Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
Модератор: Общи модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.
dreadx написа:А, това със забързващи се пешеходци и на мен ми се е случвало - ляв завой за да вляза в една пряка, а отсреща идва пешеходец, който ще я пресича. Имаше време да мина преди него, той беше поне на 4-5 метра. Но като видя че завивам, чак се затърча да пресече преди мен. Не помня с подробности какъв беше случаят, но май идваха отсреща коли и не беше желателно да спирам напряко в насрещното платно, за да го изчакам.
И газ да не успее да мине - видя, че няма да стане и в последния момент спря гадта.
dextuar - можеше да му изриташ някоя врата, след като е толкова нагъл..
Аз съм човек на крайностите, не му ли чукнеш по канчето да се стресне, оправия няма. Не сега да го пребиеш, но поне да го стреснеш. Ще му накривя шапката, че съм надраскал служебната бангия...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
dextuar - можеше да му изриташ някоя врата, след като е толкова нагъл..
[/quote]
Както се е бил засилил познай какво е щяло да се случи ако му беше ритнал вратата колегата
А този моя той направи си изтича до пешеходната. Вярно бяха 2-3 метра ама си изтича такъв и като стъпи на пешеходната взе да крачи бавно бавно и да ме гледа нагло. Нито се бях засилил нито нищо
, просто спрях рязко за да не го ударя идиота а той си минава и гледа нагло...

Както се е бил засилил познай какво е щяло да се случи ако му беше ритнал вратата колегата

А този моя той направи си изтича до пешеходната. Вярно бяха 2-3 метра ама си изтича такъв и като стъпи на пешеходната взе да крачи бавно бавно и да ме гледа нагло. Нито се бях засилил нито нищо

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
Както се режат с ножици кредитни карти , така трябва и при определени ситуации като дойде катаджията и се установи нарушението , да се режат шофьорските книжки .После наново курсове да се карат . А хванат ли те без книжка да караш или пил - условна при първия път . Следващ път ако има в затвора . Всеки който е шофирал извън България просто е видял за какво става въпрос . Тук е пълно с 

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
v3n0m написа:dextuar - можеше да му изриташ някоя врата, след като е толкова нагъл..

Нагла работа, тия като минават пред колата другия път я вкарай малко в обороти да не е толкова самонадеян...

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
c04 написа:v3n0m написа:dextuar - можеше да му изриташ някоя врата, след като е толкова нагъл..
Както се е бил засилил познай какво е щяло да се случи ако му беше ритнал вратата колегата![]()
![]()
![]()
А този моя той направи си изтича до пешеходната. Вярно бяха 2-3 метра ама си изтича такъв и като стъпи на пешеходната взе да крачи бавно бавно и да ме гледа нагло. Нито се бях засилил нито нищо, просто спрях рязко за да не го ударя идиота а той си минава и гледа нагло...
Нагла работа, тия като минават пред колата другия път я вкарай малко в обороти да не е толкова самонадеян...

Колега с тая моя "печка" 525Д едва ли щях да го стресна много, но виж ако беше м5 v10, щях до го накарам да си глътне езика сигурно

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Абе в последно време по пътищата се е навъдила една порода - аз им викам услужливковци . При най прости ситуации създават такива условия за ПТП че гледам да бягам далеч от такива . Типично е да пускат по кръстовищата автомобил който е без предимство пред тях , като изобщо не им минава през главичката че това е нарушение . Или пък следния случай от преди няколко дена , карам по междуградски път и тръгвам да изпреварвам в един момент предния пъплещ услужливко . В тоя момент в насрещното виждам че се задава автомобил и няма да мога безопасно да го изпреваря , спирачка и се опитвам да се прибера зад услужливкото . Да ама не , тоя видя че ситуацията е нервна и се хвана за главата буквално - удари спирачки като се опита явно да ме пусне пред него и така ми отряза възможноста да намаля и да се свия зад него . Така ме принуди отново да дам газ и да извърша рисковано изпреварване .
Та молбата ми е към тая категория , просто спазвайте правилника бе господа - като не можете да карате просто го спазвайте без собствено творчество .
Та молбата ми е към тая категория , просто спазвайте правилника бе господа - като не можете да карате просто го спазвайте без собствено творчество .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Абе в последно време по пътищата се е навъдила една порода - аз им викам услужливковци . При най прости ситуации създават такива условия за ПТП че гледам да бягам далеч от такива . Типично е да пускат по кръстовищата автомобил който е без предимство пред тях , като изобщо не им минава през главичката че това е нарушение . Или пък следния случай от преди няколко дена , карам по междуградски път и тръгвам да изпреварвам в един момент предния пъплещ услужливко . В тоя момент в насрещното виждам че се задава автомобил и няма да мога безопасно да го изпреваря , спирачка и се опитвам да се прибера зад услужливкото . Да ама не , тоя видя че ситуацията е нервна и се хвана за главата буквално - удари спирачки като се опита явно да ме пусне пред него и така ми отряза възможноста да намаля и да се свия зад него . Така ме принуди отново да дам газ и да извърша рисковано изпреварване .
Тези услужливковци са предимно дядки, които си мислят както ти си споменал колега че ти правят услуга... на мен много често ми се случва това

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
v3n0m написа:c04 написа:v3n0m написа:dextuar - можеше да му изриташ някоя врата, след като е толкова нагъл..
Както се е бил засилил познай какво е щяло да се случи ако му беше ритнал вратата колегата![]()
![]()
![]()
А този моя той направи си изтича до пешеходната. Вярно бяха 2-3 метра ама си изтича такъв и като стъпи на пешеходната взе да крачи бавно бавно и да ме гледа нагло. Нито се бях засилил нито нищо, просто спрях рязко за да не го ударя идиота а той си минава и гледа нагло...
Нагла работа, тия като минават пред колата другия път я вкарай малко в обороти да не е толкова самонадеян...![]()
![]()
Колега с тая моя "печка" 525Д едва ли щях да го стресна много, но виж ако беше м5 v10, щях до го накарам да си глътне езика сигурно

а ще се ослуша малко, не се притеснявай...

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Lenco написа:ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА!!!
Е кво... свободно отглеждани говеда

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Спирам задължително, ако на пешеходната има деца или много възрастни хора. За останалите олигофрени, които гледат 5 минути как приближавам към пътеката и имат достатъчно време да пресекат спокойно два-три пъти насам натам, не си правя труда.
По принцип гледам да се съобразявам с другите участници в движението, но грубите селски изпълнения на пътя ме дразнят и понякога се налага да прибягвам до нестандартни решения.
По принцип гледам да се съобразявам с другите участници в движението, но грубите селски изпълнения на пътя ме дразнят и понякога се налага да прибягвам до нестандартни решения.
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
при мен пък едно 70% от случайте когато спирам на пешеходна хората или ми кимват усмихнато или с вдигнат палец си ме поздравяват...може би съм им по симпатичен от вас
е има и тапири ама са рядкост за щастие.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
kiko написа:при мен пък едно 70% от случайте когато спирам на пешеходна хората или ми кимват усмихнато или с вдигнат палец си ме поздравяват...може би съм им по симпатичен от васе има и тапири ама са рядкост за щастие.
И при мен така, пък и някоя мадама, ако се усмихне бонус

Sent from my iPhone using Tapatalk
Тези ситуации са факт и ежедневие по простата причина, че масово не се познава ЗДвП, ППЗДвП и в съчетание с неспазването им ....
Къде неадекватни шофьори, къде пешеходци.
Къде неадекватни шофьори, къде пешеходци.
То масово и пешеходците не знаят как да пресичат на пешеходна пътека, ние поне си спомням в 5ти-6ти клас имахме безопасност на движението и там ги учехме тея неща , ама явно вече ги няма. Седят си на бордюра и гледат тъпо, докато не са стъпили на самата пътека никой не е длъжен да ги пуска, аз ги пускам де и кога ли некой ще ме нашие отзад.
Не Мы такие, Жизнь такая