ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Ама гледайте на тва ЕС, не като на манна небесна, а като на възможност де ...
Тва е като да изтеглиш кредит от банка ...
Може да похарчиш парите за кОври и бЕло или да направиш производство, бизнес, инвестиция за напред ...
Това, че нашите играчи дето лапат фондовете предпочитат знаем кое не е проблем на ЕС
Мен така ми се струва поне ...
Тва е като да изтеглиш кредит от банка ...
Може да похарчиш парите за кОври и бЕло или да направиш производство, бизнес, инвестиция за напред ...
Това, че нашите играчи дето лапат фондовете предпочитат знаем кое не е проблем на ЕС

Мен така ми се струва поне ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
sambeto написа:drago_pavlov написа:sambeto написа:искаш ли да го обясниш това с ЕС на баба ми, която е работила за тая държава 50 години и сега ако не сме аз и майка ми, с тая пенсия от 180 лева не може да си купи само лекарствата?!
Какво точно хвана тя за тия 10 години в ЕС?! Що не взима европейската пенсия от 2000 евро, по малко е работила ли, нали сме европейци уж?
ЕС ли е виновен за на баба ти пенсията? Парите на държавата се окрадохо много преди ЕС, точно от тия дето баба ти им е работила 50 години. И това няма нищо общо с ЕС.
Не съм казал, че е виновен ЕС.... ма с какво помогна той за "европейската" пенсия на бабА ми?
Ами помага с това, че пенсията й е 180лв. Без ЕС щеше да е 80лв
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Интересно ми е тези, които са против, с какво се занимават.
Аз съм националист, но съм и реалист, и ми е ясно, че тия тикви дето си избираме няма да ни докарат до никъде, а с ЕС-законите малко се съобразяват, и от 5 проекта сигурно един е реален.
И аз искам да се оправяме сами, но вече се убедих, че не става. По-големите знаят в периода на приватизацията, как се съсипа всичко, което можеше да носи пари.
Не харесвам политиката за закрила на мигранти и мангали, но предполагам ще се усетят, и ще променят политиката.
Аз съм националист, но съм и реалист, и ми е ясно, че тия тикви дето си избираме няма да ни докарат до никъде, а с ЕС-законите малко се съобразяват, и от 5 проекта сигурно един е реален.
И аз искам да се оправяме сами, но вече се убедих, че не става. По-големите знаят в периода на приватизацията, как се съсипа всичко, което можеше да носи пари.
Не харесвам политиката за закрила на мигранти и мангали, но предполагам ще се усетят, и ще променят политиката.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Lenco написа:Интересно ми е тези, които са против, с какво се занимават.
Ще бъда лаконичен, точен и ясен - с това за което не получават евросубсидии, но допринасят за увеличаването на БВП, плащат немалки данъци и се чувстват и то с право ощетени и ограбени от тарикатите получаващи евросубсидии и най-вече фрапиращите случаи с яхтите в гръцките пристанища и яхтклубове, както и посоченият тук случай с "евромотоциклетите".

Това със субсидирането и то точно на определени селскостопански производители също е изключително порочна и несправедлива практика в рамките на целия ЕС.
Вторият огромен въпрос вече започна да се повдига и тези дни вярвам ще получи широка гласност - кой, как и защо разрешава такива заплати на евробюрократите в Брюксел, които даже не се избират и не се знае дали въобще вършат нещо полезно предвид непрекъснатото им вмешателство във вътрешните работи на независими държави.

p.s. Не забравяйте, че определен и то немалък процент от фирмите са експортно ориентирани към страни извън ЕС и те и техните служители на са силно поласкани от членството в ЕС.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз пък преди бях убеден че в EU знаят как и могат да ни помогнат , че ще имаме възможност и условия да станем нормална европейска държава . Вече нямам тая убеденост , дори мисля че в EU никой няма и намерение даже да ни помага да станем нормална държава .
Само високопарни засукани политически фрази и нищо повече . Влизайки в EU България загуби частично своя суверинитет , уж за добро но вече 10 години виждам че нищо добро не идва от там . Просто един минимум като за бананова република и от там нататък нищо съществено . Бългаските политици и евробюрократите намериха общ език при "усвояването" на европари и да там спря всичко . Това положение в което сме ще продължи вечно ако не им разтурим идилията .
Още 100 години да стоим в EU нищо по различно няма да се случи - едните им пишат разни доклади и предписват разни глупости другите се правят че ги спазват само и само да не им резнат парите , пък си правят каквото искат и толкоз .
Само високопарни засукани политически фрази и нищо повече . Влизайки в EU България загуби частично своя суверинитет , уж за добро но вече 10 години виждам че нищо добро не идва от там . Просто един минимум като за бананова република и от там нататък нищо съществено . Бългаските политици и евробюрократите намериха общ език при "усвояването" на европари и да там спря всичко . Това положение в което сме ще продължи вечно ако не им разтурим идилията .
Още 100 години да стоим в EU нищо по различно няма да се случи - едните им пишат разни доклади и предписват разни глупости другите се правят че ги спазват само и само да не им резнат парите , пък си правят каквото искат и толкоз .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Фидел Кастро написа:Lenco написа:Интересно ми е тези, които са против, с какво се занимават.
Ще бъда лаконичен, точен и ясен - с това за което не получават евросубсидии, но допринасят за увеличаването на БВП, плащат немалки данъци и се чувстват и то с право ощетени и ограбени от тарикатите получаващи евросубсидии и най-вече фрапиращите случаи с яхтите в гръцките пристанища и яхтклубове, както и посоченият тук случай с "евромотоциклетите".![]()
Това със субсидирането и то точно на определени селскостопански производители също е изключително порочна и несправедлива практика в рамките на целия ЕС.
Вторият огромен въпрос вече започна да се повдига и тези дни вярвам ще получи широка гласност - кой, как и защо разрешава такива заплати на евробюрократите в Брюксел, които даже не се избират и не се знае дали въобще вършат нещо полезно предвид непрекъснатото им вмешателство във вътрешните работи на независими държави.
p.s. Не забравяйте, че определен и то немалък процент от фирмите са експортно ориентирани към страни извън ЕС и те и техните служители на са силно поласкани от членството в ЕС.
И аз да ти попея, че направо да си ти кажа вземи спри да коментираш въобще ,че се излагаш вече( мислех да те игнорирам и да не ти чета излиянията, но тук засега индиректно с доста подигравателен тон нещо, което явно не си схванал)
Спри се, аз моля спри се, аз моля спри се, това е мойта молба. О, чуй ме спри се, аз моля спри се, о, чуй ме спри се, това е мойта тъга.
А бе ти си страшен чешит - "ервомотоциклетите"(както се изразяваш ти) е по абсолютно реална програма това, че си явно не особено интелигентен да измислиш нещо ново и оригинално не го прави нещо нелегално или каквото и да било нередно. 1во самата програма спонсорира млади предприемачи (може би ти е минало времето на теб да знаеш за съществуването на подобни възможности) и то само 40% от кредита на момчето, второ вече съм на 1000% убеден, че ти си просто поредни ниско квалифициран агент дето просто знае само да плюе.
Мотоциклетите не са за забавление и не мисля, че и един метър е карал ей така за отмора ами напротив, защото кредита въпреки субсидията е голям момчето си е сам гид на туровете и последните три месеца не може на едно кафе да излезем, защото няма сили, за да се грижи за бебе, жена и да си завърти бизнеса, а зимата работи като ски инструктор. Плаща данъци като поп, плаща застраховки и осигуровки и е доста по-честен дори от мен бих казал в тези неща. Аман от разбирачи и хора дето почват веднага да разнасят слухове без дори е така едно изречение да ми драснеш на лично да се поинтересуваш ..... форумен трол язък ,че явно си възрастен, но намираш забавлението в подобни ниски прояви. Направо ме хваща срам, че толкова долно се опорочават свестни хора, заради разни завистливи типове дето я ги гони критическата я нещо друго .......... ще си скъсаш задника от бачкане и пак ще се намери някой завистлив чича да те нарече тарикат или измамник.
Последна промяна Taruno на 27 Юни 2016, 21:27, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А колко бизнесчета фалираха заради "европейски изисквания"?
Че трябва да имаш плочки до не знам къде си, щото иначе много мръсно видиш ли. Че трябва да ти е незнам колко квадрата помещението за да можеш да се занимаваш с определена дейност в него. Че трябва да имаш 6 различни кофи с препарати и 100 различни видове дъски на които да режеш и още хиляди такива простотии.
Той шиба мас и "продукт" в баничките и то не става за ядене ама по европейско му всичко е ОК, щото има плочки до тавана и всичко е много чисто.
Шейба и тая Европа скапана. 
Че трябва да имаш плочки до не знам къде си, щото иначе много мръсно видиш ли. Че трябва да ти е незнам колко квадрата помещението за да можеш да се занимаваш с определена дейност в него. Че трябва да имаш 6 различни кофи с препарати и 100 различни видове дъски на които да режеш и още хиляди такива простотии.
Той шиба мас и "продукт" в баничките и то не става за ядене ама по европейско му всичко е ОК, щото има плочки до тавана и всичко е много чисто.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Taruno написа:Фидел Кастро написа:Lenco написа:Интересно ми е тези, които са против, с какво се занимават.
Ще бъда лаконичен, точен и ясен - с това за което не получават евросубсидии, но допринасят за увеличаването на БВП, плащат немалки данъци и се чувстват и то с право ощетени и ограбени от тарикатите получаващи евросубсидии и най-вече фрапиращите случаи с яхтите в гръцките пристанища и яхтклубове, както и посоченият тук случай с "евромотоциклетите".![]()
И аз да ти попея, че направо да си ти кажа вземи спри да коментираш въобще ,че се излагаш вече( мислех да те игнорирам и да не ти чета излиянията, но тук засега индиректно с доста подигравателен тон нещо, което явно не си схванал)
Спри се, аз моля спри се, аз моля спри се, това е мойта молба. О, чуй ме спри се, аз моля спри се, о, чуй ме спри се, това е мойта тъга.
А бе ти си страшен чешит - "ервомотоциклетите"(както се изразяваш ти) е по абсолютно реална програма това, че си явно не особено интелигентен да измислиш нещо ново и оригинално не го прави нещо нелегално или каквото и да било нередно. 1во самата програма спонсорира млади предприемачи (може би ти е минало времето на теб да знаеш за съществуването на подобни възможности) и то само 40% от кредита на момчето, второ вече съм на 1000% убеден, че ти си просто поредни ниско квалифициран агент дето просто знае само да плюе.
Мотоциклетите не са за забавление и не мисля, че и един метър е карал ей така за отмора ами напротив, защото кредита въпреки субсидията е голям момчето си е сам гид на туровете и последните три месеца не може на едно кафе да излезем, защото няма сили, за да се грижи за бебе, жена и да си завърти бизнеса, а зимата работи като ски инструктор. Плаща данъци като поп, плаща застраховки и осигуровки и е доста по-честен дори от мен бих казал в тези неща. Аман от разбирачи и хора дето почват веднага да разнасят слухове без дори е така едно изречение да ми драснеш на лично да се поинтересуваш ..... форумен трол язък ,че явно си възрастен, но намираш забавлението в подобни ниски прояви. Направо ме хваща срам, че толкова долно се опорочават свестни хора, заради разни завистливи типове дето я ги гони критическата я нещо друго .......... ще си скъсаш задника от бачкане и пак ще се намери някой завистлив чича да те нарече тарикат или измамник.
Късметлия си,че познаваш човек,докоснал се до евро пари по честен път

- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
1. Колкото повече чета темата толкова повече се убеждавам колко прави всъщност са "тъпите британци" затва, че си гласуваха ЗА брекзита.
2. Смеем се на британците, че не знаят какво е тва ЕС, но като гледам мненията в темата става малко присмял се хърбел на щърбел.
3. Не разбирам напъните за себедоказване и тва attention seeker-ство на тези, дето са извън ЕС и са се "спасили"...ае пичове, вие нали сте се "отървали" бе, кво продължавате да лаете ние в какви времена живеем, с какво/къде сме обречени да живеем и т.н.? Гледайте си животеца, не давайте съвети, освен, ако изрично не сте помолени за такъв и общо взето недейте рева. Като ви е толко мила родината или хората си вдигнете гъзовете, елате си в България и направете нещо за всеобщото благо. То е най-лесно да се дриска по форумите баналното "колко сме зле тук, па колко е добре навън", ама не става номера с това.
2. Смеем се на британците, че не знаят какво е тва ЕС, но като гледам мненията в темата става малко присмял се хърбел на щърбел.
3. Не разбирам напъните за себедоказване и тва attention seeker-ство на тези, дето са извън ЕС и са се "спасили"...ае пичове, вие нали сте се "отървали" бе, кво продължавате да лаете ние в какви времена живеем, с какво/къде сме обречени да живеем и т.н.? Гледайте си животеца, не давайте съвети, освен, ако изрично не сте помолени за такъв и общо взето недейте рева. Като ви е толко мила родината или хората си вдигнете гъзовете, елате си в България и направете нещо за всеобщото благо. То е най-лесно да се дриска по форумите баналното "колко сме зле тук, па колко е добре навън", ама не става номера с това.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
(bubsa) написа:Късметлия си,че познаваш човек,докоснал се до евро пари по честен пътАз познавам 10-тина опитали се,но ударили греда,защото всичко е честно и почтено...
За съжаление и аз познавам такива включително едно лично начинание, НО честно казано това е вътрешен проблем, а не проблем С ЕС
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе нали нямало дискриминация, ама явно не е баш така.
Дискриминация няма само към африканци и роми/мангасари, но към източно европееца има огромна дискриминация.
Даже негрите дискриминират белите, но тях не ги лови закона за дискриминация.
ЕС ни дискриминира, гледа на нас като на хора 5 та ръка, и съответно отношението им е като към кучета.
Но пък, както казах по-назад, ние се радваме, щото хвърлят по някой кокал, и вече може да караме чистак нови автомобили (всъщност само тук, когато си купиш 20 годишна кола, те питат "нова ли е", а някой като каже нов внос все едно има в предвид чистак нова кола, само на 15 години.)
Дискриминация няма само към африканци и роми/мангасари, но към източно европееца има огромна дискриминация.
Даже негрите дискриминират белите, но тях не ги лови закона за дискриминация.
ЕС ни дискриминира, гледа на нас като на хора 5 та ръка, и съответно отношението им е като към кучета.
Но пък, както казах по-назад, ние се радваме, щото хвърлят по някой кокал, и вече може да караме чистак нови автомобили (всъщност само тук, когато си купиш 20 годишна кола, те питат "нова ли е", а някой като каже нов внос все едно има в предвид чистак нова кола, само на 15 години.)
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
nqmam_bmw написа:bum_bum написа:Как ЕС подпомагат пенсионното осигуряване?
Никак.
Айде бе...
Голяма част от тия "европари" влизат в държавния бюджет под формата на данъци, осигуровки и т.н. После от тоя бюджет баба ти си получава пенсията, а не от това, което е заработила преди 50 години. То отдавна е окрадено...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Jordana написа:Аз пък преди бях убеден че в EU знаят как и могат да ни помогнат , че ще имаме възможност и условия да станем нормална европейска държава . Вече нямам тая убеденост , дори мисля че в EU никой няма и намерение даже да ни помага да станем нормална държава .
За да ти помогне някой първо трябва ти сам да го пожелаеш - да положиш необходимите усилия, да покажеш желание... не може да чакаш някой да дойде да ти помага, само щото си много убав. То може де, ама като не стане нямаш право да мрънкаш
bum_bum написа:А колко бизнесчета фалираха заради "европейски изисквания"?
То па като се спазват всички тия изисквания... ти за колко малки и средни бизнеси се сещаш, където всичко е изрядно? Понеже според мене малко или много повечето фирми не е като да не си кретат шано в доста аспекти. Kонтрола е слаб и ако не стане някоя мизерия, та да ги пишат по медиите никой не ги и закача. Или ако тръгне лесно "се разбират"
Много ми е интересно, ако се върнем 2007-ма, каква алтернатива на ЕС бихте предложили?