Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Re: Софтуер
Успях да намеря WDS ,разликата от самата програмаWDS с която сме свикнали и интегрирания WDS е само в пътя към него.Намират се модулите в Rheingold и след това се влиза в TIS иWDS.лесно е само пътя е различен. 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- tsvetkov85
- Потребител
-
Колеги здравейте. Имам проблем с INPA -та . Кабела е k-dcan от скад66. Ползвах го веднъж, от както съм го купил. Снощи исках да си проверя скоростите на перката за охлаждане и о изненада. Култовата грешка ifh 0009. Оказа се че влизам навсякъде другаде но не и в engine и gear box. Колата е с 2 букси имам преходници и за двете. Като я пробвах за сефте ми се изясни че от буксата в купето мога да чета само въпросните два горни модула, за това взех и прехода за 20 pin -вата букса.
Писах на склада , хората отговориха провери pin 7 , прочетох че по него върви комуникацията за двигател и скорости. Премерих го с мултицета, там всичко е ок. Преинсталирах inpa , наново си нагласих com port-а, но резултат никакъв.
Единственото, за което се сещам е че пуснах след първия си успешен опит с inpa-та firewall а на лаптопа. Сетих се постфактом за това, както и да е изключих firewalla отново преинсталирах всичко, антивирката е изключена и не става.
Моля дайте идея , кабела ли си е заминал при все че съм ръчкал с него 1 макс 2 дни.
Подробностите по колата са 318ci m43 мотор. Последно предполагам, че е кабела , но ми е чудно как така сдаде багажа , хем си пазя нещата. Благодаря предварително!
Писах на склада , хората отговориха провери pin 7 , прочетох че по него върви комуникацията за двигател и скорости. Премерих го с мултицета, там всичко е ок. Преинсталирах inpa , наново си нагласих com port-а, но резултат никакъв.
Единственото, за което се сещам е че пуснах след първия си успешен опит с inpa-та firewall а на лаптопа. Сетих се постфактом за това, както и да е изключих firewalla отново преинсталирах всичко, антивирката е изключена и не става.
Моля дайте идея , кабела ли си е заминал при все че съм ръчкал с него 1 макс 2 дни.
Подробностите по колата са 318ci m43 мотор. Последно предполагам, че е кабела , но ми е чудно как така сдаде багажа , хем си пазя нещата. Благодаря предварително!
- tsvetkov85
- Потребител
-
Колегите оправих се , след преинсталация на на INPA, но като предварително изтрих папката inpa ,в която остават файлове след деинсталиране.
- grudev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 M-Sport
- Детайли за колата: 320D sapphire black
Здравейте,
инсталирах Rheingold ISTA/D версия 3.55 и имам следните въпроси:
1 въпрос. Ако не е свързана с колата, може ли след ръчно въвеждане на VIN да се провери "Repair History" ? Аз не успявам тъй като ми се изписва следната грешка: "The online connection to central services has been disrupted"?
Прилагам скрийншот:

2 въпрос. С този bluetooth OBD2 четец може ли да се ползва програмата или си трябва K+D-CAN кабел ?

Благодаря,
1 въпрос. Ако не е свързана с колата, може ли след ръчно въвеждане на VIN да се провери "Repair History" ? Аз не успявам тъй като ми се изписва следната грешка: "The online connection to central services has been disrupted"?
Прилагам скрийншот:

2 въпрос. С този bluetooth OBD2 четец може ли да се ползва програмата или си трябва K+D-CAN кабел ?

Благодаря,
Drift machine ....
- Stanimir330
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 E46 330d
- Мечтае да кара: G20 330d
Здравейте, имам KKL USB кабел, който го ползвах за Audi. Тоя кабел става ли за BMW E46 2002, и мога ли да ползвам NCS Expert и INPA с него ?
Също така от къде мога да си изтегля двете програмки без да си купувам кабел с тях ?
Също така от къде мога да си изтегля двете програмки без да си купувам кабел с тях ?
grudev написа:Здравейте,
Прилагам скрийншот:
Благодаря,
За INPA и ISTA\D трябва K+Dcan кабел.
Този адаптер може да използваш с Carly BMW, но най-вероятно ще може да чистиш само грешки а останалите функции няма да бъдат възможни. Казвам го от личен опит. Купих си кабел от sklad66 който подържа и F series, който с OTG адаптер работи чудесно с Carly. Ако нямаш сериозни намерения да задълбочваш в четене на документация ти препоръчвам да позлваш въпросния App за Android или iOS, за да не направиш някоя беля и после да хвърлиш една кофа пари за да ти оправят електрониката по колата.
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Здравейте, някой може ли да сподели от къде да намеря читав файл за инсталация на INPA за Windows 10, че намирам само някакви на които пише за XP. И не ми дава да инсталирам. Благодаря предварително.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
tashev_1990 написа:Здравейте, някой може ли да сподели от къде да намеря читав файл за инсталация на INPA за Windows 10, че намирам само някакви на които пише за XP. И не ми дава да инсталирам. Благодаря предварително.
С удоволствие бих пробвал някой читав линк за INPA за инсталация под XP.
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
kkrumov написа:tashev_1990 написа:Здравейте, някой може ли да сподели от къде да намеря читав файл за инсталация на INPA за Windows 10, че намирам само някакви на които пише за XP. И не ми дава да инсталирам. Благодаря предварително.
Какво имаш впредвид колега ? Да инсталирам Инпа за ХР на десятката (това вече го пробвах не става ) или да направя някаква виртуална област на която да инсталирам ХР и да инсталирам на нея? Първия вариант програмата или не иска изобщо да се стартира или се инсталира, дава бъгове и след като дадеш да поправи грешката на инсталацията ти пише, ме иска ХР.
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
tashev_1990 написа:kkrumov написа:tashev_1990 написа:Здравейте, някой може ли да сподели от къде да намеря читав файл за инсталация на INPA за Windows 10, че намирам само някакви на които пише за XP. И не ми дава да инсталирам. Благодаря предварително.
Какво имаш впредвид колега ? Да инсталирам Инпа за ХР на десятката (това вече го пробвах не става ) или да направя някаква виртуална област на която да инсталирам ХР и да инсталирам на нея? Първия вариант програмата или не иска изобщо да се стартира или се инсталира, дава бъгове и след като дадеш да поправи грешката на инсталацията ти пише, ме иска ХР.
Аз съм с XP и търся също работещ линк за сваляне на някоя читава версия на INPA.
Относно твоя проблем- преди време я бях инсталирал на WIN 7 и нямах проблеми, но за жалост не мога да дам съвет за WIN 10.
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
bgpavlp написа:http://search.data.bg/results/?where=files&type=software/inpa
Изтеглих няколко програми от линка, но ми излиза някакъв сериен номер. Някой знае ли някакъв който може да ми свърши работа за да инсталирам програмата успешно?
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
И аз питам 

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Пробвайте sklad66.com