Помощ за покупка на БМВ
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Помощ за покупка на БМВ
До 5к икономичен, евтин за поддръжка, а сега и мощен
Първите 3 става ама все някакъв компромис ще трябва да направиш. 

- Welinow927
- Потребител
-
Не, не ме разбра ... Имам предвид да е слаб за самото купе, като икономичност на гориво.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Welinow927 написа:Добре а тези 115/118 коня не са ли малко на това купе ?
Те и 200 са малко ама...Не очаквай 318-ката да е самолет.Просто става за возене от точка А до Б.Разхода е сходен с на другите марки с 1.8 мотор.
По-добре си помисли от какво имаш нужда,но според мен 18-ката ти е оптималния вариант от това което прочетох в първото мнение.
Доста е пъргава 318ката Е46 с М43 мотора. Е не е самолет , но за извънградско/магистрално си е идеалка. Все пак мотора е 1900 въпреки че го водят 1800 кубика. Може да търсиш и 320ка , но там обслужването става доста по-голямо.
Незнам само как ще се вместиш с тея 5000лв , поне за мен изглеждат малко за Е46+регистрация+обслужване+някоя и друга част + газова
Незнам само как ще се вместиш с тея 5000лв , поне за мен изглеждат малко за Е46+регистрация+обслужване+някоя и друга част + газова

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
(bubsa) написа:Като започнете с измислиците ми идва да![]()
С какво е по-скъпа за поддръжка е46-ца с м43 от аналозите и?Дали окачването е по-скъпо от на вагините или какво?Няма смисъл да се изрежда още.То по-прост и евтин мотор от този като се замисля няма на никоя кола от 98-00г![]()
Към автора:Купи си е46 щом ти е на сърце и си свиркай,не е бентли та да му се чудиш толкова.
Карал съм и съм обслужвал е46 с м43 и м54. Има известна разлика да ти кажа... И точно защото няма по-прост и надежден мотор от м43 го препоръчваме на колегата! Относно вървежа - скоростите са къси така, че си върви съвсем прилично (оттам и сравнително високият градски разход).
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
fancooler написа:(bubsa) написа:Като започнете с измислиците ми идва да![]()
С какво е по-скъпа за поддръжка е46-ца с м43 от аналозите и?Дали окачването е по-скъпо от на вагините или какво?Няма смисъл да се изрежда още.То по-прост и евтин мотор от този като се замисля няма на никоя кола от 98-00г![]()
Към автора:Купи си е46 щом ти е на сърце и си свиркай,не е бентли та да му се чудиш толкова.
Карал съм и съм обслужвал е46 с м43 и м54. Има известна разлика да ти кажа... И точно защото няма по-прост и надежден мотор от м43 го препоръчваме на колегата! Относно вървежа - скоростите са къси така, че си върви съвсем прилично (оттам и сравнително високият градски разход).
Нали и аз това казвам

За разхода си зависи кой,какво разбира под висок и нисък.За вървенето пак е много субективно,защото на някой 100 коня са му достатъчни,а на друг и 300 му малеят.
Най-добре автора да ходи да тества някоя,вместо да си пишеме глупости по форумите.
ПС Под аналози на е46 нямам предвид други е46-ци,а други марки

- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Е как ли пак не е... Като изключим окачванията на пасаторите и на а4+, всичко останало си е по-скъпо за подръжка.
Tires are evil - destroy them all ...
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
cmdkick написа:Е как ли пак не е... Като изключим окачванията на пасаторите и на а4+, всичко останало си е по-скъпо за подръжка.
Кое?
Само с разликата от носачите и ангренажа ще си реставрираш 318-ката

Единственото по-скъпо е това,че бмв-то има кардан и малко по-сложна задница от вагиналните мпс-та,които отзад са само с една тръбЪ.Но пък и плюсовете от това не са малки!Да не говориме,че с разликата в носачите и ангренажа ще ти компенсират цената по поддръжката.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
За ангренажа съм съгласен, спестява някой лев, но и други марки са с вериги, опел например имат добри бензинови мотори с верига.
Ами общо взето всичко, от дискове/накладки, окачвания, разход на гориво, цялата периферията на мотора, всичко това е по-скъпо от например: астра, толедо, октавиа, а3 (ако не му е малка), форд мондео (
(на второ четене - май са малко емотиконките тука
) ).
Ами общо взето всичко, от дискове/накладки, окачвания, разход на гориво, цялата периферията на мотора, всичко това е по-скъпо от например: астра, толедо, октавиа, а3 (ако не му е малка), форд мондео (

- jordan_vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д 204к.с.
- Мечтае да кара: E92 335д
- Детайли за колата: Чипосан фърколет!
Ако зависи от мен, ще потърпя още малко с парата, да събера още 1500лв., и ще се насоча към фейсовия 320д, за 6500 с малко късмет все ще искочи нещо което да си заслужава, колкото до характеристиките, мисля че няма смисъл да пиша...
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
jordan_vik написа:Ако зависи от мен, ще потърпя още малко с парата, да събера още 1500лв., и ще се насоча към фейсовия 320д, за 6500 с малко късмет все ще искочи нещо което да си заслужава, колкото до характеристиките, мисля че няма смисъл да пиша...
То хубаво, ама ние тука точно другия аспект коментираме, да вземеш кола която да не ти "тежи", и да можеш с ръка на сърцето, дет сЪ вика, да кажеш, че караш технически изправна кола, а не "събери чарк" ама иначе е "тупалка" - такива виждаме всеки ден под път и над път, а понякога и в страни от пътя

- jordan_vik
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330д 204к.с.
- Мечтае да кара: E92 335д
- Детайли за колата: Чипосан фърколет!
cmdkick написа:jordan_vik написа:Ако зависи от мен, ще потърпя още малко с парата, да събера още 1500лв., и ще се насоча към фейсовия 320д, за 6500 с малко късмет все ще искочи нещо което да си заслужава, колкото до характеристиките, мисля че няма смисъл да пиша...
То хубаво, ама ние тука точно другия аспект коментираме, да вземеш кола която да не ти "тежи", и да можеш с ръка на сърцето, дет сЪ вика, да кажеш, че караш технически изправна кола, а не "събери чарк" ама иначе е "тупалка" - такива виждаме всеки ден под път и над път, а понякога и в страни от пътя![]()
![]()
Мисля че точно на това съм наблегнал, сигурен съм че за тази сума се намират добри екземпляри, с малки незначителни косури, карал съм и 318 бензин преди фейса, еми тромавичка си е, и взе да ме вкарва в едни филми като и сложих газ, то не бяха ламбда сонди, диса клапи, и тн., а преди година продадох следващото което беше 320д 2002г за 5800(кола "чук" както им казват пеканите разбирачи, обслужена и гледана), просто исках да я махна бързо за да скоча на нафтовата 330ка,но всеки си преценява, ако сме помогнали с нещо, това ще е добре!
- Welinow927
- Потребител
-
Ами няма как да събера още 1500... освен ако не ходя пеша една година, което няма да стане... Имаше коментар нещо друго да взема, но аз искаш градивни коментари, а не препоръки за жабарски, френски и такива боклуци... Имах Рено Клио 2000 и не излезна пт сервиза.... Голф имах да евтина и здрава, но сега искам нещо по-голямо и комфортно и както казах, ако има икономично и евтино за поддръжка, като двигателя 1.8 125 ще е супер
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
Прав си
, само че тоя 320д от "чук" много бързо и неусетно може да се превърне в "чук без дръжка" и тогава си трябва $$$$

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
E36 Compact с М43ТУ 105ps...от това по надежно и евтино, няма