Желание за емиграция, къде и защо?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Желание за емиграция, къде и защо?

Мнение от Larbi » 23 Мар 2016, 15:06

TNT написа:От там не беше ли великия рапър Гошо от почивка :mhihi: :mhihi: :mhihi: Кози барабонки, скъпи маратонки :mhihi: :mhihi: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

А пък още по-великият DJ Т-Fresh йеа, йеа, бейби е в Росток :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 23 Мар 2016, 17:45

И на мен Малта ми изглежда добре, ако не беше толкова малко островче. Това за мен му е минуса, може да има и други де.

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 23 Мар 2016, 23:26

По молба на alekangg

alekangg написа:@Larbi пусни последното си мнение в темата за чужбина, много е ценно! :bchug:

Пускам си мнението от една друга тема и тук.

Larbi написа:
Bogat-Beden написа:Има българи и триж повече-румънци..Всъщност по тези райони (между градовете) ,испанците са малцинство.Най-много са англичани,немци,ирландци,скандинавци - и отскоро и руснаци.Последните си пазаруват на килограм,но май предимно от най-скъпите имоти..
Ако ще трябва да страниш от нашенци напълно-все още ги няма на Марс,'щот няма чартъри на Ийзи джет :lol:

Румънците не ме плашат. В чужбина съм видял повече добро от Румънци отколкото от Българи, заклевам се. Няма проблем и с Англичаните. Руснаците са особена порода хора. Особено тези които си купуват супер луксозните имоти по бреговете на Испания или Френската Ривиера. Винаги може да се страни от нашенци ако го иска човек. Първото нещо е да не си купува имот или наема квартира в зона или квартал силно населен с Българи и второто е когато се чуе Българска реч на улицата да не се припка при тях да ги поздравяваш все едно си видял Исус Христос. Специално в Англия как пък един усмихнат Българин не видях не знам. Пият кафе в Костата намръщени, намръщени, озлобени. Като се наложи да си правят селфи вадят по една усмивка и до там. Правил съм много пъти че гледам в някоя друга посока а край мен в мола или където и да е шетат нашенци. Е няма такава помия просто. Все злобни коментари за всичко около тях все едно някой ги е малтретирал до преди малко. Главно се коментират и осмиват хората около тях, коментират се пари и всичко това се прави от някакъв илюзорен висок пиедестал на който си представят че са стъпили и са хванали Господ за шлифера. Отначало ми е било смешно, но после ми стана тъжно :mrgreen: В Германия, там същата картинка. Някак различни хора сме си. Няма такава злоба, пресметливост и поглед винаги устремен към каквато и да е далавера и да прецака някой.

:bchug:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 25 Мар 2016, 17:22

Мнението е много добро и показва нещо много ясно. А то е, че в чужбина трябва да си подбираш приятелите и средата. Ние се преместихме от Монреал в Отава и ще ти кажа, че тук се запознахме с много свестни и читави хора. Ето така, случайно попаднахме на семейство, чийто син върви една година преди нашия. Това стана на тренировките по карате. Оказа се, че децата ни са при един и същи учител, едни и същи спортове, дори живеем на 3 мин. с кола. И двамата работят за правителството, имат чудесни деца и много сме доволни от това запознанство. Онзи ден във вторник с събирахме "по мъжки" на по бира в центъра. Бяхме 8-9 човека. Ми всички работят, имаме си приказка и е приятно да комуникираме с тях. Имаше само един, който не ми се понрави. Случайно го чух, как каза да ми дадели една писалка с неговия облик и адрес, за да "съм се радвал" :shock: Оказа се агент по недвижими и моти с много голямо самочувствие и сериозна репутация. Видя ни като бъдещи жертви и се опита да развие една от техните теории за имоти, цени и т.н. Обясних му, че вече сме купили, продали и много добре съм запознат с техните трикове, лафове и лакърдии. Не му стана приятно, но си го търсеше. Мисълта ми е, че в чужбина трябва да си подбирате средата. Има читави хора навсякъде. Но и първо се огледайте сами себе си :ok:

Потребител
Аватар
Кара: кололо !!

Мнение от ludnik » 07 Май 2016, 22:34

Някои да е спечелил зелената карта ? За мен дедов, ще се пробва на север от Щатите.
По-добре само бит, отколкото бит и ебан !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 29 Май 2016, 10:02

Всеки който е бил в западна Европа по-дълго и по работа и е имал повече контакти с местните, би трябвало да забележи, че ни имат за нисша раса. Не ми е ясно как ще стане този сценарий с приятелствата и дружбата с местните? Много се идеализира запада! Нещата са безвъзвратно променени.

Sent from my HTC One using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Май 2016, 10:43

ludnik написа:Някои да е спечелил зелената карта ? За мен дедов, ще се пробва на север от Щатите.

И за мен дедов. 5-а година курец, започвам да се замислям, че не е толкова на случаен принцип, колкото го изкарват :dunno:
Канада е същото, пак се искат визи и разрешителни за работа...ако ще си 100% легален де. Аз лично мисля да пробвам UK или Ирландия, че знам гладко само английски.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 29 Май 2016, 11:33

vvasilev1 написа:Всеки който е бил в западна Европа по-дълго и по работа и е имал повече контакти с местните, би трябвало да забележи, че ни имат за нисша раса. Не ми е ясно как ще стане този сценарий с приятелствата и дружбата с местните? Много се идеализира запада! Нещата са безвъзвратно променени.

Аз бих казал, че не съм виждал по-гадно отношение и погледи от в България, било то от надменен съсед или на светофара от шофьора на лъскавото скъпо возило. Не по-нисша раса, ами направо вредител се чувствам в очите на някои хорица в БГ, които да имаше как с поглед щяха да ме убият

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 29 Май 2016, 12:12

Така е, но тук изобилства от коментари как ще си другаруваме с германци, французи или шведи...трудно!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 29 Май 2016, 12:36

Хората в чужбина привидно са мили и добри, а всъщност са доста добре възпитани лицемери. Казвам го от наблюдения в университрта как немците прихранваха други немци/турци, а иначе по всички семинари бяха първи дружки. Просто в България хората са по-прями, което лично аз предпочитам

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 29 Май 2016, 12:43

Точно това имах предвид, но за да го разберат нашенци, трябва малко повече престой там.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 29 Май 2016, 19:14

Колко митове и легенди отпадат като поживее човек навън и установи всъщност какъв кенеф е :mhihi:
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 29 Май 2016, 19:26

Зависи къде попаднеш. Ако беше чак такъв кенеф все си мисля, че нямаше да намаляваме с десетки хиляди на годишна база :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 29 Май 2016, 19:56

madafaka_donkele написа:Зависи къде попаднеш. Ако беше чак такъв кенеф все си мисля, че нямаше да намаляваме с десетки хиляди на годишна база :mhihi:

Само че има два аспекта на живота зад граница! Единият е да напуснеш България, за да оцелее семейство ти, а другия е да напуснеш, за да заживееш нормално в чужбина и да достигнеш стандарта на живот, който имат местните. Оставам с убеждението, че в темата се търси втория! Не разбирам, защо хората не влагат повече мисъл, енергия и желание да се реализират тук. Има убийствена съпротива в идеята да научиш нещо ново като квалификация, да живееш или работиш в друг град/село, а с лекота се тръгва на запад с идеята, че някой там те чака и ще те залее рога на изобилието:) Ама то видиш ли не е баш тъй. В чужбина освен различния начин на живот и хладно отношение, много скоро установяват, че като платят наема и застраховките по автомобила са прилично занулени и мечтите за добро и безоблачно съществуване изчезват.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 29 Май 2016, 20:45

Аз лично бих напуснал страната в един момент заради липсата на държавност и скапания манталитет на масата. На където се обърне човек няма начин да не попадне на поредната порция простащина, комплексарщина, завист, злоба.
С удоволствие бих се преместил в държава в която ще намеря ред, спокойствие и хората с изброени по-горе качества ще са малцинство или въобще няма да ги има.
Така че емиграцията не е задължително да е само заради пари.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата