Смяна на маслото на автоматик е90?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Смяна на маслото на автоматик е90?
nero_ написа:Малко си играем на семантика, но добре - приемам, че драйв офф и аутохолд са различни неща
nero_ не си прав не е семантика човек,нямат нищо общо 2 различни системи са,разбирам ти идеята,но едното е цялата система .
Аuto Hold - понеже съм карал когато е активна - спираш на светофар без значение наклон или не,махаш крака от спирачката и колата Не мърда а си на D ,до момента вкойто не подадеш газ - така ,че при нас няма как да се случи това,пуснеш ли спирачка освен ако не си дръпнал ръчната - тръгваш
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:julkata1 написа:nero_ написа:Taruno написа:Autohold в Е60 / Е90 няма недейте да разпространявате слухове, имаш асистент за потегляне при наклон, но това е съвсем друго - autohold изисква ел. ръчна спирачка.
А иначе да не бях забелязал, че на колегата колата му е xd и тогава пак проблема надали ще е в скоростите.
Не знам каква е разликата между autohold и асистент за потегляне, но фактите са, че колата държи спирачка, когато си на наклон, докато не подадеш газ (след няколко секунди отпуска). Това е на сегашната ми 335и автомат, както и на предната ми 325и ръчка (задно и двете). Както искате го наричайте.
Ето малко инфо за да знаетеhttp://www.bmw.com/com/en/insights/technology/technology_guide/articles/electromechanical_parking_brake.html?source=index&article=electromechanical_parking_brake
Айде и за теб малко инфо![]()
- това което си дал е за F30 но не и за Е90
защото при Е90 НЯМА AUTO Hold ...това е нещо различно,AUTO Hold може да те държи доста дълго,а това което е при нас е 2сек - при новите модели тествах наскоро Х1 мисля беше повече - Drive Off мисля важи и за ръчните кутии
D.<
Стана много офтопик, колегата написа че не знае какво е autohold, иначе знам че го няма при е90

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колеги, аз не съм с X drive, в гаража има доста голям наклон, изкарвам я на заден ход и като съм на R изобщо не тръгва напред. Направило ми е впечатление, че когато съм на светофар и отпусна спирачката, трябва да изчакам 1 сек. и тогава да натисна газта, за да зацепи.
Колата сама потегля, веднага щом отпусна спирачката, както трябва да е, но натисна ли газта мигновено, след като съм пуснал спирачката и се усеща едно "захапване/замисляне" на скоростите, все едно включва от N към D. При вас забелязва ли се подобно нещо?
П.п: Маслото е сменяно с машина, не се замисля да превключва предавките, плавно превключва, няма грешки.

П.п: Маслото е сменяно с машина, не се замисля да превключва предавките, плавно превключва, няма грешки.
И при мен го има това. Обяснявам си го с факта, че този ZF на теория, при стоене на светофар, трябва да превключва на N с цел икономия на гориво. Следователно, после трябва да включи на D отново и за това се усеща въпросното забавяне. 

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
И аз го имам това, спирам на светофар държа спирачка след пускането и мигновеното подаване на газта се усеща точно това което споменава колегата Ванката, моята е 320д 2007 значи аз си го обеснявам със следното. Когато тръгна след като съм запалил колата минава от 1 скорост нагоре нооо ако след това спра при следващото потегляне колата потегля от 2 от 1 потегля само ако изключиш от Д на П, според мен когато е на Д и държа спирачка колата е на 2 скорост и след рязкото подаване на газ за да има повече сила автомата минава веднага на първа и за това се усеща това нещо, пак казвам не съм сигурен. И за сведение вчера спрях на един наклон които според мен е 30 градуса и пуснах спирачка а колата не потегли а стои спряла и не мърда, как докосна леко педала плавно потегля, аз нямам асистент.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Не, автомата реди предавките до 1ва (чрез типтроника може да го установите), просто когато вече много намали все едно изключва от скорост, но не е точно на N, защото си седи на 1ва предавка... Сякаш е в режим на готовност, не мога да го обясня, но определено не се държи като по-старите автомати. Когато правя старт, чрез спирачка и газ, тогава няма такова замисляне, както пусна спирачката и се изстрелва. Направило ми е впечатление, че когато е на спорт и тогава липсва или е много малко това замисляне/включване, както искате го наречете 

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
И аз да се изкажа
и при мен го има този лаг. На стоп при натисната спирачка и на D след като се подаде газ колата се чуди за 1 сек. и после наема. Мене много ме дразни това ама явно са си така
E90 320i

E90 320i
Всички удоволствия са описани в НК!
- vanka7a
- ентусиаст
-
Явно доста хора сме така
Някой да е пробвал да ресетва автомата чрез throttle reset (на контакт, държиш педала на газта за 30 сек. и гасиш)?

- nasopraso
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 hp 2007 г.
- Мечтае да кара: НЛО
Пробвал съм - нищо не стаа.
Даже и от комп сме я ресетвали...1-2 км е добре и после пак си е по старо му
Даже и от комп сме я ресетвали...1-2 км е добре и после пак си е по старо му
Всички удоволствия са описани в НК!
- vanka7a
- ентусиаст
-
Може би, ако се сменят соленоидите, ще се оправи, ама...
- awful
- ентусиаст
-
vanka7a написа:Не, автомата реди предавките до 1ва (чрез типтроника може да го установите), просто когато вече много намали все едно изключва от скорост, но не е точно на N, защото си седи на 1ва предавка... Сякаш е в режим на готовност, не мога да го обясня, но определено не се държи като по-старите автомати. Когато правя старт, чрез спирачка и газ, тогава няма такова замисляне, както пусна спирачката и се изстрелва. Направило ми е впечатление, че когато е на спорт и тогава липсва или е много малко това замисляне/включване, както искате го наречете
Ами пробвам съм го и моят тръгва от втора точно със типтроника пробвах няколко пъти и все на 2 седи, даже и други колеги споделиха че и при тях тръгва от 2 след като са спрели.
- vanka7a
- ентусиаст
-
awful написа:vanka7a написа:Не, автомата реди предавките до 1ва (чрез типтроника може да го установите), просто когато вече много намали все едно изключва от скорост, но не е точно на N, защото си седи на 1ва предавка... Сякаш е в режим на готовност, не мога да го обясня, но определено не се държи като по-старите автомати. Когато правя старт, чрез спирачка и газ, тогава няма такова замисляне, както пусна спирачката и се изстрелва. Направило ми е впечатление, че когато е на спорт и тогава липсва или е много малко това замисляне/включване, както искате го наречете
Ами пробвам съм го и моят тръгва от втора точно със типтроника пробвах няколко пъти и все на 2 седи, даже и други колеги споделиха че и при тях тръгва от 2 след като са спрели.
Възможно е аз да се бъркам тогава, но каква ще е логиката да връща на 1ва, като го прави дори когато леко натискам газта? Днес ще си направя експериментите...

- awful
- ентусиаст
-
При мен това със лекото натискане проблем няма потегля си спокойно само при рязко пускане на спирачката и агресивно натискане на газта се получава. Ще направя и аз някои тест тези дни.
При различните мотори е различно. 335и почти винаги тръгва от 1-ва. Понякога ако спреш за кратко, а преди това си пълзял на 2-ра, остава на 2-ра. 335д например, често тръгва от 2-ра (по спомен - може и да греша). Вече споменах, каква е най-вероятната причина за това замисляне. Ако на Спорт не го прави, още повече подркепя твърдението ми (тогава не искаш икономия, искаш да работи бързо).
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
не грешиш - почти винаги си тръгва на 2-ра ако потегляш плавно. ако бъзикнеш газта минава на първа...най-вероятно всички дизели са така
"Чемодан, вокзал, Москва"