Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: Селяндурски тероризъм. Скандали и права на пътя.

Мнение от randity » 09 Юли 2016, 15:03

Днеска и аз имах случка с т.нар. кривване към мен. Разликата е, че аз съм с кола, не мотор. Та, аз съм на мястото на Хондата, но плътно в ляво до лентата, понеже на светофара ще завивам на ляво (не в насрещното, щото там е масова практика).
Изображение

Срещу мен коли обаче някакъв говньо с Астра комби решава, че ще ме сплаши и ще кривне към мен.. курец, и аз кривнах към него, та явно той се поака, щото навлезе с десните гуми в чакъла отстрани.. Та, лайнарска постъпка, не го разбрах к'ва му беше целта, но явно топките рязко му се смалиха, след като видя, че ми е през дедовия дали ще се челосаме или не.. :dummy:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 09 Юли 2016, 18:19

E да де ама ако не се бяха смалили топките му щяхте да се челосате! Много важно, че ти се прави - карай си безопасно и си свиркай! Ей заради такива комплексарщини стават ужасни катастрофи...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 09 Юли 2016, 21:32

Колеги инфорамтивно да попитам , къде трябва да подам сигнал за неправилно паркирало превозно средство :roll: Като казвам неправилно , имам предвид запушило единствения изход на път. Звънях на 112 записаха ме , пратиха патрул , патрула дойде след 10 минути поседя 1-2 минутки зад въпросната кола и си тръгнаха :mhihi: Изказани са официално на Господарите , ама се чудя дали не съм пропуснал някой по стълбичката нагоре :lol:
Ето го въпросния индивид, ей така си седя 3+ часа без да я мръдне колата :smoke: :dunno: Днеска явно пишман тарикатчетата са последвали примера му и имаше още 2 коли наредени пред бариерата :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 09 Юли 2016, 21:42

don_gori написа:Колеги инфорамтивно да попитам , къде трябва да подам сигнал за неправилно паркирало превозно средство :roll: Като казвам неправилно , имам предвид запушило единствения изход на път. Звънях на 112 записаха ме , пратиха патрул , патрула дойде след 10 минути поседя 1-2 минутки зад въпросната кола и си тръгнаха :mhihi: Изказани са официално на Господарите , ама се чудя дали не съм пропуснал някой по стълбичката нагоре :lol:
Ето го въпросния индивид, ей така си седя 3+ часа без да я мръдне колата :smoke: :dunno: Днеска явно пишман тарикатчетата са последвали примера му и имаше още 2 коли наредени пред бариерата :mhihi:
Изображение
Чакай, сега "толерантните" колеги ще ти обяснат, че е можело да минеш с няколко маневри и че трябва да търпиш...
Иначе можеше на паркинги и гаражи да звъннеш и да дойдат с паяка да си го приберат.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 09 Юли 2016, 22:31

Вероятно и бариерата е нелегална или ще да е частна собственост нещо, варианти много.
На който не му харесва, не повтаря

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 09 Юли 2016, 22:53

Викаш няма проблем със спирането всичко е 6+ :yes: Само дето бариерата не е частна , нито нелегална , защото е общинска и я сложиха да не влизат коли по алейте в парка :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 09 Юли 2016, 23:17

don_gori написа:Викаш няма проблем със спирането всичко е 6+ :yes: Само дето бариерата не е частна , нито нелегална , защото е общинска и я сложиха да не влизат коли по алейте в парка :dunno:

Два пъти ми се случва подобно нещо- първия път извадих въжето щото бях по-работа и много бързах плюс това бях много изнервен и не мислех много трезво :mhihi: и докато оглеждах опела астра къде да го закача човека дойде и се изнесе без много да скандира. Втория път беше едно нисанче микра спряло точно така хубаво да ме запуши и да не мога да изляза / но нямах място напред както първия път за да вадя пак въжето/, а аз с Е38цата си помислих да го бутна :mhihi: ама тоя път за разлика от предния бях спокоен и докато се въртях около колата една мацка дойде извини ми се и така.. По принцип не виждам никъде табела забранено паркиране, а и сигурно не се вижда МПС и затова човека е спрял, не че го оправдавам, защото аз никога не бих спрял така но.. :)
Последна промяна Витанов на 09 Юли 2016, 23:18, променена общо 1 път
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i
Мечтае да кара: m5

Мнение от andreygg » 09 Юли 2016, 23:17

don_gori написа:Колеги инфорамтивно да попитам , къде трябва да подам сигнал за неправилно паркирало превозно средство :roll: Като казвам неправилно , имам предвид запушило единствения изход на път. Звънях на 112 записаха ме , пратиха патрул , патрула дойде след 10 минути поседя 1-2 минутки зад въпросната кола и си тръгнаха :mhihi: Изказани са официално на Господарите , ама се чудя дали не съм пропуснал някой по стълбичката нагоре :lol:
Изображение

Има едни железни капачки за гуми, с които се развиват игличките на вентилите. Слагаш една-две в жабката и при следващ случай му развиваш леко игличките на 4 гуми и хващаш на някъде. Следващите дни със сигурност няма да го има.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от don_gori » 10 Юли 2016, 0:17

Въпроса не е да му спукам гумите или да му дръпна колата или някоя друга поразия. Въпроса е , че точно заради тоя селяндурски манталитет дето имаме сме на това дередже :| Как може на 20 метра да има свободен голям паркинг , а ти да се изтипосаш на бордюра или пък на поляната , а какво да гооврим баш пред бариерата. Ами ако утре не дай си боже стане нещо по тея алей в парка дето ходят сумати хора , как ще влезне линейка , пожарна :banghead:
Как може повечето хора да си спират на паркингите и да ходят +20м повече , само някой гошлювци се правят на тарикати и си спират където им падне :dunno:
Дори да няма табела за паркиране , редно ли е да се спира по зелените площи или пък да се развалят наскоро построените бордюри , ей това не мога да разбера. Айде да няма място къде да си оставиш колата да се вреш където ти падне , ама на една плюнка разстояние място бол.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 10 Юли 2016, 2:40

Витанов написа:Два пъти ми се случва подобно нещо- първия път извадих въжето

Те тия и на ръце се местят, без да им се кривят много калниците :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Юли 2016, 9:39

Линейката не знам как ще влезе, но начина по който ще се отнесе с него пожарната няма да му хареса.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Юли 2016, 9:45

Защо си мислите, че не може да спре по-назад и да върви 20 или 30м?
Такъв тип хора го правят нарочно, за да се види, че могат всичко. И 100 места да има, пак ще спре пред вратата, на инвалидното място или пред бариерата, както е в случая. Така показва, че той е над вас и си е вярно, след като никой нищо не може да му направи.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 10 Юли 2016, 9:53

alekangg написа:Защо си мислите, че не може да спре по-назад и да върви 20 или 30м?
Такъв тип хора го правят нарочно, за да се види, че могат всичко. И 100 места да има, пак ще спре пред вратата, на инвалидното място или пред бариерата, както е в случая. Така показва, че той е над вас и си е вярно, след като никой нищо не може да му направи.

Ако е "наше момче" какъв е проблемът? :roll:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Юли 2016, 9:59

Ясно е, че е "наше", нали са идвали милиционерите и са си заминали, какво повече чакате?
Това е положението

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 318i
Мечтае да кара: m5

Мнение от andreygg » 10 Юли 2016, 12:10

don_gori написа:Въпроса не е да му спукам гумите или да му дръпна колата или някоя друга поразия. Въпроса е , че точно заради тоя селяндурски манталитет дето имаме сме на това дередже :| Как може на 20 метра да има свободен голям паркинг , а ти да се изтипосаш на бордюра или пък на поляната , а какво да гооврим баш пред бариерата. Ами ако утре не дай си боже стане нещо по тея алей в парка дето ходят сумати хора , как ще влезне линейка , пожарна :banghead:
Как може повечето хора да си спират на паркингите и да ходят +20м повече , само някой гошлювци се правят на тарикати и си спират където им падне :dunno:
Дори да няма табела за паркиране , редно ли е да се спира по зелените площи или пък да се развалят наскоро построените бордюри , ей това не мога да разбера. Айде да няма място къде да си оставиш колата да се вреш където ти падне , ама на една плюнка разстояние място бол.

Селяндурския манталитет се лекува със "селяндурски" методи. Като му изпуснеш гумите друг път няма да спре там. Въпросът е дали ти стиска?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата