Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
koziak написа:Обаче магистралата не е градско и изпреварването от дясно там не е разрешено.
То изпреварвснето от дясно и в града не е разрешено ама тук не държим на тия работи

. В града ги изпревервам и отгоре. Ти, когато се движиш по булевард с три ленти и в най-лява някой движи с 40, а ти си в средна, какво правиш? Намаляваш за да не го минеш незаконно?ylaine написа:DaGa написа:Абе то и града не е баш,че може да си караш в най-удобната лента..Тва важи само на определени места... Явно толкова и познават закона някои....
я вземи ни светни как е в града? да чуем поредният знаещ закона
Sent from my iPhone using Tapatalk
ylaine написа:DaGa написа:Абе то и града не е баш,че може да си караш в най-удобната лента..Тва важи само на определени места... Явно толкова и познават закона някои....
Те така....
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:koziak написа:Обаче магистралата не е градско и изпреварването от дясно там не е разрешено.
То изпреварвснето от дясно и в града не е разрешено ама тук не държим на тия работи
Нещо гнило има май тук..
Едни казват, че можело да се кара кой където иска в града, ако ще да са 2 или 3 летни, ОН ще кара в най-лявата, защото така му е удобно, хем ще съблюдава дали някой кара с неразрешена скорост.
В същото време, някои казват, че не можело да се мине от дясно, ако ще с 40 да кара и като не се маха е в правото си.
Излиза, че на 2 или 3 ленти, като има една кола в най-ляво никой не може да я изпревари и всички ще карат зад нея или до нея..
Това ми прилича на мерцедеса сейфти кар в Ф1, всички го настигат, от ляво от дясно, но не го изпреварват никога..
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нещо такова се получава. Ако се движиш с по-висока скорост изпреварването става само от ляво.
Бях пускал в друга тема тълкуванието на КАТ, че движението с по-висока скорост от дясно е изпреварване и е нарушение на ЗДВП.
Бях пускал в друга тема тълкуванието на КАТ, че движението с по-висока скорост от дясно е изпреварване и е нарушение на ЗДВП.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
DaGa написа:ylaine написа:DaGa написа:Абе то и града не е баш,че може да си караш в най-удобната лента..Тва важи само на определени места... Явно толкова и познават закона някои....
Те така....
2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;
Хубаво е да четем и РАЗБИРАМЕ закона не избирателно!
Чл. 15
(1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента.
(2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи:
1. на пътно платно с три и повече пътни ленти за движение в една посока, когато техният брой специално е обозначен с пътен знак;
2. в населените места, на пътно платно с две или повече ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка; това правило не се прилага на автомагистрали и пътища, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост по-голяма от 80 км/ч;
3. когато навлизането по пътната лента се разрешава от светлинен сигнал.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Какво избирателно бре колега. Постнал съм часта която се отнася за градското...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Любимата тема как изпреварването от дясно не било разрешено в града. Не е вярно това... И в града може да се кара, в която си искаш лента също. За 50ти път от както има форум сигурно хаха...
Иначе, че е колегиално да пуснеш по-бързия отзад е ясно. Аз на планински път дори отбивам ако се влача и не ми се кара... жалкото е, че никой не го прави за мен когато ми се кара
Иначе, че е колегиално да пуснеш по-бързия отзад е ясно. Аз на планински път дори отбивам ако се влача и не ми се кара... жалкото е, че никой не го прави за мен когато ми се кара

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То това хубаво , въпроса е изпреварването от дясно със излизане и връщане във лентата на първоначално движение разрешено ли е ? Иначе като се движат в пакет в три ленти примерно с различна скорост ще има разминаване то за това спор няма ,обаче нямаш право и умишлено да блокираш движението като караш с 20 .
Това не ти е право а задължение по закон , ако се движиш с по ниска скорост от останалите участници в движението си длъжен при първа възможност да отбиеш и да пропуснеш колоната .Това в случая е писано главно за разни тежкотоварни които кретат с 20 по баира и от зад има колона от 50 автомобила . Тоест те и да искат не могат по бързо , но когато умшлено караш с 20 и се кефиш на опашката дето се влачи от зад
Това не ти е право а задължение по закон , ако се движиш с по ниска скорост от останалите участници в движението си длъжен при първа възможност да отбиеш и да пропуснеш колоната .Това в случая е писано главно за разни тежкотоварни които кретат с 20 по баира и от зад има колона от 50 автомобила . Тоест те и да искат не могат по бързо , но когато умшлено караш с 20 и се кефиш на опашката дето се влачи от зад

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Аз на планинско винаги пускам разните там местни откаченяци които крат само на газ спирачка без реално да карат кой знае колко бързо, а само се лашкат в колата ... не искам да ме убие някой такъв на планинско... не могат да карат масово хорат с някаква постоянна скорост , нон стоп или ускоряват или натискат спирачки ... и после се чудят щом е лошо, що им прегряват спирачките и кво ли не ...
даже имам клип на един идиот с комби някакво старичко... на всяка права на спускането на Ришкия натиска колкото може ... и после бие БРУТАЛНИ спирачки, а аз спускам на 4та без да барам газта и го настигам на ВСЕКИ завой?! ?! ?! и едва ли не се нерви, че в завоите съм зад него и пак набива газта ... вместо да се светне, че кара опасно и като идиот ... и минава осевата постоянно ... ама 

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
DaGa написа:ylaine написа:DaGa написа:Абе то и града не е баш,че може да си караш в най-удобната лента..Тва важи само на определени места... Явно толкова и познават закона някои....
Те така....

само ще те помоля да не пишеш глупости по форумите, защото ще вземе някой да ги прочете и да ти повярва
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Карайте както сте си карали до сега, к'во значение има? И да спорите дали изпреварване в града от дясно е законно или не е.. Всички от вас го правите или ви се е случвало и к'во от т'ва, лоши шофьори ли ви прави или нещо ? Всички нарушаваме закона и т'ва е факт, които казва,че не го нарушава ще излъже. 
Edit:
А и тоя закон е писан по времето на деветстотин и балканската война, та нещата доста са се променили.
И аз се чудя защо е нужно за десен завой да чакам вместо да завия на червено, щото не преча на никой и в някой страни си е позволено ама шанс.

Edit:
А и тоя закон е писан по времето на деветстотин и балканската война, та нещата доста са се променили.
И аз се чудя защо е нужно за десен завой да чакам вместо да завия на червено, щото не преча на никой и в някой страни си е позволено ама шанс.

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Nedko Anev написа:И аз се чудя защо е нужно за десен завой да чакам вместо да завия на червено, щото не преча на никой и в някой страни си е позволено ама шанс.
Страшен проблем, нали.

steeN написа:Любимата тема как изпреварването от дясно не било разрешено в града. Не е вярно това... И в града може да се кара, в която си искаш лента също. За 50ти път от както има форум сигурно хаха...
ЗДВП
Раздел IX.
Изпреварване
Чл. 41. (1) Пътните превозни средства се изпреварват от лявата им страна.
Ако съм пропуснал текст в закона, който да изключва горното правило ще се радвам да го видя.
Хубаво е да знаете какво точно означава изпреварване по смисъла на закона, а именно:
Чл. 41. (2) При изпреварване водачът на пътното превозно средство напуска пътната лента, в която се движи, навлиза в съседната пътна лента изцяло или частично, преминава покрай движещото се в същата посока пътно превозно средство и се връща в напуснатата лента.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Аз не мога да разбера за какво се впрягате толкова.В града всеки кара, в която си лента иска, затова аз изпреварвам откъдето дойде.На никого не преча.Карайте, изпреварвайте от където си искате и просто гледайте да не се блъскате... това е!