ЕС - ЗА или ПРОТИВ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ЕС - ЗА или ПРОТИВ

ЗА
94
57%
ПРОТИВ
70
43%

Общо гласове : 164
старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ

Мнение от Taruno » 25 Юни 2016, 21:26

BMW_POWER написа:"Свободна търговия и пътуване" - това е само сиренцето в капана. Сещам се за филма "Баш майсторът в чужбина". Седеше в Будапеща две шишета мастика в ръцете на улицата и се опитваше да ги продаде. Амбулантни търговци и черноработници на полето за ягоди или нещо от сорта. какво плачат англичаните, че няма кой да им работи.

Еврофондове - пари за мафията. Още в първите години един "вътрешен" човек се усети с тези фондове. Замогна се буквално за броени месеци. Оказа се, че станал крупен производител на къпини. Имал назначени цяло село цигани на минимална заплата като берачи. Взима парите и ги "използва за облагородяване на терена и насажденията". Има задължение да предаде Х тона продукция срещу тези пари. Питахме го, какво прави, като дойде време да я предава. Тоя се хили и каза, че нито има къпини, нито нищо. Наистина плаща на десетина мангала, а другите дори и не знаят че са работници. Къпини? Какви къпини? Годината е лоша, дъждовна, суха, пожар е минал .... И ето така, без дори да излезе от София е "крупен производител" някъде, където дори не е ходил.

Единствената далавера е по-лесният внос на скраб "нова употреба" от европейските гробници. Цяла Европа ни вика ЦИГАНИ....

Какви мнения сериозно тук половината от вас явно грам не са се поинтересували как по дявлите работи цялото това нещо и се разпространяват само най-черните факти и най-кофти информацията.

Ето съседа ми гледаше жито 250 декара - сега с европроект е на 1500 декара и има 4ри траткроа за близо 1 мил и 3 хил лв.

За семейтвото няма да разказвам, но друг пример фирма, която са ми клиенти се занимават с намиране на европроекти за техни клиенти и до момента имат 75 изпълнени без НИТО ЕДНО наказание. Това са МИЛИОНИ.

Друг клиент се занимава с туризъм пак по евро проекти за стимулиране на млади търговци в момента на чепеларе си има 12 чисто нови КТМ-а и прави ендуро турове за чужденци и вкарва чуждите пари в държавата.

Мой състудент в момента е първия българин, който отглежда 100% легално коноп в България - всичко това благодарение на ЕС.

Обикновения човек не хваща нищо, ама абсолютно нищо! Само му се налагат едни правила и стандарт, които 90% от нашето население не могат да покрият с заплата от 600 лева.
И следва стандартното извинение, "ма то толкова време комунизъм, трябва ни още време да изравним стандарта, трябва търпение...."

Брат, с това ти мнение ти си част от тези не схващащи нищо ама абсолютно нищо от ползите от ЕС. Относно стандартите, които ни се "налагат" еми то и да не си в ЕС пак ще ги има тези стандарти ако искаш да търгуваш ИЗВЪН мижавата ти държавица.

пс. да осъзнавам си тона, но просто вече почнаха небивалиците и предусещам как ще изкочи сега и някой ненормален русофил да вика "Путин Я тебя Люблю" и ще стане съвсем нелепа темата.

За тези, които им е интересно СЛЕД тъпия brexit най-търсеното в гугъл от англичаните е "какво е ЕС" "какво ще изгубим" и в момента май ще се обърнат нещата със втори референдум. Тъжната истина е, че референдумите са безмислени, тъй като масата народ е ниско интелигентен и лесно манипулируем и от там се получават фалове.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 25 Юни 2016, 22:38

Taruno написа:
Обикновения човек не хваща нищо, ама абсолютно нищо! Само му се налагат едни правила и стандарт, които 90% от нашето население не могат да покрият с заплата от 600 лева.
И следва стандартното извинение, "ма то толкова време комунизъм, трябва ни още време да изравним стандарта, трябва търпение...."

Брат, с това ти мнение ти си част от тези не схващащи нищо ама абсолютно нищо от ползите от ЕС. Относно стандартите, които ни се "налагат" еми то и да не си в ЕС пак ще ги има тези стандарти ако искаш да търгуваш ИЗВЪН мижавата ти държавица.

[b]пс. да осъзнавам си тона, но просто вече почнаха небивалиците и предусещам как ще изкочи сега и някой ненормален русофил да вика "Путин Я тебя Люблю" и ще стане съвсем нелепа темата.

Ти като си такъв евро специалист дето схваща всички ползи, искаш ли да го обясниш това с ЕС на баба ми, която е работила за тая държава 50 години и сега ако не сме аз и майка ми, с тая пенсия от 180 лева не може да си купи само лекарствата?!
Какво точно хвана тя за тия 10 години в ЕС?! Що не взима европейската пенсия от 2000 евро, по малко е работила ли, нали сме европейци уж?

И да обобщим, аз имам мнение и си го изказвам, ти имаш мнение различно от моето, и си го изказваш. Само не се опитвай да ме поучаваш, да ми казваш какво схващам, колко схващам и т.н.
Гледай си търговията и проектите, желая ти успех най искрено..... само не ми се прави на интернет учител на тема ЕС.
Викам да си намериш некой друг във форума да му четеш лекции за Европейски съюз :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 25 Юни 2016, 23:03

Taruno написа:
1. Ето съседа ми гледаше жито 250 декара - сега с европроект е на 1500 декара и има 4ри траткроа за близо 1 мил и 3 хил лв.

2. За семейтвото няма да разказвам, но друг пример фирма, която са ми клиенти се занимават с намиране на европроекти за техни клиенти и до момента имат 75 изпълнени без НИТО ЕДНО наказание. Това са МИЛИОНИ.

3. Друг клиент се занимава с туризъм пак по евро проекти за стимулиране на млади търговци в момента на чепеларе си има 12 чисто нови КТМ-а и прави ендуро турове за чужденци и вкарва чуждите пари в държавата.

4. Брат, с това ти мнение ти си част от тези не схващащи нищо ама абсолютно нищо от ползите от ЕС.

Най-напред те моля най-учтиво да престанеш да пишеш глупостите си. Съжалявам, че не мога да те вкарам за 15 дни в гарнизонен арест от социализЪма да видиш как бързо ще си промениш мирогледа. Как ще свикнеш да ядеш полуразвалена храна, да делиш арестантския нар със закоравял войник-престъпник, който почти сигурно ще те изрита и ще спиш на ледения циментен под.
Да видиш какво е закон на джунглата насред България.
Затова ти пише колегата за евробюрократа в Брюксел в люксозното и меко кожено кресло, комуто трудно било да се обясни какво всъщност става. Точно това отвращава хората и затова искат напускане на ЕС.
----------------------------------------------
А сега по точките, които съм отбелязал:

1. По въпроса за зърнопроизводителите вече написах точно и ясно - изключително порочно толериране и субсидиране!! Те взимат парите от моя и на другите наши съграждани джобове. По-евтин да ти е станал хляба????

2. О, да знаем за тези фирми-паразити с големите комисионни и лъскавите офиси. Е как ще има наказания, като целия корупционен механизъм е образцово обслужен и смазан. И разбира се за милиони иде реч. Тия батки хилядите ги имат за дневни пари.

3. Викаш човекО с трици маймуни е успял да улови и майтапа настрана, но наистина го е направил. :bowdown: Следващото му начинание няма да се учудя е да започне да развъжда слонове и жирафи. :mhihi:

4. Недей да ни братосваш защото не сме ти никакви братя! "Тамбовските вълци са ти на теб братя", както казват руснаците.

Един популярен със своите интересни теории руски автор с псевдоним Максим Калашников много добре казва:

"В истории человечества постоянно существовали два течения, два сорта людей. Одно течение — это творчество, созидание. Второе — добывание трофеев, грабеж, мародерство".

Не правя превод защото е излишен - почти всички думи съвпадат с българските.
Ето по този начин от положително начинание идеята за ЕС се изроди в такава за грабеж от страна на определена група индивиди, като ти си от най-дребните рибки - цаците!!
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Юни 2016, 23:34

Имам приятел, който се усети навреме и много отдавна избяга от бг-то. Той е тираджия и разказваше следната история:

Българските шофьори винаги са спали по кабините и готвили на туристическо котлонче или сухоежбина. Нищо непознато тук. Поляци, чехи и т.н. (по негови думи) спели по мотели и доста често е можело да ги видиш в крайпътните ресторантчета. Влезнали в ес и последните взели и те да хапват сухоежбина. Оказало се, че влизането им било свързано със сериозно повишение на цените ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 25 Юни 2016, 23:37

Първо това за простотиите мога да ти го кажа и аз.

Второ недей затваря разни хора ей так, че нито ме знаеш какво съм ял и кой е бил изритан на студения под.

Относно коментарите ти по точките с удоволствие бих те запознал с споменатите хора да видим дали са батки / мутри / връзкари или са супер готини млади хора с правилна нагласа и мироглед.

Закона на джунглата - смешна работа и ако искаш подобни условия давай смело към африка там ще се позабавляваш в оцеляванет, тъкмо няма да натоварваш обстановката с подобни изказвания :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 26 Юни 2016, 0:57

Моля ти се отново - спри да пишеш глупостите си!
Да те вкарам не значи, че съм те арестувал или наказал. :roll:
Не си този, който ще ми казва кой с какъв мироглед е!
Може да са читави хората с житото и мотоциклетите, но ако първото е неправилно, то второто е недопустимо и си е чиста долнопробна далавера и измама допусната от еврочиновниците и добре изконсумирана от въпросният тарикат.
До такава степен си загубил представа от реалностите, за които ти говорят съфорумците, че даже не разбра какво исках да ти кажа с джунглата, маймуните, слоновете и жирафите!
И при социализЪма имаше такива мишоци, като теб и най-вече това бяха синчетата на дипломатите мамините мили, които си идваха в България само за месец годишно.

За финал те моля да отговориш на въпроса кой набор си? Не те задължавам защото не съм ти командир и нямам диктаторски наклонности.
Просто никът ми може да те лъже. :lol:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 26 Юни 2016, 1:01

ЕС е едно от най-смислените неща в последните векове. Има си своите недостатъци като тромава и ненужно голяма администрация - комисии, съвети, асамбеи... и малоумната толерантност към дюнерите и като цяло, но това не е нещо, което е непоправимо.
Това, че голяма част от парите, които усвояваме от фондовете потъват неизвестно къде си е единствено наш, вътрешен проблем. Аз съм от младото поколение, но си мисля, че хората от по-старото забравят какво е свободата да може да пътуваш и работиш свободно из цяла цивилизована Европа. Не те кефи 600 лв заплата - ми стегаш си куфарчето и отиваш някъде, където ше те оценят като си толко големата работа.

А кръвосмешенията винаги са били с особен статут и никога не са били пълноправна членка на ЕС. Вота им е изцяло свързан с имиграционната политика на ЕС (основателно), а не по икономически причини и не смятам, че ще мине през парламента. Ще усукват извество време и ще си извоюват нови преференции
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юни 2016, 2:11

Superexstatic написа:ЕС е едно от най-смислените неща в последните векове. Има си своите недостатъци като тромава и ненужно голяма администрация - комисии, съвети, асамбеи... и малоумната толерантност към дюнерите и като цяло, но това не е нещо, което е непоправимо.
Това, че голяма част от парите, които усвояваме от фондовете потъват неизвестно къде си е единствено наш, вътрешен проблем. Аз съм от младото поколение, но си мисля, че хората от по-старото забравят какво е свободата да може да пътуваш и работиш свободно из цяла цивилизована Европа. Не те кефи 600 лв заплата - ми стегаш си куфарчето и отиваш някъде, където ше те оценят като си толко големата работа.

А кръвосмешенията винаги са били с особен статут и никога не са били пълноправна членка на ЕС. Вота им е изцяло свързан с имиграционната политика на ЕС (основателно), а не по икономически причини и не смятам, че ще мине през парламента. Ще усукват извество време и ще си извоюват нови преференции

Kолега, аз съм от "по-старото поколение" и мога през скромния си житейски опит да видя матрицата в която ви вкарват. "Свободно движение", ай сиктир. Казах ви. Показвам канадския паспорт и следва мила усмивка. Показвам бг и са готови да звънят в полицията. За цяла европа циганин и българин е практически едно и също нещо. Имаш квоти и нямаш шанс да ги надминеш. Отделно само ограничения и рестрикции.

Цялото европейско население се превръща в стадо, което лесно се манипулира и управлява. Криворазбрана свобода е сиренцето в капана. Не му се връзвайте. Жал ми е за вас, младите. Лошото е, че сега може да не сте съгласни с мен, но след време няма да имате избор. Не че сега имате за нещо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

ЕС - ЗА или ПРОТИВ

Мнение от steeN » 26 Юни 2016, 3:25

Имаме много повече избор от колкото вие сте имали. Особено сега тези, които са на 24-5 имат неограничени възможности благодарение на ЕС. Чак малко им завиждам. Може би най-силното поколение от години насам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юни 2016, 3:58

steeN написа:Имаме много повече избор от колкото вие сте имали. Особено сега тези, които са на 24-5 имат неограничени възможности благодарение на ЕС. Чак малко им завиждам. Може би най-силното поколение от години насам.

Така е! Имате избор и аз не го отричам. Но какви възможности имате? Май не си обикалял по държавни институции на ес и да ти се налага да си ползваш паспорта. Не става въпрос само да сложиш транзитен номер на поредната скраб.

Най-силното поколение, казваш. Гледай ти! Синът ми е на 24 в момента. Предложи да ти кажа, да се направи един тест за наркотици на наборите му. За по-малките не искам да говоря. И още един въпрос. Колко процента от това златно поколение не са си купили книжка, изпит или диплома?

Говоря за тези вътре в страната, не за тези навън. Видях резултатите от матурите на по-следващото поколение. 100% двойки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Юни 2016, 4:17

Не сме много популярни... но Еврооа традиционно си е била така. Никой не харесва никой. Отчиташ ли, че с тоя паспорт можеше да си избършеш задника само ако не бяхме в ЕС?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Юни 2016, 4:24

steeN написа:Не сме много популярни... но Еврооа традиционно си е била така. Никой не харесва никой. Отчиташ ли, че с тоя паспорт можеше да си избършеш задника само ако не бяхме в ЕС?

ес накара европейците да смятат българите за цигани. Отдавна го описах случая тук. Не ни вярваха, че сме българи. За арабина българите са ниски, черни и винаги пазаруват кеш в магазина на роднините му в Германия. Никой никъде не те иска. Да, има пробили тук, таме, ама това е един на повече от 5000 човека.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 26 Юни 2016, 7:43

Бьлгарите наистина са мургави и не са едри. Като цяло много трудно се намират светли хора. Но не мисля, че проблемьт идва на расова основа, просто ние сме с арабски манталитет и когато има някой с европейско мислене, много западноевропейци му се кефят, уважават го, дори бих казал, че го обичат.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 26 Юни 2016, 8:17

BMW_POWER написа:
steeN написа:Не сме много популярни... но Еврооа традиционно си е била така. Никой не харесва никой. Отчиташ ли, че с тоя паспорт можеше да си избършеш задника само ако не бяхме в ЕС?

ес накара европейците да смятат българите за цигани. Отдавна го описах случая тук. Не ни вярваха, че сме българи. За арабина българите са ниски, черни и винаги пазаруват кеш в магазина на роднините му в Германия. Никой никъде не те иска. Да, има пробили тук, таме, ама това е един на повече от 5000 човека.

Личният ми опит показва точно обратното на приказките ти - никъде не са ни гледали с омраза, никога не са искали да викат полиция, както се изразяваш. Живял съм година и 6 месеца в Англия и съм работил на доста сладка работа, 4 години в Гърция. С жена ми обиколихме вече 10 държави из Европа и винаги хората говорят много топло за Българите.

Най-пресния пример, Дубровник от преди месец. Където получихме най-топлото посрещане и хората казаха, че винаги се радват, когато имат Българи вместо някакви пияни скандинавци.

Това с арабския манталитет е вярно за една особена прослойка с анцузите адидас, преметнатите чантички и да тях ги гледат с лошо око, но тя и тук не си ги харесваме много много :lol:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 26 Юни 2016, 10:03

ЗА, с Швейцария и Русия, ама някой има интерес да не се случи.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата