Странно поведение при ускорение - е60 530d

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 530d
Мечтае да кара: F10 535d

Странно поведение при ускорение - е60 530d

Мнение от reazonn » 21 Юни 2016, 20:23

Здравейте колеги,

Нов съм и във форума също и като владелец на марката. От скоро съм с е60 530d ,218ps ,2004г.
Както винаги втора ръка автомобил,винаги проблем.
В случая при мен е следния:
Откакто я купих, ми направи впечатление че при ускорение ,особенно при при по рязко натискане на газта има едно забавяне и след това тръгва ,а и се цеди бая до край..(до 4500 оборота) а не е на DS. Закарах я при един майстор предимно занимаващ се с БМВ и установи на диагностика че е ниско налягането на турбото (0,8b) до като я кара,тоест не раздува до край. Смених ваккум клапана,защото предположи че е от него, има подобрение.. повече дърпа ,но не напълно. Пак има определенна тромавост особенно в ниските.
Каква може да е другата причина?
Не изпушва въобще. Другото което е ,ми каза че софтуера не е пипан до сега. От 2003 година е и не е ъпдейтван. Има ли вероятност и тук да дава проблем. Автомобила е напълно обслужен миналата седмица: сменени масла филтри,само на картерните газове все още не съм.

Предварително ви благодаря. Дано е ясно както съм го описал :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Странно поведение при ускорение - е60 530d

Мнение от Z3Ro* » 23 Юни 2016, 16:28

Други вероятни причини са зацапан дебитомер, скъсани турбопътища, некоректно работещ ЕГР, задръстен МАП сензор... Ако ДПФ-а си е на място, няма изпушва... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 23 Юни 2016, 18:29

И понеже са толкова много неща и всички се хващат лесно бих ти препоръчал да смениш майстора.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 27 Юни 2016, 2:03

Taruno написа:И понеже са толкова много неща и всички се хващат лесно бих ти препоръчал да смениш майстора.

Евала много правилно мнение, да колега наистина много са нещата за тази тромавост лесно може да ти намери проблема ако ти е добър майстора, дебитомера лесно може да го замери с живи данни, клапани и прочие ще си дадат грешка, да ти смени всчики вакуми не е много пари и 100% ще ти се реши проблема, за мен след като ако не изкарва нищо като грешка е някой нацепен вакум маркуч, моята е също 2004 и още преди 2 години ги смених всичките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530 XD
Мечтае да кара: BMW M5 E60

Мнение от todorSTY » 14 Юли 2016, 23:05

Здравейте. Някой сблъсквал ли се е със сления проблем: при ускорение /даване на газ/ колата прекъсва/насича/, не ускорява плавно и равномерно, а като на тласъци с насичания. Като че ли го прави на по-ниските предавки, но не съм сигурен. Принципно три от свещите ми дават грешка и са за смяна, но не съм сигурен, че това насичане може да е от тях.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 14 Юли 2016, 23:16

todorSTY написа:Здравейте. Някой сблъсквал ли се е със сления проблем: при ускорение /даване на газ/ колата прекъсва/насича/, не ускорява плавно и равномерно, а като на тласъци с насичания. Като че ли го прави на по-ниските предавки, но не съм сигурен. Принципно три от свещите ми дават грешка и са за смяна, но не съм сигурен, че това насичане може да е от тях.

Значи свещите нямат нищо общо с ускорението...
Проблема е съвсем на друго място...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorSTY » 15 Юли 2016, 6:56

Да и аз така мисля, но просто не съм установил никакви други проблеми по колата, а сравнително скоро преди месец й правих диагностика. Не знам на какво може да се дължи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5

Мнение от ACT » 15 Юли 2016, 8:29

Всичко по таи кола се хваща много лесно. Ако имаш инпа влизаш мотора, избираш да четеш живи данни и гледаш дали искано/ реално налягане от турбото са близки до +/- 50 милибара. Ако са така значи няма проблем с турбото и мапа и се насочваш към дебитомера, ако и той няма проблеми гледаш корекциите на дюзите- ако има някоя, която се е предала тотално ще има корекция от 2,5 нагоре. АКо са повече ще запише и грешко smoth running measurement. Последно се прехвърляш да гледаш налягането на рейла- пак искано в ляво и реално. Ако и двете са ок значи и там няма проблем.
Аман от модераторски и админски произвол! Тема за турбо не мерц седи в раздел за Е60-тка и на никой не му дреме! Иначе сме безпристрастни!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 15 Юли 2016, 11:45

може да провериш и дебитомера и торка ;) :yes: :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 15 Юли 2016, 12:10

todorSTY написа:Здравейте. Някой сблъсквал ли се е със сления проблем: при ускорение /даване на газ/ колата прекъсва/насича/, не ускорява плавно и равномерно, а като на тласъци с насичания. Като че ли го прави на по-ниските предавки, но не съм сигурен. Принципно три от свещите ми дават грешка и са за смяна, но не съм сигурен, че това насичане може да е от тях.

Тия симптоми отиват най-много на датчика на коляновия вал, но на диагностика би трябвало да го запише.

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Мнение от spifouu » 15 Юли 2016, 16:27

Здравейте колеги ! Предварително се извинявам,че ползвам темата на колегата но да не пускам нова.. Имам проблем с ускорението и аз само,че колата е 535д 286хп. Проблема при мен е,че когато подавам плавно гас колата има едно чудене горе доло до към 3000 оборота и след това ама супер рязко почва да набира и буквално те залепва за седалката.. Все още не съм е прочел но ако някой има идеи от какво може да е :( И Забелязвам,че на по ниска предавка съвсем леко играят оборотите все едно се чуди дали да превключи на по висока скорост. Надявам се не съм за торк :( Благодаря Ви предварително :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 15 Юли 2016, 19:12

spifouu написа:Здравейте колеги ! Предварително се извинявам,че ползвам темата на колегата но да не пускам нова.. Имам проблем с ускорението и аз само,че колата е 535д 286хп. Проблема при мен е,че когато подавам плавно гас колата има едно чудене горе доло до към 3000 оборота и след това ама супер рязко почва да набира и буквално те залепва за седалката.. Все още не съм е прочел но ако някой има идеи от какво може да е :( И Забелязвам,че на по ниска предавка съвсем леко играят оборотите все едно се чуди дали да превключи на по висока скорост. Надявам се не съм за торк :( Благодаря Ви предварително :bchug:

Закачай на диагностика и аз бях така някой от клапаните на турбините е дал фира и по - незнайна каква причина работи само голямата и като я смачкаш до 3000 оборота докато качи голямата едвам набира ... ако няма грешка значи казваш да ти сменят всички вакумни пътища и си готов :).

Потребител
Аватар
Кара: 535d E60
Мечтае да кара: Bmw F10 M5

Мнение от spifouu » 15 Юли 2016, 20:27

CrazyElement написа:
spifouu написа:Здравейте колеги ! Предварително се извинявам,че ползвам темата на колегата но да не пускам нова.. Имам проблем с ускорението и аз само,че колата е 535д 286хп. Проблема при мен е,че когато подавам плавно гас колата има едно чудене горе доло до към 3000 оборота и след това ама супер рязко почва да набира и буквално те залепва за седалката.. Все още не съм е прочел но ако някой има идеи от какво може да е :( И Забелязвам,че на по ниска предавка съвсем леко играят оборотите все едно се чуди дали да превключи на по висока скорост. Надявам се не съм за торк :( Благодаря Ви предварително :bchug:

Закачай на диагностика и аз бях така някой от клапаните на турбините е дал фира и по - незнайна каква причина работи само голямата и като я смачкаш до 3000 оборота докато качи голямата едвам набира ... ако няма грешка значи казваш да ти сменят всички вакумни пътища и си готов :).

Точно колега и мен нещо такова ме съмнява ! Благодаря ти много. Като е оправя ще пиша да Ви кажа,какъв е проблема.Поздрави !! :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от todorSTY » 16 Юли 2016, 19:23

Днес ходих на майстор, откачихме дебитомера, но проблема като че ли продължи, след това откачихме буксата на раздатката и останах само на задно, тогава проблема май изчезна. Казвам май, защото е леко доловим само на нов хубав асфалт без забележки, където е стар пътя не се усеща. Та според майстора е раздатката. Възможно ли е това насичане да е от нея и ако все пак е за ремонт къде и кой би могъл да го направи, благодаря!

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 16 Юли 2016, 20:34

А една диагностика все пак направихте ли?

Следваща

Назад към Е60/Е61