Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Откраднаха ми колата Е90
И тя има огледала, фарове, гуми...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
...модули и агрегати 

- AndonNeshev
- Потребител
-
И аз да се оплача. Замина ми навигацията барабар с airbag. В София тази нощ.
Тези неща покрива ли ги каското. Имам и счупен прозорец?
Явно имобилайзера е свършил работа , не са я взели цялата

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не са я искали цялата. Каското ще ти покрие прозореца и нещо счупено ако има вътре. Не е добре коли с екстри да стоят на улицата, много са апетитни.
Never mistake motion for action...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
AndonNeshev написа:И аз да се оплача. Замина ми навигацията барабар с airbag. В София тази нощ.
Ще ти покрият прозорец и там някакви щети по вратата, другото ще трябват жалби и адвокат.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
AndonNeshev написа:И аз да се оплача. Замина ми навигацията барабар с airbag. В София тази нощ.
Ако мислиш, че имобилайзера им пречи - в грешка си мисли за други методи на защита, щом са чупили прозорец значи са искали точно това.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Откраднаха ми колата Е90
Леле колега, все едно гледам моята кола преди няколко месеца, искрено ти съчувствам. Да не би случайно и ти да си в Алианц? Май за Е90 само те искат доп. имобилайзер. За съжаление на мен не ми покриха нищо освен разбития патрон и надрасканата врата. Адвокат читав също не успях да намеря. Успех все пак, дано платят повечето неща...
Задължително прочети колата за обучени ключове!
Задължително прочети колата за обучени ключове!
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
Слагате ето това и спите спокойно.
http://biodit.com/bg/products/carsec/
Имаше промоция за 500лв преди няколко месеца. В комбинация с допълнително копче за прекъсване на веригата, което се монтира за 50лв единствения начин да ви вземат колата е с паяк.
Представям си как изглежда паяк, който вдига автомобил в 2 сутринта и след това си перка по булевардите на аларма
Имаше промоция за 500лв преди няколко месеца. В комбинация с допълнително копче за прекъсване на веригата, което се монтира за 50лв единствения начин да ви вземат колата е с паяк.
Представям си как изглежда паяк, който вдига автомобил в 2 сутринта и след това си перка по булевардите на аларма
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Откраднаха ми колата Е90
bscsystem написа:Слагате ето това и спите спокойно.
При мен имобилайзера беше ги затруднил ( + още някои софтуерни магарии, които няма да описвам тук), и бяха я бутали броня в броня. Та добутат ли я до някоя уличка да си човъркат на спокойствие, това няма да те спаси... И като не успеят да ти я откраднат и ти я ограбят цялата, филма никак не е малък. По-добре паркинг и разходки всяка сутрин и вечер.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Аз много се радвам, че нямам тая скапана навигация, която само ще ми разбият колата заради нея. Иначе не смея да я оставя отвън, нищо че съм взимал мерки по запалването. Най-малкото да ти я разбият си е гадно и трябва да ходиш по застрахователи.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
dextuar написа:bscsystem написа:Слагате ето това и спите спокойно.
При мен имобилайзера беше ги затруднил ( + още някои софтуерни магарии, които няма да описвам тук), и бяха я бутали броня в броня. Та добутат ли я до някоя уличка да си човъркат на спокойствие, това няма да те спаси... И като не успеят да ти я откраднат и ти я ограбят цялата, филма никак не е малък. По-добре паркинг и разходки всяка сутрин и вечер.
Както казах и с паяк може да я двигнат, но тук става въпрос за това как може да я защитиш..., а това с бутането броня в броня не помага когато си сложил Карсек, защото той е с пръстов отпечатък и не може да напрваят нищо. Всъщтност Карсек работи по същия начин по който работи и копчето за прекъсване на горивото с тая разлика, че и да го намерят нищо не правят..
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Това колега е като да твърдиш, че като имаш допълнителен имобилайзер не могат да ти я тафят. Да, не могат, докато не намерят коя верига прекъска, това, което си постнал, работи на подобен принцип предполагам. Дори да не е така и да не могат да я запалят, пак е много рисково. Не искам да ти развалям спокойствието. Много важно нещо съм написал, което пропускаш.bscsystem написа:Както казах и с паяк може да я двигнат, но тук става въпрос за това как може да я защитиш..., а това с бутането броня в броня не помага когато си сложил Карсек, защото той е с пръстов отпечатък и не може да напрваят нищо. Всъщтност Карсек работи по същия начин по който работи и копчето за прекъсване на горивото с тая разлика, че и да го намерят нищо не правят..dextuar написа:bscsystem написа:Слагате ето това и спите спокойно.
dextuar написа:И като не успеят да ти я откраднат и ти я ограбят цялата, филма никак не е малък.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Едно важно нещо което може да помогне много е когато се включи алармата да ти изпрати смс че се е активирала, след което следва проверка и ако имаш и имобилаизер тогава нещата са други.
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
Колко неща ще ти свалят от колата ? Волан за 500лв + навигация за 300лв + скоростен лост за 135лв.
Отиваме в друга посока с криви сметки. Никой не си носи куфара с инструментите за да възтанови цяла прекъсната верига докато краде кола.
Аз съм ги направил всички тези неща на моята кола и копчетата за прекъсване на веригата идват от две различни места + имобилайзер + аларма + ОБД буксата ми е под капака. Всички изброени защити струват под 1000лв и ден и половина работа за да завреш кабелите под корите. Моя приятел отложи тая процедура и му откраднаха колата преди месец между две камери, за които МВР дори не изиска записи. Да парите са възтановени от каско, но подобренията никой не ти плаща, а те понякога са повече от сумата на половината кола. (багажник за ски, нови гуми и джанти, м пакет, диодни стопове, рекаро и т.н.)
Инвестирате 500-1000лв за защити и градът спи. Просто много хора го отлагат във времето, защото имат Каско и не си дават зор.
И нека добавим защитно фолио, мисля, че цената му вървеше около 350лв за предните два прозореца https://www.youtube.com/watch?v=VyKlP2trTrc
Технологията се развива и има достатъчно елементарни и не толкова елементарни похвати да си защитиш колата от кражба. В морето от незащитени коли ще предпочетат да оставят твойта и да свършат работата с някоя не толкова трудна
Отиваме в друга посока с криви сметки. Никой не си носи куфара с инструментите за да възтанови цяла прекъсната верига докато краде кола.
Аз съм ги направил всички тези неща на моята кола и копчетата за прекъсване на веригата идват от две различни места + имобилайзер + аларма + ОБД буксата ми е под капака. Всички изброени защити струват под 1000лв и ден и половина работа за да завреш кабелите под корите. Моя приятел отложи тая процедура и му откраднаха колата преди месец между две камери, за които МВР дори не изиска записи. Да парите са възтановени от каско, но подобренията никой не ти плаща, а те понякога са повече от сумата на половината кола. (багажник за ски, нови гуми и джанти, м пакет, диодни стопове, рекаро и т.н.)
Инвестирате 500-1000лв за защити и градът спи. Просто много хора го отлагат във времето, защото имат Каско и не си дават зор.
И нека добавим защитно фолио, мисля, че цената му вървеше около 350лв за предните два прозореца https://www.youtube.com/watch?v=VyKlP2trTrc
Технологията се развива и има достатъчно елементарни и не толкова елементарни похвати да си защитиш колата от кражба. В морето от незащитени коли ще предпочетат да оставят твойта и да свършат работата с някоя не толкова трудна
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
колеги, защитите са, за да ги забавят. нали се сещате, че не стане ли за 2-3 минути не си заслужава риска, все пак не крадат ексклузивна кола, а поредното БМВ...То е ясно, че всичко може да се преодолее, но забави ли ги повече от планираното, почти сигурно е спасена...за това не съм чул за открадната кола с 2-3 защити или ако има такива те са единици...Занимавам с хазарт и оценката на риска ми е ежедневие - шансът е нищожен, особено ако си мега защитен и колата спи в гараж...И гаража е с 2-3 ключалки ама от скъпите
Майната му - важното е да сме живи и здрави 
П.С. - по същата логика е и риска от кражба в къщи - приятел сотаджия ми каза, че скъпата яка блиндирана врата ги бави толкова, че или трябва да бутнат блока и да дигнат много шум или се отказват. В комбо със СОТ просто няма какво да стане...Пробвал съм и реакцията на СОТ-а разбира се
Да сега някой ще каже - СОТ-а може да се заглуши. Да бе ама за какво, да не съм златарски магазин или банков трезор
Съшата работа е да караш БМВ в България - спокойствието си има цена - каско, гараж, защити. Все неща, които щях да имам и ако не карах БМВ....Не се стресирайте излишно - бай Американец има топ поговорка за случая - Аз ще направя каквото трябва, пък да става каквото ще...

П.С. - по същата логика е и риска от кражба в къщи - приятел сотаджия ми каза, че скъпата яка блиндирана врата ги бави толкова, че или трябва да бутнат блока и да дигнат много шум или се отказват. В комбо със СОТ просто няма какво да стане...Пробвал съм и реакцията на СОТ-а разбира се

"Чемодан, вокзал, Москва"