Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от Dextuar » 14 Юли 2016, 13:00

joffri написа:Да споделя и аз прясно от мястото на произшествието.Удариха ме отзад.Стандартна простотия.Подадохме сигнал в КАТ в 19:00.Както виждате ви пиша в 12.30 КАТ все още ги няма. :dunno: :dunno: :dunno:

Е не можахте ли с двустранния протокол да се разберете?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2016, 13:04

:OT:
Само да кажа, че не всеки път, когато си дясно строящ си с предимство на не регулиран път, да си знаят някой хора, че се изненадвам колко много хора си мислят че дясностоящият е с предимство ВИНАГИ :banghead:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Юли 2016, 13:18

Не знам за нерегулиран път, ама на нерегулирано кръстовище винаги дясно стоящия е с предимство. До нас има едно вътрешно квартално такова, никой не го спазва. Много слаби шофьори има, нищо чудно, че тия прибират толкова пари за книжки и са сигурно в топ 3 по корупция от държавните учреждения.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 14 Юли 2016, 13:23

b00st написа:Не знам за не регулиран път, ама на нерегулирано кръстовище винаги дясно стоящия е с предимство според мен.

И мен така са ме учИли... :dunno:

Инак днес отидох до КАТ да подам за златен талон, имал съм бил някакъв фиш от миналата година, казвам "ама нищо не съм получил :roll: " и лелката - "ще получиш :mhihi: "

Язък за спазването на правилата, кои знае коя мобилна камера ме е изловила с 5-10 км/ч отгоре :ranting: :banghead:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 14 Юли 2016, 13:55

Е.Димитров написа::OT:
Само да кажа, че не всеки път, когато си дясно строящ си с предимство на не регулиран път, да си знаят някой хора, че се изненадвам колко много хора си мислят че дясностоящият е с предимство ВИНАГИ :banghead:

Е кои са тези случаи на НЕрегулирано кръстовище, в които дясностоящия не е с предимство?
Изключвам правилото за по-скъпата кола и черен джиБ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 14 Юли 2016, 15:36

pampo написа:
Е.Димитров написа::OT:

Е кои са тези случаи на НЕрегулирано кръстовище, в които дясностоящия не е с предимство?
Изключвам правилото за по-скъпата кола и черен джиБ...

Има доста, доста съм виждал , от излизане от малка пресечка на главен път, няма знаци, но се води че е без предимство, въпреки че в закона пише че ако двата пътя са асфалтирани, излизайки на главен път си без предимство, както и пред блоковите пространства, където и пред блока е асфалтирано, не съм спец, но мисля че ключовата дума тук е "равнопоставени" пътища.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Юли 2016, 19:02

Е.Димитров написа:от излизане от малка пресечка на главен път, няма знаци, но се води че е без предимство.

:nono: Някакъв друг закон май си чел. Никъде в ЗДВП не помня да се споменават понятия като "главен" или "асфалтиран път". Излизайки от малка, средна или голяма уличка щом няма знаци важи правилото на дясностоящият (ако няма релсово ПС). Закона трябва да се познава, че е така стават сакатлъците.

Точния термин не е "равнопоставени", а "равнозначни" пътища. Водачът не тълкува кой път какъв е. Ако пътя е сигнализиран като такъв с предимство то той е такъв. Ако няма знаци пътищата са равнозначни.

Има едни текстове за който много съм се чудил как се тълкуват и все се каня да повдигна въпроса тук. Сега се сетих, та ако може някой колега юрист да се изкаже.

Чл. 43. Изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош, е забранено:
1. когато разстоянието на видимост, ограничено поради характера на пътя или намалено поради мъгла, снеговалеж и други подобни, е по-малко от необходимото за изпреварването при избраната скорост на движение;
2. на кръстовище на равнозначни пътища;
3. на железопътен прелез без бариери;
4. при използване на пътна лента за насрещно движение, когато изпреварващият не може да се върне безпрепятствено в напуснатата пътна лента;
5. пред пешеходна пътека, когато изпреварваното превозно средство закрива видимостта към пешеходната пътека;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред и върху сигнализирана пешеходна пътека.

Сега кво излиза? Аз си карам с мотор и колата има право да ме изпревари, въпреки намалената видимост и въпреки, че с избраната скорост на движение не може да се прибере обратно в лентата си на движение. Или предприема изпреварване с ясното съзнание, че не може да се прибере безпрепятствено в напуснатата пътна лента и при прибирането му аз да се оправям както мога с моторетката. Или пък в средата на кръстовището така си ме изпреварва.. няма проблеми. :dunno:
Изображение

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 14 Юли 2016, 19:28

bum_bum написа:...

Предполагам, идеята е, че винаги може да те бутне в канавката и да избегне челен удар :)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 14 Юли 2016, 19:42

Тоя хубавец,защо го няма тук.. или е някой от "наште" и затова не се споменава....

Екшън! Наглец със сребристо БМВ буйства и вилнее в София

Колата с номер СО 3786 ВН направила неправилен обратен завой на ул "Иван Асен II". За малко да удари пешеходка, след това засякла опасно джип и накрая с мръсна газ изфучала на червен светофар в посока Телевизионната кула

Продължава издирването на наглеца със сребристото БМВ

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Юли 2016, 20:06

DaGa написа:Тоя хубавец,защо го няма тук.. или е някой от "наште" и затова не се споменава....

Екшън! Наглец със сребристо БМВ буйства и вилнее в София

Колата с номер СО 3786 ВН направила неправилен обратен завой на ул "Иван Асен II". За малко да удари пешеходка, след това засякла опасно джип и накрая с мръсна газ изфучала на червен светофар в посока Телевизионната кула

Продължава издирването на наглеца със сребристото БМВ

Няма никой да му направи нищо, защото:
-Според правилата обаче е задължително конкретно лице да подаде сигнал на 112. Това се случи малко преди 17 ч в четвъртък. На три пъти.
-112 свързаха очевидеца с дежурния в КАТ. Униформеният го посъветва не просто да напише сигнала, но
да намери и един потърпевш от този инцидент, който да потвърди за него.
-За улеснение дежурният от КАТ предложи да се ползва и електронна поща на пътната полиция, която е на адрес trafficpolicesdvr@mvr.bg.
-За да е по-лесно установяването на нарушителите, пътни полицаи съветват към сигнала да има и снимка. Когато се разбере кой е шофьорът, той ще бъде извикан на справка в КАТ, където свидетели ще трябва да опишат нарушенията му и мъжът евентуално да бъде санкциониран.
-Това е единственият шанс нарушението да е било документирано. Самата санкция на водача ще бъде определена, след като той и свидетелите се срещнат в Пътна полиция и пред полицаи се изяснят всички извършени нарушения.

:kuku:
1-2 страници назад имаше клипче от Канада, къде ония вика засече ме, имам го на видео и милиционерите след 10 мин го глобяват на пътя.

Потребител
Аватар

Мнение от DaGa » 14 Юли 2016, 20:28

Абе щом досега не са го намерили то ясна работата... или връзкарче или колега на фурашките. Ако беше някой обикновен човечец,при толкова сигнали и статии в нета да са го открили досега...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 15 Юли 2016, 8:33

bum_bum написа:
Е.Димитров написа:от излизане от малка пресечка на главен път, няма знаци, но се води че е без предимство.

:nono: Някакъв друг закон май си чел. Никъде в ЗДВП не помня да се споменават понятия като "главен" или "асфалтиран път". Излизайки от малка, средна или голяма уличка щом няма знаци важи правилото на дясностоящият (ако няма релсово ПС). Закона трябва да се познава, че е така стават сакатлъците.

Точния термин не е "равнопоставени", а "равнозначни" пътища. Водачът не тълкува кой път какъв е. Ако пътя е сигнализиран като такъв с предимство то той е такъв. Ако няма знаци пътищата са равнозначни.

Има едни текстове за който много съм се чудил как се тълкуват и все се каня да повдигна въпроса тук. Сега се сетих, та ако може някой колега юрист да се изкаже.

Чл. 43. Изпреварването на моторни превозни средства, с изключение на мотопеди и мотоциклети без кош, е забранено:
1. когато разстоянието на видимост, ограничено поради характера на пътя или намалено поради мъгла, снеговалеж и други подобни, е по-малко от необходимото за изпреварването при избраната скорост на движение;
2. на кръстовище на равнозначни пътища;
3. на железопътен прелез без бариери;
4. при използване на пътна лента за насрещно движение, когато изпреварващият не може да се върне безпрепятствено в напуснатата пътна лента;
5. пред пешеходна пътека, когато изпреварваното превозно средство закрива видимостта към пешеходната пътека;
6. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) пред и върху сигнализирана пешеходна пътека.

Сега кво излиза? Аз си карам с мотор и колата има право да ме изпревари, въпреки намалената видимост и въпреки, че с избраната скорост на движение не може да се прибере обратно в лентата си на движение. Или предприема изпреварване с ясното съзнание, че не може да се прибере безпрепятствено в напуснатата пътна лента и при прибирането му аз да се оправям както мога с моторетката. Или пък в средата на кръстовището така си ме изпреварва.. няма проблеми. :dunno:

Значи, излизайки от пред блоково пространство паркинга на главната улица, си с предимство, пред този, който се движи от лявата ти страна по булеварда или някава улица.

sofia.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 15 Юли 2016, 8:55

Ако продължаваме да бистрим Т-образното, най-вероятно ще се изпокараме :mhihi:
Нека споделя снощи към 22:30 какво ми се случи.
От Горубляне, посока Панчарево пресичам околовръсното, като колата за наляво срещу мен спира да ме изчака, обаче в момента в който минавам покрай него, едно черно е60 изкача иззад него(все едно да избегне удар) директно срещу мен. Това се развива за част от секундата, механично с една ръка завъртях волана на дясно и после ляво... незнам как се случи но тоя мина между мен и другия автомобил (този който си чакаше) в мойта лента и си направи левия завой към бизнеспарка. Аз вече го гледах в огледалото за обратно виждане. После се чудех, дали не беше по-правилно да ме нацепи и да си носи последствията, ама пък съзнанието ми само си взе решението...
Начи или тоя беше решил, че ще минава или незнам... заслужава наказание. Сигурен съм, че има хора, които в такава ситуация биха направили обратен и тръгнали да го гонят и аз преди време бих постъпил така, но това означава, че треаше да има разправии, изпуснати нерви, огънати ламарини, саморазправа и кой знае какво още... Имам твърде много да губя, за да се разправям... Там има кабинка, ама едва ли некой записва нещо с камери...
Човек не може сам да се опази, колкото и внимателен да е. Манталитета ни е такъв - леко на самоубийци...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2016, 10:13

Е.Димитров написа:
Значи, излизайки от пред блоково пространство паркинга на главната улица, си с предимство, пред този, който се движи от лявата ти страна по булеварда или някава улица.

sofia.jpg

Намери къде в закона пише обратното и ще се съглася, че не си. :yes: Напиши член, алинея и точка според която излизайки от пред блока на голям булевард при липса на знаци ти си без предимство, спрямо идващите от ляво.

Тук при положение, че не си в обозначена жилищна зона. Ако си имал знак на входа и имаш на изхода- да, без предимство си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 15 Юли 2016, 12:49

bum_bum написа:
Е.Димитров написа:

sofia.jpg

Намери къде в закона пише обратното и ще се съглася, че не си. :yes: Напиши член, алинея и точка според която излизайки от пред блока на голям булевард при липса на знаци ти си без предимство, спрямо идващите от ляво.

Тук при положение, че не си в обозначена жилищна зона. Ако си имал знак на входа и имаш на изхода- да, без предимство си.

Е.Димитров..ти леко пренаписа ЗДП :mhihi: :bowdown: заради такива разбирачи стават сакатлъци по кварталните улички.Досега по булеварди както казваш не съм виждал на малка уличка да няма знак,че си без предимство или стоп ;) .Досега единствено в кв.Гевгелийски видях,че сложиха специялно на по малките улички които се вливат в по основната такава в квартала знаци.И то сега! а преди си беше без и нямаше ядове,ама нещо много "софянци" се навъдиха и всеки си мисли,че щом кара по една идея по голяма улица от другите е с предимство а правото на десностоящия майната му

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата