CCC модул E60

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
Мечтае да кара: е60 M5

Re: CCC модул E60

Мнение от v3n0m » 27 Май 2016, 7:07

Има ли някой колега от Велико Търново или близо до Велико Търново който да може да направи въпросната операция. Панел намерих, остава само панела на навигацията с копчетата(някой има ли идея дали се продават отделно или трябва да купя цялата навигация?).
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 535D e60
Мечтае да кара: M5 F10

Мнение от CrazyElement » 31 Май 2016, 18:53

Колеги помагайте , не знам какво да го правя този Идрайв пуст.. 1 път ремонт 500 лева при софтелектроник , после 250 лева блутут модул . Сега пак този проблем , значи когато е супер топло говоря над 27-28 градуса и пече яко слънце , като покарам някъде около 20тина минутки и звука спира за 2-5-6 секунди на произволен принцип , като колкото повече карам толкова по-често го прави. Да знам сега ще кажете , че е блутута , ама на да ли имах вече 1 път прецакан блутут , там положението беше тотален блокаж и звука спира някой път и за минути , и като спре веднага идрайва умира , въртя кнобката натискам нищо не става , а сега просто звука спира, времето на песента продължа да се движи без проблем и като почне след 5 сек наистина песента е продължила да се върти така и с Радиото прекъсва за 5 сек през това време мога да си сменям станции да натискам меню всичко Идрайва не блокира просто спира звука ей така за 2 до 5 сек и го прави само когато е жега и е пекло слънце по колата. То ясно , че нещо прегрява ама въпроса е какво?! Мислих си за CCC модула , ама добре де той е на принципа на компютър , компютър като прегрее просто се рестартва , дори в момента в който спира ако е модула просто ще блокира няма да мо да го управлявам , а при мен не е така идрайва си работи без проблем. Предполагам ще да е нещо свързано с усилвателя(тук идва въпроса къде се намира и имам ли такъв, да вметна не съм с logic7 системата ами ми е най-обикновена с две бас каси под предните седалки). Наистина вече този модул почва да ми лази по-нервите. Някой ако има някакви идеи или поне ако може да ми каже дали имам усилвател и къде е да го сваля да видя какво се случва с него.
Макарче си поиграх и без значение дали съм само на предни тонколони(без бас касите) или само на задни звукът пак си прекъсва :(.

Поздрави.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 31 Май 2016, 21:38

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f8/ ... y-t114715/

Става въпрос за същия проблем колега, започнах да я чета от 4 пост на доло започват да се оплакват доста хора с абсолютно същия проблем, 13 страници е :wave:
В една друга тема споменават за смяна на idrive или нов акумулатор.
И още една, аз като гледам това си е бил доста често срещан проблем...

http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=538867
Последна промяна v3n0m на 31 Май 2016, 22:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 31 Май 2016, 21:49

Трябва си друго ССС. най добре фейсово

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 31 Май 2016, 22:02

Възможно ли е вентилатора на CD-то да не върти? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 01 Юни 2016, 8:52

v3n0m написа:Възможно ли е вентилатора на CD-то да не върти? :dunno:

Напълно е възможно но не в това е проблема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Юни 2016, 11:25

И къде е проблема като го прави само когато е супер топло и напечена колата , през всичкото другото време не прекъсва никога музиката в това няма абсолютно никаква логика , дори и да е в CCC модула е 100% проблем с охлаждането , а не че му е изгоряла я рам или процесор , както беше преди когато стигаше само до BMW логото. То и аз ги четох тия теми , където БМВ казвали ново CCC еми да то така най-лесно, то най-лесно е даже да си купиш нова 535Д 2015 ама ... При ремонта в софтелектроник не са направили нещо като хората по затварянето или нещо друго и в момента прегрява някаква платка отговаряща за звука и прекъсва само нейния сигнал, няма как да ида да сменя цял модул заради това , че само когато вънка е 30 градуса ми прекъсва музиката за 2-5 секунди, направо ми писна , че не съм записал и една електроника та да взема да си го оправя , най-тъпото е , че който и електричар да питаш в града казва " ООО това е много сложно ненене такова нещо не барам" и единствените дето отварят са софтелектроник , които си цъкат по 500 лева без значение какво ти правят. Карам така докато не ми писне и не си купя нов ЦЦЦ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v3n0m » 01 Юни 2016, 11:51

CrazyElement написа:И къде е проблема като го прави само когато е супер топло и напечена колата , през всичкото другото време не прекъсва никога музиката в това няма абсолютно никаква логика , дори и да е в CCC модула е 100% проблем с охлаждането , а не че му е изгоряла я рам или процесор , както беше преди когато стигаше само до BMW логото. То и аз ги четох тия теми , където БМВ казвали ново CCC еми да то така най-лесно, то най-лесно е даже да си купиш нова 535Д 2015 ама ... При ремонта в софтелектроник не са направили нещо като хората по затварянето или нещо друго и в момента прегрява някаква платка отговаряща за звука и прекъсва само нейния сигнал, няма как да ида да сменя цял модул заради това , че само когато вънка е 30 градуса ми прекъсва музиката за 2-5 секунди, направо ми писна , че не съм записал и една електроника та да взема да си го оправя , най-тъпото е , че който и електричар да питаш в града казва " ООО това е много сложно ненене такова нещо не барам" и единствените дето отварят са софтелектроник , които си цъкат по 500 лева без значение какво ти правят. Карам така докато не ми писне и не си купя нов ЦЦЦ.

Няма ли как да се смени cd-то само с цел тест от някоя друга и ако проблема е в него да се смени само cd-to. Ако проблема е само в музиката логично е да се търси проблем в аудио управлението.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Юни 2016, 12:20

v3n0m написа:
CrazyElement написа:И къде е проблема като го прави само когато е супер топло и напечена колата , през всичкото другото време не прекъсва никога музиката в това няма абсолютно никаква логика , дори и да е в CCC модула е 100% проблем с охлаждането , а не че му е изгоряла я рам или процесор , както беше преди когато стигаше само до BMW логото. То и аз ги четох тия теми , където БМВ казвали ново CCC еми да то така най-лесно, то най-лесно е даже да си купиш нова 535Д 2015 ама ... При ремонта в софтелектроник не са направили нещо като хората по затварянето или нещо друго и в момента прегрява някаква платка отговаряща за звука и прекъсва само нейния сигнал, няма как да ида да сменя цял модул заради това , че само когато вънка е 30 градуса ми прекъсва музиката за 2-5 секунди, направо ми писна , че не съм записал и една електроника та да взема да си го оправя , най-тъпото е , че който и електричар да питаш в града казва " ООО това е много сложно ненене такова нещо не барам" и единствените дето отварят са софтелектроник , които си цъкат по 500 лева без значение какво ти правят. Карам така докато не ми писне и не си купя нов ЦЦЦ.

Няма ли как да се смени cd-то само с цел тест от някоя друга и ако проблема е в него да се смени само cd-to. Ако проблема е само в музиката логично е да се търси проблем в аудио управлението.

Прочетох сега цялата тема от 13 страници даже и писах да потвърдят дали е там проблема. Излиза май , че проблемът пак ще е в гадния блутут модул, този път обаче , не е изпържен на макс и реално като спре звука Идрайва не блокира както прави при тотално гръмнал модул. Ами просто прегрява стабилно и почва да прави смущения , склонен съм да вярвам , че в него проблема тъй като като спре музиката , ако съм свързан с телефон ми прекъсваше блутута за тези секунди... в които нямам музика. Пичовете слагат вентилатори от компютър на тъпия блутут модул , аз просто ще го изкормя и ще видя и се надявам да няма проблем. Интересното е , че обаче там един е пробвал като го е спрял от кабелите пак е имал проблема , после обаче същия този човек слага вентилатор на блутута и казва , че се е оправил проблема ... малко е объркваща тази тема , ама да видим какво ще отговорят. То и като цяло е малко странно да прегрее CCC , тъйкато над него духа климатика и то на 20 градуса студ , в колата е също около 20 градуса ..., докато блутута е в багажника закрепен на левия калник и нали се сещате , че да напече едно брутално слънце вътре в тоя багажник сигурно става 40+ градуса а самата ламарина и тя е нагрята на калника... ако е това поредната глупава инженерна грешка от БМВ. не можеш да сложиш модул , който излъчва температура затворен от единия край с кора а от другия край залепен на калника , малко нелогично.

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 01 Юни 2016, 21:45

Има ли някой , който да знае със сигурност дали има е60ки без усилвател? смисъл не знам каква ми е систмата за аудио , но не е логик7 нямам го менюто за логик7 в идрайв-а имам обаче 2 бас каси под предните седалки. Търся из нета обаче никаква информация не намирам. Предполагам колата трябва да е със усилвател след като има бас каси , смисъл няма как да ги захрани да изкарат този звук без ама знам ли ? Помагайте , иначе другия ден ще изкормя блутут модула и ще видя дали ще фиксни нещо , ама съм по-склонен да мисля , че е усилвател.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 01 Юни 2016, 21:54

И най елементарното озвучаване в Е60 има усилвател и басове под седалките

ентусиаст
Аватар

Мнение от CrazyElement » 02 Юни 2016, 1:16

adovet написа:И най елементарното озвучаване в Е60 има усилвател и басове под седалките

Аз май съм с него , къде се намира този усилвател , сигурен съм , че ще е в него проблема , има морга в Хасково , ще ида да взема някой втора ръка а блутута ще го изключа и ако пак го прави значи е CCC.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 02 Юни 2016, 6:34

В самото ссс

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 530D LCI и Е60 535d LCI

Мнение от andy » 02 Юни 2016, 7:09

Най-ниското оборудване няма външен усилвател (в модула е). Следващото е при задния ляв калник и е малко по-голям от кутия цигари. При логик 7 усилвателя е колкото стек цигари и пак там се намира.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 02 Юни 2016, 8:54

Още дори не е започнало лятото колега, за какви горещини говориш. Карал съм цяло лято със ССС модул без свързан изобщо вентилатор, това в последствие го разбрах, и не съм имал никакъв проблем. А за блутут модула направо го махай и изключи.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61