Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Не е добре така

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Хаос написа:толкова пъти ми се е случвало да усетя, че някой ще тръгне да прави маневра преди дори да е пуснал мигач, че не е истина
За не-екстрасенсите е предвидена звукова и светлинна сигнализация.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
c04 написа:Какво го нападнахте сега? Винаги ли давате мигачи? Аз като ще завивам, престроявам гледам в огледалото и ако няма никой около мен, на кого да го давам тоз мигач?
Хабсолютно винаги. Имам си от скоро един път, който си е лично мой. От него като си влизам в което си място си давам мигач.
- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
И аз имам навика винаги да пусна мигач дори и да няма други коли наоколо, защото знае ли се може да дойде някой с бясна скорост и да ме чукне отзад. 

Silverlight написа:И аз имам навика винаги да пусна мигач дори и да няма други коли наоколо, защото знае ли се може да дойде някой с бясна скорост и да ме чукне отзад.
То ако е с бясна скорост да знаеш,че ще види мигача....
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
dextuar написа:b00st написа:dextuar написа:b00st написа:Мен само ми е интересно с мерца дърпахте ли се преди това по Брюксел, щото доста така ми изглежда ситуацията. Не че ще си признаеш де, но все пак
Не сме. Що да не си призная? Нещо форума ми е морален съдник ли, за който аз живея и трябва да се съобразявам? Я по-сериозно. Мога да ти пратя цялото клипче още преди да се кача на Брюксел. Той е летял предполагам с 200 там, ако въобще е дошъл оттам, после ми се лепна зад бронята, дори не ми присветна, нищо. Просто кара 1 секунда зад мен и другото го виждаш на клипа...
Затова е тази камера, не да си говорим празни приказки, а да си боравим с факти...
Айде да видим кое "доста така ти изглежда"Нещо да допълниш?
Мислех да не коментирам, но щом държиш ще си кажа мнението. Това което е на клипа ясно показва как мерца кара зад тебе по Брюксел и иска път, а ти не го пропускаш и не освобождаваш лява лента и в момента в който тръгва да те изпреварва от дясно ти настъпваш газта за да го затвориш със спрелите коли по бул. Малинов. Сори, ама това себеуважаващ се шофьор не го прави, понеже са п*дераски номера. На всичкото отгоре ясно се разбра, че дори не си наляво на сфетофара. Не всичко на пътя е правилник, трябва да има и колегиалност. Затова и после те засече, нито твоята работа е чиста, нито неговата в случая.
Това е толкова несериозно и смешно! Как да спориш с някого, който казва на бялото черно? Къде видя такова нещо? Дай аргументи, защо не ме изпреварва още на моста тогава? Или и там съм настъпвал и не съм го пуснал? И там има дясна лента откъдето да ме мине, както виждаш не шавам и не блокирам никого. Как въобще можеш да фантазираш подобни глупости и откровени лъжи и да ги твърдиш с някаква незнайно откъде самоувереност? Мерцедеса дойде отдолу от Дружба. Само чаках да ти прочета глупостите и да ти гледам сеира... Себеуважаващ се човек не говори небивалици, още по-малко без да е 100% сигурен. Айде вече край с тая случва. Видя се форумния морал и колко избирателно се прилага/ нагажда според ситуацията...
П.с: Не ми се обиждай, но дано не се налага някога да си свидетел в съда, че невинни хора ще страдат с показания като твоите
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колега а гонга защо се чу като наби спирачки?

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
v3n0m написа:dextuar написа:b00st написа:dextuar написа:b00st написа:Мен само ми е интересно с мерца дърпахте ли се преди това по Брюксел, щото доста така ми изглежда ситуацията. Не че ще си признаеш де, но все пак
Не сме. Що да не си призная? Нещо форума ми е морален съдник ли, за който аз живея и трябва да се съобразявам? Я по-сериозно. Мога да ти пратя цялото клипче още преди да се кача на Брюксел. Той е летял предполагам с 200 там, ако въобще е дошъл оттам, после ми се лепна зад бронята, дори не ми присветна, нищо. Просто кара 1 секунда зад мен и другото го виждаш на клипа...
Затова е тази камера, не да си говорим празни приказки, а да си боравим с факти...
Айде да видим кое "доста така ти изглежда"Нещо да допълниш?
Мислех да не коментирам, но щом държиш ще си кажа мнението. Това което е на клипа ясно показва как мерца кара зад тебе по Брюксел и иска път, а ти не го пропускаш и не освобождаваш лява лента и в момента в който тръгва да те изпреварва от дясно ти настъпваш газта за да го затвориш със спрелите коли по бул. Малинов. Сори, ама това себеуважаващ се шофьор не го прави, понеже са п*дераски номера. На всичкото отгоре ясно се разбра, че дори не си наляво на сфетофара. Не всичко на пътя е правилник, трябва да има и колегиалност. Затова и после те засече, нито твоята работа е чиста, нито неговата в случая.
Това е толкова несериозно и смешно! Как да спориш с някого, който казва на бялото черно? Къде видя такова нещо? Дай аргументи, защо не ме изпреварва още на моста тогава? Или и там съм настъпвал и не съм го пуснал? И там има дясна лента откъдето да ме мине, както виждаш не шавам и не блокирам никого. Как въобще можеш да фантазираш подобни глупости и откровени лъжи и да ги твърдиш с някаква незнайно откъде самоувереност? Мерцедеса дойде отдолу от Дружба. Само чаках да ти прочета глупостите и да ти гледам сеира... Себеуважаващ се човек не говори небивалици, още по-малко без да е 100% сигурен. Айде вече край с тая случва. Видя се форумния морал и колко избирателно се прилага/ нагажда според ситуацията...
П.с: Не ми се обиждай, но дано не се налага някога да си свидетел в съда, че невинни хора ще страдат с показания като твоите
Колега а гонга защо се чу като наби спирачки?
Имах малко течност за чистачки и от рязкото намаляване на скороста се разпищя да доливам

... Изгледах видеото, не знам кой на кого е искал път, блокирал и т.н ама за тебе явно дясна лента няма. Половината от видеото трябваше да си в дясната лента- особено ако зад тебе има някой като си в лявата. Не всеки зад тебе ще се залепи за бронята ти или ще даде ляв мигач за да ти подскаже да се прибереш, но това не значи, че трябва просто да си караш в лявата.
Един вид- ако мерцедеса е бил зад тебе и ти не си се отместил- не е много коректно от твоя страна... А че той не сметна дистанцията и се мушна пред тебе доста опасно- друга бира...
Един вид- ако мерцедеса е бил зад тебе и ти не си се отместил- не е много коректно от твоя страна... А че той не сметна дистанцията и се мушна пред тебе доста опасно- друга бира...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
alx написа:... Изгледах видеото, не знам кой на кого е искал път, блокирал и т.н ама за тебе явно дясна лента няма. Половината от видеото трябваше да си в дясната лента- особено ако зад тебе има някой като си в лявата. Не всеки зад тебе ще се залепи за бронята ти или ще даде ляв мигач за да ти подскаже да се прибереш, но това не значи, че трябва просто да си караш в лявата.
Виж са, не стига, че карам +30 км/ч над ограничението там, а пича буквално ми се лепна на бронята за точно 1 секунда и все пак щях да се мръдна и да го пусна, ако в следващия момент вече не беше се изравнил с мен отдясно. Издразни ме, че 2 сек не можа да изчака да се престроя и затова натиснах и аз.
И най-накрая си го набиите в главите и го разберете - в ГРАДА се кара в НАЙ-УДОБНАТА лента, това не ви е магистрала, така че копче не можеш да ми кажеш в коя лента е трябвало да карам!!! Понеже съм пич, не бих преебал никой на моста и да не го пускам да ме мине, но в случая зад мен нямаше никой, така че ще си карам в лявата лента колкото си искам. И да ме задмине някой, мръдвам си в дясна да го пусна и после пак в лява - там ми е най-удобно и сме в ГРАДА.
Последна промяна Dextuar на 30 Юли 2016, 17:14, променена общо 2 пъти
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:И на всички най-удобната им се оказва лявата.
Вчера се връщам по Брюксел посока летището, две астри комбита карат с 80км/ч едно до друго. Наредих си се зад това в лявата лента и с кеф си слушах металика. После тоя от дясно нещо изостана, но оооо чудо, не го минах отдясно, а на светофара си останах в лявата лента за наляво, а той си продължи в средната. Та значи можело да не задминаваме отдясно...
Това са светкането и пуснатия ляв мигач дори не го коментирам - селения на н-та степен...
- stefan8898
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: samolet
- Мечтае да кара: F10 M5
Е ако зад колегата имаше две черни Г - класи, най - удобната лента щеше да е дясната, ама нали зад него има само смотана е - класа, която няма за къде да бърза и ще чака, се кара в лявата лента.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
явно всички са пилоти НСО дали ... най-интересно е че аз като карам пък на най-дясната лента в Плд по 3-лентовите булеварди с 50 ... и се случва странната случка некой засилен да стигне почти до мен, застава ми на заден ляв калник в средната лента и не ме изпреварва, намаля и кара така?! Логика!? ченгета ли си мислят, че има ... че ще правим летящ старт ли кво ... нз ... да не говорим кво става като пусна мигач да се престроя в тая ситуация... точно почва подаване на газ от тоя в средната лента ... а най-якото беше пък веднъж си карам в дясно, пред мен някакви големци спрели върху лентата и нормално намалям...играча с средната и той намаля?! аз в момента в който съм почнал да намалям съм пуснал и мигача да се знае какво ще правя ... намалям още, още оня намаля и той дали ... стигам до спрелите коли и спирам ... оня спира и той
WTF!?
и ме "пуска" да съм минел пред него... е па и тва не го разбирам искаше да се ударим ли кво... вместо най-нормално да си кара и аз да мога да се съобразя с обстановката ми седи в мъртвата зона отзад и си прави някакви криви сметки които никой няма как да разбере !? после на следващия светофар пак сме заедно таман светва зелено и оня си сваляше джама да се разправя? а съм карал през целия булевард с 40-50 докато стигнем тия спрелите в дясна лента... а тоя летеше поне със 100-120 стигна ме на средата на булеварда, и намали точно както ви описавам, че често се случва и седи така на мъртвата зона и нито ускорява, нито намаля... и после прави това което ви описах , а аз не се престроих защото като видях колите го мернах в задното огледало част от колата му и се усетих, че е там
моето обяснение, че народа е тотално изперкал и грам няма елементарно мислене... живеят си във филмите Бързи и Яростни и Боен клуб ... всеки е Вин Дизел или някав рандъм бияч ... другата крайност някакви неадекватни хора които все са стреснати и не смеят да вземат решение до последния момент и накрая стискат зъби и дават цялата газ/навиват волана до край/включват се без да гледат и т.н.

WTF!?
и ме "пуска" да съм минел пред него... е па и тва не го разбирам искаше да се ударим ли кво... вместо най-нормално да си кара и аз да мога да се съобразя с обстановката ми седи в мъртвата зона отзад и си прави някакви криви сметки които никой няма как да разбере !? после на следващия светофар пак сме заедно таман светва зелено и оня си сваляше джама да се разправя? а съм карал през целия булевард с 40-50 докато стигнем тия спрелите в дясна лента... а тоя летеше поне със 100-120 стигна ме на средата на булеварда, и намали точно както ви описавам, че често се случва и седи така на мъртвата зона и нито ускорява, нито намаля... и после прави това което ви описах , а аз не се престроих защото като видях колите го мернах в задното огледало част от колата му и се усетих, че е там
моето обяснение, че народа е тотално изперкал и грам няма елементарно мислене... живеят си във филмите Бързи и Яростни и Боен клуб ... всеки е Вин Дизел или някав рандъм бияч ... другата крайност някакви неадекватни хора които все са стреснати и не смеят да вземат решение до последния момент и накрая стискат зъби и дават цялата газ/навиват волана до край/включват се без да гледат и т.н.
dextuar написа:.
Избора да караш конфликтно си е твой. Голям мъж си предполагам- акъл не ти давам. Само споделям аз какво видях и как аз карам малко по- различно... И такива ежедневни проблеми нямам...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Карането в лявата лента е задължително у нас, иначе не вървиш..
В града се карало там, понеже можело, нищо, че дясната е празна, по магистралите пак се карат там, защото дясната имало бавни или не е достатъчно гладко, има такива, които карат и в аварийната и си имат обяснението.
Аз отдавана не се занимавам да чакам някой да ме види или пък да благоволи да ме пусне. Настигам го и ако не се мърда, го минавам от дясно, интересното е, че в повечето случай се сърдят!
По същата логика, има много, които не спират никога на зебри, защото някой щял да ги удари отзад, изобщо сме царе на оправданията..
В града се карало там, понеже можело, нищо, че дясната е празна, по магистралите пак се карат там, защото дясната имало бавни или не е достатъчно гладко, има такива, които карат и в аварийната и си имат обяснението.
Аз отдавана не се занимавам да чакам някой да ме види или пък да благоволи да ме пусне. Настигам го и ако не се мърда, го минавам от дясно, интересното е, че в повечето случай се сърдят!
По същата логика, има много, които не спират никога на зебри, защото някой щял да ги удари отзад, изобщо сме царе на оправданията..