Относно шум в климатроника
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Относно шум в климатроника
събота и неделя вдигам само на познати телефониМАЧКАТОР написа:МИСТИКАnikolai4eff написа:точно така колата е спряна под наклон и десните колела са на бордюра.Дали няма да има бушон само за това вентилаторче.е ти телефон-0886666566-звънни ми да я ускубя тая мистика
Кой знае каква тъпня е

- nikolai4eff
- Потребител
-
Поблема е от двете вентилаторчета зад таблото на климатроника. Въпроса е как да стигна до тях за да се почистят,и въопще някой правил ли е тази процедура?
Почистват се със сгъстен въздух, но не много силен, примерно 2атмосвериnikolai4eff написа:Поблема е от двете вентилаторчета зад таблото на климатроника. Въпроса е как да стигна до тях за да се почистят,и въопще някой правил ли е тази процедура?

Àç ãî èìàì ñúùèÿ øóì òîé å òî÷íî îò òîçè âåíòèëàòîð êîéòî îáðúùà âúçäóõà â êóïåòî è äà èíôîðìàöèÿ íà êîìïà çà âúòðåøíàòà òåìïåðàòóðà.Ïðè ìåí øóìà ñå óñèëâà êàòî íàòèñíà ïåäàëà íà ñïèðà÷êèòå è ñïèðàì.Ãîâîðèõ ñ ìîÿ ìàéñòîð ïî åë. ÷àñòà êîéòî àç ñìÿòàì ÷å å ìíîãî ñâåòíàò ñ íåùàòà è òîé ìè êàçà ÷å ñå ïîëó÷àâà òàêúâ ïðîáëåì ñïèðà äà èçêëþ÷âà è ïàäà àêóìîëàòîðà è ãî ðåøèë ïðîáëåìà íà íÿêàêúâ äðóã áàâàðåö è íå áèëî íîùî ñëîæíî àêî ïîíå ìàëêî ðàçáèðàø îò òîÿ íåùà.Èìàëî íÿêàêâà ïëàñòèíà êîÿòî ñïèðàëÿà äà ñðàáîòâà è âèæäàø ëè ñå ïîëó÷àâàë òîçè ïðîáëåì.
 ÁÌ ñåðâèç èñêàëè ìíîãî ïàðè çà îòñòðàíÿâàíå íà ïðîáëåìà (êàêòî è çà êàêâèòî è äà å äðóãè íåùà äå)à òîé ñè áèë ïðîñòè÷úê!!!!
 ÁÌ ñåðâèç èñêàëè ìíîãî ïàðè çà îòñòðàíÿâàíå íà ïðîáëåìà (êàêòî è çà êàêâèòî è äà å äðóãè íåùà äå)à òîé ñè áèë ïðîñòè÷úê!!!!
- nikolai4eff
- Потребител
-
Колко атмосвери има при помпенето на гумите,и направо през малките решетки на климатроника ли се почиства.

П.С.-с въздух днес нищо не стана, църкат като мишки

- nikolai4eff
- Потребител
-
искам да кажа че при мене проблема се задълбочи,за исвестно време изваждах бушона от таблото всяка вечер за да не ми пада акомулатора.сутрин когато го сложа вентилаторчетата църкаха докато загрееше колата и след това не се чуваше като работят.обаче от два дена въобще спряха да работят и във колата много топъл въздух спрямо зададеното температура на парното.
- IZVERGINIO
- Потребител
-
Един съвет от мен не ходи в сервиз на БМВ! Там освен да сменят масла и филтри друго немогат. Откакто искаха да ми сменяват помпата ГНП - то имам в предвид и да ми земат 4000 и кусор лева......
Проблема беше в лош контакт на едно от кабелните жила на главата на помпата който го запоих САМ и колата се оправи!
Относно проблема ти с вентилаторите:
Аз сам бих си ги почистил и смазал!
Един познат е правил тази процедура и знам че не е голяма философия. Успех
Проблема беше в лош контакт на едно от кабелните жила на главата на помпата който го запоих САМ и колата се оправи!
Относно проблема ти с вентилаторите:
Аз сам бих си ги почистил и смазал!
Един познат е правил тази процедура и знам че не е голяма философия. Успех
- nikolai4eff
- Потребител
-
ДАЙТЕ СЪВЕТ КАК ДА СТИГНА ДО ТЕЯ МАЛКИ ВЕНТИЛАТОРЧЕТА.ТАКА ВСЕКИ БИ МОГЪЛ ДА СЕ СПРАВИ С ТОЗИ ДОСАДЕН ПРОБЛЕМ,БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА МУ ОДИРАТ КОЖАТА В КОЙТО И ДА Е СЕРВИЗ.МАЧКАТОР ЩЕ ШЕ ДА ПРАВИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА,НО НЕЗНАМ ДО КЪДЕ Е СТИГНАЛ.
Пич, имам едно 5-месечно зверче в къщи, което не ми позволи да си оправя проблема вчера, утре ще пиша какво съм сътворилnikolai4eff написа:ДАЙТЕ СЪВЕТ КАК ДА СТИГНА ДО ТЕЯ МАЛКИ ВЕНТИЛАТОРЧЕТА.ТАКА ВСЕКИ БИ МОГЪЛ ДА СЕ СПРАВИ С ТОЗИ ДОСАДЕН ПРОБЛЕМ,БЕЗ ДА СЕ НАЛАГА ДА МУ ОДИРАТ КОЖАТА В КОЙТО И ДА Е СЕРВИЗ.МАЧКАТОР ЩЕ ШЕ ДА ПРАВИ НЕЩО ПО ВЪПРОСА,НО НЕЗНАМ ДО КЪДЕ Е СТИГНАЛ.

- jivko81
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 750LI Xdrive
Kido написа:Здравейте,
Тъй като оправях скоро гореспоменатия проблем:
- има 2 вентилаточета - за всяка зона по 1. Те се изключват след 15 минути когато компютъра спре подаването на ел из колата (така ми обясниха защото аз се чуден как не ми пада акумолатора).
Ако стоите в колата няма да се изгасят защото колата не влиза в този stand-by режим.
Проблема
- проблема със звука се оправя като отворят решетките и почистят вентилаторите - същия проблем го има и при компютрите когато техните вентилатори се замърсят и почват да издават щум.
Моите ги почистиха и сега нямам нито щум нито дяволи. Дано съм ви помогнал.
Колега а как точно се свалят решетките за да почистим вентилаторите. При мен има един шум като пъркане като подавам малко газ на висока предавка, като си вдигне оборотите шума изчезва ама е много дразнещо. Ако някой знае как се оправя да помага
- nikolai4eff
- Потребител
-
Значи относно малките вентелаторчита при мен не спираха защото имах голяма отечка от плафоните в купето 5,6 повече пъти от допостимото след като извадих бушона за всички плафони в купето,вентилаторчетата си спират нормално10 минути след като заключа колата така няма излишна консумация на ток,мисълта ми е всеки със този проблем да си замери консумацията на ток след като колата е заключена и нищо не свети по нея,за да не купувате като мене нов акомулатор.При мен въпросният бушон №4 незнам защо, но той отговаря и за пръскалките на чистачките може пък и от там да идва проблема с отечката.
- moviestudio
- Потребител
-
Здарвейте,
от скоро сам с Е39 и имам един проблем с вентилатора. Издава (някъде на средните обороти) много неприятен цвъркащ шум, подобен на чуруликане на врабче примесено със скърцане.
Някой има ли идея как да се преборя с това чудо?
от скоро сам с Е39 и имам един проблем с вентилатора. Издава (някъде на средните обороти) много неприятен цвъркащ шум, подобен на чуруликане на врабче примесено със скърцане.
- pazokolarov
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320dA 525xd
moviestudio написа:Здарвейте,
При доста коли го има. Старост-нерадост, дето му се вика.

Обикновенно като застудее времето се чува по-силно. От "перката" на вентилатора в купето е. Оправя се или със смазване или със смяна.
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4