braking/driving stab e60 - Решено!
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 740 d xDrive M Sportpaket 2020
braking/driving stab e60 - Решено!
Днес в дъжда ми излязоха тези грешки:
Първо тази:

И след това тази:

Колата няма Блокажи и АБС. Порових се в раздела и нета за тази грешка, но във форума не открих нищо. Излезе ми само инфо за датчик на АБС на някой от колелетата или проблем в блока за управление /последното е от руски сайт/. Така или иначе ще се закача на компа, но днес нямах време. Ако е това ще спа спокойно. Само ако не е оправя през празниците, няма да мога да я натиска.
Моля да бъда извинен, при условия, че дублирам тема или мнения.
П.П. Колата и с тия грешки си върви. Но, не трябва да е така.
Първо тази:

И след това тази:

Колата няма Блокажи и АБС. Порових се в раздела и нета за тази грешка, но във форума не открих нищо. Излезе ми само инфо за датчик на АБС на някой от колелетата или проблем в блока за управление /последното е от руски сайт/. Така или иначе ще се закача на компа, но днес нямах време. Ако е това ще спа спокойно. Само ако не е оправя през празниците, няма да мога да я натиска.
Моля да бъда извинен, при условия, че дублирам тема или мнения.
П.П. Колата и с тия грешки си върви. Но, не трябва да е така.
Последна промяна atanasov_aa на 22 Май 2016, 17:25, променена общо 1 път
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 525D M 05', Audi a6, e53 x5 3d
- Мечтае да кара: е60 M5
Re: braking/driving stab e60
Втората грешка е за датчика за налягане на гумите-не работи(така си го превеждам), пише че ако има пробив на гумата няма да бъде засечен.
Любовта към жената е преходна, а любовта към БМВ - вечна!!!
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Така, е но се появи веднага след като първата изскочи. И за мен, двете са свързани. Първо излезе първата на екрана и тогава втората. С настройка на налягането на гумите от менюто, не се оправят нещата.
Изхождайки от теория на вероятностите, да се появят двете едновременно ще е голяма случайност.
П.П. Гумите са поверявани и не са меки. За "run flat индикатор", някъде ми излезе, че може да се появи при наличие на гвоздей в гумата. Но това, нещо ме учудва да е логично
Изхождайки от теория на вероятностите, да се появят двете едновременно ще е голяма случайност.
П.П. Гумите са поверявани и не са меки. За "run flat индикатор", някъде ми излезе, че може да се появи при наличие на гвоздей в гумата. Но това, нещо ме учудва да е логично
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
http://5series.net/forums/e60-discussio ... lp-109576/
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f15 ... de-t94109/
Има няколко подобни теми в английския форум и при всички двете грешки си вървят взаимно. На две от темите твърдят че е датчик на ABS.
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f15 ... de-t94109/
Има няколко подобни теми в английския форум и при всички двете грешки си вървят взаимно. На две от темите твърдят че е датчик на ABS.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Мерси много! Ще предстои установяване на кой от всичките е.
Ако някой се е борил с това чудо, ще ми е от полза да сподели опит.
Ако някой се е борил с това чудо, ще ми е от полза да сподели опит.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Налягането в гумите се следи от ABS Датчиците, демек от диаметъра на завъртане на гумата
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Нормално да са свързани колега, след като информацията за спукана/мека/ гума идва от датчиците на АБС-а и съответно някой от четирите датчика е умрял или се е намокрил някой кабел и ти прави мизерии.
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Явно ще се сменя. Щото като се намокри в София, при последващото проветряване по Тракия не се оправи при новите стартирания на двигателя. А те бяха на доста бензиностанции за да се види как е.
- v3n0m
- младши ентусиаст
-
Това ли представляват въпросните датчици?

- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Това е буксата, която свързва датчика към инсталацията.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- B.Stoimenov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530dA
- Мечтае да кара: по хубави пътища и сред културни шофьори
Това не е ли буксата на самия датчик на накладките ?
А иначе колега мина ли през някоя дупка като се появи? Иначе огледай добре, може да се е наводнил или окъсил.
Sent from my iPhone using Tapatalk
А иначе колега мина ли през някоя дупка като се появи? Иначе огледай добре, може да се е наводнил или окъсил.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Вода имаше прекалено много. Като се почне от обилния валеж миналата неделя по Тракия и се стигне до вчерашния. През седмицата, преминаване през дупки е имало. Но изгасна на равен път в дъжда при включване на задна и потегляне.
Днес закачихме колата на един софт и отчете липса на захранване на заден ляв датчик. Кабела е претрит на мястото където се опира до защитната кора. Почистихме го, но не се оправи. Днес ми е студено и за това утре ще си поиграя с него да го видя. Гадното бе, че като го закачахме си бяхме забравили ключовете. В момента се ровя дали има бушон за това говедо или група говеда.
Не се ли оправи до края на празниците, след това ще ходи на доктор да си го прави той.
Днес закачихме колата на един софт и отчете липса на захранване на заден ляв датчик. Кабела е претрит на мястото където се опира до защитната кора. Почистихме го, но не се оправи. Днес ми е студено и за това утре ще си поиграя с него да го видя. Гадното бе, че като го закачахме си бяхме забравили ключовете. В момента се ровя дали има бушон за това говедо или група говеда.
Не се ли оправи до края на празниците, след това ще ходи на доктор да си го прави той.
- atanasov_aa
- младши ентусиаст
-
Майстора ми бе зает. Имаше време само да установи проблема и ми даде указания за работа.
Днес като се постопли, се наложи аз да се изцапам. Резултата бе скъсан кабел, който се е претрил.

Следваше сваляне на кора, свързва, запояване и изолиране. След това се появи това което трябва да е:

Обратния монтаж на кората ми бе най-гадно.
Т.е. проблема е решен успешно!
Днес като се постопли, се наложи аз да се изцапам. Резултата бе скъсан кабел, който се е претрил.

Следваше сваляне на кора, свързва, запояване и изолиране. След това се появи това което трябва да е:

Обратния монтаж на кората ми бе най-гадно.
Т.е. проблема е решен успешно!
13 мнения
• Страница 1 от 1