CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Re: CCC модул E60

Мнение от andy » 14 Юни 2016, 10:11

след 2020г. ще констатираме :lol: ако до тогава са живи

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 535 D 272 hp 2005 г.
Мечтае да кара: X5M5 5.0D

Мнение от julyan10 » 14 Юни 2016, 11:42

stoyyyan написа:Здравейте! Изчетох всичките 19 страници :) Но така и не намерих подходящ отговор на моя проблем! Та проблема ми е следния... Преди 2-3 дни взех колата от автомивка, прибрах се вкъщи и всичко беше наред. Излязох до 1 кафе пак всичко беше наред (може би 7-8 паления). След кафето, като се качих в колата и запалих NAVI спри изобщо да работи, не съм имал абсолютно никога проблеми от сорта да забива или пък да показва само БМВ на екрана или пък да насичат дискове, а сега изведнъж изчезна всичко, дори не светят CD и DVD плейарите, парктроника също отказа, свети лампичката, но неиздава никакъв звук, нито пък това че не съм си сложил колана! ПОМОЩ! Колата е с голямата навигация 2005г. Помагайте!

Колега първо пробвай с MPM модула може да се е наводнил.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 14 Юни 2016, 14:03

julyan10 написа:
stoyyyan написа:Здравейте! Изчетох всичките 19 страници :) Но така и не намерих подходящ отговор на моя проблем! Та проблема ми е следния... Преди 2-3 дни взех колата от автомивка, прибрах се вкъщи и всичко беше наред. Излязох до 1 кафе пак всичко беше наред (може би 7-8 паления). След кафето, като се качих в колата и запалих NAVI спри изобщо да работи, не съм имал абсолютно никога проблеми от сорта да забива или пък да показва само БМВ на екрана или пък да насичат дискове, а сега изведнъж изчезна всичко, дори не светят CD и DVD плейарите, парктроника също отказа, свети лампичката, но неиздава никакъв звук, нито пък това че не съм си сложил колана! ПОМОЩ! Колата е с голямата навигация 2005г. Помагайте!

Да съгласен махай кората , която е под резервната гума и виж дали има вода , ако няма , отиди при електричар да ти замери заряда на акумулатора, и ако и той е ОК. софтелектроник 500 лева ремонт или направо инвестирай за някой по-нов ;).

Потребител
Аватар
Кара: e60 e91
Мечтае да кара: КОН

Мнение от stoyyyan » 15 Юни 2016, 10:38

CrazyElement написа:
julyan10 написа:

Да съгласен махай кората , която е под резервната гума и виж дали има вода , ако няма , отиди при електричар да ти замери заряда на акумулатора, и ако и той е ОК. софтелектроник 500 лева ремонт или направо инвестирай за някой по-нов ;).

благодаря колега, точно това исках да обясна, че ми избяга изведнъж, не съм имал проблем преди това. Страното е че днес свалих въпросния модул и се оказа, че е от Е92 *поне така пищеще. сега обаче се разколебах с този МПМ модул, има ли варищнт да се провери някак *съпротивление или ддз без да се налага да качвам модула, защото тия оптики озад нещо не ми вдъхват доверие.

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 15 Юни 2016, 13:34

stoyyyan написа:
CrazyElement написа:
julyan10 написа:

благодаря колега, точно това исках да обясна, че ми избяга изведнъж, не съм имал проблем преди това. Страното е че днес свалих въпросния модул и се оказа, че е от Е92 *поне така пищеще. сега обаче се разколебах с този МПМ модул, има ли варищнт да се провери някак *съпротивление или ддз без да се налага да качвам модула, защото тия оптики озад нещо не ми вдъхват доверие.

Е отиди в една морга и пробвай, те ще ти дадат ако тръгне го купуваш и те печелят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 15 Юни 2016, 13:36

Колега, доста хора карат без въпросния модул и нямат проблеми.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020

Мнение от atanasov_aa » 15 Юни 2016, 19:00

МРМ модула се отваря лесно и проверява за изгнили пътечки по платката. Този модул, не се скапва от едно мокрене. Поврежда се от обилно плаване във вода. При повреда в следствие на мокрене, по платката винаги има следи и се виждат с просто око. Има шанс да се възстанови, но тоя който го прави трябва да си разбира от работа.
При смяна се купува по ВИН номер на двигателя от БМВ. Може да се сложи и от всяка друга кола със същия сериен номер на модула, но там трябва да се обучава. Явно на колегата е сменян и обучаван допълнително. Като сложи друг, ще тръгне веднага без проблеми. Но има една гадна грешка, която излиза и се маха само с обучение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 16 Юни 2016, 14:36

Този модул (мпм) какво точно прави и всички ли го имат ?
Аз нямам резервна гума (има едно корито разделено на четири) под него ли трябва да се намира ?

Ако се изключи (не, че имам проблеми) какво ще се случи (или какво няма) ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexius » 16 Юни 2016, 14:40

Освен изключване, трябва да се излъже самата букса, като се окъсят някилко пин-а.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tasev » 20 Юни 2016, 11:15

Здравейте искам да попитам как най-бързо и сигурно мога да проверя дали е изправен CCC модула?Сега съм с бизнес нави 2005г, предлагат ми фейсово профи.

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 20 Юни 2016, 20:59

Най-добре, като го вземеш от сигурен човек. Колко пари ти го дават, съмнително ниско ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tasev » 20 Юни 2016, 21:34

Цена за монитор,контролер и модул(този с 8 копчета) 600лв. Човека каза че нямал забележки и всичко работело.Има ли начин да се разбере дали всичко е Ок?Ако го изпратят по куриер може ли да се закачи и пробва дали всичко е наред?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 21 Юни 2016, 6:07

tasev написа:Цена за монитор,контролер и модул(този с 8 копчета) 600лв. Човека каза че нямал забележки и всичко работело.Има ли начин да се разбере дали всичко е Ок?Ако го изпратят по куриер може ли да се закачи и пробва дали всичко е наред?

Трудна работа. Ако не е на колата не знам как ще го пробваш

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 21 Юни 2016, 7:14

tasev написа:Цена за монитор,контролер и модул(този с 8 копчета) 600лв. Човека каза че нямал забележки и всичко работело.Има ли начин да се разбере дали всичко е Ок?Ако го изпратят по куриер може ли да се закачи и пробва дали всичко е наред?

На мен това ми се струва доста евтино, направо си бие на крадено...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexius » 21 Юни 2016, 8:01

Ако работи, тази цена е повече от перфектна.
Последна промяна Alexius на 29 Юни 2016, 9:11, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61