Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от kiko » 15 Юли 2016, 16:27

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 15 Юли 2016, 16:45

А от другата страна :dunno: или да гледаме знаците в гръб :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i
Мечтае да кара: М3

Мнение от DaveBG » 15 Юли 2016, 17:12

Аз пък много често минавам в еднопосочни уличи на обратно но винаги пропускам хората които са в правото си. Но си минавам винаги и ще продължавам да минавам докато не оправят тая глупост с платени зони навсякъде и еднопосочни улици...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Мнение от v3n0m » 15 Юли 2016, 20:46

Phil написа:
K_Ilkov написа:
dextuar написа: и почна да го игнорираш.

Нали :mhihi:
Даже и не си ъпдейтна картинката да видим къде кара баш :mrgreen:

Ето ъпдейтната картинка. Мир да има :mhihi:

Commute_2225803c.jpg

Само си представи, че това у лево е насрещното :mhihi:

А да, и обикновено не карам до колата а на метър-два зад нея ;)

Работих последните 6 години в Англия-шофьор на бус, и прекарвах по около 12-13 часа на ден само по магистралите. Мога да кажа че такава култура на шофиране като тяхната няма никъде, такава колегиалност и спокойствие. Там го няма закона на джунглата като тук, и това с мотористите им е като навик или знам ли може и в закона им да го има но всеки гледа да кара плътно в края за да има винаги място за моториста. Аз лично не съм моторист но тук не става въпрос за правилник или колегиалност а за човешки живот. Пазете моториста!!! наближи ли час пик там ето какво става по магистралите
Изображение
Изображение
Че дори и в градовете и селата ги има на места
Изображение
Последна промяна v3n0m на 15 Юли 2016, 22:25, променена общо 1 път
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Юли 2016, 21:56

alX3m написа:А от другата страна :dunno: или да гледаме знаците в гръб :dunno:

ми от другата страна си дясностоящ,къв ти е проблема :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 16 Юли 2016, 17:27

kiko написа:
alX3m написа:А от другата страна :dunno: или да гледаме знаците в гръб :dunno:

ми от другата страна си дясностоящ,къв ти е проблема :dunno:

А от уличката зад блока къв си :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 17 Юли 2016, 1:25

alX3m написа:И още нещо, което излиза в други форуми:
От Писмо № ЗАО 35462 от 14.10.2010 г. на Община Варна, Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване” е видно, че ул.”Никола Вапцаров”, по която се е движел въззивника, е от първостепенната улична мрежа /улица ІV клас/, а улицата, излизаща покрай бл.20 на кв.Чайка е от второстепенната улична мрежа

Чл.48 от ЗДвП гласи, че „На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътното превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна...”.

В случая въззивникът не е извършил нарушение на чл.48 от ЗДвП..

хахаха - ще падна! В случая съдията-педе.... (дали от незнание, дали подведен от аргументите на адвоката) разсъждава като един мой бивш колега: "-- Аз се движа по по-главна улица, онзи от дясно ще чака!" ..
(за него по-главната улица е тази, по която има по-голямо движение и автомобилите се движат по-бързо.)
Така и не можах да му обясня, че кръстовище на равнозначни пътища (Чл.48 ЗДвП) е такова кръстовище, при което пътищата не са обозначени по отношение на предимство.

Разбира се има вариант знакът да е паднАл.

Например при нас, по случай предстоящите кметски избори Фандъкова реши да подмени тротоарните плочки на едни 100-тина метра тротоар, разположен на най-възловото място, от където минават най-много хора. Така, като на всички им се наложи цял месец да прескачат строително-ремонтните работи, посъзнателно да останат с впечатление, че общината се грижи за поддръжката на тротоарите. (А само на още 100 метра от ремонтирания участък има тротоар с пропадане, липсващи плочки и такава дупка, в която ако стъпи някой може да си счупи крака - но така и не се стигна до него, понеже ремонтът приключи в момента, в който избрахте Фандъкова.)
Качеството на ремонта беше под всякаква критика - шахтите стърчат, а новият бордюр вече се разпада, но целта на уличните ремонти както знаете е да се вижда, че се прави нещо.

По-интересното е, че и един знак за предимство замина покрай това.

Строителната бригада си свърши работата по полагането на тротоарните плочки, а край пътя на земята остана да лежи един знак V-без предимство. Помислих си, че трябва да дойде другата бригада - по копаенето на дупките в тротоарите и по поставянето на знаци. Да, ама знакът над два месеца лежа на тротоара, докато един ден просто го нямаше. Може и някой мангал да го е натоварил на каруцата за скрап - сигурно тежи много знакът + металния стълб. А сигурно и струва много - едно 20-30 лв. на вторични суровини, и едно 5-600 лв. на общината да постави нов. И сега още няма знак на това място. А улицата излиза на едно триъгълно кръстовище, където за по-сигурно освен че беше обозначена без предимство, има и легнал полицай, така че излизащите от улицата да намалят скоростта.
Обаче сега, след като няма знак, никога не мога да съм сигурен дали няма да решат, че са с предимство и гледам да се уверя, че ще изчакат, за да мина пред тях.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 21 Юли 2016, 19:03

И тези ли трябва да ги пазя?

Sent from my iPhone using Tapatalk

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юли 2016, 19:48

dextuar написа:И тези ли трябва да ги пазя?

ми.. мислиш ли че ако "без да искаш" кривнеш в ляво и идиота се търкаля 100 метра и се начупи целия- ще се чувстваш по-добре или ще имаш по-малко житейски проблеми? ако толкова си решил да се грижиш за него (щото е очевидно, че той не може сам)- запомняш му номера и с видеото- в полицията....
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 21 Юли 2016, 20:05

alx написа:
dextuar написа:И тези ли трябва да ги пазя?

ми.. мислиш ли че ако "без да искаш" кривнеш в ляво и идиота се търкаля 100 метра и се начупи целия- ще се чувстваш по-добре или ще имаш по-малко житейски проблеми? ако толкова си решил да се грижиш за него (щото е очевидно, че той не може сам)- запомняш му номера и с видеото- в полицията....

Мдааа и после те разкрават по съдилища за свидетел, отделно,че вече имаше слуай /от приложението граждани/ дето няква кифла незнайно как е разбрала,кой е подал сигнала срещу нея /то ясно как де - връзки в същата институция дето пращаш колегата/ и беше му отправяла заплахи...

Не е ли по-добре същата тая институция /шапкар,палка-храстче и сие :mhihi: / да си върши работата като хората ?! Първо тоя с атв-то нищо,че е с каска няма право да се движи по тоя път. 100% някоя патрулка го е видяла ...ама дали го отразила дори,ми не ... Същото и с пистарките.. .не ги гонят като не им спрат,щот не можели да ги гонят с умрелите астри и т.н.н и т.н оправдания.. Айде да хванат накрая да си вършат работата,а не да се крият по храстите и да си просят рушветчетата. Айде като се подаде сигнал /независимо от приложение или директно пратено видео,снимка/ на мейла им да си вършат работата а не да ме разкарват по съдилща за свидетел...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 21 Юли 2016, 21:20

Ба,днеска в час пик на детелината на Цариградско за летището/Младост един сладур с пистов (возеше момиче),навлезе в съседната лента(засичайки джиб),ритна една е46 (явно някакъв вид отмъщение..),залюля се,овладя и после даде газ.Щеше да вкара в беля няколко човека за секунди..А момичето зад него??
Не знам
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 21 Юли 2016, 22:06

Е такъв с кеф да го настигнеш и да му вградиш каската (ако изобщо е имал такава) в кратуната. Ама иначе пазете моториста.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 21 Юли 2016, 22:25

DaGa написа:Не е ли по-добре ...

разбира се, че е по-добре. но трябва да "работиш" с това което имаш на разположение.

1. оставяш го да си троши главата. защото рано или късно се случва. не знам на някой дето кара така да не му се е случило.

или

2. взимаш нещата в свой ръце и гледаш да го вкараш в правия път с донос, глоби, разправии и тн.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 21 Юли 2016, 22:27

alx написа:
DaGa написа:Не е ли по-добре ...

разбира се, че е по-добре. но трябва да "работиш" с това което имаш на разположение.

1. оставяш го да си троши главата. защото рано или късно се случва. не знам на някой дето кара така да не му се е случило.

или

2. взимаш нещата в свой ръце и гледаш да го вкараш в правия път с донос, глоби, разправии и тн.

3. Ония дето протестираха почват най-накрая да си вършат работата....

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 22 Юли 2016, 0:33

Bogat-Beden написа:Ба,днеска в час пик на детелината на Цариградско за летището/Младост един сладур с пистов (возеше момиче),навлезе в съседната лента(засичайки джиб),ритна една е46 (явно някакъв вид отмъщение..),залюля се,овладя и после даде газ.Щеше да вкара в беля няколко човека за секунди..А момичето зад него??
Не знам

Абсолютни идиоти...да се покаже пред мацката най-вероятно. А това дето рита колата за жалост е много често явление, каквото и да стане си мислят, че ти нещо нарочно им пречиш и са винаги прави и готови на бой. Наскоро на един светофар, някакъв индивид с мотор слезе и започна да блъска и приканва шофьора на едно малко Пежо да слиза...то не бе блъскане, не бяха убиди. Онзи стоеше уплашено и тръгна,когато светна зелено...ами ако не му бяха издържали нервите?И това не единичен случай в който се приближават да ритат и блъскат, но в такива случай просто бих кривнал, без да искам разбира се, върху него и майната му...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата