Rheingold грешки

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Re: Rheingold грешки

Мнение от vlado6669 » 11 Юли 2016, 7:14

Здравейте, ето някои идеи :idea:
1) Грешка в адаптивните фарове
2) И грешката е , че няма сигнал до модула, като сте го сменили кодиран ли е към вашата кола :?: .
3) Периферията към CID дава проблем, вижте модулите в багажника за влага или корозирала връзка, акумулатора добре ли е? Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Мнение от netmurder » 11 Юли 2016, 10:01

Изтрий грешки и виж дали пак се появяват...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530xd E60

Мнение от kiril007 » 11 Юли 2016, 16:36

Здравейте колеги.
Може ли малко помощ какво означават грешките на снимката.
За първата знам че е изгорял подгрева на горвния филтър ако не бъркам.
Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

:driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xd

Мнение от badsharki » 12 Юли 2016, 16:32

kiril007 написа:Здравейте колеги.
Може ли малко помощ какво означават грешките на снимката.
За първата знам че е изгорял подгрева на горвния филтър ако не бъркам.
Благодаря предварително.

Втора и трета грешка са за едно и също. Като го напече много слънцето рейн сензора и така се получава. За другите не разбирам немски. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
Мечтае да кара: X5M5 5.0D

Мнение от julyan10 » 12 Юли 2016, 21:38

vlado6669 написа:Здравейте, ето някои идеи :idea:
2) И грешката е , че няма сигнал до модула, като сте го сменили кодиран ли е към вашата кола :?: .
3) Периферията към CID дава проблем, вижте модулите в багажника за влага или корозирала връзка, акумулатора добре ли е? Успех!

Това и аз казах, уж всичко е наред и всичко работи, а има грешки, а и тези гонгове са много дразнещи. Модула след смяната не е кодиран, но зеления диод спря да мига и фаровете започнаха да завиват. В багажника няма влага, проверено, акумулатора е нов.
Темата, която пуснах ми се стори доста актуална и полезна, но модераторите не я одобриха. Е то снимка и от мен на английски с почти същите симптоми.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 13 Юли 2016, 8:47

julyan10 написа:

Това и аз казах, уж всичко е наред и всичко работи, а има грешки, а и тези гонгове са много дразнещи. Модула след смяната не е кодиран, но зеления диод спря да мига и фаровете започнаха да завиват. В багажника няма влага, проверено, акумулатора е нов.
Темата, която пуснах ми се стори доста актуална и полезна, но модераторите не я одобриха. Е то снимка и от мен на английски с почти същите симптоми.

как не е кодиран, трябва да се кодира ?!!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julyan10 » 13 Юли 2016, 10:14

Taruno написа:
julyan10 написа:

как не е кодиран, трябва да се кодира ?!!?

Добре колега, това е лесно довечера ще го кодирам. За другата грешка CID: A46D, къде да търся проблема?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 13 Юли 2016, 11:14

Някой има ли идея с AHL А58C как да се справя? Всичко си работи но грешката си я записва ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 13 Юли 2016, 22:30

blackyhn написа:Някой има ли идея с AHL А58C как да се справя? Всичко си работи но грешката си я записва ...

Доколкото разбрах е сензора за нивото. Заден сензор. Това обяснява и необичайно късите къси светлини нали?
Имал ли е някой подобен проблем? Дали не е само буксата? Сензори има и от двете страни или само от едната?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 14 Юли 2016, 15:17

blackyhn написа:
blackyhn написа:Някой има ли идея с AHL А58C как да се справя? Всичко си работи но грешката си я записва ...

Доколкото разбрах е сензора за нивото. Заден сензор. Това обяснява и необичайно късите къси светлини нали?
Имал ли е някой подобен проблем? Дали не е само буксата? Сензори има и от двете страни или само от едната?

Има два сензора - един отпред и един отзад

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 14 Юли 2016, 15:26

Taruno написа:
blackyhn написа:

Има два сензора - един отпред и един отзад

Не се изказах правилно. Има ли и от ляво и от дясно или са само откъм шофера и предния и задния?
Не видях отзад в дясно сензор. А този в ляво си беше със здраво рамо ?!!? Може ли проблема да е от буксата? И ако не ... по колко вървят тия сензори?
И още нещо ми е чудно. Защо не се отразява и на помпата а само на фаровете?

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 14 Юли 2016, 23:23

julyan10 написа:Добре колега, това е лесно довечера ще го кодирам. За другата грешка CID: A46D, къде да търся проблема?

Блутут модула работи ли нормално?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julyan10 » 15 Юли 2016, 14:57

badsharki написа:
julyan10 написа:Добре колега, това е лесно довечера ще го кодирам. За другата грешка CID: A46D, къде да търся проблема?

Блутут модула работи ли нормално?

Блутут модула не работи, сложил съм тапа на оптиката.

ентусиаст
Аватар

Мнение от badsharki » 18 Юли 2016, 10:03

Най-вероятно от това ти е грешката за CID: Malfunction due to peripheral. Реално грешката ти казва, че има проблем в периферно устройство, каквото е блутута. На мен ми я беше записало веднъж точно, когато ми беше забил блутута.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от julyan10 » 18 Юли 2016, 20:34

badsharki написа:Най-вероятно от това ти е грешката за CID: Malfunction due to peripheral. Реално грешката ти казва, че има проблем в периферно устройство, каквото е блутута. На мен ми я беше записало веднъж точно, когато ми беше забил блутута.

Благодаря за насоката колега и това ще го пробвам. Има още нещо странно за мен в CD-Changer-a. Holder-a за дисковете е празен и както си стои колата на място изключена, започва да дърпа едина по едина стойките на дисковете. Нямам идея това дали е нормално, ако някой има опит да сподели.

Следваща

Назад към Е60/Е61