Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Разход на нашите автомобили
Cinder написа:
Хахаха мноооого подходяща снимка хахахаха
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Ако и изключва от контакт е тогава е голямата икономия
- CrazyElement
- ентусиаст
-
- Кара: 535D e60
- Мечтае да кара: M5 F10
Cinder и аз така реагирах , като ми каза как прави
ама кога ще видиш на борд компютър на 170 коня мерцедес 3.9/100
, икономията кара да правят хората доста драстични неща 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На бмв-то ако го нулираш преди тия изпълнения, разхода по борд на равното долу ще ти е към 30/100
Обяснявам защо мисля така:
При засилване и достигане на 180 км/ч разхода от нулиране ще стигне поне 30. А разхода при нулиране и работа на място отива на 39.5/100 което би трябвало да му показва при каране по инерция. Та не знам въобще как може да се довери човек на борда точно при този тип каране. Виж ако се засича както трябва пълно пълно съм съгласен, ама едва ли твоя приятел го засича така, по скоро гледа борда и се хвали колко му е икономична колата

При засилване и достигане на 180 км/ч разхода от нулиране ще стигне поне 30. А разхода при нулиране и работа на място отива на 39.5/100 което би трябвало да му показва при каране по инерция. Та не знам въобще как може да се довери човек на борда точно при този тип каране. Виж ако се засича както трябва пълно пълно съм съгласен, ама едва ли твоя приятел го засича така, по скоро гледа борда и се хвали колко му е икономична колата

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз не разбирам подобни хора - себе си ли искат да излъжат или всички останали? С 80 на 5-та и на мен моментния ми е 3.1, но се сещате колко е релевантно това.
@Иво нещата , които пишеш са крайно грешни и ще ти обесня защо
1во няма как един 3.0 литров мотор още повече дизелов да ти покаже среден разход 30/100 от едно доускорение от 120 до 180 било то и на пълна газ. Още повече този по-висок разход от доускорението веднага започва да пада с много щом върнеш педала на газта или освободиш от скорост.
2ро в грешка си за показанията на свободен ход , разхода по борд се смята от инж. времена , т.е. на празен ход с 180км/ч примерно ще показва нещо от сорта на 2-3л/100. Карането по инерция няма нищо общо с празния ход на място и там времената са доста по-високи и разхода като цяло се изчислява в литър/час
Като цяло борда показва горе долу точния разход с някаква грешка от 3-8% разбира се , защото пак казвам той си смята на база инжекторни времена , т.е. реалното количество на впръсканото гориво
Хайде аз да попитам по темата , има ли някой колега тук с 2.0d мотора 177 коня да сподели какъв разход постига основно градско и извънградско/магистрално

1во няма как един 3.0 литров мотор още повече дизелов да ти покаже среден разход 30/100 от едно доускорение от 120 до 180 било то и на пълна газ. Още повече този по-висок разход от доускорението веднага започва да пада с много щом върнеш педала на газта или освободиш от скорост.

2ро в грешка си за показанията на свободен ход , разхода по борд се смята от инж. времена , т.е. на празен ход с 180км/ч примерно ще показва нещо от сорта на 2-3л/100. Карането по инерция няма нищо общо с празния ход на място и там времената са доста по-високи и разхода като цяло се изчислява в литър/час

Като цяло борда показва горе долу точния разход с някаква грешка от 3-8% разбира се , защото пак казвам той си смята на база инжекторни времена , т.е. реалното количество на впръсканото гориво

Хайде аз да попитам по темата , има ли някой колега тук с 2.0d мотора 177 коня да сподели какъв разход постига основно градско и извънградско/магистрално

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
don_gori написа:@Иво нещата , които пишеш са крайно грешни и ще ти обесня защо![]()
1во няма как един 3.0 литров мотор още повече дизелов да ти покаже среден разход 30/100 от едно доускорение от 120 до 180 било то и на пълна газ. Още повече този по-висок разход от доускорението веднага започва да пада с много щом върнеш педала на газта или освободиш от скорост.![]()
2ро в грешка си за показанията на свободен ход , разхода по борд се смята от инж. времена , т.е. на празен ход с 180км/ч примерно ще показва нещо от сорта на 2-3л/100. Карането по инерция няма нищо общо с празния ход на място и там времената са доста по-високи и разхода като цяло се изчислява в литър/час![]()
Като цяло борда показва горе долу точния разход с някаква грешка от 3-8% разбира се , защото пак казвам той си смята на база инжекторни времена , т.е. реалното количество на впръсканото гориво![]()
АЗ го смятам така: спираш, нулираш и ще видиш колко гори при ускорение до 180. Така е най точно колко ще ти изгори за цялата машинация. Иначе като засичате разход, на бензиноколонката ли го нулирате или чакате да вдигнете 50 и тогава го нулирате?
И не мисля че компа на колата е направен да засича каране по инерция но може и да греша. Ще го пробвам и ще пиша как е при Е39 и дали пада по инерция

п.п. Да, пада разхода при каране по инерция. Вече дали е най икономично каране така и дали си заслужава занимавката, всеки може да пробва

- CrazyElement
- ентусиаст
-
Ми не колега не е най-икономично на свободна , тъй като колата пак мята нафта за да поддържа оборотите за свободен ход, най-икономично е да си на на най-високата предавка и да върнеш газта , тогава разхода ти е 0/100 , спира се притока на гориво и колата се задвижва от инерцията. Просто мерцедес от тия години 2001-2002 моментния и средния им разход се изчислява по-някаква и аз не знам каква формула ама няма нищо общо с действителността , виждал съм как същата тази кола дава среден разход 5.3/100 до София , а по оставащи литри е очукала 16 кила нафта, при условия , че разстоянието е 220 км точно, виждал съм и как показва 5.3/100 мачка се 3 пъти до 200+ , разхода не мърда и след което след 10 мин каране пада на 5.2 , поне при мен този филм го няма за нулиране и каране от порядъка на 100+ км , ако подам газ до долу да ускоря до 200+ разхода веднага ми се качва с 0.3 0.5, ако примемим , че съм бил със среден 6.0/100.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Защо не си засичате по нормалния си начин а се пускате в някакви изчисления. По борд може да си изкарате какъвто си искате разход. Пълните до горе и това е. Сега например моята в момента съм минал 926км. и ми остава още една четвърт резервоар. По борд ми дава 6,0. Като ми светне лампата пълня до горе и ще видя точния разход.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
И дали е вярна колонката? В тази връзка изненадата бе, при събиране на 75 литра с налични вътре около 3 литра. Резервоара се напълни до приливане.adovet написа:Защо не си засичате по нормалния си начин а се пускате в някакви изчисления. По борд може да си изкарате какъвто си искате разход. Пълните до горе и това е. Сега например моята в момента съм минал 926км. и ми остава още една четвърт резервоар. По борд ми дава 6,0. Като ми светне лампата пълня до горе и ще видя точния разход.
- adovet
- старши ентусиаст
-
Винаги пълня на Лукоил и до сега не съм имал съмнения. Пълня винаги до като изключи пистолета първия път
- CrazyElement
- ентусиаст
-
Не знам обаче като караш на типтроник ти вдига разхода някъде с около 2 литра при мене .. определено като си караш на D, най-малко си гори колата , ама е много изнервящо като в градско по някакво нанагорнище ти бутне 4та с 50 км/ч и колата падне на 1100 оборота ...
- intense
- Потребител
-
- Кара: E60 LCI 530xD
София - Разлог - Лефкада - София
Измерване по резервоар Разлог - Лефкада - София (1566км) - 7.76л/100км. 2 човека и 2 жени + багаж и климатик:)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Измерване по резервоар Разлог - Лефкада - София (1566км) - 7.76л/100км. 2 човека и 2 жени + багаж и климатик:)
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- adovet
- старши ентусиаст
-

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
Пак ще разбуниш страстите в темата.