Енот за вкъщи ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Енот за вкъщи ?

Мнение от ogata » 11 Юли 2016, 0:45

Nedko Anev написа:
eventualno177 написа:Добре,бе аз като от години мечтая за слон това ненормален ли ме прави? :mhihi:

Ти вкъщи ли ще го гледаш? Извинявай ама къде живееш :lol:

В хладилника ще го гледа.
Като оня майтап от ученическите години на набор 90. Ще познаем, че е бил там по стъпките в маслото :ok: :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Re: Енот за вкъщи ?

Мнение от PolandBall » 11 Юли 2016, 2:31

ACT написа:Аз съм имал енот. Поръчваш си го от зоо магазин и си в играта до няколко седмици- цените по спомен ( от преди 5-6 години) бяха около 800 лева с всички необходими документи за произход и ваксини. Предлагаха ми и вариант от Полша без документи и прочие за половин цена, но не ми се понрави.Наистина ги ловят редица болести а и да не забравяме, че са пасивни приносители на доста зарази. За домашен любимец става, но имай впредвид, че трябва да го вземеш от малък и да го възпитаваш чрез лишения от храна (колкото и гадно да е, само това е начина да го социализираш). Вземи пример от енотите в софииския зоопарк- мазнят се на всекиго за няколко солетки. от към изхранване няма да имаш кой знае какви ядове- всеядни са, ядат даже и кисело мляко и дребни вредители и друга мръвка+ гранула. За това кога ще са ти активни (денем или нощем) зависи пак от храната- ако получават всичко през деня и не са гладни и не им се играе да опознават ще дремат цяла нощ. Прави са колегите, че са гадове- копаят дупки навсякъде, ако ги държиш гладни ще ти проядат всички обувки от ест. кожа. Много остри нокти и силни лапи- неподходящи за гледане вкъщи ако имаш малки и палави деца и ги закачат. Много злопаметни и отмъстителни гадове! Добре съжителстват и с котки и с кучета. Яко крадат храна от всичко което намерят- забрави за отглеждане в апартамент- понамирисват си. Маркират всичко подобно на кучета и котки. Ако взимаш мъжки гледай да са до 2-3 най-много. Ако са повече се дращят, хапят и прогонват най-слабия. Ако са женски няма проблем и до повече. След втората година можеш да си имаш и малки гадове- раждат пролетта около 1-2 най-много, носеха около два месеца грубо. Имай впредвид, че не живеят много дълго- 5-10 години и то при перфе условия.
Като цяло си е филм с енота.

Колега, налагало ли ти си е да водиш енота ветеринар? Питам защото това си е малко или много екзотично животно за нашите ширени и не знам до колко ветеринарите тука могат да помогнат на животното... :paranoid:
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

Предишна

Назад към Извън Темата