ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Superexstatic написа:Jordana написа:Аз пък преди бях убеден че в EU знаят как и могат да ни помогнат , че ще имаме възможност и условия да станем нормална европейска държава . Вече нямам тая убеденост , дори мисля че в EU никой няма и намерение даже да ни помага да станем нормална държава .
За да ти помогне някой първо трябва ти сам да го пожелаеш - да положиш необходимите усилия, да покажеш желание... не може да чакаш някой да дойде да ти помага, само щото си много убав. То може де, ама като не стане нямаш право да мрънкашbum_bum написа:А колко бизнесчета фалираха заради "европейски изисквания"?
Че трябва да имаш плочки до не знам къде си, щото иначе много мръсно видиш ли. Че трябва да ти е незнам колко квадрата помещението за да можеш да се занимаваш с определена дейност в него. Че трябва да имаш 6 различни кофи с препарати и 100 различни видове дъски на които да режеш и още хиляди такива простотии.
То па като се спазват всички тия изисквания... ти за колко малки и средни бизнеси се сещаш, където всичко е изрядно? Понеже според мене малко или много повечето фирми не е като да не си кретат шано в доста аспекти. Kонтрола е слаб и ако не стане някоя мизерия, та да ги пишат по медиите никой не ги и закача. Или ако тръгне лесно "се разбират"
Много ми е интересно, ако се върнем 2007-ма, каква алтернатива на ЕС бихте предложили?
Да ти кажа, точно малките и средните бизнесчета си плащаме всичко като ПОПОВЕ щото проверки си има особено в София, инспекция по труда, даначните всички ни брулят като слива.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
N.Mihaylovski написа:Да ти кажа, точно малките и средните бизнесчета си плащаме всичко като ПОПОВЕ щото проверки си има особено в София, инспекция по труда, даначните всички ни брулят като слива.
Не съм много съгласен. Малки, големи, всички бутат рушвети и минават метър проверките.

Проверки, инспекции, все тая

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Михайловски е прав. Малките ги закачат доста повече. Изрядни няма, но големите предприятия са с годишни печалби, колкото малко магазинче. Но това пак не е проблем на ЕС, а е вътрешен.

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Проблемите ни наистина са изцяло вътрешни! ЕС може само да ни е в помощ, но именно заради вътрешните ни проблеми някои го усещат като тежест. В държавата влизат прекалено много средства, плащаме данъци за щяло и не щяло и ако не се губеха толкова много под масата наистина можеше да сме Швейцария на балканите.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
drago_pavlov написа:N.Mihaylovski написа:Да ти кажа, точно малките и средните бизнесчета си плащаме всичко като ПОПОВЕ щото проверки си има особено в София, инспекция по труда, даначните всички ни брулят като слива.
Не съм много съгласен. Малки, големи, всички бутат рушвети и минават метър проверките.
Проверки, инспекции, все тая
Малките ни гонят много, вярно е, че имаме пропуски, но на фона на големите сме цветенца, големите по телефона ги предупреждават за "внезапна проверка" свидетел съм бил

Общо взето да са живи и здрави ЕС, дават некви пари, който стигат и до малките фирмички като моята, няма ли ги ЕС честно казано трябва да махна 4 човека одма
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Taruno написа:ти си просто поредни ниско квалифициран агент дето просто знае само да плюе.
Този път наистина ставаш груб в заключенията си и те приканвам най-учтиво да съобщиш възрастта си. Моята е 52.
За твое сведение аз, BMW_POWER и други, които си личат по мненията си сме от поколението, което отнесе най-жестоките шамари от прехода и беше най-жестоко потъпкано. Не сме хора бедни и без пари и винаги сме се занимавали с честен и почтен бизнес. Благодарение на такива като нас икономиката работеше след сгромолясването на социализма, а в същото време бившите стопански номенклатурчици бяха завзели входовете и изходите на промишлените предприятия, които впоследствие приватизираха.
Не му е тук мястото да сканирам и приложа платежните, които съм подписвал в чужда валута, но вервай ми ще бъдеш жестоко потресен и ще си затвориш човката мойто момче! Говоря ти за суми, които дори сега ще те стреснат, а преди 25 години предизвикваха шок.

Бъди любезен да престанеш да даваш оценки на другите без да ги познаваш. Научи се да уважаваш мнението на другите и да ги разбираш какво точно искат да ти кажат.
Абсолютно съм сигурен, че мнозинството от гражданите на UK е усетило, че корабът потъва и затова даде своя вот за излизане от ЕС.
Единственото положително, което все пак очаквам макар и малко е някои да си вземат сериозна поука и да настъпят кардинални промени в структорите и начините на функциониране на ЕС.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
А бе ти продължаваш, някъде да видя, да ми дреме за теб специално - искаш да не ти се дават оценки, а ТИ САМИЯТ това правиш. Каквото повикало нали знаеш.
p.s. а ти къде уважи моето мнение - като го нападна веднага с подигравателен тон, още от 1вото написано - следвай собствените си съвети.
Бъди любезен да престанеш да даваш оценки на другите без да ги познаваш. Научи се да уважаваш мнението на другите и да ги разбираш какво точно искат да ти кажат.
p.s. а ти къде уважи моето мнение - като го нападна веднага с подигравателен тон, още от 1вото написано - следвай собствените си съвети.
Последна промяна Taruno на 28 Юни 2016, 17:07, променена общо 1 път
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:Superexstatic написа:Jordana написа:Аз пък преди бях убеден че в EU знаят как и могат да ни помогнат , че ще имаме възможност и условия да станем нормална европейска държава . Вече нямам тая убеденост , дори мисля че в EU никой няма и намерение даже да ни помага да станем нормална държава .
За да ти помогне някой първо трябва ти сам да го пожелаеш - да положиш необходимите усилия, да покажеш желание... не може да чакаш някой да дойде да ти помага, само щото си много убав. То може де, ама като не стане нямаш право да мрънкашbum_bum написа:А колко бизнесчета фалираха заради "европейски изисквания"?
Че трябва да имаш плочки до не знам къде си, щото иначе много мръсно видиш ли. Че трябва да ти е незнам колко квадрата помещението за да можеш да се занимаваш с определена дейност в него. Че трябва да имаш 6 различни кофи с препарати и 100 различни видове дъски на които да режеш и още хиляди такива простотии.
То па като се спазват всички тия изисквания... ти за колко малки и средни бизнеси се сещаш, където всичко е изрядно? Понеже според мене малко или много повечето фирми не е като да не си кретат шано в доста аспекти. Kонтрола е слаб и ако не стане някоя мизерия, та да ги пишат по медиите никой не ги и закача. Или ако тръгне лесно "се разбират"
Много ми е интересно, ако се върнем 2007-ма, каква алтернатива на ЕС бихте предложили?
Да ти кажа, точно малките и средните бизнесчета си плащаме всичко като ПОПОВЕ щото проверки си има особено в София, инспекция по труда, даначните всички ни брулят като слива.
Един пример ти давам понеже от известно време имам проект за отваряне на фитнес и доста влезнах в тия филми.
Основните изисквания са следните:
- Съблекалня
- Душове
-Тоалетна
- Съобразена с изискванията вентилация
-Разрешение от пожарна и от ХЕИ
- Лиценз за продажба на хранителни добавки (ако ще се продават)
- Лицензиран инструктор
- В зависимост от броя уреди се начислява данък
- Регистрация към Федерация или откриване на собствен спортен клуб
Може би 50% от фитнесите, които съм посещавал покриват най-много 3-4 точки, но си бачкат без никакви проблеми. А касова бележка от фитнес не съм и виждал как изглежда

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
Taruno написа:А бе ти продължаваш, някъде да видя, да ми дреме за теб специално - искаш да не ти се дават оценки, а ТИ САМИЯТ това правиш. Каквото повикало нали знаеш.
Спазвай добрия тон, следващ път няма да има.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
.
Така и трябва, ако инструктора не знае кво прави и някой се контузи ? това е като с книжката не кара колата ама ти трябва
В ЕС аз примерно не мога да си направя печатницата в жилищен квартал, трябва да съм в индустрялна зона, и сградата се строй по спецификация за печатница, та тука си минаваме между капките
Един пример ти давам понеже от известно време имам проект за отваряне на фитнес и доста влезнах в тия филми.
Основните изисквания са следните:
- Съблекалня
- Душове
-Тоалетна
- Съобразена с изискванията вентилация
-Разрешение от пожарна и от ХЕИ
- Лиценз за продажба на хранителни добавки (ако ще се продават)
- Лицензиран инструктор
- В зависимост от броя уреди се начислява данък
- Регистрация към Федерация или откриване на собствен спортен клуб
Може би 50% от фитнесите, които съм посещавал покриват най-много 3-4 точки, но си бачкат без никакви проблеми. А касова бележка от фитнес не съм и виждал как изглежда
Така и трябва, ако инструктора не знае кво прави и някой се контузи ? това е като с книжката не кара колата ама ти трябва
В ЕС аз примерно не мога да си направя печатницата в жилищен квартал, трябва да съм в индустрялна зона, и сградата се строй по спецификация за печатница, та тука си минаваме между капките
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За мен лично бизнес средата бе отлична точно в годините 2005 , 2006 , 2007 . След това и конкретно след влизането в EU нещата доста се сговниха . Имам постоянен поглед върху покупателната способност на клиентите ми и абсолютно категорично твърдя че в момента хората нямат пари или тези които имат просто не купуват без да е 100% наложително или просто така да изхарчат някой лев . Прихода който съм реализирал в ония години просто е в пъти над това което се прави в момента и то с невероятна клизма . Нямам касателство с еврофондове , нито искам да имам , нито смятам да развивам бизнес в европа за момента.
Тука в тая тема виждам че задоволство от членството в EU изразяват почти само хора които имат работа с евро фондове или имат бизнес в Европа . Хубаво обаче това не може да бъде панацея за нищо . Има възможности , съгласен съм обаче съгласете се че не може всички да превъртат европари или да развиват високотехнологични бизнеси . За мен лично членството в EU не е дори 0 , то е - 1 защото не само че с нищо не помага а дори пречи на малкия и средния бизнес .
Тука в тая тема виждам че задоволство от членството в EU изразяват почти само хора които имат работа с евро фондове или имат бизнес в Европа . Хубаво обаче това не може да бъде панацея за нищо . Има възможности , съгласен съм обаче съгласете се че не може всички да превъртат европари или да развиват високотехнологични бизнеси . За мен лично членството в EU не е дори 0 , то е - 1 защото не само че с нищо не помага а дори пречи на малкия и средния бизнес .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Със сигурност членството в ЕУ не е в полза на малкия бизнес просто защото отваря вратитв на големия... Факт.
Обаче за годините дето цитираш доколко си сигурен, че проблема е ЕУ ..
Че май ги следват други събития тия години....
Обаче за годините дето цитираш доколко си сигурен, че проблема е ЕУ ..
Че май ги следват други събития тия години....

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Jordana написа:За мен лично бизнес средата бе отлична точно в годините 2005 , 2006 , 2007 . След това и конкретно след влизането в EU нещата доста се сговниха .
Нека не забравяме какво се случи и 2008 с Lehman brothers.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Никога няма да бъдем Швейцария на балканите, с държава харчеща 40% от БВП. Не може да имаш торта и да си я изядеш и пак да я имаш, както казват западняците. Швейцария е, Швейцария, защото е децентрализирана, има много "малка" държава, ниски данъци и не разчита на протекционизъм да пази губеши бизнеси.
Класически пример за малоумността на държавата... субсидира производителите на тютюн, слага огромни данъци въху цигарите и забранява пушенето. Тва ако не е шизофрения не знам. Докато това не спре и отзад и опред на ЕС и отстрани ще е същото.
Класически пример за малоумността на държавата... субсидира производителите на тютюн, слага огромни данъци въху цигарите и забранява пушенето. Тва ако не е шизофрения не знам. Докато това не спре и отзад и опред на ЕС и отстрани ще е същото.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Като млад човек живял и завършил в Германия с достатъчен брой приятели и познати състуденти немци (ама истински, не 1-во поколение емигранти) вече бивши колеги не къде, а в международна компания с хора буквално от цял свят - да, за тях всички ние сме ЦИГАНИ, главно като манталитет. Дори отказваха да правят договори за мобилен оператор като им покажеш БГ лична карта, да купиш ГСМ на изплащане - мисия невъзможна. А лицемерието няма кво да го коментирам. Те самите себе си толкова недолюбват и лицемерничат умело, камо ли това, което представят българите по медиите там.Ако знаете само колко пъти са ме питали защо не съм мургав и съм със сини очи, МНОГО, ама наистина МНОГО. Срам не срам, излезеш ли с момиче ставаш руснак, иначе не можеш да ги стигнеш като побегнат. И любимото ми, като отидем в нова компания и приятелите ми немци да кажат - не казвай, че си от България...
Иначе съм против ЕС, но за обединена Европа.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Иначе съм против ЕС, но за обединена Европа.
Sent from my iPhone using Tapatalk