скърцане на уплътненията

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d, Qashqai 1.6dCi CVT
Детайли за колата: BMW F10 530d
Nissan Qashqai 1.6dCi CVT

скърцане на уплътненията

Мнение от drianov » 05 Ное 2010, 13:01

Здравейте колеги,

Отскоро съм собственик на едно прекрасно 320d но след първата автомовика се появи много досаден проблем - уплътненията скърцат. Скърцат при преминаване и през най-малката неравност. Поогледах ги, гумата изглежда една ощавена и дори при търкане с пръст издава поодбни звуци.
Изчетох много неща в интернет и срещнах мнения че е от препаратите за безконтактно миене - уви точно така ми я миха колата и предпоалгам са забърсали и уплътненията с парцал та от него... Като решения на проблема срещнах само две които ми се струват възможни - Gummi Pflege или талк. За първото разбрах че не се произвежда вече, дали няма някакви заместители и от къде могат да се купят. Относно талка ми изглежда възможно да помогне като направи гумите не толкова "лепнещи", но първо искам да се допитам до вас преди да действам.
Глицерина и другите мазнотии не ги споемавам защото си мисля че само ще влошат проблема, пък и нямам проблем със залепването - колата нощува в подземен гараж където рядко пада под 10 градуса...
Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: скърцане на уплътненията

Мнение от djordje » 11 Ное 2010, 18:25

има си го Gummi Pflege в Камор и ДаруКар. Спрей, около 20 лева, и върши чудесна работа. Аз обаче пръскам върху малко парченце парцал. и намазвам, че ако прскаш към уплътненията директно ще я омажеш цялата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E90

Мнение от Naiob » 11 Ное 2010, 20:19

И аз го имам същия проблем, намазах преди 2 месеца уплътненията с това:
Изображение

.....

помогна определено, но сега дочувам от някои места отново леко прискърцване.

Ако някой може да предложи по добро решение да сподели :confused:

Потребител
Аватар
Кара: '07 E60 530d

Мнение от peterivanov » 11 Ное 2010, 21:07

И аз имах същия проблем до преди известно време - след една автомивка така започнаха да скърцат уплътненията, че просто не се седеше в колата. Какво ли не купувах - препарати на Sonax, Gumi Pfleger, със силиконов спрей пробвах, нищо не помогна. И накрая от темата в Е46 форума си оправих уплътненията и то с какво..... омекотител за пране (беше Семана, такъв имаше вкъщи), колкото и странно и невероятно да звучи. Намазах ги хубаво, да попият и вече два месеца никакви проблеми, никакво скърцане. Колата е по-тиха от както я взех. Пробвайте и вие.

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 11 Ное 2010, 22:04

Gummi Pflege от М Кар. 10 кинта и некви стотинки, а ефекта е поразителен. Мазах си няколко пъти Е70-ката, разни Мерцедеси, Ситроени, дори една допотопна Вектра. Ефекта при всички беше поразителен. Ни звук, ни дявол след това. Но и аз като колегата пръскам върху суха кърпа и след това нанасям. А освен всичко друго този препарат има и прекрасен аромат.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 12 Ное 2010, 16:27

ето ви го перфектното лекарство: :yes: :driving:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drianov » 15 Ное 2010, 22:38

Здравейте отново колеги.
Почиствах с микрофибърна кърпа, обтривах с талк, мазах с глицерин но нищо не повлия скърцането... което ме навежда на мисълта че не е от тях... Минах пак на авто0ивка - Ооо чудо след нея не скърца нищо - тишина в колата - през малки или големи неравности... няма никакво скърцане, но на другия ден пак скърцане...
Тъй като на бившата ми кола (която беше чисто нова) имаше подобно пукане което се лекуваше с донатягане или леко отпускане на стъклото реших да пробвам - ефекта е че като отворя леко стъклата спира да скърца!!!!
Като коригирах търсенето ми излезнаха следните теми:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=112027
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=40&t=174799
Утре ще пробвам с ленор и ще пиша за резултата...
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drianov » 18 Ное 2010, 19:50

Проблема е решен, поне за сега :D Но и да се появи пак знам как да го лекувам :lalala:
Както пише в първия линк от предният ми пост - търкат се уплътненията с Ленор точно там където е показано на снимката.
Стъкло отгоре влиза в едно профилирано гумено уплътнение което върви по горният ръб на вратата (това уплътнение завършва с едно мъхесто). Та това гумено уплътнение се притиска в друго гумено уплътнение, а то в купето. Именно търкането между тези две уплътнения генерира скърцащите и пукащи звуци. Установих че когато стъклото се вдигне максимално догоре самата рамка на вратата се изкривява съвсем леко към купето и така гумтие се притискат повече с това се появява и скърцането.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3er E90

Мнение от Naiob » 23 Ное 2010, 22:03

И при мен се оправи скърцането :clap: :clap: :clap: даже толкова нямах търпение да я намажа, че мазах уплътненията в дъждовно време и не вярвах, че ще има ефект.
Но уви, на следващия ден абсолютно никакво прискърцване :yes:

В Ленора е истината (белия) :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 29 Юни 2016, 0:11

Колеги дайте снимка да видя къде точно мажете че и аз имам същия проблем и кой ленор да купя ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 01 Юли 2016, 13:06

И аз ги намазах с ленор ама син и стана не скърцат ще видим пак след автомивка :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 318i 143кс

Мнение от gtdriver » 19 Юли 2016, 23:32

Здравейте,

Да споделя и аз моя опит със скърцането. При мен сега лятото стана ужасно скърцането. Дори при ускорение или намаляне на скоростта се чува от всички врати. И то доста силно. Мазах с някакъв препарат специлно за уплътнения на автомобили от М. Бриколаж, но почти с нулев ефект. Помислих, че причината не е в уплътненията. Но днес и аз ги намазах с Ленор ( :mhihi: ) и абсолютно никаква следа от прискърцване. Направо да не вярва човек. Единствено не знам колко време ще изкара до следващо разскързване, но ще видим.
ПС: Дали ще изместят Ленора на автомобилния щанд в супермаркетите - не знам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 20 Юли 2016, 9:44

djordje написа:ето ви го перфектното лекарство: :yes: :driving:

Номенклатурен номер : 83122154415
Описание : ПОЧИСТВАЩ ПРЕПАРАТ ДЖАНТИ
Ед.цена (с ДДС) : 13.63 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Tова излиза според номера от снимката. Последно за джанти ли е или гумени уплътнения?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Юли 2016, 17:36

Изображение

Plastic emulsion. След автомивка или дъжд мажеш самите пластмаси по купето, в които се опират гумените уплътнения на вратите и до следващото мокрене няма никакво пукане/скърцане.

Назад към E90/E91/E92/E93