Мнения за домашно кино
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 i
- Мечтае да кара: Е90 пак бензин
Мнения за домашно кино
Заглавието малко лъже, но не се сетих как да го измисля. Въпроса е следният, пускам нова инсталация и ми се иска да пусна и кабели за колонки. Пуснал съм предварително в пода кабел за интернет ФТП или нещо такова. Идеята ми е да си взема един медия плеър нисък клас. Има едни на Xiaomi плейвът доста неща и са малки. Намират се и тонколони на поносими цени в продавалника. Искам да пускам филм от плеъра, но ако се гледат и филми с 5.1 звук, тонколоните към какво да ги свържа. Гледам има някакви ресийвъри на Ямаха за по 300 лв, имат и HDMI вход. Но съм малко бос по тая техника. Филма го пускам от плеъра, а звука как да го изкарам на 5.1 от тонколоните. Самият плеър ли трябва да има такъв изход за да го свържа към ресийвър. Някой ще каже вземи си направи домашно кино. Не искам, защото диск няма да пусна. И така ще си стои едно устройство без да се ползва. Самите ресийвъри от какво устройство приемат сигнал за да изкарат звук, пак двд приемник или някой по-засукан медия плеър.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Мнения за домашно кино
виж сега- то домашното кино е много индивидуално удоволствие. има различни конфигурации като цени, качество, възможности, терен с които разполагаш и тн.
каквото трябва да направиш е да попрочетеш малко. интернета предлага всичката информация която можеш да поемеш и още отгоре.
буквално ако напишеш в гугъл "how to connect home theater receiver" и си ти.
после ако имаш специфични въпроси питай.
та идеята ми е че трябва да се пообразоваш малко
каквото трябва да направиш е да попрочетеш малко. интернета предлага всичката информация която можеш да поемеш и още отгоре.
буквално ако напишеш в гугъл "how to connect home theater receiver" и си ти.
после ако имаш специфични въпроси питай.
та идеята ми е че трябва да се пообразоваш малко
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Имаш два говорителя зад теб встрани, два отпред встрани, един централен и бас долу някъде. Общо взето е това.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Това Xiaomi дето плейва доста неща няма ли оптичен изход ? Ако има това ти е най лесния начин - всички ресийвъри 5.1 и т.н. имат оптичен вход . Другото се изписа в темата .
P.S. Поразгледах ги .... тия олигофрени са си спестили оптичните изходи .Ползваш варианта на Bum_Bum .
P.S. Поразгледах ги .... тия олигофрени са си спестили оптичните изходи .Ползваш варианта на Bum_Bum .
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Аз на него се спрях. Даже намерих един ресийвър в продавалника с 3 или 4 HDMI. Не знаех, че самият ресийвър предава видео сигнала към телевизора. Конфигурацията ясна, но медия плеъра ако няма оптичен аудио изход, а само HDMI. Прехвърля сигнала на ресейвъра и той го пръска на 5.1. Нали така? Ако е така, ще е идеално с плеъра на Xiaomi. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
AGT написа:Това Xiaomi дето плейва доста неща няма ли оптичен изход ?
С плеър Ксианещо си и "колонки на поносими цени от продавалника" какво значение има как точно ще пренасяш сигнала

- ивайло81
- младши ентусиаст
-
Виж сега, щом не разбираш нещо не го освирквай. Защото телефона ми е Ксианещо си, и има същият процесор като на Galaxy S5 но струваше на половина. Отделно мога да те светна, че са на 3-то място в Китай по продажби. "Към края на 2014 г. пазарната оценка на компанията достига 45 млрд долара" из Уикипедия. Тонколони съм намерил чисто нови на LG от домашно кино на добра цена за мен. Знам, че мога да си купя и на JBL, Jamo и т.н., но тогава нямаше да ви питам за мнения. Просто щях да платя на някой да ми инсталира най-добрата система. Относно медия плеъра, той ще предава сигнала на ресийвър Ямаха примерно и звука ще е доста задоволителен в посредствената ми къща. Не всички сме родени с късмет и не разполагам с неограничени ресурси. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Просто казвам че няма абсолютно никакво значение как ще ги свържеш.
Ако говориш за мен нито съм роден с късмет, нито разполагам с неограничени ресурси.
Ако говориш за мен нито съм роден с късмет, нито разполагам с неограничени ресурси.
Е, не го взимай лично де. Човека просто ти каза че с ксиаоми плеър няма дс има толкова голямо значение какво е закачено след него щото един вид "лайна влизат, лайна излизат"... Сега- за да сме честни блурей плеърите горе долу всичкит са еднакви освен ако не говориме за много качествени като примерно оппо бдп103 и други такива ама и те са по 400-1000 долара тс не говориме за такива
аз лично бих наблегнал на колоните защото плеъра е без значение (на твоето ниво), рисивъра ти е що годе хубав до колкото не го усилваш много ... Остават колоните. Ще си вземеш най- добрите които можеш да си позволиш от смислена марка (лг не е такава) и така.
А най- добре е да инвестираш в най- добрия субуфер които можеш да си позволиш защото той има най- голям ефект върху домашното кино.
За свързването - закачаш плеъра за ресивъра само с ХДМИ кабела и закачаш телевизора за ресивъра пак с ХДМИ и това е. Гледай хдми кабелите да са по- къси...

А най- добре е да инвестираш в най- добрия субуфер които можеш да си позволиш защото той има най- голям ефект върху домашното кино.
За свързването - закачаш плеъра за ресивъра само с ХДМИ кабела и закачаш телевизора за ресивъра пак с ХДМИ и това е. Гледай хдми кабелите да са по- къси...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Тези HDMI, дори да има ресийвъра upscale си е пълен т**ак!
Ресийвър 5х100 , маркови колони и дигитален звук: оптичен е супер,ако може да се пусне
p.s. телефона, от кйто пиша е Xiaomi redmi note 2, който не разбора, да не се заяжда
Ресийвър 5х100 , маркови колони и дигитален звук: оптичен е супер,ако може да се пусне
p.s. телефона, от кйто пиша е Xiaomi redmi note 2, който не разбора, да не се заяжда

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
dr.peshev написа:...Ресийвър 5х100 , маркови колони...
Това claimed 5x100+ на разни рисийвърчета винаги ми е било супер забавно

А разните маркови и уж тузарски колони все са чайници с по 10-12мм MDF. А името голямо.
Съвета ми към колегата да намери някой човечец в БГ аудио форума да му сметне и сглоби едни колонки и да не се занимава с глупости. Има хора от провинцията, не са алчни, а работят здраво и за "нормални" пари могат да сглобят прекрасни колони

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не го подвеждайте човека , ясно е че няма опит и няма как да си подбере сам компоненти от магазина камо ли от продавалника . Система домашно кино като ще е компоненти се подбира според изходи и входове да си съответстват източника и ресивера . Най безпроблемния вариант е ресивера с колонките и суба да си е комплект . Иначе с тоя ресивер ще трябна да супува отделно активен суб което не се връзва с бюджетната ориентация нито ще е по добре като резултат .HDMI стандарта е за предпочитане . Не е задължително сигнала за ТВ да минава през ресивера , може от източника да отива на ТВ и на ресивера отделно - стига ксианещо си да има съответните изходи . Ако има HDMI и оптика или РСМ примерно .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
dr.peshev написа:Тези HDMI, дори да има ресийвъра upscale си е пълен т**ак!
Това изречение какво означава? Не разбрах. Като пуснеш един блурей диск на плеъра за какъв ъпскейл става въпрос? 1080п къде повече да ходи? (Не говориме за 4к щото не е по темата за бюджетни домашни кина)
А за 5х100 - самата истина... Това всъщност са 5х35 синус дето ги смятат 5х70 музикална и 5х100 за милисекунди в пиковете

Ако ресивъра е хубав е добре да минава видеото през него защото може често да се наглася по- добре от колкото с телевизора. Също често ресивъра има повече неща които могат да се нагласят през менютата показани на телевизора от колкото на малкото екранче на ресивъра.
На мене също ми харесва това дето са подхвърлили по- горе Да си купи едно "домашно кино в кутия" комплект и да не го мисли...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:...
А за 5х100 - самата истина... Това всъщност са 5х35 синус дето ги смятат 5х70 музикална и 5х100 за милисекунди в пиковетемаркетинг- кво да прайш...
И 35W силно се съмнявам да са масовката. Ако е някой Harman Kardon, Denon или нещо подобно високия клас - ОК, ама иначе... Имам един дърт Marantz 2x50 музикална дето тия не могат на малкия пръст да му стъпят. Масата народ не е виждал как изглежда и колко тежи 500-600+вата траф и какви капацитети и радиатори трябва за да клатиш с 500вата и купува ли купува

Последна промяна Nickelback на 11 Юли 2016, 0:17, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2