50к км с Е60-ката и сменям накладките..... За тези 50к км с оригинални дискове и накладки текстар нямах никакви проблеми... Последните няколко месеца предните накладки свирека, но при смяната им бяха останали с 1мм феродо.
Смених ги отново с текстар и след обслужването няма свирене и се надявам да се запази както досега и за следващите 50к км. ;-)
Смених ги отново с текстар и след обслужването няма свирене и се надявам да се запази както досега и за следващите 50к км. ;-)
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle