Вярвате ли в дарвиновата теория ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Вярвате ли в дарвиновата теория ?

Да, произлезли сме от маймуни.
24
36%
Не, това звучи неправдоподобно.
42
64%

Общо гласове : 66
старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: Вярвате ли в дарвиновата теория ?

Мнение от Elesar74 » 09 Юни 2016, 12:29

Fear написа:
Elesar74 написа:Ной е бил с жена си, освен това дъщерите му са блудствали с него. На какъв език Адам е казал, че коня е кон, аз не знам. Най-вероятно на този, който е бил по време на строежа на Вавилонската кула. Адам с днешна дата е мъртъв, така че сарказма ти е излишен.

Вай, вай, много грешен този Ной бе, гледай го ти дъртия му мръсник. :mhihi:
Колкото до Адам, много ясно, че не знаеш, обаче си много сигурен как са станали нещата.
И сарказмът си ми е точно на мястото, иначе щеше да можеш да обясниш, как Адам е кръстил твари, за които и представа си е нямал, че съществуват.
Ама тогава вече и слепите ще видят, колко ти издишат "аргументите".

Колкото Ной, едва ли си ти този, който може да го съди. Адам е именувал животните, които са били доведени пред него. Това включва полските зверове и птиците. Очевидно водния свят не е бил доведен пред Адам. Това само свидетелства, че човек има дадена способност, именно да идентифицира и различава сред множеството. Следващите хора са видели други видове и са ги именували, по примера на Адам. Коня беше просто пример, ама ти се хвана за думата.

K_Ilkov написа:
Elesar74 написа:Мутацията е в 99% от случаите вредна за организма. Нарушаването или изменението на нищожна част от генетичния код, обикновено има трайни и неблагоприятни последици за организма.

Написах това, защото K_Ilkov повдигна въпроса за създаването.

Много ти благодаря! Надявах се точно ти да ми обясниш нещата :mhihi:

1% ... Благодаря ти, че все пак предположи, че мутацията има и положителни страни ...
1% ... умножен по милиони години ... еволюцията не става за 6 дена сори ...

И да много кофти, че никой не се е сетил да напише книга с притчи за еволюцията ;)
Сигурно не им е било до писане тогава :mhihi:

Много ми е интересно разните дивашки племена в джунглите, каквито има и днес все още,
защо са останали на много по-ниско ниво от други народи и раси?
Защо Бог е пропуснал да ги осени с мъдростите си и тн.?
Защо са толкова различни от един европеец, дребни, с кратък живот и тн. ...
Нали сме създадени еднакво?
Или копи/пейста не го е имало тогава :mhihi:

Написах това, защото продължаваш да бръщолевиш тотални глупости и да се опитваш да докажеш нещо чрез Библията :dunno:

Разните племена в джунглите са също хора, като теб и мен и могат да бъдат научени и образовани, само дето няма кой. Това, че са с различен ръст, различен цвят на кожата, различни черти, не ги прави човекоподобни. Те не са маймуни в последен стадий на развитие. Къде пише, че сме създадени еднакво и какво значи това? Още в първите думи е записано, Бог създаде човек, мъж и жена ги създаде, тоест, различни. Днес това ми е много смешно, като започнат всички да говорят за разни права между мъжете и жените, щото били еднакви. Кое им е еднакво? Нищо и никъде не е еднакво и Бог никога не е създавал нещо еднакво. Една снежинка, дето пада на земята, няма аналог с друга. Представяш ли си за какво разнообразие иде реч? Защо тези хора се намират там където са, аз лично нямам отговор. Знам обаче, че повече надежда има за тях, отколкото за тези в мегаполисите.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 09 Юни 2016, 12:46

Elesar74 написа:Колкото Ной, едва ли си ти този, който може да го съди. Адам е именувал животните, които са били доведени пред него. Това включва полските зверове и птиците. Очевидно водния свят не е бил доведен пред Адам. Това само свидетелства, че човек има дадена способност, именно да идентифицира и различава сред множеството. Следващите хора са видели други видове и са ги именували, по примера на Адам. Коня беше просто пример, ама ти се хвана за думата.

