Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Модератор: Общи модератори
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Ларби , що си мислиш че повелителя на вселената не действа по аналогичен начин и на извънземните ?
Понеже са рептили
гущери един вид , се подчиняват на гущеровата теория - колкото по-стар , толкова по-голям . Щото по-стария гущер яде повече и става по-голям .
Явно тия дето идват на земята обаче не са папкали достатъчно , много немощни ми се видят . Парниковия ефект дето ги уголемява също е бил доста мижав . Или идват да се уголемяват на земния парников ефект
Понеже явно няма еволюция - не може да твърдиш нищо за никакви маймуни . Не може както пише в дебелата книга , повелителя на вселената да създава по свой образ и подобие .....говоряща маймуна ! Че той маймуна ли е ? Или пък на някоя друга планета да създаде по свой образ и подобие - гущер ! Няма такива филми , интелигентни гущери и маймуни не може да има . Повелителя може да ти спретне един парников ефект и да те уголеми , може да ти развали деня с един потоп но в никакъв случай не може да създаде по свой образ и подобие говоряща маймуна . Това е нечовешко Ларби
Настанало е време разделно в тая тема за теб приятелю , трябва да ни осветлиш за еволюционната теория според твоя мироглед или си оставаш в мрака на средновековната инквизиция
и приемаш Торквемада за свой наставник .
Понеже са рептили

Явно тия дето идват на земята обаче не са папкали достатъчно , много немощни ми се видят . Парниковия ефект дето ги уголемява също е бил доста мижав . Или идват да се уголемяват на земния парников ефект

Последна промяна Jordana на 08 Юни 2016, 7:45, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Elesar74 написа:Аз благодаря на Делян, че си е направил труда да напише за методите на датиране. Fear, жалък си да казваш, на една книга, световен бестселър, парцал. Дори само в качеството й на "книга", това е просто смешно. Всички книги в Библията си имат автор, тема и послание. Или не си я отварял, или се правиш на ударен. За произхода на Библията има толкова богат доказателствен материал, като библиографски справки, исторически и археологически източници, че само убеден инатлив атеист, може да си затвори очите пред това и да каже на черното, бяло. Толкова доказателства няма за много от признатите днес "класики" на древността, в които обаче няма никакво съмнение, което е парадокс.Jordana написа:Аз пак да задам незначителния въпрос - по време на потопа имало ли е динозаври ? Всичките животни са били на куп обаче за тях не останало място или как ? Женския и мъжкия динозавър нещо се губят или са закъснели да се качат на бордаСега да не кажете "такова животно нема "
Имало е, да. И в ковчега не е задължително да са били вземани големи животни, много по-вероятно е Ной да е взел от всички, малките. Освен това, видовото разнообразие днес, не е това, което е било в онова минало. Днес имаме много вариации в един вид, но тогава не е било така. Което е приемливо обяснение за това, колко вида животни са влезли в ковчега. Сега за динозаврите. Не знам дали знаеш за динозаврите, но те са гущери. Гущерите растат през целият си живот и ако не умрат, те ще пораснат до гигантски размери. Света, който е бил преди потопа, е бил много различен с днешния. Над земята е имало водна обвивка, която е спирала вредните ултравиолетови лъчи и в създавала нещо като парников ефект. Не знам дали знаеш, но те имат голям принос за стареенето. Записано е, че първите хора са живеели по около 900 г. и ако те са живеели толкова дълго, логично е да се предположи, че и животинския и растителния свят е бил в същото състояние. Потопа се е случил около 2000 г. след сътворението. За това време, човечеството се е размножило никой не знае колко, но при живот от 900 г.... Да се върнем на гущерите обаче. Ако един гущер е живеел да речем 500 г., тогава аз мога да предположа, че той би пораснал до размерите на динозавър, такива, каквито са намерени. Днес има едни голям гущер, комодски варан, който е дълъг около 4-5 метра и е доста голямо и силно животно. Представям си този варан да може да живее 10 пъти повече, в какво ще се превърне. Това са предположения, да, но да не забравяме, че Библията не е книга по биология и естествознание и тези неща са по-скоро изводи на база написаното. След Потопа, условията рязко се променят към влошаване, което личи и от силно намалялата продължителност на живота на хората. Явно новите условия не са били благоприятни за развитието на гущерите до такива размери, което е довело до тяхното изчезване като вид. Това съм разбрал аз и го предлагам като уместно и разумно звучащо обяснение по темата с динозаврите.
Нямам какво да кажа, честно.
Толкова дивотии на едно място рядко могат да се срещнат.
Ще си го запазя на файл, че да има какво да ме разсмива.

Larbi написа:Абе то няма гущени нали... Само ние сме в цялата Вселена... Няма други интелигентни форми на живот, нямa deeba, това човека гледай каква еволюция само ние сме така еволюирали нали от никъде, па и не произхождаме от маймуните... мани
Кой и къде е казал категорично, че сме сами в цалата Вселена?

Другото няма какво да го коментирам, дано като проимаш деца покрай техните уроци в основното и средното обазование си наваксаш пропуските, 'щото сега явно не ти е по силите.

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Добре г-н Fear, ти затова ли участваш в темата, за да кажеш за пореден път, колко тъпо било това, колко онова? Вече мога да предвидя твоите реакции след всеки мой пост. От теб съм разбрал едно нещо, че ти не знаеш, но не можеш да се примириш с това, че някой друг може и да знае. И искам да кажа, че аз съм бил убеден еволюционист и можех да споря със всеки по тези въпроси. После разбрах каква голяма измама е това. Нещо повече, то е съзнателна и добре обмислена конспирация, с цел да бъдат измамени хората в глобален мащаб. В това са впрегнати много ресурси, хора и организации и аз знам, че е ако в нечия глава проникне лъч светлина зад тази плътна завеса, то ще бъде истинско чудо, сравнимо с това няма кой да оживее от мъртвите, дори само в разбиранията си.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Добре г-н Fear, ти затова ли участваш в темата, за да кажеш за пореден път, колко тъпо било това, колко онова? Вече мога да предвидя твоите реакции след всеки мой пост. От теб съм разбрал едно нещо, че ти не знаеш, но не можеш да се примириш с това, че някой друг може и да знае. И искам да кажа, че аз съм бил убеден еволюционист и можех да споря със всеки по тези въпроси. После разбрах каква голяма измама е това. Нещо повече, то е съзнателна и добре обмислена конспирация, с цел да бъдат измамени хората в глобален мащаб. В това са впрегнати много ресурси, хора и организации и аз знам, че е ако в нечия глава проникне лъч светлина зад тази плътна завеса, то ще бъде истинско чудо, сравнимо с това няма кой да
Еоживее от мъртвите, дори само в разбиранията си.
Ти ли знаеш?
Ти, който нямаш елементарна представа от физика, химия и биология и затова си натворил такива бисери, на които и третокласник ще се изсмее.
И естествено, понеже ученето на тези неща, четенето и разбирането не е толкова лесна работа, много по-удобно е да решиш, че всичко е конспирация и истината е в някакъв сборник с фентъзи разкази отпреди хиляди години.

Ами добре, твоя си работа, но пък мое право е да ти опонирам, както правя винаги, когато някой плещи абсолютни глупости, противоречащи на всичко, което наистина е известно за Вселената и планетата ни, на здравия разум и логическото и критично мислене и не може да приведе никакви смислени аргументи в защита на безумните си приказки.
Защото това, което си написал в предния си пост е именно безумие, каквото може да напише човек, който не е стъпвал в училище.
Е да, в училището разпространяват конспирации и учебниците лъжат, това вече го знам - друг "смислен" довод имаш ли?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Аха, ти казваш, че някой друг плещи абсолютни глупости, защото противоречало на това, което се знаело за Вселената. Ами то в световен мащаб се споделя схващането за произхода на света и Вселената от Големия взрив и всичко по нататък. И когато някой казва, че това не е така, значи той плещи глупости? Когато казвам, че противоречи на здравия разум и логиката, да мислиш, че случайността може да е причина на цялото видово многообразие в света, това ли са глупостите, които говоря? Когато казвам, че не е възможно света да съществува и да се поддържа в хармония, а не в хаос, на база случайност и мъртва материя, това ли са глупостите, които говоря? Обратното на това ли е здравия разум?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Гледай сега, ще го напиша бавно:
Здравият разум предполага, че когато имаш две теории (доколкото креационистките дивотии могат да бъдат сметнати за такава), то тази, за която има поне косвени доказателства и факти трябва да бъде приета за работна (вярна), поне докато не се получат по-убедителни доказателства и факти, че това не така.
Можеш ли да отговориш, за коя от двете теории са налични факти и доказателства и за коя не са?
Отговорът, че фактите и доказателствата за общоприетата за вярна теория именно поради наличието им, са изфабрикувани и конспирация, можеш да си го спестиш.
Не е мой проблем, че това е единственият ви "аргумент".
Здравият разум предполага, че когато имаш две теории (доколкото креационистките дивотии могат да бъдат сметнати за такава), то тази, за която има поне косвени доказателства и факти трябва да бъде приета за работна (вярна), поне докато не се получат по-убедителни доказателства и факти, че това не така.
Можеш ли да отговориш, за коя от двете теории са налични факти и доказателства и за коя не са?
Отговорът, че фактите и доказателствата за общоприетата за вярна теория именно поради наличието им, са изфабрикувани и конспирация, можеш да си го спестиш.
Не е мой проблем, че това е единственият ви "аргумент".
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Напълно прав си. Ха сега обясни ми с думи прости, кой е задал орбитите на планетите даже само в Слънчевата система, как Земята е на такова разстояние от Слънцето, което да не я изгори или да я превърне в ледена топка, а толкова, че да благоприятства развитието на живота и да го поддържа. Защото мисля прекрасно знаеш, че ако това разстояние не е точно колкото е, никакъв живот не е възможен тук. И това е случайно ли? Нали за факти си говорим и какво е твоето обяснение за горния факт.
Elesar74 написа:Напълно прав си. Ха сега обясни ми с думи прости, кой е задал орбитите на планетите даже само в Слънчевата система, как Земята е на такова разстояние от Слънцето, което да не я изгори или да я превърне в ледена топка, а толкова, че да благоприятства развитието на живота и да го поддържа. Защото мисля прекрасно знаеш, че ако това разстояние не е точно колкото е, никакъв живот не е възможен тук. И това е случайно ли? Нали за факти си говорим и какво е твоето обяснение за горния факт.
Aбсолютно случайно е, да. Поинетерсувай се как са се образували Слънчевата система и съответно Земята. И не, не са били създадени за 6 дни.
Ако Слънцето беше звезда от по-различен тип (по-горещо или по-студено, за по-лесно), то подходящи условия за живот щеше да има на Марс или Венера, съответно.
Досега са открити над 1200 планети, орбитиращи около различни звезди, като има и такива, които попадат именно в тази зона, в която би могло да има вода в течна форма, съответно да има условия подобни на тези на Земята, което от своя страна би могло да благоприятства за възникването на живот на тези планети.
Oчевидно и в астрономията си пълен невежа, та се налага да ти обяснявам такива елементарни неща.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Абсолютно случайно Слънцето е на разстоянието на което е, за да може да не изгори или вледени планетата? И това ти наричаш здрав разум? Ами да те питам, откъде е дошла водата?
Elesar74 написа:Абсолютно случайно Слънцето е на разстоянието на което е, за да може да не изгори или вледени планетата? И това ти наричаш здрав разум? Ами да те питам, откъде е дошла водата?
Да, за Слънчевата система и Земята. За други системи и планети, разстоянието може да е различно, вече го написах.
Водата е дошла от астероиди или комети, по-вероятно първото.
Това са общоизвестни неща, някакви други пропуски имаш ли, които трябва да запълня?
Между другото, след няколко милиарда години Слънцето ще изчерпи водорода си и ще започне да се разраства до червен гигант, като в този процес ще изпепели всичко до Марс, включително.
Това обаче означава, че някои спътници на външни планети, като Европа например, ще получи достатъчно енергия и топлина, че да се разтопят ледовете ѝ и там да се получат нелоши условия за живот.
За това какво ще кажеш, Бог го е измислил в 7-мия ден, когато си е почивал от сътворението ли?

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
А кометите и астероидите, откъде са дошли?
Elesar74 написа:А кометите и астероидите, откъде са дошли?
Aстероидите са останки са от първичното планетообразуване или от впоследствие разрушени планети/планетоиди. По-голямата част от кометите са се образували в облака на Оорт още при формирането на Слънчевата система.
Виж какво, това са неща, които са елементарни и общоизвестни, ако си решил, че ще ти разказвам като на малко дете историята и образуването на Вселената в продължение на 13.8 милиарда години си сбъркал.
Образовай се сам.
Но това е ясно, че няма да го направиш, защото за да осмислиш такива времеви и пространствени мащаби е по-трудничко, отколкото да се ограничиш в 6 дни и 6000 години.

- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Световни конспирации-chemitrails,9/11 и др.
Между другото, наскоро по National geographic channel, започна нова, изключително интересна поредица "Гении със Стивън Хокинг" обядняват много от сериозните въпроси, на доста прост език и с примери като за деца. Вярвам на всички ви може да е интересна.
В момента дори има премиерен епизод! Препоръчвам!
Sent from my iPhone using Tapatalk
В момента дори има премиерен епизод! Препоръчвам!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Водата на земята е дошла от метеорит
...но в същото време сме се пръкнали от прародители маймуни..явно и частицата за пръкването е от водата в метеорита. Нема лошо.
Интересно ми е как, хора за толкова елементарно нещо, казват, че е дошло от космоса...а за сложно нещо като нас хората, че е напълно елементарно и сме си се изродили тук

Интересно ми е как, хора за толкова елементарно нещо, казват, че е дошло от космоса...а за сложно нещо като нас хората, че е напълно елементарно и сме си се изродили тук

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не , водата на земята е дошла от потопа преди 5000 години . Преди това е била в атмосферата за да създава парников ефект и животните както и човека да стават по-големи щото парниковия ефект - ПЕ , ги уголемява . Справка динозаврите /големи гущери / и хората гиганти от библейско време . Но те са прекалено " сложни " същества за да оцелеят по време на потопа затова са заменени с по-прости например с малки гущери и " нормални " на ръст хора . Всъщност , като се замисли човек преди 5000 години вероятно земята е била плоска равна повърхност с размер до хоризонта във всички посоки . Растителноста е била само от ябълкови насаждения - сорт : ябълката на раздора , а животни е имало само от един вид - рептили , или тяхната разновидност змията . 

Последна промяна Jordana на 09 Юни 2016, 16:16, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !