Претракване
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Претракване
pepsin написа:Колеги клип няматоест има но там не се чува абсолютно нищо.Що се отнася до какво е?????????аз доло горе знам от какво е;)))))))))))но не съм сигурен.Като оправя проблема ще пиша
Колега да не се окаже само че шумът е само в главата ти

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
netmurder написа:pepsin написа:Колеги клип няматоест има но там не се чува абсолютно нищо.Що се отнася до какво е?????????аз доло горе знам от какво е;)))))))))))но не съм сигурен.Като оправя проблема ще пиша
Колега да не се окаже само че шумът е само в главата ти![]()
![]()
![]()
![]()
Това и аз имах предвид, но го написах по деликатно

- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
И понеже (шумът ми е само в моята глава)
проблемът окончателно е решен.Три жички бяха проблемът,но при който и да отидех всеки казваше дюзи.ЛОШОТО Е ЧЕ ВЯРВАХ НА ВСИЧКИ ТЕ И СМЕНИХ 5 КОМПЛЕКТА С ДЮЗИ,да от опит глава не боли но всичко беше излишно.ТРИ ЖИЧКИ
И ЦЯЛАТА КОЛА ЗВУЧИ КАТО ЛАДА

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
pepsin написа:И понеже (шумът ми е само в моята глава)![]()
проблемът окончателно е решен.Три жички бяха проблемът,но при който и да отидех всеки казваше дюзи.ЛОШОТО Е ЧЕ ВЯРВАХ НА ВСИЧКИ ТЕ И СМЕНИХ 5 КОМПЛЕКТА С ДЮЗИ,да от опит глава не боли но всичко беше излишно.ТРИ ЖИЧКИ
![]()
![]()
![]()
![]()
И ЦЯЛАТА КОЛА ЗВУЧИ КАТО ЛАДА
Кои са жичките, на какво ? какво правеха ?

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Колега прочети темата и ще разбереш какво ми правеше колата
.Тези три жички отиват ето тук Pressure sensor сензора от към веригата.Много странно е,че на каквато и диагностика да съм ходил нищо не показваше.Просто онзи ден сам си намерих проблема, и то без да искам
.Иначе то бяха дюзи,то бяха вериги,то бяха масла.Майстори та майстори
,човек да не закъса че

- RIDDICK
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 525D
- Мечтае да кара: M5
- Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....
Колега ще те затрудни ли да направиш една снимка и я пусниш тук,да ср видят въпросните жички и кое къде е принадлежало,аз съм със същия проблем от доста време и се бях отказал...благодаря ти предварително
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
pepsin написа:Колега прочети темата и ще разбереш какво ми правеше колата.Тези три жички отиват ето тук Pressure sensor сензора от към веригата.Много странно е,че на каквато и диагностика да съм ходил нищо не показваше.Просто онзи ден сам си намерих проблема, и то без да искам
![]()
![]()
.Иначе то бяха дюзи,то бяха вериги,то бяха масла.Майстори та майстори
![]()
![]()
,човек да не закъса че
![]()
Аз темата съм я прочел, въпроса е да се посочат конкретните жици, и какво са правили - давали са на късо, прищипани, скъсани, клеясали и т.н. за да може някой с подобни симптоми да им метне едно очо

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Ами нарушена изолация от кората на двигателя,и при вибрация или неравност тези жички според мен при мръдват.От което колата започва да работи малко по не спокойно,и при кик да чатка като на аванс на Лада
.Онзи ден докато се чудя от какво може да е ??????на работещ двигател и свалена кора,просто мръднах жички те и колата претрака,повторих също то и пак колата претрака,тогава вече ми стана ясно.Сега всичко е наред и всичко е ОК,сега не мога да си позная колата 

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
pepsin написа:Ами нарушена изолация от кората на двигателя,и при вибрация или неравност тези жички според мен при мръдват.От което колата започва да работи малко по не спокойно,и при кик да чатка като на аванс на Лада.Онзи ден докато се чудя от какво може да е ??????на работещ двигател и свалена кора,просто мръднах жички те и колата претрака,повторих също то и пак колата претрака,тогава вече ми стана ясно.Сега всичко е наред и всичко е ОК,сега не мога да си позная колата

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Касмет след смяна вериги,рециклиране на дюзи,смяна демфер,ролки,масло,пак други дюзи,ходене по майстори.След всичко изброено да късмет е и то голям
че мислех по едно време да сменя целият двигател

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Но най интересното е,че на диагностика всичко беше ОК.
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
pepsin написа:Ами нарушена изолация от кората на двигателя,и при вибрация или неравност тези жички според мен при мръдват.От което колата започва да работи малко по не спокойно,и при кик да чатка като на аванс на Лада.Онзи ден докато се чудя от какво може да е ??????на работещ двигател и свалена кора,просто мръднах жички те и колата претрака,повторих също то и пак колата претрака,тогава вече ми стана ясно.Сега всичко е наред и всичко е ОК,сега не мога да си позная колата
определено някой когато си реши проблема и подле с ченгел трябва да му се дърпат думите....
една две снимки можеш ли да постнеш на въпросните жички и въпросното място?
- vesoyanev2011
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525d ,2001г.
Колеги и аз имам подобен проблем с претракване в зоната на обороти 1500-1800 об/мин.
След малко ще сляза да огледам кабелите към всички датчици.Доколкото разбрах колегата е намерил проблем с кабелите към датчика за налягане на рейката?Дано и при мен да има подобна развръзка.
Дюзите са в добро състояние според тестовете на стенд. Корекциите на студен мотор са около и под 1-ца!
Това което обаче ми направи впечатление,че сумата от корекциите на дюзите при мен е 0,3 ,а трябва да е около нула!
Това означава ли ,че имам проблем със софтуера на DDE4?Ако е така някой има ли идея как се оправя такъв проблем?
Преинсталация на софта или нещо друго?

Дюзите са в добро състояние според тестовете на стенд. Корекциите на студен мотор са около и под 1-ца!
Това което обаче ми направи впечатление,че сумата от корекциите на дюзите при мен е 0,3 ,а трябва да е около нула!

Това означава ли ,че имам проблем със софтуера на DDE4?Ако е така някой има ли идея как се оправя такъв проблем?
Преинсталация на софта или нещо друго?