Претракване

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E60 530dА

Re: Претракване

Мнение от netmurder » 11 Авг 2015, 15:43

pepsin написа:Колеги клип няма ;) тоест има но там не се чува абсолютно нищо.Що се отнася до какво е?????????аз доло горе знам от какво е;)))))))))))но не съм сигурен.Като оправя проблема ще пиша

Колега да не се окаже само че шумът е само в главата ти :D :D :D :D :D
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 11 Авг 2015, 15:50

netmurder написа:
pepsin написа:Колеги клип няма ;) тоест има но там не се чува абсолютно нищо.Що се отнася до какво е?????????аз доло горе знам от какво е;)))))))))))но не съм сигурен.Като оправя проблема ще пиша

Колега да не се окаже само че шумът е само в главата ти :D :D :D :D :D

Това и аз имах предвид, но го написах по деликатно :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Луноход

Мнение от pepsin » 27 Юни 2016, 15:45

И понеже (шумът ми е само в моята глава) :lol: :mhihi: проблемът окончателно е решен.Три жички бяха проблемът,но при който и да отидех всеки казваше дюзи.ЛОШОТО Е ЧЕ ВЯРВАХ НА ВСИЧКИ ТЕ И СМЕНИХ 5 КОМПЛЕКТА С ДЮЗИ,да от опит глава не боли но всичко беше излишно.ТРИ ЖИЧКИ :shock: :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi: И ЦЯЛАТА КОЛА ЗВУЧИ КАТО ЛАДА

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 27 Юни 2016, 17:14

pepsin написа:И понеже (шумът ми е само в моята глава) :lol: :mhihi: проблемът окончателно е решен.Три жички бяха проблемът,но при който и да отидех всеки казваше дюзи.ЛОШОТО Е ЧЕ ВЯРВАХ НА ВСИЧКИ ТЕ И СМЕНИХ 5 КОМПЛЕКТА С ДЮЗИ,да от опит глава не боли но всичко беше излишно.ТРИ ЖИЧКИ :shock: :shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi: И ЦЯЛАТА КОЛА ЗВУЧИ КАТО ЛАДА

Кои са жичките, на какво ? какво правеха ? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 27 Юни 2016, 18:01

Колега прочети темата и ще разбереш какво ми правеше колата ;) .Тези три жички отиват ето тук Pressure sensor сензора от към веригата.Много странно е,че на каквато и диагностика да съм ходил нищо не показваше.Просто онзи ден сам си намерих проблема, и то без да искам :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Иначе то бяха дюзи,то бяха вериги,то бяха масла.Майстори та майстори :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,човек да не закъса че :banghead: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525D
Мечтае да кара: M5
Детайли за колата: Всичко необходимо за комфорт и удоволствие....

Мнение от RIDDICK » 27 Юни 2016, 19:15

Колега ще те затрудни ли да направиш една снимка и я пусниш тук,да ср видят въпросните жички и кое къде е принадлежало,аз съм със същия проблем от доста време и се бях отказал...благодаря ти предварително

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2016, 10:16

pepsin написа:Колега прочети темата и ще разбереш какво ми правеше колата ;) .Тези три жички отиват ето тук Pressure sensor сензора от към веригата.Много странно е,че на каквато и диагностика да съм ходил нищо не показваше.Просто онзи ден сам си намерих проблема, и то без да искам :mhihi: :mhihi: :mhihi: .Иначе то бяха дюзи,то бяха вериги,то бяха масла.Майстори та майстори :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,човек да не закъса че :banghead: :mhihi:

Аз темата съм я прочел, въпроса е да се посочат конкретните жици, и какво са правили - давали са на късо, прищипани, скъсани, клеясали и т.н. за да може някой с подобни симптоми да им метне едно очо :) :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 28 Юни 2016, 12:02

Ами нарушена изолация от кората на двигателя,и при вибрация или неравност тези жички според мен при мръдват.От което колата започва да работи малко по не спокойно,и при кик да чатка като на аванс на Лада ;).Онзи ден докато се чудя от какво може да е ??????на работещ двигател и свалена кора,просто мръднах жички те и колата претрака,повторих също то и пак колата претрака,тогава вече ми стана ясно.Сега всичко е наред и всичко е ОК,сега не мога да си позная колата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 28 Юни 2016, 12:35

pepsin написа:Ами нарушена изолация от кората на двигателя,и при вибрация или неравност тези жички според мен при мръдват.От което колата започва да работи малко по не спокойно,и при кик да чатка като на аванс на Лада ;).Онзи ден докато се чудя от какво може да е ??????на работещ двигател и свалена кора,просто мръднах жички те и колата претрака,повторих също то и пак колата претрака,тогава вече ми стана ясно.Сега всичко е наред и всичко е ОК,сега не мога да си позная колата ;)

:yes: на това ме се казва късмет :) :bchug: :driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 28 Юни 2016, 13:08

Касмет след смяна вериги,рециклиране на дюзи,смяна демфер,ролки,масло,пак други дюзи,ходене по майстори.След всичко изброено да късмет е и то голям ;) че мислех по едно време да сменя целият двигател ;) :mhihi: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pepsin » 28 Юни 2016, 13:12

Но най интересното е,че на диагностика всичко беше ОК.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 / e46

Мнение от cocosas » 02 Авг 2016, 14:57

pepsin написа:Ами нарушена изолация от кората на двигателя,и при вибрация или неравност тези жички според мен при мръдват.От което колата започва да работи малко по не спокойно,и при кик да чатка като на аванс на Лада ;).Онзи ден докато се чудя от какво може да е ??????на работещ двигател и свалена кора,просто мръднах жички те и колата претрака,повторих също то и пак колата претрака,тогава вече ми стана ясно.Сега всичко е наред и всичко е ОК,сега не мога да си позная колата ;)

определено някой когато си реши проблема и подле с ченгел трябва да му се дърпат думите....
една две снимки можеш ли да постнеш на въпросните жички и въпросното място?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525d ,2001г.

Мнение от vesoyanev2011 » 04 Дек 2016, 9:27

Колеги и аз имам подобен проблем с претракване в зоната на обороти 1500-1800 об/мин. :?: След малко ще сляза да огледам кабелите към всички датчици.Доколкото разбрах колегата е намерил проблем с кабелите към датчика за налягане на рейката?Дано и при мен да има подобна развръзка.
Дюзите са в добро състояние според тестовете на стенд. Корекциите на студен мотор са около и под 1-ца!
Това което обаче ми направи впечатление,че сумата от корекциите на дюзите при мен е 0,3 ,а трябва да е около нула! :shock: :shock: :shock:
Това означава ли ,че имам проблем със софтуера на DDE4?Ако е така някой има ли идея как се оправя такъв проблем?
Преинсталация на софта или нещо друго? :roll:

Предишна

Назад към Е60/Е61