Въпрос за термостата

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Въпрос за термостата

Мнение от DJJonny » 04 Дек 2006, 11:10

При студен двигател кой кръг върти?
Парното в купето към кой кръг е закачено?
На къде върти водата по кръговете?

Сутрин става следната работа...
След като запаля и измина някъде чак към 4-5км тогава почва да духа леко топло. А стрелката отдавна е на 12ч.
Като е покарам повече време парното почва да си работи нормално.
Забелязвам че като е форсирам малко повече тогава много по-бързо влиза топло в купето. Имам чуството че нещо все едно има въздух в системата но е обезвъздушавах и ме съмнява нещо друго.

Ако е изчаткал термостата не би ли трябвало да загрява бавно но и да се осеща все пак в купето. На старата ми кола беше така. При нея бяха отворени и 2-та кръга постоянно но след като го смених вътре за няма и 2-3мин почваше да си духа топло.

Някой знае ли колко струва термостата за м10б18 и на колко градуса трябва да е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 04 Дек 2006, 21:01

щом стелката е на 12 и то барзо термостата отпада като причина.пъво(преди да отвори термостата) варти крага блок -глава,там е и парното така че и то риабва малко като поработи да затопли.след отварянана термостата вече варти блок-радятор.това ме хавежда на мисалта че нямаш проблен с термостата понейе колата и загрява.много се говори за един клапан за парното котито е ниакаде в шофиорските крака прови прачета и неоваря или не нацяло.това мисля че би могло да е проблем.на да се провери все пак дали двата маркуча кам парното се затоплят и ако са топли и няма парно е кам запушване в парноото.ако не се затоплет или нещо не е обезвудушено или този клапал не е наред(може и проблема да е в ключа за топло студено които го пудка маи!не се сещам за друго
BMW forever
Изображение Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 05 Дек 2006, 13:30

И аз имах подобен проблем. Градско колата ми направо прегрява ама няма никакво парно.След като уточних че термостата и клапана на парното са ок. се насочих към водната помпа. При опита за смяна изтече твърде малко вода и така стигнах до причинителя на проблема. Радиатор :( И сега си търся втора ръка защото нов е 250лв.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 05 Дек 2006, 13:37

И това е най - ефтиния вариянт за хубав радиатор.Със всички отстъпки , приятели и познати които успях да намеря. Дано твоят проблем да не е толкова скъп.Успех ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dagema » 10 Дек 2006, 21:07

Кажете моля ви къде да си купя свевтен термостат и какви пари струва защото ми писна от ментета на 09 .12. 06 купих за 36лв. термостат от пловдив понеже на път моя здаде багажа сложихго запалих колата заработи нормално . 5 часа по късно тръгнах за София и познайте 45км. температурата на червено пипам термостата от долу студен по магистралата ту отвори ту затвори скъсами нервите. :help:
БАВАРКА-ТУПАЛКА
Изображение
http://s8.bg.bitefight.org/c.php?uid=56285

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 10 Дек 2006, 23:06

от пловдив аз си купих валер за 16 лева и близо месец а нямам проблем за сега.магазина беше препоръчан от една верига от магазини някаде вав форума.има една тема на дилян пенчев и със снимки.термостата които купих беше точно като този които тои сложи.намира се на бул.мария луиза точно след военния магазин.те някакви представители на тези части
BMW forever
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 11 Дек 2006, 11:53

Аз си взех от бавария на руски 30лв някакъв италянски. Засега съм доволен но отваря малко по-рано от колкото трябва :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: колко да кара
Мечтае да кара: Е34-540
Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е

Мнение от BMWPower » 12 Дек 2006, 0:36

Аз пък съм без термостат и с радиатор от М10Б18 а двигателя е М20Б23 и есга немога да обезвъждуша системата нещо ,защото е направена с някво байпаси и с казанче при положение че има капачка на радиатора и напрао всичко е много объркано
<<<DRIVE BMW ONLY>>>

Назад към E30