Вярвате ли в дарвиновата теория ?
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Вярвате ли в дарвиновата теория ?

И за прародители ще им нагласим папрати, фотосинтезиращи в пещера, многократно, в продължение на милиони години опрашвани от неоткрит за момента вид светулки спелеолози. Това твоето е класически опит за демагогия. Как пример, всячески крещящ срещу еволюцията и в подкрепа на опонентите и, може да бъде извъртян и представен като практическа проява на същата. Приом, често използван от дарвинистите. Същото, като да сглобиш череп от парчетии и да го представиш като доказателство за липсващата брънка.

Има едни, които сами са се набедили за любимци на интелигентния дизайнер, така правят винаги. Затова колкото и достоверно да звучат за всичко - вече, никои за нищо не им вярва

Последна промяна hell's angel на 09 Юни 2016, 7:27, променена общо 1 път
Ubi dubium, ibi libertas
Деляне, колкото и да се пънеш, колкото и креационисти да даваш за пример, науката работи по такъв начин, че ако ти и те бяхте прави, то креационизма щеше да е приет за работната теория и темата щеше да се казва "Вярвате ли в креационизма?".
Ха, познай сега, защо креационизма не е водещата теория?
Ще ти кажа, въпреки че ти много добре го знаеш и го съзнаваш, ама си такъв кон с капаци, че не можеш дори за секунда да си помислиш, че може да не си прав:
Креационизмът не е водещата теория, защото не разполага с достатъчно достоверни факти и доказателства (ако изобщо разполага с такива), за разлика от теорията на еволюцията.
Ей това е - съвсем елементарно.
Ако в креационистките дивотии имаше нещо вярно, тези учени, които ги пляскаш във всяка тема, вече щяха да са нобелисти и тяхната теория щеше да е на първо място, както вече казах. Ама ядец.
Сега естествено очаквам да кажеш, че има конспирация и заговор, в полза на еволюцията.
Ха, познай сега, защо креационизма не е водещата теория?
Ще ти кажа, въпреки че ти много добре го знаеш и го съзнаваш, ама си такъв кон с капаци, че не можеш дори за секунда да си помислиш, че може да не си прав:
Креационизмът не е водещата теория, защото не разполага с достатъчно достоверни факти и доказателства (ако изобщо разполага с такива), за разлика от теорията на еволюцията.
Ей това е - съвсем елементарно.
Ако в креационистките дивотии имаше нещо вярно, тези учени, които ги пляскаш във всяка тема, вече щяха да са нобелисти и тяхната теория щеше да е на първо място, както вече казах. Ама ядец.
Сега естествено очаквам да кажеш, че има конспирация и заговор, в полза на еволюцията.

Последна промяна Fear на 09 Юни 2016, 8:10, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Вярвате ли в дарвиновата теория ?
hell's angel написа:...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
dreadx написа:...
Делян написа:...
Трябва да си пусна отпуска, че да ги прочета тия постове...
Делян написа:Голяма грешка е да се бъркат днешните църкви и поповете с вярата в Бог. Те са доста далеч от него, предвид нещата, които вършат. Лошото е, че разумните хора виждайки това, се отвращават от Бог, без изобщо да са имали възможност да разберат истината за него.
Коя истина? Тая в библията, корана или някоя друга свещена простотия? И кое издание по-точно, че те доста пъти са редактирани...
Истини много - християни, мюслита, будисти, мормони... Хиляди изтрещялници, хиляди богове, хиляди истини...
Та коя по-точно?
И кой от тия всичките богове ни е създал? Или всеки си е създал неговите поклонници, пуснал ги е на Земята да се трепят с останалите, а те горе шляпат белот исус, баща му, алах и буда

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
hell's angel написа:Как пример, всячески крещящ срещу еволюцията и в подкрепа на опонентите и, може да бъде извъртян и представен като практическа проява на същата.
Ти май нещо не разбра баш примера

Целенасоченото пресъздаване на процес на мутация, не значи, че този процес не може да съществува в природата, нали?
Различен, по-дълъг и случаен ...
Тука гледам, че има доста хора дето доста са почели ...
Аз понеже по-малко съм чел да попитам - Доколко мутацията в организмите е свързана с еволюцията?
Ако човека е създаден, защо е създаден бъгаво - боледува, умира, полудява ... ?
Ако човека е създаден, защо е създаден като първобитно същество развило се до днешния човек? Що не е създал всичко?
Или ни се дава по малко

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Ако човека е създаден, защо е създаден бъгаво - боледува, умира, полудява ... ?
Ако човека е създаден, защо е създаден като първобитно същество развило се до днешния човек? Що не е създал всичко?
Или ни се дава по малко
Е ти па хептен нищо не разбираш...
Създадени сме такива бъгави, в пещерата, за да ни гледат сеира създателите, докато се развиваме.
Иначе ще им е скучно ако ни създадат перфектни

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
По свой образ и подобие... хайде сега 10 страници какво точно е подобие хаха 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Мутацията е в 99% от случаите вредна за организма. Нарушаването или изменението на нищожна част от генетичния код, обикновено има трайни и неблагоприятни последици за организма.
Човек не е създаден бъгаво, това е ясно записано.
Нито човек е създаден като първобитен човек. На Адам ясно му е било заповядано какво да прави и какво не. Ето едно забавно обяснение откъде всички животни имат имена. Коня е кон, защото Адам е казал, че това е кон. Щом е можел да даде имена на всички животни, това в никой случай, не е човек с маймунски мозък. За т.нар. "първобитни хора", аз имам това обяснение. След потопа, условията на живот рязко се влошават и оцелелите 8 души, е трябвало да започнат буквално отначало. Минало е време, преди хората да си "стъпят на краката". Първоначално са живеели в пещери, занимавали са се с елементарно земеделие, писанието казва, че Ной е насадил лозе и даже направил вино. После е започнала обработката на метали и използване на по-високи технологии. Аз лично смятам, че този период на възстановяване на цивилизацията(най-общо), е погрешно изтълкуван като наличието на първобитни хора, рисували в разни пещери и седели около огъня. Сигурно е било така, но хората не са били първобитни. И не са скачали около огъна от радост, че са еволюирали вчера, от шимпанзетата от съседната гора. А сигурно са правели планове как да продължат живота си в тези нови условия и как ще се правят. Разбира се, това не подлежи на дискусия, аз само предполагам. Но щом Ной е можел да построи такъв кораб, да го кажа, значи е имал средства и възможности за това И като човек и като материална база. Това първобитен човек ли е? Колко от вас могат да построят дори елементарна лодка днес? Същия този човек преживява едно ужасно бедствие и трябва да стане родоначалник на всички хора, като загубва всичко, освен живота си.
Написах това, защото K_Ilkov повдигна въпроса за създаването.
Човек не е създаден бъгаво, това е ясно записано.
Нито човек е създаден като първобитен човек. На Адам ясно му е било заповядано какво да прави и какво не. Ето едно забавно обяснение откъде всички животни имат имена. Коня е кон, защото Адам е казал, че това е кон. Щом е можел да даде имена на всички животни, това в никой случай, не е човек с маймунски мозък. За т.нар. "първобитни хора", аз имам това обяснение. След потопа, условията на живот рязко се влошават и оцелелите 8 души, е трябвало да започнат буквално отначало. Минало е време, преди хората да си "стъпят на краката". Първоначално са живеели в пещери, занимавали са се с елементарно земеделие, писанието казва, че Ной е насадил лозе и даже направил вино. После е започнала обработката на метали и използване на по-високи технологии. Аз лично смятам, че този период на възстановяване на цивилизацията(най-общо), е погрешно изтълкуван като наличието на първобитни хора, рисували в разни пещери и седели около огъня. Сигурно е било така, но хората не са били първобитни. И не са скачали около огъна от радост, че са еволюирали вчера, от шимпанзетата от съседната гора. А сигурно са правели планове как да продължат живота си в тези нови условия и как ще се правят. Разбира се, това не подлежи на дискусия, аз само предполагам. Но щом Ной е можел да построи такъв кораб, да го кажа, значи е имал средства и възможности за това И като човек и като материална база. Това първобитен човек ли е? Колко от вас могат да построят дори елементарна лодка днес? Същия този човек преживява едно ужасно бедствие и трябва да стане родоначалник на всички хора, като загубва всичко, освен живота си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
И удобно пропусна, как точно Ной е станал родоначалник на всички хора, братко. 
Другите глупости и детинщини май няма смисъл да се коментират, обаче това за коня ми хареса.
Конят е кон, ама това на кой точно език, че ми е трудно да се ориентирам?
Или сигурно ще да е било на общия език, пък простотията с Вавилонската кула е развалила всичко?
Интресното е, че сега постоянно се откриват нови видове, на тях кой им дава имената, след като го няма Адам?
Или той се явява на откривателите и им казва как да ги нарекат?

Другите глупости и детинщини май няма смисъл да се коментират, обаче това за коня ми хареса.
Конят е кон, ама това на кой точно език, че ми е трудно да се ориентирам?

Или сигурно ще да е било на общия език, пък простотията с Вавилонската кула е развалила всичко?

Интресното е, че сега постоянно се откриват нови видове, на тях кой им дава имената, след като го няма Адам?
Или той се явява на откривателите и им казва как да ги нарекат?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Ной е бил с жена си, освен това дъщерите му са блудствали с него. На какъв език Адам е казал, че коня е кон, аз не знам. Най-вероятно на този, който е бил по време на строежа на Вавилонската кула. Адам с днешна дата е мъртъв, така че сарказма ти е излишен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Ной е бил с жена си, освен това дъщерите му са блудствали с него. На какъв език Адам е казал, че коня е кон, аз не знам. Най-вероятно на този, който е бил по време на строежа на Вавилонската кула. Адам с днешна дата е мъртъв, така че сарказма ти е излишен.
Вай, вай, много грешен този Ной бе, гледай го ти дъртия му мръсник.

Колкото до Адам, много ясно, че не знаеш, обаче си много сигурен как са станали нещата.
И сарказмът си ми е точно на мястото, иначе щеше да можеш да обясниш, как Адам е кръстил твари, за които и представа си е нямал, че съществуват.
Ама тогава вече и слепите ще видят, колко ти издишат "аргументите".
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Elesar74 написа:Но щом Ной е можел да построи такъв кораб, да го кажа, значи е имал средства и възможности за това
И това е 100% истина защото?
Така пише в оня "парцал на хиляди години"?
П.П.: По-добро описание на библията не бях срещал

- nivo
- Потребител
-
- Кара: е39 530i
Между другото, мита за потопа е много по стар от библията. Има го на клинопис в Шумер.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Elesar74 написа:Мутацията е в 99% от случаите вредна за организма. Нарушаването или изменението на нищожна част от генетичния код, обикновено има трайни и неблагоприятни последици за организма.
Много ти благодаря! Надявах се точно ти да ми обясниш нещата

1% ... Благодаря ти, че все пак предположи, че мутацията има и положителни страни ...
1% ... умножен по милиони години ... еволюцията не става за 6 дена сори ...
И да много кофти, че никой не се е сетил да напише книга с притчи за еволюцията

Сигурно не им е било до писане тогава

Много ми е интересно разните дивашки племена в джунглите, каквито има и днес все още,
защо са останали на много по-ниско ниво от други народи и раси?
Защо Бог е пропуснал да ги осени с мъдростите си и тн.?
Защо са толкова различни от един европеец, дребни, с кратък живот и тн. ...
Нали сме създадени еднакво?
Или копи/пейста не го е имало тогава

Написах това, защото продължаваш да бръщолевиш тотални глупости и да се опитваш да докажеш нещо чрез Библията

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
На мен лично, примера за насочена промяна в ДНК-то с очакван резултат не ми хареса. Т'ва мушкато не е еволюирало, а е създадено. Можеше да лъзне пример с п***те въшки като ги намажеш с лосиона. Оцеляват, щото са еволюирали, вследствие на мутация причинена от химическата отрова или щото някои са имали резистентност по природа.
Така или иначе някои от дарвинистите ( и те се цепят) са се хванали за мутациите, като удавник за сламка, щото естествения подбор не променя ДНК-то и не разширява видовете, а по скоро води до редукция. От друга страна много звена и клони се губят и нямат намиране. Та за сега тва е мейнстриима. Аз от мутации не разбирам, ама в комплексните организми по-скоро водят до регрес, намаляване на генетичната информация и недъгаво поколение...

Така или иначе някои от дарвинистите ( и те се цепят) са се хванали за мутациите, като удавник за сламка, щото естествения подбор не променя ДНК-то и не разширява видовете, а по скоро води до редукция. От друга страна много звена и клони се губят и нямат намиране. Та за сега тва е мейнстриима. Аз от мутации не разбирам, ама в комплексните организми по-скоро водят до регрес, намаляване на генетичната информация и недъгаво поколение...
Ubi dubium, ibi libertas