Проблем с дюза Е46 320d 150 к.с-2003г !

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с дюза Е46 320d 150 к.с-2003г !

Мнение от Maverick1208 » 19 Май 2016, 10:00

Здравейте колеги, пускам ви резултатите от теста който ми беше направен в HH Bosch service Дружба на дюзата на 3-ти цилиндър.Ще съм много благодарен на всеки който ми разтълкува данните от теста и дали тази дюза е за смяна на разпръскавач както те твърдят. Другото което ми прави впечатление е, че стенда е разпознава като Injector B, това не отговаря ли на дюза 2 или няма връзка с това? Мисълта ми е да не са свалили дюза номер 2 вместо тази която им казах да свалят, а именно дюза номер 3.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 19 Май 2016, 10:02

Ето и останалите 2 снимки:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 22 Май 2016, 22:20

Здравейте колеги, искам да ви попитам който е наясно с виждането на IMA кодовете на всяка дюза в ИНПА да сподели как става това?
Аз влизах в менюто injector value read, но там не показва кодовете. В интернет има снимки на колеги с ИНПА при които в това меню долу в ляво се виждат на всяка дюза IMA кодовете, а при мен няма нищо. Да не би да е от версията на моята ИНПА 5.03?
Моля който е насяно с тези неща да пише, ще съм благодарен :)

Ето един примерен линк на колега на който се виждат IMA кодовете в INPA, но при мен не е така:
https://www.google.bg/search?q=ima+code ... vaqHXuM%3A

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 31 Май 2016, 10:27

Здравейте колеги, все още съм с моят проблем! Никой майстор не може да каже от какво е това чукане.
Може ли някой да ме насочи към читав майстор който да разбере от какво е това чукане сутрин ?

https://www.youtube.com/watch?v=qbsRNIFSIz8

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 31 Май 2016, 14:07

Maverick1208 написа:Здравейте колеги, все още съм с моят проблем! Никой майстор не може да каже от какво е това чукане.
Може ли някой да ме насочи към читав майстор който да разбере от какво е това чукане сутрин ?

https://www.youtube.com/watch?v=qbsRNIFSIz8

Привет, ходи ли при Ники в Суходол? Отиди ако не си го направил. Нека погледне.
Ще напиша относно дюзите, но при тебе проблема може и да е друг. Там в сервиза като си бил би трябвало да ти кажат ако е от чукане на дюза. Учудвам се че си правил само едната дюза - да скъпа е услугата, но така или иначе като си я закарал в HH Сервиз така или иначе е трябвало да свалиш всичките. Поне аз така направих и не съжалявам - сега не мога да си позная колата. Аз също имах проблеми с дюзите - при мен проблема не беше чукане а прогресивно увеличаване на черен дим - започнах да пуша като "стара чавдарка" от едно време без да губя мощност и без тракане. На студен мотор на 3-ти цилиндър забивах на +5 - ще се уплашиш ако постна скрийншотове от INPA. Другите бяха в граници но си пушех стабилно. Закарах им колата и им казах да свалят дюзите да тестват и да сменяват всичко при най-малкото съмнение за износване. В крайна сметка беше ми сменен само един разпръсквач, ремонтни комплекти на всички дюзи които не са скъпи, сачмите на клапаните и уплътнителните пръстени естествено. Като я взех всичко беше перфектно и продължава да е - стойности около 0 и без следа от пушеци вече. Само взех разпечатката от въведените нови кодове - друго не съм им искал. Имай впредвид че предвпръскванията на дюзите ти нито една диагностика не може да "каже" как са. Единствено на стенд. В крайна сметка изключително доволен от HH Сервиз.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 03 Юли 2016, 10:54

Здравейте колеги, проблема с чукането рано сутрин на моята кола е вече решен. След смяна на 4-те разпръсквача на дюзите всичко вече се оправи и го няма това чукане.Колата си работи нормално, а и взе да върви повече :). И на 4-те дюзи разпръсквачите бяха почти запушени и много нагоряли, със син отенак върху метала, което показа, че са изцяло за смяна.След смяната всичко заспа.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: както я може.
Мечтае да кара: На пържоли и пържени картофки нон-стоп.

Мнение от dxd » 03 Юли 2016, 14:02

Кажи цена на ремонта и къде го прави.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Maverick1208 » 03 Юли 2016, 22:57

Дюзите ги свалиха и отремонтираха в HH Bosch service Дружба. Цената на дюза излиза около 300лв. В това число влиза сваляне на колектора, сваляне на дюза, слагане на стенд на дюзата, отремонтиране на дюзата (смяна на разпръсквач + всички уплътнения и дифтунги), качване на дюзата, кодиране на дюзата и вкарване на кодовете в компа на колата. На мен за 4-те дюзи ми излезна около 1200лв.Много ме заболя сърцето, но колата не мога да я позная.Работи тихо, няма го това гадно чукане сутрин, започна да върви повече, не пуши, разхода падна.Все едно се качвам в друга кола, разликата е огромна.Дадоха ми 1 година гаранция.Майсторите работят добре, като цяло съм доволен.Самият разпръсквач, само той струва при тях 137лв.
Ако не са всики дюзи за отремонтиране е добре, но при мен и 4-те бяха почти запушени, даже едната само капеше и ми казаха,че от нея е било това чукане.

Предишна

Назад към E46