Два бързи въпроса!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Два бързи въпроса!
1-Някой ако скоро е раглобвал фаровете може ли да ми каже колко е диаметъра им . Мерих ги с линия отвън и излзиа 13.5 14. Говорим за диаметара на тази леко изпъкналата палстмаса вътре във фара. И да питам двата фара с еднаква големина ли са?
2- От няколко дни долавям някакъв странен шум от дясната страна на колата. На всеки му се е случвало предполагам да е карал по път по който е минал преди него верижен трактор. Когато гумите минат оттам нали се сещата се чува едно рррррррр, е при мен се чува същото рррррр когато оборотите са ми около 1900. Ситоацията е следната пускам да речем 4-та и съм с 2300 оборота, без да подавам газ по равен път оборотите започват да падат и точно когато стрелката мине около 1900 се чува рррррррр за момент след това спира. Ако подържам оборотите на точно определеното място(така на око немога да определя дали са 1900 или 1910
), пак се чува но по леко рррр, но най-силно се чува когато двигателя обира скороста както съм написал по горе, явно тогава вибрациите му са по-силни понеже се товари. Няма значение на каква предавка съм и с каква скорост съм. Немога да разбера откъде точно идва, но все си мисля че е от предна дясна страна. Явно точно тогава двигателя вибрира по някакъв начин и предизвиква вибрация на нещо друго. Някой ако е имал подобен проблем нека сподели, не че немога да си карам така щот колата е напално изрядна вчера съм я гледал основно, но ме дразни самото ррррр 
2- От няколко дни долавям някакъв странен шум от дясната страна на колата. На всеки му се е случвало предполагам да е карал по път по който е минал преди него верижен трактор. Когато гумите минат оттам нали се сещата се чува едно рррррррр, е при мен се чува същото рррррр когато оборотите са ми около 1900. Ситоацията е следната пускам да речем 4-та и съм с 2300 оборота, без да подавам газ по равен път оборотите започват да падат и точно когато стрелката мине около 1900 се чува рррррррр за момент след това спира. Ако подържам оборотите на точно определеното място(така на око немога да определя дали са 1900 или 1910

B M W и всички останали!
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
- pit55
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бос през тръни
- Детайли за колата: 325TDS комбинезон, 728i
- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Направил сам си рингове за ангелски очи, обаче ги правих като премерих големината на фара отвън с линия. В момента диаметъра на ринговете е 14см. За да ги монтирам трябва да разгобя фара и да го измеря точно и да видя къде точно да монтирам диодите по ринговере. c=2pr това е дължината на кръга спрямо радиоса. На 14см. диаметър обиколката на круга е 44см. , аз ги отрязах на 46см. и ги извих както трябва. В моемнта незнам колко да отрежа от тях и къде да монтирам диодите:) Нямам на разположение цял ден, за да свалям фаровете и да правя всичко на куп, затова ме интересува колко точно е диаметъра на кръга дет се монтират очите, за да ги направя предварително и после само да ги монтирам за 1-2 часа
Ето снимка на ринговете, мисля че не е рпоблем да ги коригирам.

Ето снимка на ринговете, мисля че не е рпоблем да ги коригирам.

B M W и всички останали!
9 мнения
• Страница 1 от 1