Аха, само човек има способност да идентифицира и различава сред множеството.
Викаш, това антилопите в саваната не могат да идентифицират и различат зебрата от лъва, нали? :mhihi:
Или не се брои, 'щото си нямат "свещена" книга, в която да запишат тази способност на първата създадена от бога антилопа?
Много мъка има по този свят, направо е страшно.

А за Ной си прав, че не мога да го съдя, ти защо не пробваш да съдиш Питър Пан например?
Защото той е точно толкова историческа личност, колкото и Ной. :D

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Юни 2016, 13:27

hell's angel написа:... щото естествения подбор не променя ДНК-то и не разширява видовете, а по скоро води до редукция. От друга страна много звена и клони се губят и нямат намиране. Та за сега тва е мейнстриима. Аз от мутации не разбирам, ама в комплексните организми по-скоро водят до регрес, намаляване на генетичната информация и недъгаво поколение...

Не съм специалист та да споря, кое и как променя ДНК-то, но то май се променя без много да му мисли :mhihi:
2 деца от едни родители, често са доста различни в много отношения ...
Та за мен човека като организъм и поколението му май са доста податливи на външната среда.

Съгласен съм за мутациите и техния резултат в основната си част ...
Просто системата опит-грешка явно генерира повече грешки ... те за това нещата не стават от днес за утре.
"Проблема" (щото не е хуманно някак) на съвременното общество е, че генетично проблемните, не ги изяжда лъва ...

Е тук можем да намесим и любимата Библия на нашия приятел и изобщо религията,
която е установила важни правила по отношение на това кой с кого да има деца например ...
Явно в някакъв момент наблюдателни люде са установили, че кръвосмешението не води до добри мутации ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530dA
Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори

Мнение от B.Stoimenov » 09 Юни 2016, 13:34

hell's angel написа: щото естествения подбор не променя ДНК-то и не разширява видовете, а по скоро води до редукция...

Колега ...тук не съм напълно съгласен. Но предполагам е важно преди това да се изясни що е то естествен подбор и има ли то почва у нас ?
Да самия Естествен подбор - не променя ДНКто сам по себе си ...защото това е процес :) Но чрез него, вече мутиралите организими оцеляват или не, тоест продължават тази мутация или респкетивно не. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 09 Юни 2016, 13:40

Дори има снимки в нет-а, където може би е спрял т.нар. ковчег. Примерно тези: https://www.google.bg/search?q=noah+ara ... xnHzNaM%3A
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Юни 2016, 13:43

кАжи само кви пари му даде на Врачанина да пусне тая тема :mhihi: :banghead:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 09 Юни 2016, 13:50

K_Ilkov написа:кАжи само кви пари му даде на Врачанина да пусне тая тема :mhihi: :banghead:

E, хайде сега.
Виж, че има снимки, където може би е паркирал ковчега, значи нЕма начин това потопа, Ной, ковчега, животните и т.н. да не е вЕрно!
На мен ми е по-интересно, къде е бил построен и как примерно коалите са стигнали от Австралия до него или пък как след потопа са стигнали от Арарат до Австралия.
Сигурен съм, че ще ни бъде обяснено съвсем скоро. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 09 Юни 2016, 13:55

Fear написа:
K_Ilkov написа:кАжи само кви пари му даде на Врачанина да пусне тая тема :mhihi: :banghead:

E, хайде сега.
Виж, че има снимки, където може би е паркирал ковчега, значи нЕма начин това потопа, Ной, ковчега, животните и т.н. да не е вЕрно!
На мен ми е по-интересно, къде е бил построен и как примерно коалите са стигнали от Австралия до него или пък как след потопа са стигнали от Арарат до Австралия.
Сигурен съм, че ще ни бъде обяснено съвсем скоро. :mhihi:

ама то тогава ... колко са били континентите всъщност ? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Юни 2016, 14:09

Elesar74 написа:Дори има снимки в нет-а, където може би е спрял т.нар. ковчег. Примерно тези: https://www.google.bg/search?q=noah+ara ... xnHzNaM%3A

Аз пък тук съм снимал един индиански вожд как е кацнал в Стара планина:
1.jpg

:1:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 09 Юни 2016, 14:13

Вижте, уважавам честната дискусия, но вашите подигравки не водят до никъде. 1:0 за вас, спете спокойно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 09 Юни 2016, 14:17

B.Stoimenov написа:ама то тогава ... колко са били континентите всъщност ? :mhihi:

Предвид, че според религиозните Земята е на 6000 години, би трябвало да са както и сега.
Нямам спомен в Библията да пише нещо за тектонските плочи, движението им, геология и пр., та Ной не е бил осведомен, сигурно и GPS не са му дали, завалията. :D
Но ми е интересно да видя, какво мислят верующите за тази скверна нАучна конспирация - тектониката и движението на континентите.

Elesar74 написа:Вижте, уважавам честната дискусия, но вашите подигравки не водят до никъде. 1:0 за вас, спете спокойно.

Нашите подигравки или това, че не можеш да отговориш на елементарни въпроси и нямаш нищо, с което да аргументираш твърденията си? ;)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Юни 2016, 14:32

Elesar74 написа:Вижте, уважавам честната дискусия, но вашите подигравки не водят до никъде. 1:0 за вас, спете спокойно.

Не намирам дори и в това ти мнение смисъл ...

Ако уважаваше дискусията щеше да водиш такава ...
За сметка на това ти сипваш като готов отговор написаното в Библията, Ной, Адам и тн

Кво да и дискутираме на Библията?
В нея няма място за дискусия ...
Там нещата са КАЗАНИ ...

И преди ти казах - губим си времето взаимно :conf:

Vra4anin написа:Колеги, наистина има теория как ноевият ковчег е бил факт и са открити останки в Черно Море.

Да приемем, че е съществувал.

Това какво доказва?

Айде дискутирайте :arrow:
Последна промяна K_Ilkov на 09 Юни 2016, 14:35, променена общо 1 път
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 09 Юни 2016, 14:33

Vra4anin написа:Съгласен.

Колеги, наистина има теория как ноевият ковчег е бил факт и са открити останки в Черно Море. Недейте така да заклемявате всичко с лека ръка и подигравателно да подхождате. Разбирам, че масово сте атеисти, но... идва един тънък момент на изпростяване, поне уважавайте избора на другите.

Дай да я видим тази теория и какви са фактите и доказателствата в нея.
И остави атеизма, в случая говорим за елементарна логика и критично мислене.

Да приемем за спора, че Ной, ковчегът му, потопа и т.н. наистина са факт, някакси е успял с голи ръце и помощта на семейството си да построи такова гигантско превозно средство, способно да побере десетки и стотици тонове биомаса под формата на всякакви гадини и нужната им храна и този ковчег е акостирал на Арарат след края на потопа.
Въпросът ми, който зададох шеговито, но всъщност е съвсем сериозен беше:
Как коалите и кенгурата са стигнали от Арарат до Австралия след това?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 09 Юни 2016, 14:44

Fear написа:Как коалите и кенгурата са стигнали от Арарат до Австралия след това?

С божията помощ чадо :drinking:
Амин...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от B.Stoimenov » 09 Юни 2016, 14:47

Забелязвам, че напрежението се покачва.
уважавам абсолютно всеки човек (а и не само), както разбиранията и позициите му. Но нали идеята тук е да се заформи спор ... хората са го казали ...в спора се ражда истината. Далече съм от идеята, че тук ще се роди някаква истина, но все пак, това че сме разционално мислещи същества ни дава възможността да обсъждаме, критикуваме, спорим за да обогатяваме културата си.
Уважавам всички вярващи, колкото и да е странно, дори аз съм Вярващ, но не в Библията. Цялото ми семейство са силновярващи хора, с големи сърца и прочие (не че сърцата имат връзка с религията), но от малък имам влечение към точните науки, математиката, физиката, астрономията и прочие (уви, така се развиха нещата, че се откъснах малко или много от тях). Та обратно на темата - не виждам защо приемате въпрос, та дори с ироничен тон, за нападка или подигравка ? В един спор, винаги отсрещната страна, твърдяща точно обратното, ще е с такава позиция, но именно спорещия следва да се обоснове по начин, и ползвайки доводи, които да представят силата на твърдението си.
И не забравяйте че никой не е тук за да се доказва или да спори на сила с някого. Разбирам, че ежедневието ни, ни е направило много изнервени хора, но без значение кой в какво вярва, не губете човешкото в себе си, и не се сърдете или приемайте лично всичко. Споровете са прекрасно нещо, но се изисква да имате известно търпение, самоподготовка и най-важното самодисциплина. :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата