ПРЕДЛОЖЕНИЕ, До Г-н Президента, НС, МС, КАТ, ДАИ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Дек 2006, 1:36

Абе точно от тоя форум да излиза идея да се слагат такива глоби за всяка точка е доста... хмм... нереално. Половината караме на магия и то заради дреболии, на мен даже магията ми свърши и съм на само на тото-шанс... та мисълта ми беше, че въпроса не е в глобите, а в манталитета. И тия тежки катастрофи стават заради него. Щото киселото пишлеме с колата на татко дали мисли за глобите като прави глупости. Или селския рейсаджия се притеснява, че братовчед му, който е селския полицай ще му лепне ххх лв щото е пил половин шише ракия? Ми нали той е изпил другата половина. Глоба за корупция? Ей това ако го доживеят и най-младите потребители тука, ше бъде национален празник. Я се осъзнайте и вижте в коя държава живеем. Корупцията е заложена ЦЕЛЕНАСОЧЕНО във всеки закон. И призиви като този само дават повод облажените органи да потриват доволно ръце - хем Х повече приходи в хазната, хем ХХ повече "в документите" и под масата... та с такива призиви сами си го... Ако ще влагаме усилия в обществени кампании, то нека КАТ си вършат съвестно работата като следят състоянието на пътищата и направят така, че на оня дето е скатал асфалта и мантинелата да не може да му се размине. Или на пияните "колеги" дето трошат ламарини и крайници навред, а всичко се покрива или се изкарва виновен потърпевшия. Или държавните "служители" дето са най-големите безобразници по пътищата, при това с бензин и коли, купени от нас!

Мите, както и всички колеги, не се излагайте с призиви да накараме пиявиците да се всмучат още по-дълбоко, заради това се смятат за недосегаеми ;) И искат да ни го мушнат още по-навътре, щото са убедени, че винаги може още малко. За съжаление.
Never mistake motion for action...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Дек 2006, 6:13

аз мисля че в този пост (оригиналния) има нещо много чаровно... :winky:

механизмите за които говориш и искаш да промениш са толкова сложни, със толкова много зависимости че дори тези които са във тях не мисля че са им съвсем ясни. много други неща трябва да се променят с течение на времето и/или умишлено със политическа воля ... едва тогава нещата за които говориш ще имаме шанс да промениме. да не говориме че ако големите неща си дойдат на мястото, тези сами ще се подравнят и влезат в строя ;)

местя темата във "извън темата" ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от ian190 » 10 Дек 2006, 11:38

проблема за съжаление в нашата държава е много по дълбок от това да се налагат санкции с такива размери.
значи има една такава мъдрост, "Ти който казваш да не крадат, крадеш ли?" и друга "ти който учиш другите учиш ли себе си?".
Значи на нас като общество ни липсват основни ценности, основно възпитание, основно човешко отношение, за нас в България човешкият живот не значи нищо.
аз не мисля че ако човек не осъзнае нуждата да бъде човек никой не може да му го наложи.
В смисъл че докато не видях пред мен как блъскат един човек със скорост от около 100км, аз вървях пеша по тротоара, чух клаксон, спирачки, обръщам се и виждам как един дядо пресичайки на светофара спира от това което и аз съм чул и колата го отпраща на 30-тина метра летейки като парцал във въздуха и падащ и ставащ на пихтия и виждам как цялото му тяло и дрехите му започват да се напояват с кръв, щото не отминах ами отидох да видя, и какво значение има какъв е бил светофара зелен, червен или жълт?
а шока за шофъора ще му остане за цял живот, тежестта че се е превърнал в убиец.
ако ние не осъзнаваме нуждата да се контролираме значи не сме достойни да сме хора и положението ще се влошава.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 10 Дек 2006, 11:47

животът е низ от случайности, не случайно наредени...
4 8 15 16 23 42

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 10 Дек 2006, 12:09

Как ще реагирате, ако някой пиян помели на автобусна спирка 8-10 човека, сред които са съпругата и двете ви деца? И след седмица да речем пак го спират пиян, но вече и без книжка, защото му е отнета?
Или някой с кола като тези отдолу

http://autozoo.ru/?p=822

направи така, че войната по пътищата да ви засегне - не дай Боже естествено - и вас лично?
Българите сме си така - докато мечката е у комшията - няма страшно, мен не ме засяга....
А там ни е трагедията.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 10 Дек 2006, 12:57

Ами не е това форума човек. Тук 60% карат като идиоти ама знаят че е Упасно :D , а ти ще им говориш за разумо каране
http://www.bmwpower-bg.net/forums/posting.php?mode=reply&t=42932
Поредната безполезна тема............ за огромно съжаление!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 10 Дек 2006, 13:31

Съгласен съм, че глобите трябва да са сурови, но реално погледнато на фона на средния доход в България, те и сега са си солени, особенно след промените, които влизат след нова година :idea:

Основното нещо, което трябва да се промени, не са глобите :idea: Като се натаралянкаш и ако ти е толкова малко мозъка в главата, никаква глоба няма да те спре в 4 часа сутринта, след мощен запой, да се утрепеш :idea: Незнам как е в София, но в момента в моя град услугата да ти приберат автомобила заедно с теб след запой струва около 5 лева и няма много клиенти :idea:

Първото нещо, което трябва да се промени, и това е най-най-лесно постижимо е ЖЕСТОКО ЗАТЯГАНЕ НА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПРЕГЛЕДИ и безкомпромисно спиране от движение на абсолютно всички технически неизправни автомобили (поне 50% от всички съм убеден, че не отговарят на техническите изисквания).

Второто много важно нещо е ПЪТИЩАТА - ние не се движим в нормални условия, за да се изисква от нас нормално поведение на пътя :idea: Колкото и КАТ да вадят статистики, че 90% от катастрофите стават заради "несъобразена скорост" (може да е всякаква, даже и 20 км/ч може да са несъобразени с трапа пред теб) и едва 3-5 % стават заради лощи пътни условия, всеки е наясно с условията на пътя.

Третото също много важно нещо е КАТ - да се промени тотално начина на работа на тази организация/служба :idea: От чакащи "на гюме" писачи на актове и събирачи на рушвети, да започнат да се грижат реално за безопасността по пътищата - това означава повишен контрол на рисковите места (всеки знае в града си къде стават най-много катастрофи!). Тук правилно казвате в Европа как е, обаче някой да спомене какво се случва примерно ако спукаш гума на магистралата? Да подскажа - незнайно от къде се появява полицейска кола след 5-10 минути :idea:

Четвъртото нещо - преобразуване на нерегулираните крастовища в такива със светофари или в кръгови, като задължителна промяна на закона и поставяне на водачите навлезли в кръговото да са с предимство (сега е наобратното, ако няма знаци)

Има още много неща, които могат да се направят, но определено, най-неефективното от всички е сляпото увеличение на глобите. В съкращението КАТ буквата К означава КОНТРОЛ. Именно такива служви се създават, за да контролират и така е навсякъде по света, обаче при нас те не се занимават с контрол, а със събиране безконтролно на рекет от шофьорите. Как да има уважение към правилата от страна на водачите, при положение, че най-големите нарушители и хора над закона са именно пазителите на тези закони!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 10 Дек 2006, 13:42

И аз предлагам някои работи
1-да се спре движението на коли в цетъра
2-който паркира на тротоар,да се глобява от 100-200
3-да се забрани возенето на жени с къси поли :mhihi: най-вече на предната седалка
4-да се забрани внасянето на таралясници,които са над 15г(много проблем създават)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mastorpetko » 10 Дек 2006, 13:48

evans написа: 4-да се забрани внасянето на таралясници,които са над 15г(много проблем създават)

Не е проблема в годините на возилото, а в състоянието му. Има много автомобили на по 5-6 години (бивши таксита примерно), които са тотално грохнали :idea:
Изображение

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 10 Дек 2006, 13:49

evans написа:И аз предлагам някои работи
3-да се забрани возенето на жени с къси поли :mhihi: най-вече на предната седалка
4-да се забрани внасянето на таралясници,които са над 15г(много проблем създават)

а аз предлагам да ТИ се забрани да пишеш простотии
след тва да ти се изземе книжката (ако изобщо имаш)
и накрая да ти се счупят ръцете за да не можеш никога вече да оглушаваш хората с недъгавото си тупуркане по тия еванси
ебаси
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ultimate_driver » 10 Дек 2006, 13:54

EVANS Такива простотии вденя за национален траур завучат много идиотски
П.С. а така сега пък преместихме темата в Извън Темата точно така там й е мястото :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 10 Дек 2006, 14:49

BMW_POWER написа: Но всеки знае че там и в доста други страни е фрашкано с камери навсякъде.. :roll:

които 2/3-ти неработят като камери ... даже са си направили сайт с кои работят и кои не
просто немогат да обработват информацията
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

свой
Аватар

Мнение от свой » 10 Дек 2006, 15:06

evans написа:И аз предлагам някои работи

ако земем и ги спрем от движение тея от точка 4 .. значи трябва половината форум и повечето да тръгнат пеша .. нема как да стане :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dizelboy » 10 Дек 2006, 15:13

нещо си се надско4ил в желанието си ми се струва :!:
ИзображениеИзображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!!!!!!!

Мнение от павката » 10 Дек 2006, 16:20

и аз съм за оправяне на пътищата, пък после да ни санкционират,там е голямата далавера.тука шефа на пътното НЕ е фрашкан с пари,тъпия му син НЕ харче по още по-тъпи ку...,щерката НЕ се дрогира(няма лошо) и накрая тоя цървул води лекции в техн.университет(чудя се дали ги открехва как се крадат държ. пари???????????)
.......е аз да съм стриктен,за да може други да се тъпчат с пари
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата