Как да паркираме евтино в чужбина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Re: Как да паркираме евтино в чужбина?

Мнение от ukelichko » 30 Май 2016, 10:07

E34 написа:Залепяш се за предния излизащ на бариерата и си минавате двамата като на парад. Бариерата се спуска, но има автоматична защита и пак се вдига. Тва го гледам редовно из наште молове :mrgreen: Демек паркираш за един месец, после идваш с някой авер и си излизате двамата залепени без проблеми.

И така мой близък роднина в Рим смени решетка, фарове и се оказа с кило кит на предния капак. Във Франция наистина си загубих билета и нямаше бутон за '' лост тикет". Намерих охраната и по номера на колата ме намериха на камерите, праснаха ми дневната такса, пожелаха ми приятен път, подариха ми карта на Монако и си тръгнах като пич.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 30 Май 2016, 12:07

В мол Сердика преди година сложиха камери за предния регистрационен номер заради такива тарикати
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 30 Май 2016, 18:07

Borymeckata написа: Гледал съм по TLC една поредица за "изгодно пазаруване" - показваха жени, които по цял ден изрязват някакви купони и правят сметки все едно проектират ядрен реактор... Накрая отиват в магазина с половин метър списък за пазаруване и пълна чанта с купони, правят сметка за 1000 долара и повече и ... плащат на касата само някакви центове. Или нищо...

Аз също съм ги гледал и съм им голям фен на тези "лели". :mhihi:

п.с. Едната "участничка" в предаването даже показваше цял домашен склад със стотици неща купени за 0,00 $. (ама каквото се сетиш за ядене и лична хигиена) :shock:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Май 2016, 18:15

А има ли опция да ти дава пари автомата,за това ,че ти е седяла колата на паркинга? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 30 Май 2016, 18:31

Bogat-Beden написа:А има ли опция да ти дава пари автомата,за това ,че ти е седяла колата на паркинга? :roll:

Да, има и вероятност да си пъхнеш и пипето в джобчето за рестото и да получиш ласки :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Май 2016, 18:43

Atsalov написа:Не само пеша не става а и с мотор, много ми е неудобно пред мола като взема да пулсирам с копчето а то нищо не се случва :mhihi: ... Та остава само едно, минавам покрай бариерата и се моля да има същия луфт и на излизане, е има си го, засега ;)

Ами аз точно това имам предвид - веднъж на Карфур на Цариградско тръгнах да влизам, а до мен някаква жена с мотор. На влизане щеше да мине, ама си помислих, че на излизане май няма такъв луфт и сигурно ще трябва да дебне някоя кола и да мине заедно с нея. (е, може да излезе отгоре, ама ще се озове от другата страна на Цариградско). Затова й дадох билетчето си и тя влезе. Бариерата се затвори и после цъкам, ама няма второ.. ;) Веднага прецених каква е системата - взели са мерки против пускане на повече билетчета - за "приятели". Дадох 3 метра назад и после пак напред до бариерата. Натиснах копчето и си взех билетче и за мен.

Освен това, ако имате да освобождавате кола, която е престояла дълго, може би не е нужно да влизате в паркинга. Идвате с друга кола, натискате копчето .. и после газ назад и довиждане. - а един човек слиза и си прибира колата от паркинга. :) Почти съм сигурен, че не разполагат с техническите средства да блокират определена карта, ако си я пуснете и никога не влезете в паркинга.

По въпроса за двойното излизане на коли -- много бързо се спускат тези бариери. Ама може да си пуснете един пешеходец, който да поседи малко на линията на оптичния датчик - лъч - и не би трябвало бариерата да се трясне в капака на втората кола. - а щом подминете, ще си приберете и пешеходеца.

И каквото и да ви дуднят от охраната на паркинга, да знаете, че не могат да имат претенции - нито сте им повредили собствеността, нито нарушавате ЗДвП -- да отидат да се оплачат на арменския поп.

А дали е бай-ганьовщина не мога да кажа - обаче пълна цигания е например, както направиха в CCS -- 20 мин. безплатен престой, а после плащаш левче за 4 часа. Ама аз съм влязъл да си купя един хляб от Пикадили и почвам яко да се изнервям, ако попадна на по-дълга опашка -- дето някакви глупаци пазаруват като за екскурзия до северния полюс, накрая се оказва, че е 109 лв. 17 ст. и почват да си гласят сумата, като допълват с вафли от касата, че да стане кръгло на 10 и да вземат точки за незнамсикво -- и на всичкото отгоре плащат с карта. И аз седя и подскачам, понеже не мисля, че хлябът трябва да ми излезе 75 ст. + 1 лв. за неквите мутри, дето държат паркинга. (- то сигурно много народ престана да пазарува в този магазин, заради паркинга - аз само един път се прекарах.)

Другият номер е, че при тези безбожно кратки 20 мин. може да сте си били готови с пазаруването за 15 мин. обаче да чакате по още 5 мин., за да излезете - понеже някакви се бавят на изхода, плащат си левчето, някой отива да им пусне касова бележка и т.н.

Та кАжете ми кое е бай-ганьовщината, като така е направено - ако не минеш просто да оставиш някого и да си излезеш веднага с колата, почти винаги да си на 1 лв. Освен това би следвало да го напишат с големи букви: "Безплатен паркинг - 20 мин." - а не бяха.

Аз мисля, бай-ганьовщината е в точно този дребен тарикатлък от тяхна страна -- а не в хората, които се опитват да им заобиколят системата.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 30 Май 2016, 20:19

ogata написа:
Bogat-Beden написа:А има ли опция да ти дава пари автомата,за това ,че ти е седяла колата на паркинга? :roll:

Да, има и вероятност да си пъхнеш и пипето в джобчето за рестото и да получиш ласки :mhihi:

Добре,ама на аванта ли е? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 30 Май 2016, 22:13

Не бе, това е само когато автоматът не може да ти върне ресто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 31 Май 2016, 3:13

vladi_totev написа:Добри примери са дадени в първия пост, но мисля че не са изпробвани от автора, а само са написани. На паркинги с пренощуване ( обикновено летища) няма опция "Lost ticket" , ако все пак някъде я има -там също има и опцията LPR и LPI , където при LPI (License plate inventory) вечерно време един чичко минава и записва с едно у-во всички останали коли за пренощуване в паркинга и на излизане на другия ден или след седмица -те знаят колко си стоял.
"Lost ticket" го има на паркинги където няма "overnight" , но там си плащаш " maximum rate" все едно си стоял цял ден така, че пак не е оферта. "Тънкостите" , които е описал колегата в първия пост стават много рядко и верятността да се плати повече е по-голяма.

Kолега, написаното от теб важи за летища Горна Оряховица и Балчик. Иди и се опитай да опишеш колите на Шипхоу, Монреал или което и да е нормално летище

Изображение

Виж в гугъл за каква площ говорим и си помисли, дали можеш да обходиш този паркинг, не да го провериш.

Искам да ви помогна да спестите пари. За когото това е "ганьовщина", нека сподели той как го прави. Аз не знам някой някъде по света да обича да плаща паркинг.

И за да не съм голословен, ето един пример. Система за автоматизиран паркинг с две бариери (вход и изход), пей стейшън и още една такава на изхода, компютър и софтуер, две камери за наблюдение (има 24 часа асистънт чрез колцентър) тук струва около 100 000$. На практика чрез нета проверяващото лице знае колко коли са вътре във вски един момент. Знае колко билета са издадени и т.н. Няма нужда от касиер и проверяващ. Опцията "ЗАГУБЕН БИЛЕТ" ви дава възможност да стоите повече, а да платите по-малко. Все пак взимайки билет на входа, вие нямате гаранция, че няна да стане нещо с него. Може да се скъса, да го полеете с кафе, децата да го повредят и т.н. Никой няма да проверяа записи от месеци назад, за да види кога сте влезли. Системата е проверена и изпитана. Имам приятели в сферата и съм имал възможност да наблюдавам монтиране и изпробване на работата и. Нали не си мислите, че съм плащал трицифрени суми за престой над седмица на летището в Монреал? 35$ на 24 часа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

http://www.admtl.com/en/access/parking

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Май 2016, 8:46

Системата (доколкото съм слушал за това и виждал) да не може мотоциклет да го засече индукцията преди бариерата е твърде малкият обект.
В едно предаване гледах подобен експеримент, човека мина с мотор и съответно нищо не стана, постави под мотора една медна навита жица, която помага при индукцията и бариерата го засече.

Иначе, друг номер да не платите на паркинг и сте двама човека, единият кара колата, а другият стои до бариерата и чака някой да излезе, застава на клетката, която отчита че колата не е преминала цялата през бариерата и така минава и втората кола.
Дори съм виждал някакви типове (в Италия) в един паркинг, с едни като селфи пръчки и на края едно като картонче, та се чудех за какво служи, после ги мернах че единият седи до бариерата и чака да мине автомобил, и някакси неангажиращо засенчи клетката на паркинга с "устройството" :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: магистратура

Мнение от vladi_totev » 31 Май 2016, 9:37

Kолега, написаното от теб важи за летища Горна Оряховица и Балчик. Иди и се опитай да опишеш колите на Шипхоу, Монреал или което и да е нормално летище

Написаното от мен колега важи и за доста по-големи летища от Монреал. В Шипхол са с LPR ( License plate recognition) там мисля, че не може да се мине метър. Както писах в моя пост - не казвам, че някъде не може да се направи номера с lost ticket , но вероятността да не стане номера е по голяма , както и накрая да се плати повече е по- голяма.

Относно влизането на мотоциклети - ако детектора преди бариерата е направен както трябва ще работи и за мотоцциклети. В повечето случаи не е и затова не ги отчита.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 31 Май 2016, 21:52

Е.Димитров написа:с едни като селфи пръчки и на края едно като картонче ... и чака да мине автомобил, и някакси неангажиращо засенчи клетката на паркинга с "устройството" :mhihi:

хахаха - не е лошо да се вземе на въоръжение в автомобилния "survival tool kit". А ако нямате такъв инструмент под ръка, може да направите добро на целия паркинг, като залепите фотоклетката с дъвка.. ;)))

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 31 Май 2016, 22:11

Елементарно решение:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 31 Май 2016, 22:22

dr.peshev написа:...

Този го бях забравил. :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Юни 2016, 1:44

Кое е ганьовското? Това, че вместо темата да е как да дръпнете напред така, че тия 5-10-15-20 лева изобщо да не ви се показват на радара, вие обсъждате как да не ви падне бариерата на предния капак...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата