ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Модератор: Общи модератори
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: ЕС - ЗА или ПРОТИВ
Така е,няма само черно и бяло,по-добре е от нищо..K_Ilkov написа:
Ама косвено печели и държавата де ... ако решат да похарчат нещо от краденото тука

2020та година-България и Румъния все още не могат да напуснат ЕС,защото не покриват критериите за излизане

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Абе истината, е че ни е толкова спряла икономиката, че ако не е ЕС
и нещо да гепим от там ... направо не ми се мисли кво ще стане ...
То на едни кол центрове нема как да се живее
Ингилизите ги бОли щото имат икономика дето работи.
Може и да са малко по-зле или по-добре - ще го преживеят ...
Ама ние ... мама плаче ако спрат евродалаверата тука ...
и нещо да гепим от там ... направо не ми се мисли кво ще стане ...
То на едни кол центрове нема как да се живее

Ингилизите ги бОли щото имат икономика дето работи.
Може и да са малко по-зле или по-добре - ще го преживеят ...
Ама ние ... мама плаче ако спрат евродалаверата тука ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
alx написа: членството в съюза е от финансова полза
Аз лично и околните ми такова нещо не сме почувствали, а не сме нито тъпи нито бедни копелета.
О, да сега се сетих за един "аграроинтелигент" - крупен арендатор и мошеник, който лъже възрастните собственици на земи и плаща смехотворни арендни такси нямащи нищо общо с тези в други райони на България, които дори са с много по-кофти земя.
Същият този голтак до 2007 беше затънал в кредити и имаше само 2 анцуга - ежедневен и официален.

Но влязохме в ЕС и изведнъж взе да получава големи субсидии и за тези 10 години стана истински феодал пак на гърба на българският данъкоплатец. В същото време имам познат, който се занимава със зеленчукопроизводство и той субсидии не получава. Поради тази причина и ядем домати от Полша - нещо за което щяхме да се смеем до откат при комунизма!

Само този пример е достатъчен да отида в близката обществена тоалетна и да изпиша ЕС там където се уринира и с огромно удоволствие да се облегча!

Тука някои младежи се притесняват, че нямало да имат БМВ-та и Интернет, но за пример ще им посоча диктаторската държава Беларус с онзи мустакатия шеметен ръководител с фамилия Лукашенко.
Огромни са усилията на "Соросоидите" да го плюят и клеветят, но истината е, че пътищата са им в пъти по-добри дори перфектни, много се строи, заводите работят, престъпността е сведена до минимум, карат БМВ-та, имат Интернет, имат по-добри от нашите програмисти, дамите са страхотни пи.ки, хората са отзивчиви и любезни и т.н.

Никога не са ми били симпатични англичаните, но тази сутрин дойде една добра вест за един чудесен и звучен шамар плюс идеален отрезвяващ душ за брюкселските евробюрократи и чиновници.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Фидел Кастро написа:alx написа: членството в съюза е от финансова полза
Аз лично и околните ми такова нещо не сме почувствали, а не сме нито тъпи нито бедни копелета.
О, да сега се сетих за един "аграроинтелигент" - крупен арендатор и мошеник, който лъже възрастните собственици на земи и плаща смехотворни арендни такси нямащи нищо общо с тези в други райони на България, които дори са с много по-кофти земя.
Същият този голтак до 2007 беше затънал в кредити и имаше само 2 анцуга - ежедневен и официален.![]()
![]()
Но влязохме в ЕС и изведнъж взе да получава големи субсидии и за тези 10 години стана истински феодал пак на гърба на българският данъкоплатец. В същото време имам познат, който се занимава със зеленчукопроизводство и той субсидии не получава. Поради тази причина и ядем домати от Полша - нещо за което щяхме да се смеем до откат при комунизма!![]()
Само този пример е достатъчен да отида в близката обществена тоалетна и да изпиша ЕС там където се уринира и с огромно удоволствие да се облегча!![]()
Тука някои младежи се притесняват, че нямало да имат БМВ-та и Интернет, но за пример ще им посоча диктаторската държава Беларус с онзи мустакатия шеметен ръководител с фамилия Лукашенко.
Огромни са усилията на "Соросоидите" да го плюят и клеветят, но истината е, че пътищата са им в пъти по-добри дори перфектни, много се строи, заводите работят, престъпността е сведена до минимум, карат БМВ-та, имат Интернет, имат по-добри от нашите програмисти, дамите са страхотни пи.ки, хората са отзивчиви и любезни и т.н.![]()
Никога не са ми били симпатични англичаните, но тази сутрин дойде една добра вест за един чудесен и звучен шамар плюс идеален отрезвяващ душ за брюкселските евробюрократи и чиновници.
Ма чакайте малко, всичко това си правим самите ние! Що няма протести, що не се свалят правителства, щото няма будно гражданско общество и щото ония горе, които и да се завъртят, си се въртят с фирмите и обръчите. Щото ако всички пари от данъци и евросубсидии стигаха и до нормалните хора щяхме да имаме и пътища и производство и т.н. Ама не! При нас всеки е по бързата далавера или изобщо не му се захваща като знае че няма да изкара повече от 1000-2000 лева за отрицателно време. В поне 3 други теми с политическа насоченост съм писал, че докато си траем и не покажем на ония горе, че стига толкова водене за носа ще е така. Сега ще кажете ами подхвани го това - ами не мога да го подхвана. Нито имам толкова познати, които да ме подкрепят, нито имам чак такива ораторски способности, за да обединя хората около дадена идея. Има някакво разделение при нас, което е и нормално де. Тези с по-висок доход и стандарт не се инртересуват от положението, защото им е добре, тези пък с нисък само мрънкат, но нищо не подхващат, а по горните етажи си правят каквото си искат. Отклоних се от темата, но като цяло съм с две ръце за ЕС.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Всеки интелигентен човек е ЗА и минусите са много по-малко от ползите. Тая държава литна и икономиката ни литна откакто сме вътре, да не говорим ,че вече съм обиколил почти цялата Европа и съм живял в тая оакана дъжава Великобритания почти две години и за никой няма истински минуси - ползите от това да си част от съюза са в пъти по-големи. Ако не сте ги разбрали или не сте се поинтересували или имате нужда да поговорите с финансисти или хора в по-големия бизнес от този на квартално / градско ниво.
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Тука референдуми не важат, та ...." ше изчакаме, да видиме, да мине тая буря ...а ако не мине, най-накрая ше се преустройваме ".. 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Отбелязах "против" и ето защо - против съм сегашното образувание, наречено ЕС.
Иначе съм "за" обединена Европа, но не в този й вид.
Иначе съм "за" обединена Европа, но не в този й вид.
Si non confectus, non reficiat.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
kulov написа:Taruno написа:икономиката ни литна
Нещо да се обосновеш или примерно да хвърлиш един поглед на статистики преди да пускаш тъпи meme-та.
Хората си мислят, че до евро оари се докопват само определени индивиди, но това е просто една тъпа конспирационна теория, само около мен има поне 5 фирми, които процъфтяват зараду евро проекти.
А колко паметници на културата, зажележителности, оътища въобще ги има в момента заради евро пари.
Та дори фирмата на татко и на жена ми спечелиха огромен евро проект - без връзки, без подкупи, само с труд и изпълняване на всички условия, така както са посочени.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
ЗА! - България е прекалено малка и слаба за да е напълно самостоятелна, ако не е ЕС кой "свари" ще ни ***, така поне ако е, то ще са само те. - това е по-обобщено, иначе дребните неща всеки ги вижда, предполагам.
Tires are evil - destroy them all ...
аполитичен съм и няма да споря с никого. само ще кажа какво виждам.
в годините големите работещи предприятия се затвориха и фалираха (такива с разработени пазари). какво става в момента с кремиковци? ако се лъжа, ме поправете, но от там идваха 10ина% от бвп на страната. националните ресурси се подаряват на концесионери. моля се дано не намерят газ на силистар, любимият ми плаж е.
малкият и средният бизнес, да не говорим. преди 7-8 години, при първото царуване на тиквоний първи, бях отворил малко магазинче. продавах кафе и ядки. тогава се въвеждаше шокова европеизация. ами не вадих ли хасапи, иса и какви ли не простотии? дори ми искаха разрешително за работно време от общината, за което платих 35 лв. и ако недай си боже решиш да минеш границата и да излезеш и на печалба!!!, накрая идва и данъчният със секирата и си до там. най-големите от всички европейци сме ние. бил съм в различни страни, никъде не е толкова трудно от административна гледна точка да стартираш някакъв проект.
това, което казвам, са наблюденията ми, че сме напълно зависими от европейските пари, защото икономиката хвърчи, както викаш ти. ние сме крупен производител на калашници за арабския свят и на електорат с индоевропейски произход.
за армията същата работа. пълна бутафория. дано да не дойдат един взвод жени, за една нощ ще ни превземат (положил съм наборна военна служба, още тогава си беше бутафория, ама сега си е пълен та@ак).
та освен електората, който ще те преджоби в музея във виена, какво викаш дава нашата икономика на света?
в пълна зависимост сме, икономическа и военна. не лобирам за никого, но изглежда такава е нашата съдба. все да сме васал на някого. или на американци, или на руснаци. не знам някога ще доживеят ли децата ни държавата да се ръководи от националните ни интереси?
има и друго. изкуствената толерантност. нашето поколение плаща цената за греховете на нацисти, конкистадори, темподобни колонизатори... през последните 100-200 години французите са извършили чутовен геноцид в северно арабските страни. за нацистите няма какво да говорим. затова истинският европеец има комплекс - към евреи, араби, цветнокожи, гейове и т.н. не съм с предразсъдъци, просто съм обективен. расизмът може да бъде единствено в една посока. и сакън, да не те заподозрат, че си расист. изхвърчаш от работа моментално, може и в затвора да влезеш. но ако е насочено към източноевропейците - няма проблем. как тъй оня небезизвестен британски политик найджъл фараж сипеше огън и жупел по адрес на румънци и нас? публично и обществено. безнаказано!!! добре, това не е ли расизъм?
не знам на колко си години, но като гледам си млад още (не е обидно да си млад, всеки е бил). в големи части от света е опасно да си бял човек. просто да си бял!!! защото интернет навлезе в последните 10-15 години и хората имат достъп до информация и се образоват.
добре, аз защо трябва да имам комплекс? моите деди са водили единствено отбранителни войни (поне в близките 100ина години, не говорим за атила, хан аспарух и т.н.). тези неща ни се натрапват. просто искам отношението да бъде еднакво, не съм расист, имам много приятели - и цветнокожи, и гейове, и какви ли не.
нещата са доста и едно от друго се отплеснах от същината. гласувах против ес. плюсовете са ясни. кинти отвън, хубави пътища, пътуване по целия свят.
минусите са, че сме колония. заради "хвърчащата" тотално блокирана икономика, сме длъжни да бъдем послушни. ако не - няма пари. и въобще, кой знае до кога трябва да се я въртим покрай запада, я покрай изтока...
много-много-много има за писане. обаче с тая хвърчаща икономика обра точките!!!
в годините големите работещи предприятия се затвориха и фалираха (такива с разработени пазари). какво става в момента с кремиковци? ако се лъжа, ме поправете, но от там идваха 10ина% от бвп на страната. националните ресурси се подаряват на концесионери. моля се дано не намерят газ на силистар, любимият ми плаж е.
малкият и средният бизнес, да не говорим. преди 7-8 години, при първото царуване на тиквоний първи, бях отворил малко магазинче. продавах кафе и ядки. тогава се въвеждаше шокова европеизация. ами не вадих ли хасапи, иса и какви ли не простотии? дори ми искаха разрешително за работно време от общината, за което платих 35 лв. и ако недай си боже решиш да минеш границата и да излезеш и на печалба!!!, накрая идва и данъчният със секирата и си до там. най-големите от всички европейци сме ние. бил съм в различни страни, никъде не е толкова трудно от административна гледна точка да стартираш някакъв проект.
това, което казвам, са наблюденията ми, че сме напълно зависими от европейските пари, защото икономиката хвърчи, както викаш ти. ние сме крупен производител на калашници за арабския свят и на електорат с индоевропейски произход.
за армията същата работа. пълна бутафория. дано да не дойдат един взвод жени, за една нощ ще ни превземат (положил съм наборна военна служба, още тогава си беше бутафория, ама сега си е пълен та@ак).
та освен електората, който ще те преджоби в музея във виена, какво викаш дава нашата икономика на света?
в пълна зависимост сме, икономическа и военна. не лобирам за никого, но изглежда такава е нашата съдба. все да сме васал на някого. или на американци, или на руснаци. не знам някога ще доживеят ли децата ни държавата да се ръководи от националните ни интереси?
има и друго. изкуствената толерантност. нашето поколение плаща цената за греховете на нацисти, конкистадори, темподобни колонизатори... през последните 100-200 години французите са извършили чутовен геноцид в северно арабските страни. за нацистите няма какво да говорим. затова истинският европеец има комплекс - към евреи, араби, цветнокожи, гейове и т.н. не съм с предразсъдъци, просто съм обективен. расизмът може да бъде единствено в една посока. и сакън, да не те заподозрат, че си расист. изхвърчаш от работа моментално, може и в затвора да влезеш. но ако е насочено към източноевропейците - няма проблем. как тъй оня небезизвестен британски политик найджъл фараж сипеше огън и жупел по адрес на румънци и нас? публично и обществено. безнаказано!!! добре, това не е ли расизъм?
не знам на колко си години, но като гледам си млад още (не е обидно да си млад, всеки е бил). в големи части от света е опасно да си бял човек. просто да си бял!!! защото интернет навлезе в последните 10-15 години и хората имат достъп до информация и се образоват.
добре, аз защо трябва да имам комплекс? моите деди са водили единствено отбранителни войни (поне в близките 100ина години, не говорим за атила, хан аспарух и т.н.). тези неща ни се натрапват. просто искам отношението да бъде еднакво, не съм расист, имам много приятели - и цветнокожи, и гейове, и какви ли не.
нещата са доста и едно от друго се отплеснах от същината. гласувах против ес. плюсовете са ясни. кинти отвън, хубави пътища, пътуване по целия свят.
минусите са, че сме колония. заради "хвърчащата" тотално блокирана икономика, сме длъжни да бъдем послушни. ако не - няма пари. и въобще, кой знае до кога трябва да се я въртим покрай запада, я покрай изтока...
много-много-много има за писане. обаче с тая хвърчаща икономика обра точките!!!

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
За свободната търговия и пътуване и един пазар на труда и т.н.
Против централизацията, безсмислени регулации, еврозоната и т.н.
На този етап за ЕС, заради горните плюсове и защото много ефективно ни опъва синджира.
Че дори и тук като чета какви новаторски идеи има и се хващам за главата.
Не знам кво си мислите, че ще стане като излзезем. Бедните ще станат още по-бедни, част от тези, които са добре ще се чупят и друга част ще станат още по-богати...
Дали тези с високия жизнен стандарт искат да напуснат ?

Против централизацията, безсмислени регулации, еврозоната и т.н.
На този етап за ЕС, заради горните плюсове и защото много ефективно ни опъва синджира.
Че дори и тук като чета какви новаторски идеи има и се хващам за главата.
Не знам кво си мислите, че ще стане като излзезем. Бедните ще станат още по-бедни, част от тези, които са добре ще се чупят и друга част ще станат още по-богати...
zvetiko написа:След като хора, които имат висок жизнен стандарт искат да напуснат ЕС
Дали тези с високия жизнен стандарт искат да напуснат ?

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
"Свободна търговия и пътуване" - това е само сиренцето в капана. Сещам се за филма "Баш майсторът в чужбина". Седеше в Будапеща две шишета мастика в ръцете на улицата и се опитваше да ги продаде. Амбулантни търговци и черноработници на полето за ягоди или нещо от сорта. какво плачат англичаните, че няма кой да им работи.
Еврофондове - пари за мафията. Още в първите години един "вътрешен" човек се усети с тези фондове. Замогна се буквално за броени месеци. Оказа се, че станал крупен производител на къпини. Имал назначени цяло село цигани на минимална заплата като берачи. Взима парите и ги "използва за облагородяване на терена и насажденията". Има задължение да предаде Х тона продукция срещу тези пари. Питахме го, какво прави, като дойде време да я предава. Тоя се хили и каза, че нито има къпини, нито нищо. Наистина плаща на десетина мангала, а другите дори и не знаят че са работници. Къпини? Какви къпини? Годината е лоша, дъждовна, суха, пожар е минал .... И ето така, без дори да излезе от София е "крупен производител" някъде, където дори не е ходил.
Единствената далавера е по-лесният внос на скраб "нова употреба" от европейските гробници. Цяла Европа ни вика ЦИГАНИ....
Еврофондове - пари за мафията. Още в първите години един "вътрешен" човек се усети с тези фондове. Замогна се буквално за броени месеци. Оказа се, че станал крупен производител на къпини. Имал назначени цяло село цигани на минимална заплата като берачи. Взима парите и ги "използва за облагородяване на терена и насажденията". Има задължение да предаде Х тона продукция срещу тези пари. Питахме го, какво прави, като дойде време да я предава. Тоя се хили и каза, че нито има къпини, нито нищо. Наистина плаща на десетина мангала, а другите дори и не знаят че са работници. Къпини? Какви къпини? Годината е лоша, дъждовна, суха, пожар е минал .... И ето така, без дори да излезе от София е "крупен производител" някъде, където дори не е ходил.
Единствената далавера е по-лесният внос на скраб "нова употреба" от европейските гробници. Цяла Европа ни вика ЦИГАНИ....
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Аз па съм ПРОТИВ!
Щото ми писна някой европейски чиновнически тупан, който взима някакви луди хиляди евра заплата, да ми налага какво да правя, щото видиш ли Европа ще ни се разсърди, ако не правим нещата както искат тия лешпери в Брюксел.
Требва да сме толерантни с циганите, с бежанците и т.н. щото Европа ще ни обвини в расизъм, дискриминация и т.н. ДА, ама тоя педал дето ще го каже си седи на кожения стол в някой баровски кабинет в Брюксел, и го боли шмайзера за ежедневните престъпления, които тая пасмина правят?!
Тоя номер "ама ние взимаме толкова пари от Европа" взе да се изтърква вече....взимаме едни макари, щото до момента четох някъде, че сме дали повече отколкото сме взели.
За какъв чеп да пращаме една глутница български неграмотници в Европейския парламент, да и плащаме луди пари....и една част от тях даже и не говорят езика грамотно?!
Каквото и да си говорим членството в Европейския съюз е една голяма кражба на пари и еврофондове от определени свързани кръгове в България.
Обикновения човек не хваща нищо, ама абсолютно нищо! Само му се налагат едни правила и стандарт, които 90% от нашето население не могат да покрият с заплата от 600 лева.
И следва стандартното извинение, "ма то толкова време комунизъм, трябва ни още време да изравним стандарта, трябва търпение...."
Абе я си си е*ете майката бе шибани крадци и правителства! Трябва ви още време да източите, откраднете и съсипете всичко що е останало не съсипано!
Брех па не стана един министър председател, маменцето ви ще разкатая на всички управници от Костов до Борисов, дето съсипахте всичко в тая държава!
Щото ми писна някой европейски чиновнически тупан, който взима някакви луди хиляди евра заплата, да ми налага какво да правя, щото видиш ли Европа ще ни се разсърди, ако не правим нещата както искат тия лешпери в Брюксел.
Требва да сме толерантни с циганите, с бежанците и т.н. щото Европа ще ни обвини в расизъм, дискриминация и т.н. ДА, ама тоя педал дето ще го каже си седи на кожения стол в някой баровски кабинет в Брюксел, и го боли шмайзера за ежедневните престъпления, които тая пасмина правят?!
Тоя номер "ама ние взимаме толкова пари от Европа" взе да се изтърква вече....взимаме едни макари, щото до момента четох някъде, че сме дали повече отколкото сме взели.
За какъв чеп да пращаме една глутница български неграмотници в Европейския парламент, да и плащаме луди пари....и една част от тях даже и не говорят езика грамотно?!
Каквото и да си говорим членството в Европейския съюз е една голяма кражба на пари и еврофондове от определени свързани кръгове в България.
Обикновения човек не хваща нищо, ама абсолютно нищо! Само му се налагат едни правила и стандарт, които 90% от нашето население не могат да покрият с заплата от 600 лева.
И следва стандартното извинение, "ма то толкова време комунизъм, трябва ни още време да изравним стандарта, трябва търпение...."
Абе я си си е*ете майката бе шибани крадци и правителства! Трябва ви още време да източите, откраднете и съсипете всичко що е останало не съсипано!
Брех па не стана един министър председател, маменцето ви ще разкатая на всички управници от Костов до Борисов, дето съсипахте всичко в тая държава!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе едно време беше СИВ, сега е ЕС.
Разликата е че едно време партията ти го нахлузва принудително, сега бюрократите от ЕС ти налагат да си го нахлузиш, ама отпускат вазелин. А, сега е и по-лъскаво.
Разликата е че едно време партията ти го нахлузва принудително, сега бюрократите от ЕС ти налагат да си го нахлузиш, ама отпускат вазелин. А, сега е и по-лъскаво.