ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Ами какво правим, ако ти продаваш нещо за 5 лв., при себестойност 4 лв. и оттам печалба 1 лв., а онзи твой съсед и той за 5 лв., ама получава пари без лихва и може да намали себестойността си на 3 лв. и да печели 2. Какво, всички трябва да сме получатели на субсидии, за да сме конкурентни?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Taruno написа:bum_bum написа:След като не можеш да си купиш машина за 500к, значи тоя бизнес не е за теб. Утре ти като си я взел по някаква програма и по друга програма ти е осигурена работа кво прайм? Изкуствено създаваме бизнес, който пазарът не би търпял при равни други условия.
Аре бе, кой си ти да кажеш дали този бизнес не е за теб - точно това подпомага малкия човечец да направи нещо голямо. Отново давам пример със съседа ит разрастването му от 200 на 1200 декара и трактори и т.н. и всичко това три години по-късно вече е на чисто, и защо да не е бил за нето този бизнес. не си прав ама грам колега.
По принцип съм върл противник на кредитите за лична употреба в стил телевизори и домашни потреби, но за бизнеса подобни кредитни програми подпомагат разрастването и ако го нямаше проблема с корупцията и т.н. щяха да оцеляват правилните бизнеси и да се махат тези, които не им е мястото при големите.
А съседа ти случайно да се реди всеки месец в банката за субсидиите?
Как наричаш един бизнес ефективен след като си му купил машините за които няма пари, осигорил си му пазар, който не би имал и му доплащаш за всеки декар, защото иначе въпреки всичката помощ пак би фалирал?
Една икономика би била силна, ако бизнесите които я движат са ефективни. Ако начинанието има смисъл какво е страшното да вземеш кредит? И каква икономика е тая в която всеки втори бизнес би умрял без съответните субсидии?
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Не е точно така както го пишеш, има такива фирми ДА,но има и фирми който не са такива и субсидията им помага.
Съгласен съм да няма субсидии, но и да не перат половината пари, и в банката кредитите да са с нормални лихви, при сегашната схема нямаме полезен ход, добре знаеш как се бачка с държавната машина, аз сега съдя едни за едни пари познай кога ще ги осъдя......
Съгласен съм да няма субсидии, но и да не перат половината пари, и в банката кредитите да са с нормални лихви, при сегашната схема нямаме полезен ход, добре знаеш как се бачка с държавната машина, аз сега съдя едни за едни пари познай кога ще ги осъдя......
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Какъв в процента на фирмите, взели евросубсидии без да дадат нещо на някого? На ул. Владайска в един частен апартамент се решават кой колко ще вземе и кой колко ще даде. Там се и определят как земеделски земи си сменят статута и т.н. Подават се едни надиплени молби с водни знаци и нещата се урегулират бързо. В мин. на земенедлието рушвети не се дават и вземат! Поне това съм видял с очите си и е станало пред мен 2007г още. Как е сега, нямам идея
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
BMW_POWER написа:Какъв в процента на фирмите, взели евросубсидии без да дадат нещо на някого? На ул. Владайска в един частен апартамент се решават кой колко ще вземе и кой колко ще даде. Там се и определят как земеделски земи си сменят статута и т.н. Подават се едни надиплени молби с водни знаци и нещата се урегулират бързо. В мин. на земенедлието рушвети не се дават и вземат! Поне това съм видял с очите си и е станало пред мен 2007г още. Как е сега, нямам идея
И това е проблем на ЕС????
опитвате се да оправадаете неспособността ни да спазваме елементарни правила с ЕС , което е нелепо.
ЕС - предоставя възможности - сами виждате кой как ги използва и какъв ефект има върху обикновеният гражданин

xerial написа:
ЕС - предоставя възможности
???
Да пътуваш и търгуваш безвизово? Е нема що! Един вид си член на привилегирована каста. Проверете какво се случи трите прибалтийски републики след влизането им в ЕС. С тази разлика, че те са със съвсем друг произход, а не "конекрадци от долен Дунав".
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Samoten написа:sambeto написа:drago_pavlov написа:sambeto написа:искаш ли да го обясниш това с ЕС на баба ми, която е работила за тая държава 50 години и сега ако не сме аз и майка ми, с тая пенсия от 180 лева не може да си купи само лекарствата?!
Какво точно хвана тя за тия 10 години в ЕС?! Що не взима европейската пенсия от 2000 евро, по малко е работила ли, нали сме европейци уж?
ЕС ли е виновен за на баба ти пенсията? Парите на държавата се окрадохо много преди ЕС, точно от тия дето баба ти им е работила 50 години. И това няма нищо общо с ЕС.
Не съм казал, че е виновен ЕС.... ма с какво помогна той за "европейската" пенсия на бабА ми?
Ами помага с това, че пенсията й е 180лв. Без ЕС щеше да е 80лв
С тия разсъждения цял живот ше си носиш тоя nickname

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Отдалечен съм от практиката с развиването на бизнес.
Затова на теория,понеже виждам,че на някои и това дори тотално им куца-не може всеки да знае всичко,ама може да не се излага.
Субсидирането се върши точно за да има конкурентноспособност.За да има фирми на прост език казано на "обикновени хора".Не само стил Вальо Златев или делиорманската гелосана мастия...За да има инвестиции в райони девета глуха.Обзалагам се,че над 70-80 процента от тези,които сме дошли само по икономическа линия в Сф не ни се стои тук и с радост бихме се върнали в провинцията.Субсидира се по цял свят земеделието,като стратегически отрасъл,косвено касае и нац. сигурност ако щете..
На практика,че не се получава винаги точно така,е отделна тема.Ама всеки "вижда" това,което му се иска да види..
Затова на теория,понеже виждам,че на някои и това дори тотално им куца-не може всеки да знае всичко,ама може да не се излага.
Субсидирането се върши точно за да има конкурентноспособност.За да има фирми на прост език казано на "обикновени хора".Не само стил Вальо Златев или делиорманската гелосана мастия...За да има инвестиции в райони девета глуха.Обзалагам се,че над 70-80 процента от тези,които сме дошли само по икономическа линия в Сф не ни се стои тук и с радост бихме се върнали в провинцията.Субсидира се по цял свят земеделието,като стратегически отрасъл,косвено касае и нац. сигурност ако щете..
На практика,че не се получава винаги точно така,е отделна тема.Ама всеки "вижда" това,което му се иска да види..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
speeder88 написа:Витанов написа:Значи на немците дето ходят по зимните и летните ни курорти да им казваме, че не са в България ами в Чехия или Унгария примерно?
Човече, нека не се залъгваме, ак оедно време са идвали заради природа и т.н. сега идват по-старите щото живеем на няк'ва стара слава, а младите идват, щото къде другаде има море, планина, прилични хотелски стаи за 40Е и голяма водка в дискотека за под 6-7Е.
Не се залъгвам колега, просто не съм съгласен, че немците си нямат идея за нашите цигани

I am beton!
Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да минеА то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Elesar74 написа:Ами какво правим, ако ти продаваш нещо за 5 лв., при себестойност 4 лв. и оттам печалба 1 лв., а онзи твой съсед и той за 5 лв., ама получава пари без лихва и може да намали себестойността си на 3 лв. и да печели 2. Какво, всички трябва да сме получатели на субсидии, за да сме конкурентни?
Ся т'ва ми мнение ще прозвучи като няк'ва утопия, но няма кой да тръгне в БГ да продава под пазарната цена. Навсякъде е това! Не само на заленчука. И при нормалните стоки, и при храната, и в IT сектора ако щеш! Такава ни е псохологията. Всеки иска да се набълбука с пари максимлно бързо! Всичко, което прибере от продажба и субсидии го вди като печалба!
Витанов написа:speeder88 написа:Витанов написа:Значи на немците дето ходят по зимните и летните ни курорти да им казваме, че не са в България ами в Чехия или Унгария примерно?
Човече, нека не се залъгваме, ак оедно време са идвали заради природа и т.н. сега идват по-старите щото живеем на няк'ва стара слава, а младите идват, щото къде другаде има море, планина, прилични хотелски стаи за 40Е и голяма водка в дискотека за под 6-7Е.
Не се залъгвам колега, просто не съм съгласен, че немците си нямат идея за нашите цигани. Само абсолютен глупак и тъпанар може да си мисли, че българите са мръсни мангали, които лежат на помощите на чуждите икономики. Не съм ходил в много държави, но където са ме питали съм казвал, че съм от България и съм срещал само и единствено положителни емоции плюс много въпроси.
Лошото е, че в Европа масово сме представени от точно мангали, българи от дълбоката провинция и т.н. И аз съм със същите впечатления от чужбина, не че и аз съм ходил кой знае колко, но в Италия, Австрия, Франция, Турция са сравнително приятелски настроени към нас като туристи.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
За Франция не съм много сигурен. Имах супервайзер французин. Като му споменах откъде съм, първият му въпрос беше дали съм "житан" (Gitanes- циганин). После какви ми ги заразказва, правилата на форума не позволяват да ги пейстна 1:1. Но в нета пише много за нашенците под Айфеловата кула.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
BMW_POWER написа:За Франция не съм много сигурен. Имах супервайзер французин. Като му споменах откъде съм, първият му въпрос беше дали съм "житан" (Gitanes- циганин). После какви ми ги заразказва, правилата на форума не позволяват да ги пейстна 1:1. Но в нета пише много за нашенците под Айфеловата кула.
Едно време имаше такава марка цигари, сега не знам.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Повечето европейци които съм питал , твърдят че не различават българин от циганин . Това е много странно , защото пък техните циндарели си ги различават и много добре им е ясно как живеят и с какво се занимават .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Субсидира се по цял свят земеделието,като стратегически отрасъл,косвено касае и нац. сигурност ако щете..:
Това е напълно вярно и правилно, но начините са различни особено в САЩ и целта е да има все пак конкуренция, а не феодали и паразити.
За Канада очаквам включване от BMW_POWER!

Голяма част от продаваната в България леща е канадска и повечето производители са с украински корени. Проучването го прави моя племеничка, която е омъжена там.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Фидел Кастро написа:.... особено в САЩ и целта е да има все пак конкуренция, а не феодали и паразити.
Субсидирането е простата цел с цел да "държат" по-ниски цени (на световния пазар) и все пак да имат модерно земеделие. А, разбира се, че един "селянин", който обработва стотици хиляди декари си е феодал, и в БГ и в ЮК и УСА и навсякъде.