Въпрос за термостата
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за термостата
При студен двигател кой кръг върти?
Парното в купето към кой кръг е закачено?
На къде върти водата по кръговете?
Сутрин става следната работа...
След като запаля и измина някъде чак към 4-5км тогава почва да духа леко топло. А стрелката отдавна е на 12ч.
Като е покарам повече време парното почва да си работи нормално.
Забелязвам че като е форсирам малко повече тогава много по-бързо влиза топло в купето. Имам чуството че нещо все едно има въздух в системата но е обезвъздушавах и ме съмнява нещо друго.
Ако е изчаткал термостата не би ли трябвало да загрява бавно но и да се осеща все пак в купето. На старата ми кола беше така. При нея бяха отворени и 2-та кръга постоянно но след като го смених вътре за няма и 2-3мин почваше да си духа топло.
Някой знае ли колко струва термостата за м10б18 и на колко градуса трябва да е?
Парното в купето към кой кръг е закачено?
На къде върти водата по кръговете?
Сутрин става следната работа...
След като запаля и измина някъде чак към 4-5км тогава почва да духа леко топло. А стрелката отдавна е на 12ч.
Като е покарам повече време парното почва да си работи нормално.
Забелязвам че като е форсирам малко повече тогава много по-бързо влиза топло в купето. Имам чуството че нещо все едно има въздух в системата но е обезвъздушавах и ме съмнява нещо друго.
Ако е изчаткал термостата не би ли трябвало да загрява бавно но и да се осеща все пак в купето. На старата ми кола беше така. При нея бяха отворени и 2-та кръга постоянно но след като го смених вътре за няма и 2-3мин почваше да си духа топло.
Някой знае ли колко струва термостата за м10б18 и на колко градуса трябва да е?
щом стелката е на 12 и то барзо термостата отпада като причина.пъво(преди да отвори термостата) варти крага блок -глава,там е и парното така че и то риабва малко като поработи да затопли.след отварянана термостата вече варти блок-радятор.това ме хавежда на мисалта че нямаш проблен с термостата понейе колата и загрява.много се говори за един клапан за парното котито е ниакаде в шофиорските крака прови прачета и неоваря или не нацяло.това мисля че би могло да е проблем.на да се провери все пак дали двата маркуча кам парното се затоплят и ако са топли и няма парно е кам запушване в парноото.ако не се затоплет или нещо не е обезвудушено или този клапал не е наред(може и проблема да е в ключа за топло студено които го пудка маи!не се сещам за друго
BMW forever

- Гост
-
И аз имах подобен проблем. Градско колата ми направо прегрява ама няма никакво парно.След като уточних че термостата и клапана на парното са ок. се насочих към водната помпа. При опита за смяна изтече твърде малко вода и така стигнах до причинителя на проблема. Радиатор
И сега си търся втора ръка защото нов е 250лв.

Кажете моля ви къде да си купя свевтен термостат и какви пари струва защото ми писна от ментета на 09 .12. 06 купих за 36лв. термостат от пловдив понеже на път моя здаде багажа сложихго запалих колата заработи нормално . 5 часа по късно тръгнах за София и познайте 45км. температурата на червено пипам термостата от долу студен по магистралата ту отвори ту затвори скъсами нервите. 

от пловдив аз си купих валер за 16 лева и близо месец а нямам проблем за сега.магазина беше препоръчан от една верига от магазини някаде вав форума.има една тема на дилян пенчев и със снимки.термостата които купих беше точно като този които тои сложи.намира се на бул.мария луиза точно след военния магазин.те някакви представители на тези части
BMW forever

- BMWPower
- младши ентусиаст
-
- Кара: колко да кара
- Мечтае да кара: Е34-540
- Детайли за колата: То кола ли е чудо ли е
Аз пък съм без термостат и с радиатор от М10Б18 а двигателя е М20Б23 и есга немога да обезвъждуша системата нещо ,защото е направена с някво байпаси и с казанче при положение че има капачка на радиатора и напрао всичко е много объркано
<<<DRIVE BMW ONLY>>>
8 мнения
• Страница 1 от 1