Демпферна шайба - гаранция от БМВ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Демпферна шайба - гаранция от БМВ?
Колеги скапа ми се демпферната шайба, но няма и 2 години откакто е сменена от бмв...
Въпроса ми е дали и колко имат гаранция частите закупени от бмв и дали има значение че колата е правена след това на друго място (не че е правено кой знае какво освен сервиз и още 1-2 неща)
Колата е 520д 2006г.
Въпроса ми е дали и колко имат гаранция частите закупени от бмв и дали има значение че колата е правена след това на друго място (не че е правено кой знае какво освен сервиз и още 1-2 неща)
Колата е 520д 2006г.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Re: Демпферна шайба - гаранция от БМВ?
Ако са ти я сменили те, трябва да имаш 2 години гаранция с фактурата, така че спокойно ги наритвай 

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Димо е напълно прав, но имам едно огромно НО...
Възможно е да бъдеш крайно неприятно изненадан и да получиш отказ. Визирам случка при официален вносител на друга реномирана немска марка.
В такъв случай непременно поискай пълни обяснения и не се учудвай ако чуеш невероятни доводи. Най-често причините за отказа са дълбоко законспирирани в текст с малки буквички, с който по уж неизвестни причини са "забравили" да те запознаят.
Не забравяй, че този бизнес още от зората на демокрацията пряко или косвено е в ръцета на бивши служители на "службите", а те не се открояват с особена щедрост.
Надявам се си забелязал, че полицай и митничар никога не казват "ВЗЕМИ", а само знаят "ДАЙ".
Възможно е да бъдеш крайно неприятно изненадан и да получиш отказ. Визирам случка при официален вносител на друга реномирана немска марка.
В такъв случай непременно поискай пълни обяснения и не се учудвай ако чуеш невероятни доводи. Най-често причините за отказа са дълбоко законспирирани в текст с малки буквички, с който по уж неизвестни причини са "забравили" да те запознаят.
Не забравяй, че този бизнес още от зората на демокрацията пряко или косвено е в ръцета на бивши служители на "службите", а те не се открояват с особена щедрост.

Надявам се си забелязал, че полицай и митничар никога не казват "ВЗЕМИ", а само знаят "ДАЙ".

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Може и да са прави- все пак демпферната шайба не е стояла в багажника, а си е взаимодействала и с други елементи на автомобила и ако там нещо не е било в изправност. Може да добавим и качеството на монтажа на демпферната шайба.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
zvetiko написа:Може и да са прави- все пак демпферната шайба не е стояла в багажника, а си е взаимодействала и с други елементи на автомобила и ако там нещо не е било в изправност. Може да добавим и качеството на монтажа на демпферната шайба.
ами гаранция да не се дава на стоене в багажника и взаимодействие с нещата в него

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
zvetiko написа:Може и да са прави- все пак демпферната шайба не е стояла в багажника, а си е взаимодействала и с други елементи на автомобила и ако там нещо не е било в изправност. Може да добавим и качеството на монтажа на демпферната шайба.
Принципно, заедно с демпферната шайба, в БМВ сменят и ролките с ремъците, за да й важи гаранцията.
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
badsharki написа:Принципно, заедно с демпферната шайба, в БМВ сменят и ролките с ремъците, за да й важи гаранцията.
Точно така!

И току виж случайно не ти казали, че трябва да ги подмениш и тях, а после ще ти кажат, че си отказал.

Например за да важи 2-годишната гаранция на амортисьорите SACHS в Германия се прави обстоен преглед на ходовата част на автомобила и се подменя всичко, което бъде посочено. В противен случай: Гаранция - Франция!
Затова съветвам мнозина да не се подлъгват по двугодишните гаранции на българските вносители и внимателно да четат какво пише в гаранционната карта и най-вече с малките буквички.
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
BMW120 написа:Колеги скапа ми се демпферната шайба, но няма и 2 години откакто е сменена от бмв...
Колата е 520д 2006г.
Колега, ако тази шайба е била сложена при тях т.е каквото и да е правено и слагано по колата ти от тях 100% имаш 2 години гаранция. Погледни си фактурата. На края на всяка една тяхна фактура е ясно написано:
" Вложените оригинални BMW резервни части са с 2 години гаранция без ограничение в пробега, считано от датата на фактурата"
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
nikola59 - всичко е точно така, но не забравяй, че фактурата е вид договор, а към него е възможно да има едни "Общи условия", които не винаги се прилагат, но са неотменна част.
И още по-лошото - могат да търпят промяна във времето.
Най-фрапиращите случаи с това понятие са при мобилните оператори и затова има и ще има винаги неприятни изненади.
Дотук спирам защото вече се отваря повод за съвсем нова и различна тема.
Ако има нещо неясно и/или неточно причината е в мен защото не съм добре юридически образован, но се надявам поне малко да съм ясен.

И още по-лошото - могат да търпят промяна във времето.

Най-фрапиращите случаи с това понятие са при мобилните оператори и затова има и ще има винаги неприятни изненади.
Дотук спирам защото вече се отваря повод за съвсем нова и различна тема.
Ако има нещо неясно и/или неточно причината е в мен защото не съм добре юридически образован, но се надявам поне малко да съм ясен.

- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
И какво толкова го умувате? Рекламацията се предявява в сервиза в който е извършена услугата. За целта се представят и съответните документи за извършена услуга и монтаж, както и стоката /в случая автомобила/. Съответно търговеца извършил услугата осъществява вписване на рекламацията в дневник, който води по реда на ЗЗП. Назовава се Регистър за рекламациите, който може да бъде електронен или на тефтер. Клиента иска да види, че е записана съответната рекламация в регистъра. Ако е на тефтер, клиента се подписва на съответната графа, ако е електронен на клиента се дава протокол. В рамките на 30 дни, търговеца е длъжен да се произнесе приема ли рекламацията или не, като в това влиза и ремонта. Ако приеме рекламацията, ремонта е за сметка на търговеца. Ако не приеме рекламацията, се уведомява с клиента писмено със съответни мотиви. След това следва спора.
При условие, че клиента е физическо лице, той се жалва на КЗП и тя се произнася за спора. Ако клиента отново не е доволен, следва съдебен спор.
При условие, че клиента е търговец по реда на ТЗ, няма право да посещава КЗП. Там спора се решава само в съда.
В най-общ смисъл, това е реда. Всичко друго е чесане на пръсти.
При условие, че клиента е физическо лице, той се жалва на КЗП и тя се произнася за спора. Ако клиента отново не е доволен, следва съдебен спор.
При условие, че клиента е търговец по реда на ТЗ, няма право да посещава КЗП. Там спора се решава само в съда.
В най-общ смисъл, това е реда. Всичко друго е чесане на пръсти.
Eй колеги много съм впечатлен.
Отидох, казах им че е скапана, дадоха ми час веднага след обедната им почивка, видяха че се е скапала, смениха ми я по гаранция и единственото което платих беше нов ремък и труд - 52лв.
Чак да не повярваш

Отидох, казах им че е скапана, дадоха ми час веднага след обедната им почивка, видяха че се е скапала, смениха ми я по гаранция и единственото което платих беше нов ремък и труд - 52лв.
Чак да не повярваш

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
е ти какво очакваше? да има панаир ли?
една от марките, които не се ебават с гаранциите е точно BMW, също и останалите 2 премиум групи.
една от марките, които не се ебават с гаранциите е точно BMW, също и останалите 2 премиум групи.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
По-точно изпържи олиото, преди да си отишъл на риболов! 

14 мнения
• Страница 1 от 1