Shadow line DIY E60
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60,530d 04'
- Мечтае да кара: Eleanor
- Детайли за колата: Frozen Grey matte ; Logic 7
Shadow line DIY E60
Реших да си направя лайсните черни или така наречения Shadow line. Не намерих друга такава тема тук,затова споделям с вас такава. Информацията е взета оттук - http://5series.net/forums/diy-do-yourse ... ade-28224/. Аз все пак не мисля да сменям лайсните с Shadow line такива ,а просто да боядисам моите. Горните лайсните около прозорците са направени от алумин и подлежат на прахово боядисване ,което препоръчвам,докато долните са от пластмаса,а и имат уплътнения по тях ,така че за тях препоръчвам Пластидип,който купих от Бриколажа (около 20лв флакона). Предупреждавам,че се изисква доста търпение.
Започваме с предните врати,първо махаме уплътнението

Почваме с горната лайсна,препоръчвам да почнетe откъм страничното огледало

Задръжте лайсната с хартиено тиксо,че като излезе изведнъж да не надраскате боята.

Eто как изглеждат щипките,на които се държат горните лайсните и на 4-те прозореца

Почваме с долните лайсни,препоръчвам облепяне с харт.тиксо ,за да не се надраска боята

Побутва се оттука и след това се издърпва леко полека,по-лесно е със свален прозорец. Внимавайте ,че долните много лесно се изкривяват и става грозна работа

Започваме с задните,първо махаме уплътнението и след това почваме от долната лайсна като внимаваме да не я изкривим

Наред е горната

След като ги свалих,оставих 4-те горни на прахово боядисване ,а 4-те долни ги минах с обезмаслител и след това с Пластидип

Следва сглобяване и ето резултата преди и след,който смятам за повече от задоволителен

Надявам се ,че съм помогнал
Започваме с предните врати,първо махаме уплътнението

Почваме с горната лайсна,препоръчвам да почнетe откъм страничното огледало

Задръжте лайсната с хартиено тиксо,че като излезе изведнъж да не надраскате боята.

Eто как изглеждат щипките,на които се държат горните лайсните и на 4-те прозореца

Почваме с долните лайсни,препоръчвам облепяне с харт.тиксо ,за да не се надраска боята

Побутва се оттука и след това се издърпва леко полека,по-лесно е със свален прозорец. Внимавайте ,че долните много лесно се изкривяват и става грозна работа

Започваме с задните,първо махаме уплътнението и след това почваме от долната лайсна като внимаваме да не я изкривим

Наред е горната

След като ги свалих,оставих 4-те горни на прахово боядисване ,а 4-те долни ги минах с обезмаслител и след това с Пластидип

Следва сглобяване и ето резултата преди и след,който смятам за повече от задоволителен

Надявам се ,че съм помогнал

Work hard in silence,let success make the noise.
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Re: Shadow line DIY E60
Супер изглежда колега !
аз пък се чудя как да им възстановя хрома на моите (на предната врата горните) че малко са като покрити с варовик ... а с полиране предполагам ще се обелят просто
(но това е друга тема)
Може някой от админите да я премести в темата за DIY по нашите коли
Поздравления за труда ! Изглежда супер ! 

Може някой от админите да я премести в темата за DIY по нашите коли

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Какви парички излиза цялата процедура колега? Имам предвид като се включи и боядисването, иначе се е получило много добре 

Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- BorislavB
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 2015
- Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
- Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic
Много добра комбинация колега тъмно сива кола с черни джанти сега и тоя шадоу лайн,само покрива не ми харесва,че е черен, но въпрос на вкус. 

От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!
- blackyhn
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530D 218hp
- Мечтае да кара: Параход

- krispd
- кандидат ентусиаст
-
v3n0m написа:Какви парички излиза цялата процедура колега? Имам предвид като се включи и боядисването, иначе се е получило много добре
За праховото не знам каква сума е,един познат работи в такъв завод и минах с една бутилка

BorislavB написа:Много добра комбинация колега тъмно сива кола с черни джанти сега и тоя шадоу лайн,само покрива не ми харесва,че е черен, но въпрос на вкус.
Колега,от бояджийното излезе преди 2 дена,Frozen Grey Matte е цветът,седи матово,ама пак си лъщи. Цветът е нов на БМВ,слагат го от 2010г на колите. Покрива исках да е с ефект подобен на панорамно стъкло,има дълбочина на черното,такива са ми и страничните огледала. Утре ще слагам максимално тъмно фолио Johnson с 10г гаранция на задните стъкла и трябва нещата да се получат добре.Надявам се поне

blackyhn написа::bchug: Супер се е получило! Със здраве да си я караш! Предполагам и бъбрека е черен ...
Да,и бъбреците си боядисах с Пластидипа,тези дни ще кача снимки в темата с колите.
Относно въпроса на колегата B.Stoimenov,нямам мнение

Поздрави

- v3n0m
- младши ентусиаст
-
Колега бъбреците станаха ли с Пластипида, защото аз моите старите ги шкурих 2 дни като луд(притри ми се кожата от търкане) боядисах ги, лак, абе всичко както трябва и на 3-тата автомивка започнаха да се белят. Предполагам този Пластипид гъта всичко без да се налага да търкаш?
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Получило се е перфектно! Моята е shadowline, обаче леко са се поизтрили на места, отделно джамбазите като са ръчкали са ги надрали..
- krispd
- кандидат ентусиаст
-
v3n0m написа:Колега бъбреците станаха ли с Пластипида, защото аз моите старите ги шкурих 2 дни като луд(притри ми се кожата от търкане) боядисах ги, лак, абе всичко както трябва и на 3-тата автомивка започнаха да се белят. Предполагам този Пластипид гъта всичко без да се налага да търкаш?
Само с обезмаслителя минах и почнах да пръскам (около 2 часа работа с заиграване) ,вече са на 1 автомивка и не са мръднали,но след време ще изкажа повече впечатления.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
Не искам да те разочаровам, но ти препоръчвам да си купиш от сега черни 

11 мнения
• Страница 1 от 1