Въпрос за ключалка на контакта на Е34
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Въпрос за ключалка на контакта на Е34
Блокирала ми е ключалката на волана, тази за контакт и палене на колата - търсих я в www.realoem.com но не успях да намеря схема и сериен номер за нея!
Може ли някой да ми издири номера за да проверя колко струва нова в Дару кар или ако някой е проверил цената там? Ако е нещо брутално (както предполагам) може и да ми го спестите като информация
Благодаря ви.

BMW only!
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
кажи имаш ли EWS или не -дамек дали имаш дистанционно в ключа!
32321156757-без EWS-70.66лв.
32311092764-със EWS-135.92лв.
Цените са актуални на Дару Кар.
32321156757-без EWS-70.66лв.
32311092764-със EWS-135.92лв.
Цените са актуални на Дару Кар.
BMW Service Team
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Благодаря за бързия отговор! Полезна информация, радвам се, че не е скъпа ключалката, ще си я купим другата седмица най-вероятно
Нещо много покупки почнах да си набелязвам от това Дару...големи зарибявки са тия БМВ-та 

BMW only!
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- ZLATEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е55
не бързай да купуваш нова ...
не бързай да купуваш нова ... на мен по същия начин беше блокирала, и то на една бензиностанция, един познат ключар я оправи за няма един час, и от тогава вече поне 3 години грижи не съм имал.
Да не би случайно да си чистил таблото с спрей и да си пръснал в ключалката без да искаш ? Ако кажеш щети дам телефона му.
Да не би случайно да си чистил таблото с спрей и да си пръснал в ключалката без да искаш ? Ако кажеш щети дам телефона му.
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Taка взехме колата, не се знае какво е правено - има изваден втори ключ за палене - съответно и нова кора за под волана ще си търся, защото тази с срязана за да се смести новия ключ - абе тъпа работа
Да, мислех да ходя при ключар (само че във Видин, защото колата е там), мина ми през ума и за втора ръка, но питах информативно, защото все пак нова ключалка е гаранция за дълга и безпроблемна работа. Ако наистина е 70 лева ме устройва, но не знам дали е толкова - проверих за маншона на дебитомера и пишеше покрай 8 лева някаква цифра, а ми го продадоха за 36 лева крайна цена...Ще проверя все пак дали няма и втора ръка някой читав.

BMW only!
- BESSNIA
- Разработва двигатели и хотели
-
- Кара: M3 s54 , e23 745i ,e36 328, M3 s38
- Мечтае да кара: отново м3 е30 :)
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Ето го моят приятел
Ти имаш ключалка и ключ, имаш рефлектори за фаровете, доста неща имаш - ще трябва да те навестим!
Не съм сигурен, но мисля Събота и Неделя да дойде някой от семейството до Враца да вземе всякакви потребности за Е34 от теб. Жалко, че изпих парите за кожения салон, ама такъв е живота 

BMW only!
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Вече имам работеща ключалка, но не знам как се разглабя това чудо?!? Моля някой, който знае да ми каже - искам да извадя ключалката (цилиндърчето) от металната "опаковка" как става? Четох в bimmerfest.com следното :
"If you turn the ignition to the accessory position, you should be able to see a tiny hole at the end of the ignition cylinder. Push a piece of stiff wire into the hole. That should release the cylinder and it should slide right out."
Демек?
едит: иначе ето схема на самата ключалка :
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=30&hl=58
Никой ли не знае?
"If you turn the ignition to the accessory position, you should be able to see a tiny hole at the end of the ignition cylinder. Push a piece of stiff wire into the hole. That should release the cylinder and it should slide right out."
Демек?

едит: иначе ето схема на самата ключалка :
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=30&hl=58
Никой ли не знае?

BMW only!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
amd написа:"If you turn the ignition to the accessory position, you should be able to see a tiny hole at the end of the ignition cylinder. Push a piece of stiff wire into the hole. That should release the cylinder and it should slide right out."
Демек?
Kaто завъртиш ,запалването в допълнителната степен, трябва да можеш да видиш ,малък/тесен отвор накрая на въпросния цилиндър.Вкарай с натиск твърда жица в отвора,това ще освободи цилиндъра(вероятно имат впредвид ключалката) от алуминиевата конзола

Георги Пенчев
- amd
- клавиатурен мунингист
-
Благодаря много за точни превод
Аз си го бях превел до някаква степен, но не ми беше ясно основно това "допълнително" положение на ключа - днес баща ми натисна по-настоятелно с една тел и излезе ключалката. Остава тежкия проблем как да извадим старата ключалка, която е на колата - нали е блокирала и няма как да завъртим ключа в същото положение, та да бръкнем пак с телчицата. Някой от джамбазите в Е30 моля да помага
edit : Благодаря, справихме се вече. С бургията и дрелката стана работата в крайна сметка
Вече е монтирана новата ключалка и работи супер 

edit : Благодаря, справихме се вече. С бургията и дрелката стана работата в крайна сметка

BMW only!
12 мнения
• Страница 1 от 1