Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
bai_ILIA написа:7.5л събира. 8 е малко множко - здраве да еаз наливам 7л масло и 400мл добавка. После на 5 и 10 000км проверка и съответно доливане колкото трябва. Доста бавно се отича от картера - обикновено го оставям 20-30м докато сменят филтрите и пием кафе с майстора...
Еййй ужасТ , знаех си че трябваше да те питам на лични

И за да не си мислиш, че се шегувам ще ти кажа че черната Ибиза още се движи по дупките У Плевен

Сега взех да се чудя дали да не източа малко, щото стария собственик ми каза, че това му било единственото БМВ, което не пипало масло, а той е имал преди това 2 бензинови. От друга страна след 2 седмици ще покараме 4500км аутобан и се надявам да изчезнат 200-300 мл, и нещата да се нормализират

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За 4500 км ако колата е наред няма да изчезнат 300 мл освен ако не караш с 200 50% от тях
Taruno написа:За 4500 км ако колата е наред няма да изчезнат 300 мл освен ако не караш с 200 50% от тях
Няма как да карам с подобни скорости, щото трафикът ще е доста натоварен,по скоро ще си карам
както обикновено 130-140 с темпомат, иначе 2 ХХХ в посока е кофти да ги караш като състезател, защото се изморяваш,а умората е опасна и не здравословна.
Вчера ми бяха първите 320-30 км по магистралата и такъв дъжд ни пра, че навеса даде 5.5 на отиване и 6.0 на връщане

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
bai_ILIA написа:7.5л събира. 8 е малко множко - здраве да еаз наливам 7л масло и 400мл добавка. После на 5 и 10 000км проверка и съответно доливане колкото трябва. Доста бавно се отича от картера - обикновено го оставям 20-30м докато сменят филтрите и пием кафе с майстора...
Не е здраве, баш....само че, поне моята, събира 8л(7900мл) до максимума на щеката....
Колеги предна лява колона малко ми "пърди" като усиля докрая музиката и то от съвсем скоро.
Какъв е размера на колоните в корите на предните врати и някой може ли да даде съвет какви афтермаркет да си купя. Не искам сила, а качество. Като увелича да не криви и да не пръщи.
Какъв е размера на колоните в корите на предните врати и някой може ли да даде съвет какви афтермаркет да си купя. Не искам сила, а качество. Като увелича да не криви и да не пръщи.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Колеги, проверихме турбината и е 6. Остава да е вакум помпата както предложи колегата awful. Прикачвам снимки да видите за какво иде реч. Има ли и възможност освен вакуум помпата ( в момента я инспектираме) самият филтър за картерните газове да е дефектен?

Sent from my iPhone using Tapatalk

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Лесно можеш да го провериш, в него има една мембрана, надуй го с уста и засмучи и ще усетиш дали му е здрава мембраната.
Ако е скъсана, там е проблема, ако е здрава сваляш вакум помпата и проверяваш и нея.
Ако е скъсана, там е проблема, ако е здрава сваляш вакум помпата и проверяваш и нея.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Свалихме я и нея и това е положението. Една от пластините въобще май я няма. Надявам се това да е бил проблемът.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Ето я вече и отворена, ще се пробваме да ги занитим обратно, ако не, нова...

P.s: Занитихме ги, сега не се местят - дано това да е било разковничето

P.s: Занитихме ги, сега не се местят - дано това да е било разковничето

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
born.stubborn написа:Здравейте колеги, имам БМВ е90 325хи, 2006, каква хидравлична течност трябва да ползвам, че нивото е паднало и трябва ли да източа казанчето защото не знам каква е била преди това?
Маслото за хидравликата е Pentosin CHF 11s, пише го на капачката, трябва да имаш зелен етикет. Може да доливаш, но може и да го източиш и да го смениш цялото, ако ти се занимава. Ето процедурата https://www.youtube.com/watch?v=2QF2nuGd6jw
- born.stubborn
- Потребител
-
- Кара: 2006 BMW 325 xi
- Мечтае да кара: BMW M3
b00st написа:born.stubborn написа:Здравейте колеги, имам БМВ е90 325хи, 2006, каква хидравлична течност трябва да ползвам, че нивото е паднало и трябва ли да източа казанчето защото не знам каква е била преди това?
Маслото за хидравликата е Pentosin CHF 11s, пише го на капачката, трябва да имаш зелен етикет. Може да доливаш, но може и да го източиш и да го смениш цялото, ако ти се занимава. Ето процедурата https://www.youtube.com/watch?v=2QF2nuGd6jw
Благодаря ти много за информацията

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Phil написа:Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
сваляш софта и се гледа
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Gqbriel написа:Phil написа:Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
сваляш софта и се гледа
Явно няма лесен начин и ще трябва да ходя някъде

- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
Здравейте колеги, на някой да му се намира "user manual" за Е90/91 на български? Има полезна тема във форума, но линковете не работят, а и темата е заключена.
Благодаря!
Благодаря!