Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Re: Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Колеги, все повече се убеждавам, че е60 е колата за мен. Бих искал ако може само да ми кажете: коя от двете аск е по-безпроблемна, какви главоболия създава x drive и окачването на въздух. Този следобед във Витоша видях 3 е60ци и ми се сториха по-ниски от моята тройка, а е39ката е по-висока от моята.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530 XD
- Мечтае да кара: BMW M5 E60
Аз съм с Xdrive, единствените проблеми в повече са, че раздатката не е от най-здравите и дава ядове, аз в момента се боря с такива, но за около 1000-1500 лв. се прави ремонт. Иначе е видимо по-висока от тези само на задно, пружините тампоните и амортисьорите са други и са конкретно за Xdrive и са единствено на SACHS. Задължително смени маслото на раздатката като я взимаш - един литър ти е 100 лв. /тя побира около 800 мл., ако намериш с отстъпка от някъде и за 70 ще го вземеш /само на БМВ е друго не се предлага/. За въздушното окачване не съм компетентен. Плюсовете според мен са много - много повече стабилност, зимата до сега проблеми с пътя не съм имал дори в планините, много добро ускорение, като цяло съм доволен.
- snaiperist0
-
-
- Кара: бавно
- Мечтае да кара: e30 m3
kiko™ написа:BorislavB написа:snaiperist0 написа:http://www.cars.bg/c1752925
едно мнение колеги , изключваме лоста и столчето ( хита тоз сезон на джамбазите ) като цяло е гледам без дпф значи е от първитено все пак е понатоварена като за тез пари
Само не разбрах,което от цялата работа е "М" ? Изобщо не си прави труда да я гледаш тая кола...
Еее колега, не забеляза ли lip спойлер-а в черен цвят, който така като го гледам даже не е от Е60
то освен липа , скоротсния лост е ужасен , бъбреците и те са... липа е мега зле ( но по добре да свалям ) отколкотот да търся неща

лупата на шофиорския край е паднала яко доло ( ако се вгледа някой ) предполагам че е на поне 300-400к ... нещо някой да знае ?
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
todorSTY написа:Аз съм с Xdrive, единствените проблеми в повече са, че раздатката не е от най-здравите и дава ядове, аз в момента се боря с такива, но за около 1000-1500 лв. се прави ремонт. Иначе е видимо по-висока от тези само на задно, пружините тампоните и амортисьорите са други и са конкретно за Xdrive и са единствено на SACHS. Задължително смени маслото на раздатката като я взимаш - един литър ти е 100 лв. /тя побира около 800 мл., ако намериш с отстъпка от някъде и за 70 ще го вземеш /само на БМВ е друго не се предлага/. За въздушното окачване не съм компетентен. Плюсовете според мен са много - много повече стабилност, зимата до сега проблеми с пътя не съм имал дори в планините, много добро ускорение, като цяло съм доволен.
Аха, благодаря колега.
Значи да разбирам, xdrive е с по-скъпи части по ходовата част? Ще проуча още малко и ако не е много голяма разликата, сигурно ще предпочета такова. А вярно ли е, че xdrive е60 може да бъде само с run-flat гуми?
И още един въпрос...е60 по-ниска ли е от е39 като clearance към земята? Досега всички е60 които виждам ми изглеждат много ниски

- todorSTY
- младши ентусиаст
-
TytusPulo написа:todorSTY написа:Аз съм с Xdrive, единствените проблеми в повече са, че раздатката не е от най-здравите и дава ядове, аз в момента се боря с такива, но за около 1000-1500 лв. се прави ремонт. Иначе е видимо по-висока от тези само на задно, пружините тампоните и амортисьорите са други и са конкретно за Xdrive и са единствено на SACHS. Задължително смени маслото на раздатката като я взимаш - един литър ти е 100 лв. /тя побира около 800 мл., ако намериш с отстъпка от някъде и за 70 ще го вземеш /само на БМВ е друго не се предлага/. За въздушното окачване не съм компетентен. Плюсовете според мен са много - много повече стабилност, зимата до сега проблеми с пътя не съм имал дори в планините, много добро ускорение, като цяло съм доволен.
Аха, благодаря колега.
Значи да разбирам, xdrive е с по-скъпи части по ходовата част? Ще проуча още малко и ако не е много голяма разликата, сигурно ще предпочета такова. А вярно ли е, че xdrive е60 може да бъде само с run-flat гуми?
И още един въпрос...е60 по-ниска ли е от е39 като clearance към земята? Досега всички е60 които виждам ми изглеждат много ниски
Ами да, малко по-скъпи са, но не е чак огромна разликата. В амортисьорите примерно е около 200 лв. на амортисьор. За височината не съм сигурен, но не мисля, че е по-ниска. Колкото до рън флета - няма такова нещо, можеш да я караш с каквито си искаш. Моята дойде с рън флет летни и са пълен боклук, вози като каручка, нямат добро сцепление, волана е осезаемо по-тежък, ако се спука се сцепва и няма оправяне като обикновените. Зимните са ми обикновени и съм 1000 пъти по-доволен, ония ги търкалям само, защото има още малко живот в тях.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
todorSTY написа:TytusPulo написа:todorSTY написа:Аз съм с Xdrive, единствените проблеми в повече са, че раздатката не е от най-здравите и дава ядове, аз в момента се боря с такива, но за около 1000-1500 лв. се прави ремонт. Иначе е видимо по-висока от тези само на задно, пружините тампоните и амортисьорите са други и са конкретно за Xdrive и са единствено на SACHS. Задължително смени маслото на раздатката като я взимаш - един литър ти е 100 лв. /тя побира около 800 мл., ако намериш с отстъпка от някъде и за 70 ще го вземеш /само на БМВ е друго не се предлага/. За въздушното окачване не съм компетентен. Плюсовете според мен са много - много повече стабилност, зимата до сега проблеми с пътя не съм имал дори в планините, много добро ускорение, като цяло съм доволен.
Аха, благодаря колега.
Ами да, малко по-скъпи са, но не е чак огромна разликата. В амортисьорите примерно е около 200 лв. на амортисьор. За височината не съм сигурен, но не мисля, че е по-ниска. Колкото до рън флета - няма такова нещо, можеш да я караш с каквито си искаш. Моята дойде с рън флет летни и са пълен боклук, вози като каручка, нямат добро сцепление, волана е осезаемо по-тежък, ако се спука се сцепва и няма оправяне като обикновените. Зимните са ми обикновени и съм 1000 пъти по-доволен, ония ги търкалям само, защото има още малко живот в тях.
Супер. Сигурно ще търся x, че зимата е голям зор на задно, въпреки че се понаучих

Ти с коя кутия си - 6 или 7-степенната?
Четох много за 7г троник на мерцедес и там ремонта струва бая цифра, предполагам, че и тука с по-новата кутия ще е подобно ако е електронна.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
Аз съм с 6 степенна. До сега не ми се е налагало да я правя слава Богу, но мой приятели са правили и не е чак толкова скъпо, около 1400 лв. с маслото, труда, картера.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
todorSTY написа:Аз съм с 6 степенна. До сега не ми се е налагало да я правя слава Богу, но мой приятели са правили и не е чак толкова скъпо, около 1400 лв. с маслото, труда, картера.
За тази цена най-вероятно са правили само обслужване, а не ремонт на кутията. Е60 е с шест степенна скоростна кутия на ZF, която не е чак толкова проблемна като 7g tronic-a на мерцедес.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
kiko™ написа:todorSTY написа:Аз съм с 6 степенна. До сега не ми се е налагало да я правя слава Богу, но мой приятели са правили и не е чак толкова скъпо, около 1400 лв. с маслото, труда, картера.
За тази цена най-вероятно са правили само обслужване, а не ремонт на кутията. Е60 е с шест степенна скоростна кутия на ZF, която не е чак толкова проблемна като 7g tronic-a на мерцедес.
Е какво е това обслужване за 1400лв? На мерцедес 7г троника се обслужва за 400-500лв с маркови филтри и масла разбира се НЕ в Балкан Стар.
- kiko™
- ентусиаст
-
- Кара: разни баварски екземпляри
- Мечтае да кара: ///M
TytusPulo написа:
Е какво е това обслужване за 1400лв? На мерцедес 7г троника се обслужва за 400-500лв с маркови филтри и масла разбира се НЕ в Балкан Стар.
Kакво се сменя може да видиш тук: viewtopic.php?f=116&t=177663 , какво се ремонтира най-често можеш да видиш тук: viewtopic.php?f=116&t=336654
Цените са според това къде и как се сменя / ремонтира.
- todorSTY
- младши ентусиаст
-
TytusPulo написа:kiko™ написа:todorSTY написа:Аз съм с 6 степенна. До сега не ми се е налагало да я правя слава Богу, но мой приятели са правили и не е чак толкова скъпо, около 1400 лв. с маслото, труда, картера.
Имам предвид евентуален ремонт, а не поддръжката.
Не знам къде да пиша, затова ще пробвам тук.
Случва ли Ви се като карате с някаква скорост (между 90-140) колата качва предавка (примерно от 4 на 5 или от 5на 6)
ако не се подаде газ има един лек ритнит. Когато е по-надолнище се усеща повече. Когато не се отнема газта
не се усеща. Не всеки път, но понякога го усещам. Кутията ми уж е обслужвана в Германия, тук в БГ е сменен каре кардан (това ли e ?)
Случва ли Ви се като карате с някаква скорост (между 90-140) колата качва предавка (примерно от 4 на 5 или от 5на 6)
ако не се подаде газ има един лек ритнит. Когато е по-надолнище се усеща повече. Когато не се отнема газта
не се усеща. Не всеки път, но понякога го усещам. Кутията ми уж е обслужвана в Германия, тук в БГ е сменен каре кардан (това ли e ?)
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Не,че си търся кола,но разглеждайки мобилето попаднах на тая обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=etlvdl
Какво мислите дали няма някой скрит жокер? Цената е прекалено ниска за такъв автомобил?!
Какво мислите дали няма някой скрит жокер? Цената е прекалено ниска за такъв автомобил?!
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
BorislavB написа:Не,че си търся кола,но разглеждайки мобилето попаднах на тая обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=etlvdl
От това, което гледах до сега за тези коли не ми изглежда ниска, а реална. Всъщност освен ако не е фейслифт.
Но видях доста прилични 530 от 2006 и 2007 за по 16-17. Само, че Германия не ми харесва за дизел. Един познат майстор, който прави90 процента баварки и мерджани ми каза да търся италианка заради електрониката, не разбрах защо.
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
TytusPulo написа:BorislavB написа:Не,че си търся кола,но разглеждайки мобилето попаднах на тая обява: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=etlvdl
От това, което гледах до сега за тези коли не ми изглежда ниска, а реална. Всъщност освен ако не е фейслифт.
Но видях доста прилични 530 от 2006 и 2007 за по 16-17. Само, че Германия не ми харесва за дизел. Един познат майстор, който прави90 процента баварки и мерджани ми каза да търся италианка заради електрониката, не разбрах защо.
А имал ли си читава кола от Германия и такава от Италия? Разликата е огромна!
Но това е друга тема...