Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пил
Мечтае да кара: пил и да стигне жив
Детайли за колата: мътни

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от EH0260BB » 20 Май 2016, 20:58

muk_83 написа:Здр. колеги какво може да кажете за това и някои гледал ли го е.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 5145377995

Понеже колата е регистрирана, може да направиш сверка за ВИН номера на колата. И така да разбереш, че колата е била излязла от завода с М мулти волан, който по някаква причина е заменен със "сцепен' лъч. Джантите и топката за скоростите също "очевидно" са подменени. Другото вече ще се види на място...
40345

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 2-ка Б и BMW E46 2-ка Д

Мнение от muk_83 » 20 Май 2016, 21:50

Мерси за съвета вече го проверих, искам да разбера ако някои я е гледал ,или пък види нещо от снимките,защото ми писна да обикалям из близка България и да гледам на хората кенефите за по 7 бона. Защото всички по тел. отлична идеална като нова , да ама не като отидеш има дребни забележки за 1000 лв. е аз не търся кола да я купя и тепърва да боядисвам и купувам лайснички и тем подобни. Ако някои продава това, което търся да пише и разбира се да не е на 400-500 км. от София.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 21 Май 2016, 8:50

muk_83 написа:Мерси за съвета вече го проверих, искам да разбера ако някои я е гледал ,или пък види нещо от снимките,защото ми писна да обикалям из близка България и да гледам на хората кенефите за по 7 бона. Защото всички по тел. отлична идеална като нова , да ама не като отидеш има дребни забележки за 1000 лв. е аз не търся кола да я купя и тепърва да боядисвам и купувам лайснички и тем подобни. Ако някои продава това, което търся да пише и разбира се да не е на 400-500 км. от София.

Колега нека не ти прозвучи като заяждане,но автомобили на по 12-15 години без забележка особено външна е нереално. Ако някой пък е пребоядисал тогава му се слага етикет" пребоядисана" и пак следва недоволство защото сигурно била ударена...Ако даден автомобил ти хареса технически вероятно взимането на някоя лайсничка не би било проблем...успех :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: 330xD
Мечтае да кара: M5 2007

Мнение от leo_to » 21 Май 2016, 14:24

vvasilev1 написа:
leo_to написа:Колеги какво мислите ?

http://www.mobile.bg/11462116659157940

харесах я защото съм живял в Торино известно време и знам там как се поддържат колите (няма нищо общо с митовете за Италия), хората си ги гледат доста. Тази ми хвана окото, малко ме притеснява че е доста постничка :| но пък цената не е лоша ако колата е читава, имала сервизна книжка и 2 ключа което също ми говори за отношението на предния собственик. Доста съм се навил, но нека да чуя и вашите мнения :help:

За кола без регистрация с 5 ск, ASC и дори без подлакътник ми се струва скъпа!
Предния капак нещо не ляга добре, стои малко надигнат и от снимките ми се струва, че фаровете са нови????...имай го предвид ако я оглеждаш.

Гледах я колата, капака ляга добре лъжат малко снимките, но е пребоядисван и единия фар има лепени щипки, но колата удар не е имала определено. Бронята не е правена. Върви прилично и вози стегнато. Проблема при мен дойде от лизинга, по телефона човека ми каза че лизинга е на бнп париба без колата да е залог, на място условията се оказаха доста по-различни и като цяло лизинговата схема е дърво. Човека се извини и като цяло беше готов да съдейства и с каране до сервиз и с всичко. Ако събера парите кеш ще и скачам, на 5800 я свалих на място с кеша може и на 5500 да падне.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от muk_83 » 21 Май 2016, 15:54

Приятели аз затова гледам коли от по 7 бона и в Пловдив и в Плевен ходих ако взема някоя за 5 боба, да няма лошо да има забележки но за 7 бона. Ще ме извинявате, но за 9 бона ще взема Е91 аз нямам пари за Е91 ,затова искам Е46 КУКЛА. Макар ,че подръжката и на двете е почти еднаква. Аз имам няколко критерия да е след 2003 комби да е с 6 скорости и мулти волан. От годината следва да е с DSC. Свалих от критерия си навигацията за 1000 лева ХАХАХАХАХ примирих се с 500 лв. за китайка. С много повече екстри +камера за задно за 500 лв. Салона също направих компромис с него. Е за 7 бона извинявайте ,но аз това правя от 10 дни обиколих близка България радиус от 200км. и само кенефи. Гледам само регистрирани накрая нов внос за 5-5.500лв. и до 7-7.500 каквото и да излезе все ще го оправя. Ще стане като нова за 7.500 и за гуми ще има ама нови не на 3-4г. хахаххаха.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 21 Май 2016, 19:59

muk_83 написа:Приятели аз затова гледам коли от по 7 бона и в Пловдив и в Плевен ходих ако взема някоя за 5 боба, да няма лошо да има забележки но за 7 бона. Ще ме извинявате, но за 9 бона ще взема Е91 аз нямам пари за Е91 ,затова искам Е46 КУКЛА. Макар ,че подръжката и на двете е почти еднаква. Аз имам няколко критерия да е след 2003 комби да е с 6 скорости и мулти волан. От годината следва да е с DSC. Свалих от критерия си навигацията за 1000 лева ХАХАХАХАХ примирих се с 500 лв. за китайка. С много повече екстри +камера за задно за 500 лв. Салона също направих компромис с него. Е за 7 бона извинявайте ,но аз това правя от 10 дни обиколих близка България радиус от 200км. и само кенефи. Гледам само регистрирани накрая нов внос за 5-5.500лв. и до 7-7.500 каквото и да излезе все ще го оправя. Ще стане като нова за 7.500 и за гуми ще има ама нови не на 3-4г. хахаххаха.

Да не те отчайвам,но няма да намериш хубава кола до тези пари.И аз исках да мина като теб метър,но не се получи.След близо 2 месеца обикаляне,се купих все пак,но на доста различна цена.
Дори нямах изисквания като твоите...
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от muk_83 » 22 Май 2016, 8:38

Вариантите са три или изчаквам още месец-два или купувам нов внос за 5-5.500 и се почват ремонтите (новият внос поне са напудрени, изпрани, пастирани потегнати поне визуално) И третия вариант сменям марката с пасат, шкода или форд. За по 7 бона има светулки.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 22 Май 2016, 8:54

muk_83 написа:Вариантите са три или изчаквам още месец-два или купувам нов внос за 5-5.500 и се почват ремонтите (новият внос поне са напудрени, изпрани, пастирани потегнати поне визуално) И третия вариант сменям марката с пасат, шкода или форд. За по 7 бона има светулки.

Направо търси друга марка.Няма е46 в приемливо състояние и след 2003г и да покрива твоите изисквания за тези пари.Дори и да са набарали някоя евтина барака покриваща исканото от теб,джанбазите няма да я пуснат за 5-5500.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 22 Май 2016, 10:53

muk_83 написа:Вариантите са три или изчаквам още месец-два или купувам нов внос за 5-5.500 и се почват ремонтите (новият внос поне са напудрени, изпрани, пастирани потегнати поне визуално) И третия вариант сменям марката с пасат, шкода или форд. За по 7 бона има светулки.

Ако си по-търпелив и упорит, може да излезе добро е46. Малко ми е странно това изискване за перфектно външно състояние. Ако автомобила е наистина перфектен, не очаквай ниска цена, а това дето е по автокъщи е направо скрап! Единствено от някой фен, който търси нещо по-ново, въпреки че и там скачаш на други драми...дпфи, ел водни помпи, келяви ангренажи...и тн. Инак една шкодичка или форд, дето на 120 не можеш да си чуеш мислите става. С търсене става работата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 22 Май 2016, 13:56

Аз си взех една от тези, за които питах и получих отговори в темата. Вътре е чук, има екстри на богато, любимите ми инериорни лайстни, регистрирана, изглежда гледана на първо четене, цената беше 7к, но е 2001 и има външни забележки малко, както и грозни джанти. Иначе е 325хи автомат + газ. Беше първото БМВ, което гледах и ставаше за нещо, гледах още 2 нов внос на по 6-6500 и бяха тоталки под капака, иначе интериор-екстериор ги бяха докарали... Почти си бях купил а4ка вече, защото реших, че до 8000 няма да намеря Е46ца, дето става за нещо, А4ките до 8к, повечето, които гледах бяха доста по-прилични технически. Просто критерия за липса на външни забележки, евентуални леки удари и т.н. за тея автомобили е нереален. Няма да повярвам ако има повече от 10% Е46ци, дето не са чуквани поне леко. Да не говорим, че ако вземеш толкова лачена и пазена и някой ти я ужули юнашката на паркинг трябва после да си прережеш вените :mrgreen: Успех в търсенето, при мен основния критерии беше да не трябва да реновирам всичко под капака, че там филмът е много по-голям. Една цялостна боя струва сигурно към 1500 и около седмица, а постоянното висене в сервиза и сменяне на части е доста по-дразнещо, времеемко и капиталоемко...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Carless
Мечтае да кара: Всичкото ///M

Мнение от PolandBall » 26 Май 2016, 19:35

Здравейте, преди време някой беше постнал тази кола: http://www.cars.bg/c1327970

Някой ходил ли е да е гледа, някакви впечатления? Ако някой забелязва нещо нередно по снимките, моля да сподели.
Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 27 Май 2016, 12:08

Murd3rWorship написа:Здравейте, преди време някой беше постнал тази кола: http://www.cars.bg/c1327970
Някой ходил ли е да е гледа, някакви впечатления? Ако някой забелязва нещо нередно по снимките, моля да сподели.

Тази кола щях да я купувам на 2 пъти, без майтап! :paranoid:
Но накрая реших, че не ми се кара е46 отново и си взех това, което исках да си взема.

Говорих със собственика - 3-4 пъти. Колата е запазена, на реални км, от жена си я е внесъл от немско.
Горяла по около 1 л на 10000 км масло (по спомен, но беше нещо разумно). Така каза и го помолих да е откровен.
Отзад е за смяна на накладки на ръчната, поне беше тогава.
Каза, че е сменял водна помпа като я е взел. По спомен беше внесена на около 200К км, останалото ги е минал той.

Това, което не ми хареса беше, че иска да я прехвърлим в събота, нотариусът не работеше и отиде за неделя на пазара в Димитровград, което на мен ми звучи несериозно.
Не е скъпа кола, ама не са и 1000 лв, за да не можеш да си вземеш ден отпуска.
Ако ви устройва цената, за мен си струва да се види на място.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Потребител
Аватар
Кара: Е36 Compact'96

Мнение от adobrev » 27 Май 2016, 21:30

Здравейте колеги. Какво може да се каже по тази обява.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e0mn06

Потребител
Аватар

Мнение от toto13 » 28 Май 2016, 9:39

Здравейте ,

Може ли едно мнение за тази обява.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e0y1rg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d Mpack
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: E90 330dA 12.2007 Titan Silber / M SPORT package / Style 193 / Navigation / Recaro / Shadow Line / Xenon / Light package
VD86338

E91 330dA 12.2006 Black sapphire metallic / Navigation / Recaro / PDC / Light package
SOLD

328iА sedan Technoviolett 12.1996 Mpack,LSD 3.15
AU60415
SOLD

318is coupe 10.1998 SOLD

E39 530d 1999 Mpack SOLD

Мнение от Powerslide » 28 Май 2016, 10:05

adobrev написа:Здравейте колеги. Какво може да се каже по тази обява.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e0mn06

Vehicle Identification Number WBAAS71030FY20623
Type AS71
Model 320d - EUR
Development Code E46 (4FL)
Chassis LIM
Steering LL
Doors 4
Engine M47DO1
Displacement 2.00
Power 110
Drivetrain HECK
Transmission MECH
Color Black Sapphire Metallic - 475
Upholstery Stoff Laser/anthrazit - G7AT
Production Plant MUNICH
Production Date 2003-04-28

226 Sports Suspension Settings Sportliche Fahrwerksabstimmung
249 Multi-function For Steering Wheel Multifunktion Fuer Lenkrad
320 Model Designation, Deletion Modellschriftzug Entfall
338 M Sports Package Ii M Sportpaket Ii
403 Glas Roof, Electric Glasdach, Elektrisch
411 Window Lifts, Electric Fensterheber,elektrisch Vorn/hinten
423 Floor Mats, Velour Fussmatten In Velours
428 Warning Triangle Warndreieck
431 Interior Rr Vw Mirror W Aut Anti-d Innenspiegel,automatisch Abblendend
465 Through-load System Durchladesystem
473 Armrest, Front Armauflage Vorn
481 Sport Seats F Driver/front Passenger Sportsitze Fuer Fahrer/beifahrer
494 Seat Heating F Driver/front Passenger Sitzheizung Fuer Fahrer/beifahrer
502 Headlight Washer System Scheinwerfer-waschanlage
508 Park Distance Control (pdc) Park Distance Control (pdc)
520 Foglights Nebelscheinwerfer
521 Rain Sensor Regensensor
522 Xenon Light Xenon-licht
534 Automatic Air Conditioning Klimaautomatik
550 On-board Computer Bordcomputer
661 Radio Bmw Business Radio Bmw Business
672 Cd Changer Bmw For 6 Cds Cd Wechsler 6-fach
674 Hifi Loudspeaker System Harman Kardon Hifi-system Harman/kardon
710 M Leather Steering Wheel M Lederlenkrad
716 M Aerodynamics Package Ii M Aerodynamikpaket Ii
724 Edition Sport Edition Sport
760 Individual High-gloss Satin Chrome Individual Hochglanz Shadow Line