Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Re: Въпроси и съвети относно избор на Е53, Е70, E71, E83 и Е

Мнение от POL_Starshi » 26 Май 2016, 7:57

Colder написа:Здравейте колеги!Искам вашето мнение относно тези 3 екземпляра:http://www.cars.bg/c1560681 http://www.cars.bg/c1640410 http://www.cars.bg/c1460750.Благодаря предварително на всички отзовали се!

Първата е голям спартанец, само един кожен салон дето има! Втората е с мулти волан, газ и до там! А третата е почти китайска с оборудването! Зависи какво търсиш, а и техническото им състояние от снимките няма как да стане ясно, но това на място при огледите и в сервиз!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар

Мнение от brokentail » 26 Май 2016, 20:07

POL_Starshi написа:Първата е голям спартанец, само един кожен салон дето има! Втората е с мулти волан, газ и до там! А третата е почти китайска с оборудването! Зависи какво търсиш, а и техническото им състояние от снимките няма как да стане ясно, но това на място при огледите и в сервиз!

Дефинирай,МОЛЯ, какво ще рече "спартанец" ?! за бюджет от 9.500-12.000 лв какво точно се очаква да има едно Е53 ?? Човек ще си извади заключението,че тук всички карат бесните тупалки,клекнали от екстри ...

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 26 Май 2016, 21:25

Искам е53 3литра бензин до 12хил. лв. макс.Не искам фейсливтови дизелови милионерки натокани с пробег 600 хил.километра!Не искам фул екстри уникати!Искам да попитам автомата при бензин 3.0 пак ли така се чупи като при 3.0д?Благодаря!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 27 Май 2016, 5:28

Разбира се, че се чупи, работи на други обороти при бензина.

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 27 Май 2016, 8:16

За 9.500-12.000 лв. най-добре си вземете едно е39 и не се занимавайте с Х-ве.....Аз като човек с дизелова милионерка ви пожелавам УСПЕХ с лъскавото е53 3.0 бензин до 12хил. лв. макс...... :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 27 Май 2016, 11:28

Atsalov написа:Разбира се, че се чупи, работи на други обороти при бензина.

Kакво общо имат оборотите със счупването - не се схваща, обясни?
Последна промяна Батман на 28 Май 2016, 12:46, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 27 Май 2016, 19:09

Atsalov написа:Разбира се, че се чупи, работи на други обороти при бензина.

Според мен не оборотите а въртящия момент идва в повече на автоматика в съчетание с дизеловия мотор.

BMW E53 3.0 dA - Torque 410 Nm / 2000 RPM
BMW E53 3.0 iA - Torque 300 Nm / 3500 RPM

Както се вижда автоматичната скоростна кутия A5S390R, която е еднаква за бензиновия и дизеловия двигател по данни на производителя е изчислена да поддържа входящ въртящ момент до 390 Nm ....

Със сигурност е предвиден някакъв резерв, а и автоматика във всички случаи не е подложен непрекъснато на максимално натоварване, но е факт, че повечето от проблемите с АСК се проявяват при дизела.

Така, че по-скоро това съчетание на двата агрегата (дизелов мотор/АСК) е слабото място на модела, а не двигател или кутия сами по себе си.

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 520i
Мечтае да кара: Bmw e38 728i,730d

Мнение от Colder » 31 Май 2016, 21:35

Алекс....Аз не виждам смисъл да давам повече от 12 бона за бензиново х5.Това е вече 15 годишна кола!Не ми е ясно защо трябва да давам 12 бона за е39?!Или друго казано за 20 годишна кола каквато аз имам...20 бона за е53 няма да дам!До 12 бона мога да си зема 2.2 е60 бензин 2004 година примерно!Вие явно сте от хората дето бихте дали 10 бона за е36...аз няма да дам!Карайте си милионерката със здраве!За 15 годишни кошове 15 бона няма да дам колкото и да ви се иска.Цените не са такива,каквито на вас ви се иска или на каквато цена вие сте си купили вашият дизелак.Моето е39 е 96г и е на 290 х.км. РЕАЛНИ доказуемо!Вашето е53 дизел може да е фейс,но е най малко на 350х км.Бензина не се кара така масово като дизела.Няма значение!Поздрави!
Най-лесното нещо на света е да откажеш цигарите.Аз самият съм го правил хиляди пъти!

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 01 Юни 2016, 10:07

brokentail написа:
POL_Starshi написа:Първата е голям спартанец, само един кожен салон дето има! Втората е с мулти волан, газ и до там! А третата е почти китайска с оборудването! Зависи какво търсиш, а и техническото им състояние от снимките няма как да стане ясно, но това на място при огледите и в сервиз!

Дефинирай,МОЛЯ, какво ще рече "спартанец" ?! за бюджет от 9.500-12.000 лв какво точно се очаква да има едно Е53 ?? Човек ще си извади заключението,че тук всички карат бесните тупалки,клекнали от екстри ...

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e2tt7f

Ето ти машина в ценовия диапазон, която си има навигация, мулти волан, ел. седалки, памет на седалките, подгрев и не на последно място бензинов двигател, който ще ти доставя истинско удоволствие!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 01 Юни 2016, 10:25

Colder аз пък мога да ти докажа че моя Х е на по-малко километри от твоето е39.... ;)Тези клишета че щом е дизел е на мил.км а бензина сега му свършила разработката едва ли не само децата могат да вярват... :clap: При мене дали бензин или дизел км.са ми едни и същи за година!Ама щом е дизел значи е убит от каране..... ;)

Да вярно е че дадох над 20 к за него при положение че имаше и за по 15 к но вече близо 3 години само се радвам от шофирането.Мой личен приятел си взе един фейс за 15 и му излезе в последствие повече от моя да не говорим за изгубеното време по сервизите.Има един лаф който гласи че-Хубаво и евтино на едно място НЯМА...!А като ти е висока цената има и алтернативи като Китайски,Корейски дори и Румънски SUV-ве...на малко години за без пари.. :mhihi:И аз искам Х6 за 20к ама ще си остана с искането.Кефа цена няма нали знаеш....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 01 Юни 2016, 10:30

A тази е с газ и фулл екстри и не е милионник :)
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e2txrk

Аватар

Мнение от brokentail » 01 Юни 2016, 11:19

POL_Starshi написа:
brokentail написа:

Ето ти машина в ценовия диапазон, която си има навигация, мулти волан, ел. седалки, памет на седалките, подгрев и не на последно място бензинов двигател, който ще ти доставя истинско удоволствие!

Не се заяждам със теб,не искам да го разбираш така,но...познат,който се занимава с продажби на коли от дълги години наскоро каза нещо от сорта на: Хората идват и търсят нещо със МНОГО екстри,да е на малко километри и съответно да е възможно НАЙ-ЕВТИНО...те идват да си купят цена,не идват да си купят качествена кола. Надявам се да разбереш правилно мисълта ми... Аз лично НИКОГА повече няма да си купя автомобил от България,без значение нов/стар внос,много или малко поддържана,такава на която историята й се знае при кого е поддържана и прочее. Зимата,когато си търсех моя камион се нагледах на какво ли не тук,накрая платих 10 евра за кола намираща се във франкфурт,на 230 хил км от първи собственик. И да ти кажа съм щастлив от тази инвестиция...сега си карам и си пея.
Поздрави

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар

Мнение от POL_Starshi » 01 Юни 2016, 13:41

brokentail написа:
POL_Starshi написа:
brokentail написа:

Не се заяждам със теб,не искам да го разбираш така,но...познат,който се занимава с продажби на коли от дълги години наскоро каза нещо от сорта на: Хората идват и търсят нещо със МНОГО екстри,да е на малко километри и съответно да е възможно НАЙ-ЕВТИНО...те идват да си купят цена,не идват да си купят качествена кола. Надявам се да разбереш правилно мисълта ми... Аз лично НИКОГА повече няма да си купя автомобил от България,без значение нов/стар внос,много или малко поддържана,такава на която историята й се знае при кого е поддържана и прочее. Зимата,когато си търсех моя камион се нагледах на какво ли не тук,накрая платих 10 евра за кола намираща се във франкфурт,на 230 хил км от първи собственик. И да ти кажа съм щастлив от тази инвестиция...сега си карам и си пея.
Поздрави

Кое точно не разбра от това което съм написал! Човека пита за оферти, аз давам мнение и за трите! То си е мое лично! Ти питаш в този ценови диапазон какво да намери и защо според мен е "спартанско", аз ти посочвам конкретна оферта с всичко това което го нямаше в първата! Няма да влизам повече в обяснителен режим, че превръщаме темата в спам, а това няма да го допусна. Надявам, че и ти правилно си ме разбрал и нека колегата сам да прецени на какво да наблегне при избора!
Поздрави!

Аватар

Мнение от brokentail » 01 Юни 2016, 15:38

Хубаво щеше да е мнението да е меродавно :yes:
Поздрави!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 13 Юни 2016, 20:15

Здравейте!
Близки хора обмислят покупката на Х1 и ме търсят за съвет. Тъй като аз не съм много наясно с модела - може ли да споделите слаби места - къде често дефектират, кои мотори са за предпочитане, има ли детски болести? 143 коня доколкото знам е здрав двигател, но слаб ли е за модела? Изобщо, всякаква информация и отзиви на собственици би била полезна, благодаря!

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6