ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Колеги защо имам букса на дифа с кабел който отива над дифа напред по посока на мотора, като нямам ацс

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Тва е датчика за километража.
Ацс-а няма общо с дифа.
Ацс-а няма общо с дифа.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Мерси
Ето за какво е викам си абсурдд да е сменян дифа трябва да има някаво обяснение 

Приятелчета, дадох колата на бащата, но той като не я е карал досега и не знае, че е прекалено ниска и не може да качва колата по бордюрите на паркингите... закачил предната броня и като е изкарвал колата бронята се откъсна от буферите и отчупи страничните държачи, по скоро само единия, искам да ви попитам дали може да се подменят евентуално, понеже то буквално си виси този държач...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Когато колата е на скорост се чува леко виене и при ускорение също, тоест независимо от предавката (Н 1 2 3 4 5) се чува едно леко виене. Най-усезаемо е на неутрална.
Като натисна съединителя спира.
Лагера на съединителя ли е това? Съмнява ме като е на 10 000км няма и толкова, възможно ли е да е от някоя от помпите?
Виенето го имам от много отдавна, просто сега вече почва да ми се натрапва доста
Като натисна съединителя спира.
Лагера на съединителя ли е това? Съмнява ме като е на 10 000км няма и толкова, възможно ли е да е от някоя от помпите?

Виенето го имам от много отдавна, просто сега вече почва да ми се натрапва доста

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Най - вероятно е лагера. Освен ако не си с демпферен маховик, ако си с такъв може и от него да е...
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Мисля, че е обикновен маховика. Лагера странно, комплект го смених със съединителя и притискателя чисто нови от ауто + освен да се окаже менте? 

- aliays
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 1.6i м43б16
Може да е бил дефектен, може да е сбъркан при монтажа, отиди в някой доверен сервиз да го чуят...
- raptorxbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW E36 318tds Touring
- Мечтае да кара: BMW E26
- Детайли за колата: Бавно комби с черни облаци
Здравейте, някъде има ли пълна схема на буксите и пиновете на комфорт модула? Питането ми е свързано с това, че си взех бутон за заключване на вратите от е39 и знам, че като го прекарам през реле което да обръща "-" към "+" трябва да го свържа към пин 19, но искам да разбера на кой пин от комфорта има постоянен "+" след контакт който мога да ползвам?
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Здравейте колеги интересува ме за м50б25 без ванус мотор кой компютър ми трябва за мотора на 402 ли да завършва или на 403... мога да предоставя само номер на мотора... ,че "майсторчето " дето ми слага мотора са ми сменили компа . За да ми земе комп дето трябва
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Здравейте, колата е М52Б28 с автоматични скорости и от няколко седмици се появи много странно тресене - единствено и само при скорост между 140 и 160 км/ч и обороти между 2600 и 3000. Тресе само при ускорение, при отпуснат педал на газта тресенето спира. При по-високи обороти и същата скорост не тресе, т.е като превключи на по-ниска предавка.
Това ме навежда на мисълта, че е скоростната кутия, ама знам ли...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Powerslide
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d Mpack
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338
E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD
328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD
318is coupe 10.1998 SOLD
E39 530d 1999 Mpack SOLD
drago_pavlov написа:Здравейте, колата е М52Б28 с автоматични скорости и от няколко седмици се появи много странно тресене - единствено и само при скорост между 140 и 160 км/ч и обороти между 2600 и 3000. Тресе само при ускорение, при отпуснат педал на газта тресенето спира. При по-високи обороти и същата скорост не тресе, т.е като превключи на по-ниска предавка.
Ахх иска ти се да се счупи кутията и да я сваляш

Попринцип на таблото светва една жълта индикация при проблеми с кутията , даже като палиш и нали светват всички лампи , и тя светва и после угасва заедно с другите
А някакво "ритане" или играене на обороти имаш ли , при мен понякога има едно странно вдигане на обороти докато нацели примерно от 4та към 5та.
И като съм на спорт режим и превключа на задна , удря здраво отдолу

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Powerslide написа:А някакво "ритане" или играене на обороти имаш ли , при мен понякога има едно странно вдигане на обороти докато нацели примерно от 4та към 5та.
И като съм на спорт режим и превключа на задна , удря здраво отдолу
Ритане има като забие на неутрална, аз дам газ, а тя включи след 2-3 секунди

А оборотите са си перфектни. При мен удря здраво ако съм спрял на наклон, като превключвам от неутрална на скорост.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Погледни и нивото на маслото, щом се замисля чак толкова.
Ubi dubium, ibi libertas
- silverstone
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320i N46 седан
- Мечтае да кара: чисто ново BMW
- Детайли за колата: E 36 седан 9/1997г т.син 320i M52B20
Е 36 кабриолет 7/1996 сив M52B23
Е 90 седан 7.2006 сив 320i N46
Привет колеги,
посъветвайте ме какъв кабел да си взема за диагностика и евентуално чистене/ кодиране на грешки за Е36
Взех няколко неща, включително и преходник за кръглата букса. За Е46-цата на брат ми я разпознава и чете, моята 320
Моля препоръчайте ми някакво софтуерно решение, четох , четох , четох , всичко е доста добре обяснено освен какъв дявол да го взема кабел трябва за тази е36ца
Със софтуера ли бъркам и с кабел и с блутуут четеца , не намира двигателя. Нещо не е така.
Аз си обичам е36! и предишната ми беше е36 и следващата пак ще е е36.
Не ми трябва информация да забогатявам за чисто лично ръчкане и употреба
Благодаря Ви много
посъветвайте ме какъв кабел да си взема за диагностика и евентуално чистене/ кодиране на грешки за Е36

Взех няколко неща, включително и преходник за кръглата букса. За Е46-цата на брат ми я разпознава и чете, моята 320

Моля препоръчайте ми някакво софтуерно решение, четох , четох , четох , всичко е доста добре обяснено освен какъв дявол да го взема кабел трябва за тази е36ца

Аз си обичам е36! и предишната ми беше е36 и следващата пак ще е е36.
Не ми трябва информация да забогатявам за чисто лично ръчкане и употреба

Благодаря Ви много