Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от alx » 28 Юли 2016, 15:14

Club BMW написа:Какво се правите на гръмнати?! Знаем много добре колко безобразно се кара, паркира ...
Не изпадал в конфликтни ситуации :mhihi: Шегаджия, че и със самочувствие.

Ела да видиш как ми паркират всеки ден пред гаража на тротоар, естествено за "5 мин." са спрели или да ползват сянката на дървото. Да видиш как още не съм се качил в колата и съм изпаднал в конфликтна ситуация. Не е приятно!

Мене за 10 минути ми написаха 50 лева глоба за неправилно паркиране. Хем там паркирам (или баща ми) от едно 40 години.. Някой се обадил и така (ми казаха като ходих да плащам). Та съветвам те като някой ти спре така вдигай телефончето и се обаждай. Идват бързо.

Шегаджия? Разбира се. Основен инструмент в избягването на конфликтите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 28 Юли 2016, 15:36

Аз си ги знам колко са "отзивчиви", така да не им пука и да не им се работи. Даже при едно идване ми предложиха да пукам гуми като паркират пред гаража :kuku:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Юли 2016, 16:27

Аз се обзалагам, че няма как да караш тук, без да изпаднеш в ситуация. Просто човек не трябва да се впряга. Още в момента в който излизам от паркинга имаше нерегулирано кръстовище, преди да сложат знаци, масово се отнемаше предимство и седях и чаках като дясно стоящ, да не ми се вреже някой във вратата, щото всички си мислеха, че като идват от широк булевард, свили в квартална пресечка, са с предимство. 1 път съм се разправял с някъв калъф с алфа и една жена, щото като бързам никога няма да седна да ги чакам, аз съм си в правото и просто видях, че няма смисъл, щото тука колко мноого хора са с купени книжки просто не е истина. И преди съм го казвал, но тия от ДАИ са в топ 3 на най-корумпираните институции в държавата.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Юли 2016, 16:50

dextuar написа:
b00st написа:Мен само ми е интересно с мерца дърпахте ли се преди това по Брюксел, щото доста така ми изглежда ситуацията. Не че ще си признаеш де, но все пак :mhihi:

Не сме. Що да не си призная? Нещо форума ми е морален съдник ли, за който аз живея и трябва да се съобразявам? Я по-сериозно. Мога да ти пратя цялото клипче още преди да се кача на Брюксел. Той е летял предполагам с 200 там, ако въобще е дошъл оттам, после ми се лепна зад бронята, дори не ми присветна, нищо. Просто кара 1 секунда зад мен и другото го виждаш на клипа...

Затова е тази камера, не да си говорим празни приказки, а да си боравим с факти...

Айде да видим кое "доста така ти изглежда" :D Нещо да допълниш?

Мислех да не коментирам, но щом държиш ще си кажа мнението. Това което е на клипа ясно показва как мерца кара зад тебе по Брюксел и иска път, а ти не го пропускаш и не освобождаваш лява лента и в момента в който тръгва да те изпреварва от дясно ти настъпваш газта за да го затвориш със спрелите коли по бул. Малинов. Сори, ама това себеуважаващ се шофьор не го прави, понеже са п*дераски номера. На всичкото отгоре ясно се разбра, че дори не си наляво на сфетофара. Не всичко на пътя е правилник, трябва да има и колегиалност. Затова и после те засече, нито твоята работа е чиста, нито неговата в случая.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Юли 2016, 18:23

b00st написа:
dextuar написа:
b00st написа:Мен само ми е интересно с мерца дърпахте ли се преди това по Брюксел, щото доста така ми изглежда ситуацията. Не че ще си признаеш де, но все пак :mhihi:

Не сме. Що да не си призная? Нещо форума ми е морален съдник ли, за който аз живея и трябва да се съобразявам? Я по-сериозно. Мога да ти пратя цялото клипче още преди да се кача на Брюксел. Той е летял предполагам с 200 там, ако въобще е дошъл оттам, после ми се лепна зад бронята, дори не ми присветна, нищо. Просто кара 1 секунда зад мен и другото го виждаш на клипа...

Затова е тази камера, не да си говорим празни приказки, а да си боравим с факти...

Мислех да не коментирам, но щом държиш ще си кажа мнението. Това което е на клипа ясно показва как мерца кара зад тебе по Брюксел и иска път, а ти не го пропускаш и не освобождаваш лява лента и в момента в който тръгва да те изпреварва от дясно ти настъпваш газта за да го затвориш със спрелите коли по бул. Малинов. Сори, ама това себеуважаващ се шофьор не го прави, понеже са п*дераски номера. На всичкото отгоре ясно се разбра, че дори не си наляво на сфетофара. Не всичко на пътя е правилник, трябва да има и колегиалност. Затова и после те засече, нито твоята работа е чиста, нито неговата в случая.

Това е толкова несериозно и смешно! Как да спориш с някого, който казва на бялото черно? Къде видя такова нещо? Дай аргументи, защо не ме изпреварва още на моста тогава? Или и там съм настъпвал и не съм го пуснал? И там има дясна лента откъдето да ме мине, както виждаш не шавам и не блокирам никого. Как въобще можеш да фантазираш подобни глупости и откровени лъжи и да ги твърдиш с някаква незнайно откъде самоувереност? Мерцедеса дойде отдолу от Дружба. Само чаках да ти прочета глупостите и да ти гледам сеира... Себеуважаващ се човек не говори небивалици, още по-малко без да е 100% сигурен. Айде вече край с тая случва. Видя се форумния морал и колко избирателно се прилага/ нагажда според ситуацията...

П.с: Не ми се обиждай, но дано не се налага някога да си свидетел в съда, че невинни хора ще страдат с показания като твоите :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Юли 2016, 21:20

Само да вметна, така докато си чешете езиците с някакви глупости, че за пореден път заспал турски шофер смели семейство мотористи. И най-хубавото е, че съдът го пуска под домашен арест...Вие си дискутирайте, кой на кого е отнел предимството...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 28 Юли 2016, 22:55

Карам нон стоп - сутрин. през деня, вечерта и тн. Минавам много километри с кола и честно казано не мога да се сетя за нищо кой знае какво като случка. Просто спрях да се впрягам и да ги отразявам. Според мен се изнервят и си гледат предимството само хората които карат малко километри. Повечето които карат много километри, гледат да стигнат живи и здрави, не разчитат "да се докажат", "да си запазят предимството" и да бият други и да се псуват. Като имаш да минеш 400км. днес хич не ти е до някой си дали се предрежда или се опитва да те засича. Виждаш го - реагираш и си продължаваш. Тия нерви да не са за един ден :conf: Примерно последната случка за която се сещам е в 8:40 сутринта на скоростния път караме с някакво е46 по-бързичко около 5-7км в средна лента. Разстоянието между нас е около 30-40 метра. Настигаме някакво ванче семейно, кара в средна лента с поне 50-60км/ч по-бавно. Докато чакам колегата с БМВ-то да реши да го изпревари (за да не му минавам в ляво преди той да е минал, че да не се стресира че ще го изпреваря и той няма да може), той без мигач просто го изпревари от дясно и се върна в средната пак. В 8:40 без да има никакви други коли, без напрежение, без нищо... Ако не беше с БМВ и не карах с него поне 5-7км. нямаше и да го отразя, ама в крайна сметка..... не може да се прави така без причина.... :conf:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 28 Юли 2016, 23:20

Boyadjiev написа:Карам нон стоп - сутрин. през деня, вечерта и тн. Минавам много километри с кола и честно казано не мога да се сетя за нищо кой знае какво като случка. Просто спрях да се впрягам и да ги отразявам. Според мен се изнервят и си гледат предимството само хората които карат малко километри. Повечето които карат много километри, гледат да стигнат живи и здрави, не разчитат "да се докажат", "да си запазят предимството" и да бият други и да се псуват. Като имаш да минеш 400км. днес хич не ти е до някой си дали се предрежда или се опитва да те засича. Виждаш го - реагираш и си продължаваш. Тия нерви да не са за един ден :conf: Примерно последната случка за която се сещам е в 8:40 сутринта на скоростния път караме с някакво е46 по-бързичко около 5-7км в средна лента. Разстоянието между нас е около 30-40 метра. Настигаме някакво ванче семейно, кара в средна лента с поне 50-60км/ч по-бавно. Докато чакам колегата с БМВ-то да реши да го изпревари (за да не му минавам в ляво преди той да е минал, че да не се стресира че ще го изпреваря и той няма да може), той без мигач просто го изпревари от дясно и се върна в средната пак. В 8:40 без да има никакви други коли, без напрежение, без нищо... Ако не беше с БМВ и не карах с него поне 5-7км. нямаше и да го отразя, ама в крайна сметка..... не може да се прави така без причина.... :conf:

При мен е обратното.Ако знам,че имам да мина 400км се дразня много повече на тарикатите по пътищата.Ако съм почивка гледам да не им се впечатлявам много,освен на най-наглите.
За мен не предимството е фикс идея.Хартиения правилник си има изключения,но много малко хора ги осъзнават.
Нещото което най-много ме изкарва извън кожата е предреждането на цялата колона или завой от лента не предназначена за това.Не мога да разбера хората,които го правят постоянно :censored: За толкова по-велики ли се мислят от останалите?!?

Според мен хората които не се дразнят и впечатляват на безобразията по пътищата или ги правят са точно тези,които използват МПС-тата си само за да се предвижат от точка А до Б.Точно те не мислят над заобикалящите ги неща.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 28 Юли 2016, 23:44

Много се натоварвах като им обръщах внимание :mhihi:
После реших да си опазя малко нерви за други дразнители - жени, бууст :mhihi:

Как изкарваш ако се впрягаш на всички :conf: Аз не мога... Който иска да се предрежда, да прави простотии, само гледам да не катастрофирам и толкова. По принцип карам малко по-бързичко като скорост - това определено отсява почти 90% от невменяемите :mhihi: Като си ходя за кеф и отпуска не бързам и тогава е най-тегаво, особено скорости от сорта на 120 по магистралите са си опасни за нервите за повече от 1-2 часа :paranoid:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 29 Юли 2016, 9:50

това е адски нелеп парадокс -
карам с 18 км/ч - никой никога не ме засича и няма ситуации
карам с 11 км/ч, нон-стоп драма :kuku: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 29 Юли 2016, 10:17

дека са ти нулите :mhihi: иначе апсолютно вярно :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Юли 2016, 14:34

Всеки си намира майстора, спокойно https://www.youtube.com/watch?v=dV4lNpWsPNU :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 29 Юли 2016, 14:42

dextuar написа:
b00st написа:
dextuar написа:

Това е толкова несериозно и смешно! Как да спориш с някого, който казва на бялото черно? Къде видя такова нещо? Дай аргументи, защо не ме изпреварва още на моста тогава? Или и там съм настъпвал и не съм го пуснал? И там има дясна лента откъдето да ме мине, както виждаш не шавам и не блокирам никого. Как въобще можеш да фантазираш подобни глупости и откровени лъжи и да ги твърдиш с някаква незнайно откъде самоувереност? Мерцедеса дойде отдолу от Дружба. Само чаках да ти прочета глупостите и да ти гледам сеира... Себеуважаващ се човек не говори небивалици, още по-малко без да е 100% сигурен. Айде вече край с тая случва. Видя се форумния морал и колко избирателно се прилага/ нагажда според ситуацията...

П.с: Не ми се обиждай, но дано не се налага някога да си свидетел в съда, че невинни хора ще страдат с показания като твоите :kuku:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Тоя селю с мерца (ли пиян, или дрогиран) си е направо за пандиза, не виждам какво може да се дискутира дори в една такава ситуация :ranting: Ако колегата не беше извадил такъв рефлекс, ситуацията отиваше на яко мазало.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2016, 17:37

Днес си карам в Банкя със скутерчето и изпреварвам някаква джипка с десен волан на непрекъсната линия. Пътя прав поне 1км напред. Други коли няма. Изпреварвам го с поне 2м разтояние между нас. Тоя наду клаксона яко възмутен.

5 мин по-късно ме застига някъде преди околовръстното, защото аз си карам горе-долу в ограничението и той ме изпреварва на двойна непрекъсната. Начи той може да ме изпревари на извънградско с 20-30км над ограничението като дори не си излезе от платното. А аз като го изпреваря на градско и то без да съм превишил скоростта вика- баси донора :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 29 Юли 2016, 18:12

Аз вчера вечерта се престроявам от дясна в лява лента без мигач имаше много разстояние тамън тръгвам в ляво и тоя зад мене го гледам дава газ.. дадох газ и аз и се престроих спокойно ама той пича ми се изнерви нещо почна да е гони и да ми крещи и да ме псува дали съм имал мигач и,че съм го бил засякъл.. казах му,че нямам мигач и т'ва беше :dunno: , не ги разбирам тия хора. Аз хубаво не съм дал мигач ама трябва ли пък да дава газ като дебил и да ми вика после,че го засичам и да ме псува :dunno:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата