Въпрос за демпферна шайба
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Въпрос за демпферна шайба
Малко off топик но наистина ли на Corteco шайбата е към 300.лв без никакви отстъпки?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
koksimir написа:Малко off топик но наистина ли на Corteco шайбата е към 300.лв без никакви отстъпки?
Много или малко ти се виждат?
Малко по-скоро... това е почти двойна разлика с оригиналната шайба на BMW.
Здравейте,
Имам същия проблем със шайбата. Мисля да си купя CORTECO. Средния ми пробег на год е 10-15к. Моля вижте снимката и ми кажете дали това е менте на CORTECO или си е ОК.
Имам същия проблем със шайбата. Мисля да си купя CORTECO. Средния ми пробег на год е 10-15к. Моля вижте снимката и ми кажете дали това е менте на CORTECO или си е ОК.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Kubrat7 написа:Къде може да ми я сменят и колко ще ми струва?
Поздрави
Навсякъде където имат ключ 22 с по дълго рамо, или пистолет със сгъстен въздух.
Повече от 20-30лв. ако ти вземе някой за това си е обир

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
vld написа:Kubrat7 написа:Къде може да ми я сменят и колко ще ми струва?
Поздрави
Моята за да я свалим само да я огледам (без да я сменям) 4ри човека едвам развъртяхме болта - пистолета на 299 NM не можа да го отвие

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Taruno написа:vld написа:Kubrat7 написа:Къде може да ми я сменят и колко ще ми струва?
Поздрави
Моята за да я свалим само да я огледам (без да я сменям) 4ри човека едвам развъртяхме болта - пистолета на 299 NM не можа да го отвие. Та нека кажем 50 лв зависимост от това колко си запекъл
Напълно си прав, аз моята е закарах до един механик понеже знам че със моя пистолет няма да е отвия които е 100нм механика се мъчи със малкия пистолет след което не успя и взема един друг по голям и със него след 5 мин се отви, като е монтира и зави болта не слага лепило и е зави със пистолета които според мен е около 15кг а във инструкция за монтаж пише 100нм + 90 градуса, няма проблем до сега. Цена за всичко и 20 мин. работа 25 Евро
- vld
- Старши ентусиаст
-
Затова написах ключ с дълго рамо, като неще с пистолета, сваляш я на земята опираш ключа в пода за контра и го държиш да не се отплесне, някой отива в колата да чукне стартера и готово.
Това естествено на махнат ремък.
При Е90 понеже е със старт бутон, ще е по оферта от плюса при мотора да се допре с една жица клемата на стартера.
Нямате си на идея колко сила има в тоя стартер
При Е90 понеже е със старт бутон, ще е по оферта от плюса при мотора да се допре с една жица клемата на стартера.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
vld написа:Затова написах ключ с дълго рамо, като неще с пистолета, сваляш я на земята опираш ключа в пода за контра и го държиш да не се отплесне, някой отива в колата да чукне стартера и готово.
При мен като я сменяха го пробва майстора и не стана. Дори програмирах старт бутона да не пали, а само да върти на стартер като се натисне. Емиии... пак не стана. Нито с пистолета, нито със стартера. Накрая на подемник и отдолу законтри нещо и почна да я мъчи с ключа.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
точно така ние законтрихме маховика на автомата, и с едно рамо метър и половина 4ри човека го развихме от 20тия опит 

Не знам какви дълги рамена, но като взех един пистолет от камионски гумаджия, трябва да ви кажа, че за миг я развихме. Преди това гледам майсторите се запъват потят и кво ли още не. Това с лост и законтряне на маховика повече от безумно. Само си губят времето и нервите.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Kubrat7 написа:Не знам какви дълги рамена, но като взех един пистолет от камионски гумаджия, трябва да ви кажа, че за миг я развихме. Преди това гледам майсторите се запъват потят и кво ли още не. Това с лост и законтряне на маховика повече от безумно. Само си губят времето и нервите.
Във ръководството за ремонт на БМВ точно така е показано като се блокира маховика/
- vld
- Старши ентусиаст
-
awful написа:Kubrat7 написа:Не знам какви дълги рамена, но като взех един пистолет от камионски гумаджия, трябва да ви кажа, че за миг я развихме. Преди това гледам майсторите се запъват потят и кво ли още не. Това с лост и законтряне на маховика повече от безумно. Само си губят времето и нервите.
Във ръководството за ремонт на БМВ точно така е показано като се блокира маховика/
То пише, ама съм виждал да се скъса щифта с който се блокира маховика и айде после кутията на земята че да го извадиш...

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Taruno написа:vld написа:Kubrat7 написа:Къде може да ми я сменят и колко ще ми струва?
Поздрави
Моята за да я свалим само да я огледам (без да я сменям) 4ри човека едвам развъртяхме болта - пистолета на 299 NM не можа да го отвие. Та нека кажем 50 лв зависимост от това колко си запекъл
299NM е слаба ракия
49 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4