Грешка Dynamic Drive

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Грешка Dynamic Drive

Мнение от Rennfahrer » 11 Авг 2014, 22:15

Здравейте, купих си наскоро бензиново Е60, 530i, 2004 г. До днес си мислех, че нямам дайнамик драйв, защото по номер на рамата нищо не излиза. Имам обаче активен волан. Днес както си карах, минах през един легнал полицай с 30-40 км в час и на компютъра ми излезе грешка: "dynamic drive fault. Карайте внимателно в завоите" - нещо такова. След 1-2 минути надписът изчезна, като спрях пред блока, проверих си бордния компютър за грешки, излезе ми всичко ОК.

Та, според вас, имам ли дайнамик драйв аджеба или нямам? Това моментна грешка ли е било, задето съм минал през бабуната или е хубаво да я закарам на сервиз да видя какво се случва.

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Re: Грешка Dynamic Drive

Мнение от Trixster » 11 Авг 2014, 22:56

На място когато навиеш пълен ляв или пълен десен колата накланя ли се в страни ? Погледни окачването. От пред динамик драйва е с по-особенно окачване именно заради накланянето на автомобила.
Последна промяна Trixster на 28 Юни 2016, 12:59, променена общо 1 път
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E60
Мечтае да кара: М6

Мнение от Rennfahrer » 12 Авг 2014, 10:21

Де да знам. Не съм правил такива експерименти. Но в завоите имам чувството, че се носи като лодка. Сякаш задницата се плъзга спрямо оста на завиване, много странно усещане, досега си мислех, че е от активния волан.

От една страна, по пътя на логиката: ако нямам dynamic drive, защо на компютъра би ми излизало грешка в него :kuku: Няма логика и причина да е така.

От друга страна, виждал съм на други Е60-ки, конкретно една за американския пазар, при проверка на ВИН-а, излиза:
S229A Dynamic Drive.

При моята излиза обаче само: S217A Active Steering.

:dunno: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 i E60 N52B30AF
Мечтае да кара: Bmw 550 i xDrive

Мнение от ristaka 82 » 27 Авг 2014, 22:49

imas.jpg
images.jpg
Най точно ще е ако провериш реактивната щанга посредата отред и отзад на колата дали има един черен цилиндър с маркучи към него. Озад няма кора и ако се наведеш достатъчно ще видиш щангата (на първата снимка)....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530D 218hp
Мечтае да кара: Параход

Мнение от blackyhn » 04 Юни 2016, 21:03

Какво се оказа, колега? На мойта и излезе тази грешка веднъж и долях някакво масло специално ... оправи се. Сега ми светва когато паркирам колата на неравно. Тоест едната гума е на лек бордюр или предните гуми са на ръба на "спускането" на гаража ... нормално ли е това?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 12 Юни 2016, 10:46

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 12 Юни 2016, 10:46

И това само когато е паркирана по специфичен начин ?!?!?!

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 27 Юни 2016, 11:57

Колеги, напоследък ми се случва все по-често да чувам едно бучене от задната част на колата след като я паркирам и сляза от нея. Предполагам, че е помпата на адаптивното окачване. Може да е тръгнала да си ходи вече ... Възможно ли е грешката да е свързана с това?

И друго - колегите са писали, че има някакви букси за почистване в преден десен подкалник ... на някой да му се намира снимка?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i автоматик 04'
Мечтае да кара: F10

Мнение от ultrashock » 27 Юни 2016, 12:20

blackyhn написа:Колеги, напоследък ми се случва все по-често да чувам едно бучене от задната част на колата след като я паркирам и сляза от нея. Предполагам, че е помпата на адаптивното окачване. Може да е тръгнала да си ходи вече ... Възможно ли е грешката да е свързана с това?

И друго - колегите са писали, че има някакви букси за почистване в преден десен подкалник ... на някой да му се намира снимка?

Колега, в тази тема е описано много добре (с картинки) къде се намира, как работи и за какво служи. Аз също имам DynamicDrive и от известно време сдаде багажа. Лошото е, че ходих къде ли е и никой не е на ясно с тази система, тъй като е рядка. Все още си карам с тази грешка,а не ми остава време аз да се заема. Системата се обучава, при теб може да е такъв проблемаи да трябва само обучение на сензорите, което става лесно, но при мен не минава инициализацията, тъй като явно има нещо гнило.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 27 Юни 2016, 12:34

Мерси, колега. Ще я атакувам тези дни. Ако намеря нещо ще пиша тук.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 27 Юни 2016, 13:22

В мегапартс има блок за DynamicDrive, но е от Е65, от Е60 няма такава част. Дали този би станал? Ако е така да купя един и да го сменя целия блок или само датчиците по него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 27 Юни 2016, 13:28

Изглежда по абсолютно същия начин но кой знае :dunno:
Виж по чуждите форуми. Иначе цената ме успокои малко :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 27 Юни 2016, 13:44

Ами няма информация. Иначе е 1:1, но може да изникнат разлики :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от blackyhn » 28 Юни 2016, 17:49

Майстора каза, че е записана някаква грешка от сензора за посока на системата. Липса на комуникация с модула. В понеделник ще разберем дали е от буксата или от сензора. Тогава и гадния кабелен сноп над багажника ще мъчи та всичко наведнъж ... Ще пиша след това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ultrashock » 14 Сеп 2016, 8:46

За информация: вчера мисля че успях да се преборя с Dynamic Drive. Даваше грешка и всеки път излизаше на дисплея Dynamic Drive Failure..... След дълго търсене и оферти за Valve Block-а с всичките му датчици от сорта на 300-400лв, без да съм сигурен дали това наистина е проблема, накрая намерих в мегапартс въпросния модул точно за моята кола (цена 82лв). Ходих при майстора, който го смени целия и провери окабеляването. След монтажа му грешката изчезна. Направих Startup процедурата с INPA и колата започна да се накланя наляво и надясно, мърдаше с по 10-15см нагоре и надолу, както е показано на това клипче: https://www.youtube.com/watch?v=zCdvFbzOFrw
Сега всичко изглежда да е ок, интересно ми е трябва ли да правя нещо допълнително или в случай че работи и минава тази процедура, да не го пипам повече?

Следваща

Назад към Е60/Е61