Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
b00st написа:dextuar написа:Започвам да търся ходжи в указателя...
И преди Хаос да ме пита що го пускам тука, ако бях го догонил тоя, щеше да има скандали и права на път, че и нещо още....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Щях много да се накефя тоя с мерца да се беше нахакал, но истината е, че и двамата си перкахте много над ограничението там.
От такива тарЕкати, като теб стават задръстванията по Малинов! Шапка ти свалям, че и във форума се публикуваш, за пример на други като теб!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vavilon написа:b00st написа:dextuar написа:Започвам да търся ходжи в указателя...
И преди Хаос да ме пита що го пускам тука, ако бях го догонил тоя, щеше да има скандали и права на път, че и нещо още....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Щях много да се накефя тоя с мерца да се беше нахакал, но истината е, че и двамата си перкахте много над ограничението там.
От такива тарЕкати, като теб стават задръстванията по Малинов! Шапка ти свалям, че и във форума се публикуваш, за пример на други като теб!
Айде покажи ми къде засякох някой или направих задръстване? Това тук е изключение заради камиона, по принцип чинно си стоя в дясната лента, точно заради такива тарЕкати... Това, че някой се влачи, не е мой проблем! И преди да се опиташ да ме причислиш към всичките тарЕкати, ако не можех да се престроя безопасно, без да засичам някой и да го принуждавам да ме пусне (защото там всеки прави така), щях да си завия на ляво и после да се обърна...
И задръстването го правят тия, дето ги пускат, а не тия, дето се бутат

П.С: Ти от целия клип вЕрно ли само как минавам пред другите видя?

Последна промяна Dextuar на 27 Юли 2016, 14:01, променена общо 1 път
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
еба го задръстването... има нема 5 минути... релакс малко
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
dextuar написа:
Абе я хващай правилника за движение и докато не го научиш, не ми коментирай карането!
Отдавна съм го чел, ама там не пишеше ли, че в града ограничението на скоростта е 50км/ч ?

Не Мы такие, Жизнь такая
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
To на всеки му е писнало от мизерници на пътя ама ти също реагираш емоционално - не само във форума, а и зад волана! Защо даде газ като го видя тоя кретен?! По-добре ли щеше да ти стане ако се беше нахакал в теб или в камиона? Сигурен ли си, че беше сам в колата? А като тръгна да го гониш помисли ли, че за останалите участници в движението се превръщаш в пича с мергела?
Карай по-бавно и внимателно, та поне своите грешки да минимизираш...
Карай по-бавно и внимателно, та поне своите грешки да минимизираш...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
KPETEH написа:еба го задръстването... има нема 5 минути... релакс малко
Задръстване вече е повече от 3 коли на светофара

Забелязвам една тенденция в агресорите:
- старо черно Е39 - никой не ми свири, не ме псува
- по-нов VW - тук там някои гледат на кръв
- двуцевка през предния прозорец - всички целуват ръка
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Значи, колега...Браво
Аз напълно те подкрепя за това, че тръгна да го гониш и аз бих, аман от идиоти.
Нямам против...

fancooler написа:По-добре ли щеше да ти стане ако се беше нахакал в камиона?
Нямам против...

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
stefanoff написа:dextuar написа:
Абе я хващай правилника за движение и докато не го научиш, не ми коментирай карането!
Отдавна съм го чел, ама там не пишеше ли, че в града ограничението на скоростта е 50км/ч ?
Да, така е, още в едно от първите ми мнения съм написал, че карам по-бързо и не го оспорвам. Просто да твърдиш, че трябва да карам 2-3-5 километра в средна лента преди светофара, щото на него ще карам направо, е несериозно. Такъв беше контекста, а ти умело си го изразял. Поздравление, добър Straw man argument

Оставам с много неприятното усещане, че ако в лява лента някой караше срещу мен a.k.a срещу движението a.k.a в насрещното и се бяхме ударили, пак щяхте на мен да се нахвърлите,ей така -за хейта как се вика

Пичове, здраве да е! Стига сме го борили този случай. Нали стана ясно, че аз съм виновен за цялата ситуация. Ще си посипя главата с пепел, само у форума мир да е!

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз там, ако съм средна и от лявата някой продължи напред след Маргел-а веднага гледам да го засека
щото би трябвало да е завил наляво.
Не се карайте другари, трябва да има работа и за тенекеджиите, докторите и полицията.

Не се карайте другари, трябва да има работа и за тенекеджиите, докторите и полицията.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
dextuar написа:И задръстването го правят тия, дето ги пускат, а не тия, дето се бутат
Тази сентенция е страхотна! Може би тия "където се бутат", ако не се намери някой балък "да направи задръстване" и да ги пусне, ще се изпарят във въздуха

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Не съм го писал аз, опитай се да го разбереш
П.С: От тази тема е, хубаво е не само да храним, а и да се замисляме. Аз осъзнавам, че направих глупост, защото действах емоционално, но той можеше да си продължи да кара зад мен. Както вече доста пъти казахме, не съм се влачил с 50 км/ч там, че да трябва да ме минава така. Някой попита "ами ако не е сам". Е аз питам - ако не е сам, защо ги прави тези маневри?

П.С: От тази тема е, хубаво е не само да храним, а и да се замисляме. Аз осъзнавам, че направих глупост, защото действах емоционално, но той можеше да си продължи да кара зад мен. Както вече доста пъти казахме, не съм се влачил с 50 км/ч там, че да трябва да ме минава така. Някой попита "ами ако не е сам". Е аз питам - ако не е сам, защо ги прави тези маневри?
dreadx написа:ивчо написа:Една кола е бре да му се и не види ...
Разход ли ще Ви се качи, нещо Ви дразни като някой мине пред теб ?!
не ти ли идва на акъла, че утре ти ще си на негово място и някой като теб е "бърза" и всички зад теб няма да го пуснат ..
Единственият начин да се отървем от задръстванията и да се увеличи пропусквателната способност на светофара е: -- Когато светне жълто всички натискат съединителя и вкарват на първа, а когато светне зелено потеглят бавно и не спират да се движат.
А заради такива: дай да пуснем някой нахалник да се предреди, че "бърза" няма да отнеме много време да се включи -- и започва едно тръгване-спиране, минават много по-малко коли.
Не говоря за случаите когато пускаш хора от пряка, или пречиш на някой глупак да им затапи пътя за излизане, като спре по средата на кръстовище. Винаги гледам да пазя интересите на такива и да им осигуря възможност да минат.
Говоря за истинските наглеци, които се мислят за по-хитри от останалите. Ще дам пример с кръстовището на семинарията от Симеоновско шосе към център. Понеже за надясно свети два пъти повече зелено, някои тарикатчета решават да минат по-бързо и се движат до последно в тази лента. Обаче тя води надясно. За да минат направо, започват да се туткат пред светофара и да чакат да ги отреже червената светлина, а отзад други хора *чакат за завой в правилната лента*. И не могат да минат. Това за теб нормално ли е?
Многократно съм ги наблюдавал как си спират пред зеления светофар и балъците отзад да го духат! А след като мине червено и светне зелено за всички, от лентата за надясно си карат направо (- с риск някой да се нашие в тях, ако на излизане от кръстовището тръгне да се престроява - защото пък той си излиза от правата лента и не се предполага вдясно от него да има кола.)
Айде - автобус-94 го прави точно същото -- да приемем, че вози много пътници, бърза да си гони разписанието и т.н. Самият факт, че в него се возят 50 човека предполага да го пуснем, защото ползата да не бавим 50 човека е по-голяма. Но никой друг не би следвало да минава по този начин. Особено, ако този някой се мисли за големия хитрец и го прави само защото му е под достойнството да се нареди и да чака с "балъците".
Разберете, че заради всичките тези простотии - да се направим на толерантни и да пуснем този-онзи - хората, които си седят в правилните ленти чакат.
На всичкото отгоре колко пъти ти се случи да пуснеш някого, да се пререди пред светофара, а ти самият да не успееш да минеш? - Наглеците се ръгат непосредствено преди светофара, защото е много по-вероятно някой толераст да реши да ги пусне. Идеята, че ще отнемат 5 секунди, но няма да *му* попречат да мине и той.
Я сега си представи ако светофарът дава зелено 40 секунди и за това време минават 30 коли, то колко по-малко ще успеят да минат, ако чакат дори 5 секунди повече, вместо да тръгнат всички и да се движат? Нямаш право да караш хората зад теб да чакат заради един говняр да мине по-бързо. А то да беше само един! - то пет коли зад теб да не минат?
Значи нормалните и културни хора да си чакат по 3 светофара, за да мине пред тях този и онзи, дето изобщо не се е редил на опашка, не е чакал и една минута? И какво имаш предвид с това, че утре може аз да бързам? Ако такова минаване означава, че човекът бърза - то излиза че някои хора всеки път и на всеки един светофар бързат. - А на другите може би им се виси по светофарите, не бързат след работа да се приберат вкъщи, за да им досажда жена им, или?
Ако се наложи да повисите по-дълго на опашка пред светофара, чакането ви често е свързано и с това, че някакви умници пред вас решават да пуснат n-броя коли, които се предреждат.
Може в малък процент от случаите човекът наистина да е объркал лентата, но основното са тарикатлъци: - тоя ще ме пусне, оня ще го прееба..
На толкова много случаи съм се нагледал - как и къде се предреждат, че много добре ги познавам всичките тарикатлъци по маршрута. Ако тръгна да ги правя и аз ще се прибирам за 7, а не за 20 мин. от работа. Ще пестя гориво и т.н. Защото онзи, дето минава по shortcut-a, пести и гориво. А балъците си висете и си бръмкайте по светофарите на празен ход, щом не бързате. После защо разходът в София трудно пада под 15 на сто. (е не за всички явно - ако в стила ви е да се предреждате, може би ще е друго.)
Когато видя да пускат някой тарикат си мисля: -- Абе, аз защо не минах по същия начин - ето онзи щеше да ме пусне, и сега да съм на следващия светофар. Защо да пускат все другите, а аз да чакам. Но нито един път не съм се опитал да правя другите на балъци - не искам никого да предреждам.
Не заради онзи плужек, дето ще ме пусне (винаги се намира такъв). Ами заради хората след него, които не се бутат и не се предреждат. И си чакат в правилната лента. И за да мине напред още един такъв тупан, без да чака, една част от тях ще чакат още 3 мин. до следващото зелено. Айде уважавайте малко и хората след вас - зеленото не свети единствено, за да минете вие!
Подобно поведение се наблюдава и извън София, просто не навсякъде се струпват големи количества МПС, които трябва да чакат, за да минат.
Друг пример: -- на магистрала Тракия нали преди 2 год. правеха ремонт на един мост. Лято. Две ленти с по 2 километра коли, които преди мястото на ремонта се събират в една лента. Движението е на тръгни-спри (познайте пак заради кого). Като повисите в дясната лента, ви прави впечатление, че лявата сякаш се движи по-бързо. (и не сякаш, ами наистина е така)
После забелязвате, че има некои особено нагли индивиди, дето се мислят за по-хитри от другите и не им подхожда да чакат в нито едната от двете ленти. Затова доста тарикатчета се движеха по аварийната - докато стигнеха до мястото, от където се виждаше, че отпред има спряли едни куки. И започваха да се бутат, за да се включат в движението, между колите, които не правят нарушения. Затова дясната лента вървеше два пъти по-бавно от другата - нищо че там където двете ленти се събираха, изчезваше лявата.
Бутаха се тарикатчетата, да се вредят обратно от аварийната лента (все пак минали поне един километър гратис и без да чакат), но и все се намираше някой плужек, сам той от чакащите, да спре и да ги пусне. Що ги пускате бе, мама ви дееба? - ами нека да си карат до полицаите, пък там някой да вземе да ги пусне. Или като са в аварийната лента, но не смеят да доближат полицаите - що не си пуснат аварийките - и да чакат на полицаите да им свърши смяната? Значи едните пак могат да минават, защото са простаци и се ръгат. А другите да чакат по един час (толкова се чакаше тогава, в това задръстване, за да се премине през тъпия мост).
А другото, което намирам за проблем е - че същият този говняр не се ръга само на пътя. И във всякаква друга среда смята, че е нормално да се ръга и да гази наред разни читави, не толкова нахални и по-отстъпчиви хора около него.
Вдъхновен от експеримента на колегата, дето от един месец ги пуска, мисля от утре да започна и аз един експеримент. Ще се бутам и ръгам, ще сменям лентите според където ще мина най-бързо. Ако се случи да съм се наредил за завой надясно, дори светофарът над мен да е зелен, няма да завия. А ще си спра и ще чакам зеленото за направо (нали вече изяснихме, че според фолклорната интерпретация на ЗДвП ако някой ме удари отзад, все той ще е виновен - защо да не спра и посред зелен светофар? - ха да минат де!). Когато съм в неправилната, но по-празна лента, ще моля чакащите да ме пускат, и ще ги предреждам. А когато се вмъкна пред тях, ще им благодаря със специфичен жест за поздрав. Ще се опитам да привлека и максимален брой поддръжници на каузата. Ако пуснете някой наглец да се пререди на светофара, и ако той щом се включи пред вас, ви вдигне високо среден пръст за поздрав - да знаете, че съм аз. - или някой от моите съмишленици.bai_ILIA написа:въпрос на гледна точка е - според мен той пресече моя път
Когато карах шофьорските курсове многократно ни обясняваха, че ако ей-така вземем, че спрем, за да пуснем някой пешеходец, който пресича неправилно, където си иска - най-много да ни скъсат.
Отделно не се знае дали няма да поставим пешеходеца в рискова ситуация, защото той сам си преценява в този момент как да мине и се очаква ние да продължим да се движим както и до момента. Ако спрем например, някой ще се засили да ни заобиколи и може да не го е видял и т.н.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Не съм чел цялата тема, просто попаднах на това и ми стана смешно, не е нещо лично в случая. Нагледал съм се на простотии, ежеминутно в София някой завива, засича и кара като първия човек, така че вече почва да спира да ми прави впечатление. Наскоро водих подобен разговор, където довода беше "аз да не съм балък да чакам, щом другите завиват неправилно и аз ще завивам"- оттам нататък кво да коментираме
Културата на шофиране ни е на безобразно ниво, не е само дали правиш нарушения или не- всеки прави нарушения. Но да видиш някой да ти пусне аварийни, ако го пропуснеш, да ти дадат път някъде, да съобразиш къде да намалиш по-рано пред светофар, не да се святкаш до последно и после спирачки на макс, пешеходни и т.н.- отсъства от наште пътища 

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз пък забелязах, че рядко се пази някаква приемлива дистанция, особено от ТИР-ове. Еле като са два-три в колона и карат толкова близо един до друг, че като тръгнеш да ги изпреварваш, трябва всичките, защото няма къде да се прибереш между тях.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Бе нали ако караш на по-голяма дистанция всички ще те изпреварват бре... Ти къде си тръгнал да минаваш ако нема да ги зимаш всичките?! Аз съм много кофти шафьор, винаги съм прав, а и Енчев го познаам
Всички сме такива, само дето лека полека олягаме и то само спира да ни прави впечатление...

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Elesar74 написа:Аз пък забелязах, че рядко се пази някаква приемлива дистанция, особено от ТИР-ове. Еле като са два-три в колона и карат толкова близо един до друг, че като тръгнеш да ги изпреварваш, трябва всичките, защото няма къде да се прибереш между тях.
Ето това е едно от най-опасните неща по бг пътищата. И много пъти съм се чудил няма ли как да се реши този въпрос.
Колони от ТИР-ове без дистанция между тях. И в един прекрасен момент все някой се изнервя и тръгва да изпреварва. Между Мездра и Ботевград на какви случаи съм се нагледал. Там е едно от емблематичните места в това отношение. Натоварен път, ТИР-ове, сериозно изкачване, малко прави участъци...