ЕС - ЗА или ПРОТИВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЕС - ЗА или ПРОТИВ

ЗА
94
57%
ПРОТИВ
70
43%

Общо гласове : 164
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ

Мнение от drago_pavlov » 04 Юли 2016, 15:06

sambeto написа:Чуждите фирми инвестират в България заради евтината работа ръка И заради корупционните вратички във всяка една област.

Не знам ти с колко инвеститора си го обсъждал (предполагам нула), но е точно обратното - инвеститорите бягат заради корупцията...
Хората предпочитат всичко да е прозрачно и ясно, а не на всяка крачка да ги изнудват за пари...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 04 Юли 2016, 15:07

Витанов написа: Адвокатите им са 99% мошенници.....

България е чудесна страна за чуждите фирми, защото откъм данъци е добре, има достатъчно площи за строене ( фабрики и т.н.) евтино се вадят разрешения, стабилна валута буквално клонинг на еврото и т.н. и т.н.

То пък тукашните адвокати са едни много честни хорица! :mhihi:
Имам чувството, че единствените, които си вършат работата са тези на бандитите, но там се цака яко.

С мен конкретният случай е с един дебелак, който много, ама много често говори по всички телевизии - ще се досетите кой е. Втори такъв по брой интервюта нЕма. Взимаше непрекъснато пари с благи обещания и уверения, но когато решенията на прокурорите противоречаха на обещанията му искаше още и още. Най-накрая го разобличи прокурорка от друг град, майка на мой приятел, която му тръгна по петите чрез свои хора и установиха, че даже не е следил развитието на нещата и не е извършвал в срок необходимите контрадействия, за което му се плащаше и това не би го допуснал дори начинаещ адвокат.

А дали сме чудесни за инвестиции - може би защото рушветите са по-ниски от гръцките, но сериозен инвеститор не иска да дава никакви рушвети и се оттегля, което е много лошо!
Основните "инвеститори" у нас идват с не дотам добри намерения - бързи печалби съпроводени с определена доза измами, некоректни финансови взаимоотношения, извиване на ръце и пр. Типичен пример са чуждите търговски вериги, за които много се изписа, но нищо на практика не се предприе... :help:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

Потребител
Аватар

Мнение от Mini » 04 Юли 2016, 15:26

sambeto написа:
Mini написа:
Jordana написа:Във всички , при установяване на нарушение .

Отново общи приказки и нищо конкретно. В началото говорихме защо тук инвестират чужди фирми, а пак намесихме корупцията.

Чуждите фирми инвестират в България заради евтината работа ръка И заради корупционните вратички във всяка една област. Данъци, здравеопазване, образование и т.н.
Сега ако искаш конкретни суми за укрити данъци и хора, които са помогнали да се случи няма как да ги знам!
Ама ако продължаваш в тая насока.... а ти ми докажи, че нема корупция? :mhihi:

Щеше да ти отговоря, но видях, че Драго го е направил вместо мен. Никога не съм твърдял, че няма корупция, напротив, има по целият свят. Разликата е, че в развитите страни тя е по горните етажи на властта, докато в България и другите "бананови републики" е на всеки ъгъл.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 04 Юли 2016, 15:45

Фидел Кастро написа:
Витанов написа: Адвокатите им са 99% мошенници......

То пък тукашните адвокати са едни много честни хорица! :mhihi:

Едната беше българка дето ме изнудваше за пари само да ми прекрати договора, понеже поисках да се махна от нея, защото ме мотаеше вече втора година :mhihi: Просто от всички приятели и познати един не каза препопръчвам ти този или този адвокат! То не бяха жалби в адвокатската им колегия / за изнудване/ , то не бяха отлагания ( три пъти в рамките на година) и ако не бях тероризирал всички по телефона още щях да си чакам, щото и там беше платила тъпата кучка да бавят... спирам, че ми изтръпнаха крайниците пак :lol: :lol: :lol:

С това исках да покажа, че има и други уж по-напреднали държави в европейксия съюз в които има сериозни проблеми, дори по-сериозни от нашите.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 04 Юли 2016, 19:25

drago_pavlov написа:
sambeto написа:Чуждите фирми инвестират в България заради евтината работа ръка И заради корупционните вратички във всяка една област.

Не знам ти с колко инвеститора си го обсъждал (предполагам нула), но е точно обратното - инвеститорите бягат заради корупцията...
Хората предпочитат всичко да е прозрачно и ясно, а не на всяка крачка да ги изнудват за пари...

И като бягат от корупцията къде ще идат?
Щото без да имам нивото на контакт с инвеститорите (както ти явно) си мисля, че корупция има и в другите европейски държави :roll:
Просто тука е още по лесно....

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 04 Юли 2016, 19:51

Витанов написа:И в Гърция има страшна корупция навсякъде...

Дай 10-20-50 Евракис на някой трохономос (катаджия), ама искам да съм наблизо.... :mhihi:

п.с. Ако си супер изряден шофьор просто влез с кола с радар-детектор, затъмнени стъкла и теглич на тяхна територия. :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 04 Юли 2016, 20:33

nqmam_bmw написа:
Витанов написа:И в Гърция има страшна корупция навсякъде...

Дай 10-20-50 Евракис на някой трохономос (катаджия), ама искам да съм наблизо.... :mhihi:

п.с. Ако си супер изряден шофьор просто влез с кола с радар-детектор, затъмнени стъкла и теглич на тяхна територия. :bchug:

Братче то "трохономоси" НЯМА :mhihi: от 7г. шофирам в Гръцко, Атина и околията ВСЕКИ ДЕН и до момента имам 0 спирания на кого да давам пари? и това за неподкупните ченгета там е сериозен мит ! :yes: Това да не ви е България да се спазват ограничения и знаци! Навсякъде в града летят със сто, пешеходеца категорично няма предимство / дори често се стига до саморазправа когато човек пресича на зелено за пешеходци и някое МПС мине съответно на червено с опасност за живота на пресичащия/. И теглич имах без разрешение 4г. и го махнах щото ме дразнеше и доста автомобили със затъмнени стъкла виждам всеки ден, а онези с пърпорещите ауспухчета / мотори :censored: и леки коли/ тях не знам как да ги коментирам като мине в 3 сутринта през квартала на пълна газ не знаеш колко "мами" отнася :mhihi: Човек недей подхваща темата, че тука е такава анархия дето я няма никъде.. ААААА сетих се иначе може 10 пъти да дойде полиция увас щото простряните чорапи на балкона капят на терасата на другия :mhihi: Смехх.....

п.п. Забравих да допълня още като купих колата извадих фалшиви номера легално :mhihi: да на всеки ъгъл в центъра има такива магазини които правят фалшиви табели за МПС-та. и до сега карам с тях, а по закон нямам право и подлежа на съответната глоба, но няма кой да ми я наложи :mhihi: Табелите се различават видимо от поне 20м, защото оригиналните имат релефен печат, докато ментаците нямат.
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Юли 2016, 21:49

Витанов написа:И в Гърция има страшна корупция навсякъде, държавните институции НЕ работят коректно и адски мудно с години могат да те влачат за нещо което изисква като време за обработка на документи и работа примерно месец. Адвокатите им са 99% мошенници- тоест вземат ти пари, правят ти договор и спират да работят и оттам започва ходенето по мъките,

Мдам, 6-7 години вече се съдим с общината в Солун за едни пари. 500 евро дадох капаро на адвоката и той вече не ми вдига и така. Явно няма да ги видя никога тия пари.

А като стана въпрос за данъците- ето как работят в Анлия. Това е продавач с доста голям оборот и това ми отговори като го питах да ми свали ДДС-то от стоката за да си го платя тук.

the price listed is the best price we can offer.

Kind Regards

Дали плаща някакво ДДС тоя, а?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 05 Юли 2016, 3:10

bum_bum написа:Мдам, 6-7 години вече се съдим с общината в Солун за едни пари. 500 евро дадох капаро на адвоката и той вече не ми вдига и така. Явно няма да ги видя никога тия пари.

Колега дано да се справиш по-скоро! Не искам да ти давам мрачни прогнози, но си потърси друг адвокат ако нямаш договор иначе / ако си с договор/ ще плащаш още за несвършена работа заради един подпис..
I am beton!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 05 Юли 2016, 15:31

sambeto написа:
drago_pavlov написа:

И като бягат от корупцията къде ще идат?
Щото без да имам нивото на контакт с инвеститорите (както ти явно) си мисля, че корупция има и в другите европейски държави :roll:
Просто тука е още по лесно....

В Румъния примерно.
То има корупция в другите държави, но както казаха е на много високо ниво и за много големи сделки и инвестиции.
А тук на всяка крачка искат пари - от най-простата лелка зад гише, до директора на агенция и т.н. Всеки иска и не му се вижда края. Или се усмихваш мазно и цакаш, или им се дървиш и ти тровят нервите като за последно...
Имам познат, който тръгна с рогата напред срещу системата и го докараха до инсулт... Съсипа си и бизнеса и живота, заради разни дебелогизи чиновници зад бюро...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 06 Юли 2016, 9:16

Мой приятели със сериозни строителни фирми ми разправяха вчера как се вади земя попадаща в "червена зона".... споменаха едни пари за рушвет, дето мамата си трака.
И докато преди имаше комисии, дето го решаваха дали може или не може....сега решението, одобрението и подписа за това го полага единствено Лиляна Павлова :mrgreen:
Ще станем и ние развита европейска държава, и тука вече корупцията се ориентира само по високите етажи на властта :mrgreen:
Нема наяждане тоя нерез!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 06 Юли 2016, 9:40

sambeto написа:Мой приятели със сериозни строителни фирми ми разправяха вчера как се вади земя попадаща в "червена зона".... споменаха едни пари за рушвет, дето мамата си трака.
И докато преди имаше комисии, дето го решаваха дали може или не може....сега решението, одобрението и подписа за това го полага единствено Лиляна Павлова :mrgreen:
Ще станем и ние развита европейска държава, и тука вече корупцията се ориентира само по високите етажи на властта :mrgreen:
Нема наяждане тоя нерез!

Позицията на която е Лилито, винаги е можела и е решавала такива неща, срещу съответното възнаграждение още преди Костов...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 06 Юли 2016, 9:56

drago_pavlov написа:Имам познат, който тръгна с рогата напред срещу системата и го докараха до инсулт... Съсипа си и бизнеса и живота, заради разни дебелогизи чиновници зад бюро...

Драго, почти същото обяснявам и разказвам на колегите тук, които гласуват за ГРОБ и са във възторг от ставащото в Бургас.
Всички знаете, че Лукойл-Нефтохим, т.е. лицето Валентин Златев е недосегаемо и му е "разрешено" да не плаща данъци, да представя пред държавните органи документи с явно невярно съдържание и пр. И това вече 10 години откакто сме членове на ЕС.
Мой колега по стар бизнес се опита да направи същото, но в силно умален вариант и резултатът беше смазващ: Жестоки данъчни проверки, пълна проверка имущество, връщане много години назад и т.н.
Докато не си плати, като поп сумата, която му поискаха на четири очи не беше оставен на мира. И говорим не само за платени несъществуващи данъци, а и за поискани сериозни рушвети.
Ето това е справедливостта по български!! :paranoid:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 06 Юли 2016, 13:39

///M Power написа:
sambeto написа:Мой приятели със сериозни строителни фирми ми разправяха вчера как се вади земя попадаща в "червена зона".... споменаха едни пари за рушвет, дето мамата си трака.
Нема наяждане тоя нерез!

Позицията на която е Лилито, винаги е можела и е решавала такива неща, срещу съответното възнаграждение още преди Костов...

Не се изразих както трябва да са таковам, то винаги министъра на регионалното развитие е можело да ги решава, ама до скоро имаше и комисии, които също могат да го правят.
Сега вече няма такива комисии :angel:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 12 Юли 2016, 2:45

По идея думата „демокрация“ трябва да значи нещо много хубаво, но както показват последните двайсет години от историята ни – едно искахме, а друго получихме.

error404_democracy_not_foundВъпреки всичките очевидни проблеми и провали доста наши сънародници (особено в публичното пространство) още вярват, че светлото европейско бъдеще ще настъпи у нас. Не е ясно кога, но щяло да настъпи. Особено активно тази вяра подхранват родните изцяло западно ориентирани (и изключително необективни) медии. За тях просто е недопустимо да се усъмнят в „светлостта“ на всичко европейско и вашингтонския господар.

Но и много читатели, и интернет юзъри, с пяна на устата са готови да защитават тъй наречените „европейски ценности“ и хвалят при всяка възможност любимата си Америка. Но защо ли я хвалят? Повечето от тях никога не са били в тази страна и тя нищо не им е дала, вероятността да получат зелена карта е нищожна, пък дори и да се преселят някога в САЩ, какво ли толкова ще постигнат там?

pied-piper-of-sheepleЗа тази платонична любов към американската мечта (или по-скоро заблуда) трябва да благодарим усилията на американската пропаганда. Из щатските кабинети наистина работят професионалисти, знаещи много добре как се манипулира човешкото съзнание и как се прави пиар. Колко усилия и долари бяха хвърлени в това източноевропейците да се влюбят в американския лайфстайл. Дори и да не може да си го позволят, те пак го обичат. Така е – когато работят емоциите, разумът мълчи.

Въпреки всички усилия обаче западните пропагандисти и манипулатори в лицето на фондовете на Сорос и Държавния департамент все пак не успяха трайно да насадят русофобията у нас. Русофобията действа безотказно само в Прибалтика, там даже няма нужда да я насаждат. За Латвия, Литва и Естония русофобията е национална доктрина – махни я и националната им идея ще се изпари на секундата. Пък и без „руската заплаха” как те ще може да просят пари от вашингтонския господар и да доказват геополитическата си „значимост” (която е равна на нула). Все пак даже комунизма не изглежда толкова лош на фона на демократичното блато, в което сме затънали. Прозападните пропагандисти няма как да кажат: „это вижте колко зле живяхте през комунизма с тия русняци, а вижте колко сте добре сега, под американския ботуш”.

По-добре не заживяхме – индустрията и производството рухнаха, демографията се влоши до критично ниво, населението в активна възраст масово емигрира, пропастта между бедни и богати е все по-дълбока. Единствените проявления на демокрацията у нас са немските и австрийски хипермаркети и американските военни бази. Мда, демокрацията победи, а ние явно загубихме. Остана само да въведем еднополовите бракове под радостните аплодисменти на щатските и брюкселски чиновници и съвсем ще станем „цивилизовани европейци”. Гладни, но пък за сметка на товa анално-интегрирани.

В една скорошна статия в родните медии редактора с тревога отбеляза, че подкрепата за ЕС сред българите е спаднала до 50-55% и се е увеличил делът на евроскептиците и противниците на ЕС, достигнал почти до 25%. Имайки предвид, че ЕС постоянно е раздиран от противоречия и кризата в него става перманентна, няма как еврофилите да стават повече. Съответно пък ще растат протестните настроения и евроскептиците у нас ще се множат. Колкото и да се напъват, соросоидите няма да може да променят тази тенденция.

Наивно би било българските фенове на „западното” да си мислят, че България в ЕС я чака светло европейско бъдеще. Както си бяхме заден двор, така си и останахме заден. Не че съм кой знае какъв песимист или антиамериканист, но просто в схемата на Вашингтон и ЕС на източна Европа е отредена ролята на санитарна зона около Москва и полигон за изстрелване на крилати ракети, нищо повече. Е, и пазар за немските стоки, но в по-малка степен. Съответно и няма как да стигнем икономиката на Германия (подигравателно звучат медийните заглавия от рода на „ще стигнем немските заплати след 50 години”). Тъй като за да достигнем икономически ръст трябва да намерим нови пазари за българската продукция (която не е чак толкова много и е слабо конкурентна), а нови пазари няма къде да намерим – всичко отдавна е заето. Освен може би да отнемем част от пазара на западните производители? Е, те своя дял няма да дадат на никой, освен може би само на американците.

Така че в Европа на нас ни остава само да се влачим на опашката и общо взето да продължаваме да загниваме. Други варианти вашингтонските стратези не ни оставиха. Пък и робът по принцип няма как да заживее като господаря си, на него му е отредена ролята да служи и да се подчинява. Това че нямаме окови на глезените и врата не значи, че можем да вървим накъдето си искаме. ЕС и НАТО чудесно изпълняват ролята на железни вериги.

Да живей демокрацията!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата