Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: iOS тема
bum_bum написа:Nedko Anev написа:На кой оператор си ?
Може да го тестваш със Speed Test от App Store
Както на 3G, така и на 4G/LTE и сам ще видиш разликата доста зависи от местоположението ти също.
29/20 показва спийд теста. Не знам добре ли е, зле ли е но не виждам разлика като отварям нещо. На Сливаком съм. Тествах го в града, където по принцип е добър обхвата. Утре ще мога да го видя и на извънградско как е
Ако не се лъжа сливаком бяха единствените които си купиха 4G клетки, меднател и ленор само си надградиха мрежите от 3G на 4G, така че при вас трябва да е най добре иначе не очаквай кое знае какво освен ако не сваляш 1gb+ файл.

До предишните два поства съветвам ви да изчакате 7. Остана малко

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
DriftoMania написа:Колеги, много ли ще е нелепо да си купя 5S във втората половина от 2016-та?
Човече, аз миналата година си взех 5-ца, тъй че всичко ти е в реда на нещата. мятай се и забравяй. Друг вариант е да вземеш SE, но ще трябва да дадеш малко повече пари. Иначе 5S вече ти е 64-битова архитектура на процесора и реално си добър upgrade. Относно downgrade-a н дисплея - бях с Android 5,5", след това с 4,7 и минах на 5-цата, която е 4-ка. Единственото, което се случи е, че почнах да цъкам по-малко малоумните приложения Facebook, Instagram, tumblr, спрях постоянно да вися по сайтове и т.н. Т.е. един вид заради по-малкия екран вече съм по-малко зомбиран от преди. Могат да минат часове без да си погледн телефона и вече не съм му роб като преди.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
speeder88 написа:DriftoMania написа:Колеги, много ли ще е нелепо да си купя 5S във втората половина от 2016-та?
Човече, аз миналата година си взех 5-ца, тъй че всичко ти е в реда на нещата. мятай се и забравяй. Друг вариант е да вземеш SE, но ще трябва да дадеш малко повече пари. Иначе 5S вече ти е 64-битова архитектура на процесора и реално си добър upgrade. Относно downgrade-a н дисплея - бях с Android 5,5", след това с 4,7 и минах на 5-цата, която е 4-ка. Единственото, което се случи е, че почнах да цъкам по-малко малоумните приложения Facebook, Instagram, tumblr, спрях постоянно да вися по сайтове и т.н. Т.е. един вид заради по-малкия екран вече съм по-малко зомбиран от преди. Могат да минат часове без да си погледн телефона и вече не съм му роб като преди.
И аз взех 5S в началото на тази година. Последното което си мисля е, дали съм модерен и какво ще каже сульо
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Човекът казва, че бюджета му е около 600лв, вие го пращате на 7
За мен 5S вече отива към застаряващ модел, ще успее да подкара iOS10 най-вероятно, но не се знае как ще е откъм батерия и как ще върви въобще. SE е "бюджетния" телефон, но и той почва от около 950лв, което са си пари. Купувайте от Англия, ако има как- това е офертата сега 

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Проблема не е дали си вървежен или не, ако мен питате 5S-a не бих го сменил никога, но техниката остарява или по точно остарява изкуствено последните няколко години, за да се купува новото което е 'по добро', всъщност не е, но за старото няма поддръжка което налага новото, т'ва е положението. да се хвърляте на iPhone 5 и 5S няма смисъл защото поддръжката скоро ще спре и телефона ще почне да влачи. Ако си купите 7 считайте,че за поне 3-4 год напред телефона ще е ок и няма да влачи и сече и тн. докато един 5,5S ще може реално да се ползва много по малко време ако бъде закупен сега, но много хора не мислят като мен, а има и много хора който си сменят често телефоните. Ако го правите през 3-4 год нямате никаква причина да си купите 3-4 годишен модел.
- b0bituy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F30 318d
- Мечтае да кара: ......... 750li
Кога се очаква да излезе 7цата ?
Има хора за които дрифта е ИСТИНА, колата - Религия, а живота - СЪCТЕЗАНИЕ!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин заставайки пред него се боиш да го отключиш."
Walter Röhrl

- DigitalExile
- ентусиаст
-
Септември както всяка година
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Здравейте, от около седмица съм с 6с. Всичко е супер с икзлючение на батерията, нормално ли е да го изключа от зарядно в 7 сутринта и към 4/5 следобед вече да е на 20%. Средно дава около 2.5 - 3 часа usage и 10 - 11 часа stabndy. Всичките дребни трикове за спиране на app refresh и тем подобни съм ги спрял. При вас как е батерията? Също така къде е официалния сервиз на Епъл за България?
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Зависи колко го чоплиш, т.е. колко му свети дисплея, щото едно е 2,5 часа разговори, друго е 2,5 часа, Facebook, чат и игри. Аз съм с 6-ца, зареждам я вечер през компа, преди да легна я свалям на 100%, сутринта не е мръднала, през деня имам поне час разговори и някое мейлче евентулно през него, но не чопля други неща и до сега под 20% не съм го свалял.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
По-скоро зависи колко щракаш по дисплея. Моите наблюдения са, че чатовете и игрите най-много хабят.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Наистина много зависи как го ползваш - на мен с дрона за 20 минути полет поне 30% падат, ако го ползвам умерено изкарвам цял ден без проблем. Пробвай един ден много да не го ръчкаш и тогава виж как ще е. Ако падне батерията доста, явно имаш проблем с нея.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
denises26 написа:Здравейте, от около седмица съм с 6с. Всичко е супер с икзлючение на батерията, нормално ли е да го изключа от зарядно в 7 сутринта и към 4/5 следобед вече да е на 20%. Средно дава около 2.5 - 3 часа usage и 10 - 11 часа stabndy. Всичките дребни трикове за спиране на app refresh и тем подобни съм ги спрял. При вас как е батерията? Също така къде е официалния сервиз на Епъл за България?
Това е единственият официалният сервиз: http://creativecenter.bg/ Добре ти е батерията. Качи си Battery Life да си я гледаш. Понякога батерията зависи и от самата клетка на оператора и от много други неща. Ако ти се чете от руски има всичко тук: http://4pda.ru/forum/index.php?showforum=139
- denises26
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 728
- Мечтае да кара: Алпина
Ами там е работата, че не го ръчкам кой знае колко. Дори когато си стои заключен заминават по 4-5 % на час с включен wi-fi, което не мисля, че е нормално. Гледам, че мненията са много противоречиви в нета, някои се оплакват други я хвалят батерията...
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ристор на чисто и ще се оправи. Моят си кара по 24 часа като основно говоря, не го бъзикам много но е винаги на wifi и 3g.
- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
3 часа usage и да е на 20% не е много ок май... Много зависи дали е на 3/4G или wifi, като бях в провинцията на 3G само батерията ми падаше доста по-бързо, но все пак не чак толкова може би, на SE. По принцип съм чел, че на 6S батерията кара малко по-малко, но е субективно е според мен, може и да си е ок телефона. Моя ако не го бърникам много кара и по 36-7ч, с usage 7-8ч, най-вече ако няма много чат, както са казали по-горе.
Виж кое приложение ти дърпа най-много батерия и дали има много background usage, провери location services да няма някое, което ти прави номера... Background app refresh е най-големия шит, аз съм го спрял изцяло за всички приложения
Виж кое приложение ти дърпа най-много батерия и дали има много background usage, провери location services да няма някое, което ти прави номера... Background app refresh е най-големия шит, аз съм го спрял изцяло за всички приложения